Connect with us

ΒΥΡΩΝΑΣ

Ο Δήμος Βύρωνα κοντά στο πλευρό των δημοτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Δημοσιεύτηκε

|

“Τις προηγούμενες ημέρες, η χώρα δοκιμάστηκε από ένα βαρύ κύμα κακοκαιρίας, το οποίο δημιούργησε σε όλες τις περιφέρειες ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Δήμος Βύρωνα προετοιμάστηκε έγκαιρα, ανταποκρίθηκε άμεσα και επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις σε ολόκληρη την έκτασή του.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να εστιάσει στην παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών στους πολίτες, μακριά από επικοινωνιακού τύπου κινήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες με φόντο ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Ο σχεδιασμός του Δήμου εστίασε στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, στις εισόδους και εξόδους του Δήμου Βύρωνα, στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στην εξασφάλιση της πρόσβασης σε κρίσιμες υποδομές της πόλης, όπως το Κέντρο Υγείας Βύρωνα.

Πιο συγκεκριμένα, τα ειδικά οχήματα του Δήμου προχώρησαν σε ρίψεις αλατιού ήδη πριν την έναρξη της χιονόπτωσης στην Αττική. Συνολικά 20 τόνοι αλατιού έπεσαν στους δρόμους του Βύρωνα και του Καρέα, ενώ 5 τόνοι αλατιού μοιράστηκαν σε δημότες σε ειδικές σακούλες. Η παραλαβή έγινε τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα, όσο και με παράδοση κατ’οίκον όπου ζητήθηκε.

Κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας, οι κεντρικοί άξονες της πόλης (Λεωφόρος Καρέα, Ελλήνων Πατριωτών, 28ης Οκτωβρίου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, Καραολή και Δημητρίου, Νέας Ελβετίας, Καισαρείας, Φορμίωνος) παρέμειναν ανοιχτοί καθώς επιχειρούσαν σε αυτούς, με βάση τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, οι εθελοντές πολιτικής προστασίας με το μηχάνημα αποχιονισμού, ενώ το Κέντρο Υγείας παρέμεινε προσβάσιμο καθώς, παρά τα παρκαρισμένα οχήματα που εμπόδισαν την διέλευση του εκχιονιστικού οχήματος, οι ρίψεις αλατιού γίνονταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και ο προγραμματισμένος αριθμός εμβολιασμών για τον COVID-19 πραγματοποιήθηκε κανονικά. Προτεραιότητα δόθηκε στο να μείνουν ανοικτοί δρόμοι από τους οποίους διέρχονται τα δρομολόγια των ΜΜΜ.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ο αποχιονισμός συνεχίστηκε σε Καρέα, Ζωοδόχο Πηγή και Φρυγία, ενώ συνεχίστηκε και η απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών που έσπασαν λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού, όπως στην οδό Φορμίωνος και στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Τσαλδάρη. Συνολικά τα συνεργεία του Δήμου με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας επενέβησαν σε 30 τουλάχιστον περιπτώσεις δέντρων και σε 50 περιπτώσεις κλαδιών που έσπασαν από τα χιόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγκαιρο κλάδεμα των υψηλόκορμων δέντρων της πόλης ήδη από το φθινόπωρο ελαχιστοποίησε τις ζημιές και τον κίνδυνο τόσο για τους δημότες όσο και για τις περιουσίες τους, παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν τότε από όψιμους υπερασπιστές του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου παρείχε πολύτιμη βοήθεια σε συνδημότες μας, πραγματοποιώντας, πέρα από τις προγραμματισμένες επισκέψεις στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διακομιδές σε νοσοκομεία για σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και για εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, μεταφορά αστέγων για φιλοξενία και σίτιση, σε υποδομές του Δήμου Βύρωνα κατά το τριήμερο 16-18 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος Βύρωνα ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Πυροσβεστική όσο και με τον ΔΕΔΔΗΕ για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που ταλαιπώρησαν τους πολίτες.

Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των εργαζόμενων του Δήμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν και στους εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, οι οποίοι για μία ακόμα φορά συνέβαλαν καθοριστικά ώστε η πόλη να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες”.

Πηγή: dimosbyrona.gr

ΒΥΡΩΝΑΣ

Διαβούλευση Μελέτης Οριοθέτησης Ρέματος Πικροδάφνης

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Στα πλαίσια της διαδικασίας καθορισμού των οριογραμμών του ρέματος Πικροδάφνης και σύμφωνα με το άρθρο 3 (Α) παρ. 2.3 του Ν 4258/14, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και σύλλογοι μπορούν να λάβουν γνώση της ενημερωμένης πρότασης οριοθέτησης του ρέματος Πικροδάφνη στον παρακάτω σύνδεσμο πατώντας εδώ ή στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα.

Πηγή: dimosbyrona.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΒΥΡΩΝΑΣ

Αποκατάσταση των βανδαλισμών σε γκράφιτι στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Άρχισε σήμερα από συνεργεία του Δήμου Βύρωνα η διαδικασία καθαρισμού των γκράφιτι σε κάποια ΚΑΦΑΟ τηλεπικοινωνιών που υπέστησαν βανδαλισμούς τις τελευταίες ημέρες. Η δημοτική αρχή είχε προνοήσει ώστε μετά την ολοκλήρωση των γκράφιτι, να υπάρχει αντιγκράφιτι επικάλυψη των έργων αυτών, γεγονός που επιτρέπει και την αποκατάστασή τους.

