Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Θεοδωρόπουλος στο Νότια24: Η “επανεκκίνηση” της Περιφέρειας Αττικής θα έχει ως επίκεντρο τα Νότια

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, μιλάει στο Νότια24 για την ανάγκη αξιοποίησης του Νότιου Τομέα ως βασικό μοχλό επανεκκίνησης της Περιφέρειας Αττικής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο 33χρονος δικηγόρος και Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, παρουσίασε τους στόχους του για την ανάδειξη του Νότου, ενώ σχολίασε και τους χειρισμούς της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ανήκετε στη νέα γενιά πολιτικών που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να πάρετε αυτή την απόφαση και είστε υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη;

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, ολοένα και νεότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τα κοινά, είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής είτε σε επίπεδο α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό είναι σίγουρα πολύ αισιόδοξο και υγιές. Όσον αφορά εμένα, είμαι 33 ετών και ανήκω στα στελέχη εκείνα, που αποφάσισε να αξιοποιήσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με το που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος της Ν.Δ. Έτσι, τα τελευταία 3 χρόνια, εντάθηκε η ενασχόλησή μου με την πολιτική, καθώς διετέλεσα Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων του κόμματος, ενώ πλέον είμαι Αν. Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παράλληλα, από το 2012 μέχρι το 2016, οι νέοι δικηγόροι και οι ασκούμενοι της Αθήνας μου είχαν κάνει την τιμή να με εκλέξουν 2 συναπτές φορές στο Δ.Σ. της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (Ε.Α.Ν.Δ.Α.), ενός σώματος που εκπροσωπεί 8.000 σχεδόν συναδέλφους, της οποίας είχα –μάλιστα- την χαρά να διατελέσω Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου. Ως εκ τούτου, θα έλεγα ότι για εμένα η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι κάτι καινούργιο. Τουναντίον, θεωρώ πρώτιστο καθήκον μου ως ενεργός πολίτης και ως μάχιμος δικηγόρος να εισφέρω ό,τι μπορώ, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου. Ας μην γελιόμαστε, άλλωστε. Είναι πολυτέλεια άνθρωποι που έχουν να κομίσουν κάτι στην πολιτική ζωή του τόπου να μένουν απαθείς και να απέχουν από τα κοινά. Πολλώ μάλλον, όταν μιλάμε για τη νεότερη γενιά, η οποία αισθάνεται –ίσως και δικαιολογημένα- απέχθεια συλλήβδην για την πολιτική και μένει προσκολλημένη στις οθόνες των tablets και των κινητών.

Τώρα, γιατί στην Περιφέρεια Αττικής και γιατί με τον Γιώργο Πατούλη; Η απάντηση είναι –νομίζω- προφανής. Ο β’ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης έχει κεντρικό ρόλο στην ποιότητα της καθημερινής μας ζωής και εμπλέκεται, περισσότερο και από την κεντρική πολιτική θα έλεγα, με τα μείζονα προβλήματα των πολιτών. Πολιτική προστασία, ασφάλεια, υγεία, παιδεία, τουρισμός, δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών, διαχείριση απορριμμάτων, πολιτισμός είναι μερικά μόνο από όσα καλείται, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, να αντιμετωπίσει ο εκάστοτε Περιφερειάρχης και το εκάστοτε Περιφερειακό Συμβούλιο. Η Περιφέρεια, αλλά και οι Δήμοι, είναι εκείνοι που καλούνται να απορροφήσουν τους πρώτους κραδασμούς των καθημερινών μας προβλημάτων και να δώσουν λύσεις και κατευθύνσεις.

Η συμπόρευσή μου, δε, με τον Γιώργο Πατούλη σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα να ανταποκριθεί η Αττική στις μεγάλες προοπτικές, που ανοίγονται μπροστά μας και να γίνει σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας ήταν μονόδρομος. Και τούτο όχι μόνο γιατί η απερχόμενη διοίκηση απέτυχε οικτρά σε όλα τα μείζονα και ελάσσονα, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αλλά –κυρίως- γιατί ο Γιώργος Πατούλης, με την 20ετή ενεργή ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και με την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει αποδείξει ότι ξέρει να συνθέτει δυνάμεις, να συγκροτεί στιβαρές ομάδες και να φέρνει απτά αποτελέσματα. Αυτά, δηλαδή, ακριβώς που έχει ανάγκη σήμερα η Αττική, προκειμένου να βελτιωθεί αισθητά η καθημερινότητα των πολιτών και να ξεφύγουμε οριστικά από το τέλμα της μιζέριας των τελευταίων χρόνων.

Κατεβαίνετε στο Νότιο Τομέα της Αττικής. Ποιο είναι το όραμα σας για τα Νότια και ποιοι οι προσωπικοί στόχοι που έχετε θέσει;

Η επιλογή μου να είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας δεν είναι τυχαία. Τα Νότια είναι η γειτονιά μου, ο χώρος στον οποίο μεγάλωσα από μικρό παιδί και στον οποίο εξακολουθώ να δραστηριοποιούμαι τόσο κοινωνικά όσα και επαγγελματικά ως δικηγόρος. Προέρχομαι από μια πόλη, την Γλυφάδα, στην οποία είχε την χαρά και την τιμή να χρηματίσει Δήμαρχος ο αείμνηστος πατέρας μου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος και όλες μου οι οικογενειακές αναμνήσεις και θύμησες σχετίζονται με το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε την πλατεία, τον δρόμο, το