Είναι δεδομένη η αγανάκτηση και η απερίφραστη καταδίκη των πράξεων αυτών που δεν αιτιολογούνται υπό το πρίσμα οποιουδήποτε ιδεολογήματος. Τα γκράφιτι αυτά είναι καλλιτεχνικά έργα που έχουν στόχο να ομορφύνουν τις γειτονιές της πόλης μας. Η καταστροφή τους είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που δεν σχετίζεται με καμία θεωρία περί διαφορετικής άποψης ή αισθητικής και παραπέμπει σε αντιλήψεις και πρακτικές άλλων -σκοτεινών- εποχών.

Ο Δήμος Βύρωνα διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα αποκαταστήσει άμεσα τις δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών SpyLex Design και θα κινηθεί νομικά, με όσα μέσα διαθέτει, για να προστατεύσει τόσο το δημόσιο χώρο, όσο και τα έργα που έγιναν με πρωτοβουλία του Δήμου και χρήματα των πολιτών.

Πηγή: dimosbyrona.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΒΥΡΩΝΑΣ

Δ. Βύρωνα: Αιτήσεις για το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” & “Παροχή Συσσιτίου”

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Δήμος Βύρωνα σας ενημερώνει ότι λόγω covid-19 και καθυστέρησης έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η νέα αξιολόγηση των αιτημάτων συμμετοχής των κατοίκων που επιθυμούν να ενταχθούν στις Δομές παροχής βασικών αγαθών: ”Κοινωνικό Παντοπωλείο” και “Παροχή Συσσιτίου”, θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου 2021 για το προσεχές διάστημα Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο 2022.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και από την αρμόδια Διεύθυνση, ανακοινώνεται ότι για την ασφάλεια όλων και την αποφυγή συνωστισμού στον χώρο, οι αιτήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού από την Παρασκευή 18 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021. Απαραίτητη η προσκόμιση όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών σε φωτοαντίγραφα για να συνταχθεί η έκθεση κοινωνικής έρευνας από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς των Δομών. Αίτηση με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα γίνεται δεκτή.

Η αξιολόγηση θα γίνει με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια βάσει συστήματος μοριοδότησης που έχει εγκρίνει ο Δήμος Βύρωνα.

Όσοι κάτοικοι του δήμου Βύρωνα λαμβάνουν ήδη παροχές από τις Δομές και επιθυμούν να επανενταχθούν για το διάστημα Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο 2022, θα υποβάλλουν εκ νέου την αίτηση τους προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που τους έχουν ζητηθεί από τους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς των Δομών.

Όσοι κάτοικοι του δήμου Βύρωνα επιθυμούν να αιτηθούν για πρώτη φορά στις Δομές καλούνται να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά για όλους τους υποψήφιους (εκτός των δικαιούχων του ΚΕΑ):

1. Αίτηση ενδιαφερομένου (συμπληρώνεται στην υπηρεσία).
2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και φωτοτυπία της άδειας παραμονής σε ισχύ όλων των μελών για αλλοδαπούς.
3. Φωτοτυπία λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας (λογαριασμό παροχής ρεύματος ή νερού). από τον οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο των 6 μηνών).
5. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2020 – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ.
6. Φωτοτυπία δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 φορολογικού έτους 2020 – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψήφιου δικαιούχου:

7. Για τους ανέργους, βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ ή διακοπή επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες – όλων των ενήλικων μελών.
8. Σε περίπτωση αναπηρίας, φωτοτυπία πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σε ισχύ στην οποία θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω).
9. Για τους διαμένοντες σε ενοικιαζόμενη κατοικία, φωτοτυπία μισθωτηρίου συμβολαίου σε ισχύ.
10. Σε περίπτωση ιδιοκατοίκησης, φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9.
11. Σε περίπτωση φιλοξενίας του αιτούντος, υπεύθυνη δήλωση του ατόμου από το οποίο φιλοξενείται (στην οποία θα δηλώνεται και το χρονικό διάστημα φιλοξενίας), καθώς και τα φορολογικά στοιχεία του φιλοξενούντος από τα οποία θα προκύπτει η φιλοξενία.
12. Για τα προστατευόμενα μέλη από 18 έως 24 ετών, απαιτείται βεβαίωση σπουδών ή βεβαίωση ανεργίας.
13. Σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, τα δικαιολογητικά που θα την αποδεικνύουν (διαζύγιο ή αγωγή διαζυγίου ή πρόσφατη σχετική δήλωση στη Δ.Ο.Υ).
14. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρηθεί χρήσιμο από τον/την κοινωνικό/ή λειτουργό (ανάλογα με την περίπτωση του αιτούντος).

Ειδικότερα, οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) υποχρεούνται να προσκομίσουν μόνο τα παρακάτω δικαιολογητικά:

· Βεβαίωση έγκρισης ΚΕΑ
· Αίτηση ΚΕΑ
· Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και της Άδειας παραμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που λαμβάνουν τρόφιμα μέσω προγράμματος ΤΕΒΑ δεν δικαιούνται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σε περίπτωση μεταβολής του τόπου διαμονής ή και της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης (όπως γάμος, απόκτηση τέκνου, διάσταση, διαζύγιο, έναρξη εργασίας, συνταξιοδότηση, συνοίκηση, μεταβολή περιουσιακών στοιχείων κλπ.) του αιτούντος –ο οποίος καθίσταται δικαιούχος της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών- θα πρέπει ο δικαιούχος να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια υπηρεσία για τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν, προσκομίζοντας και σχετικά παραστατικά/ αποδεικτικά έγγραφα, όπου αυτό χρειάζεται.

Οι αιτήσεις για τις Δομές Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου, θα γίνονται δεκτές στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίου, οδός Ιθώμης 6, περιοχή αγορά Βύρωνα.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-7653054
Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 14:00
Email: koin.pant@dimosbyrona.gr & koin.sissitio@dimosbyrona.gr

Πηγή: dimosbyrona.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο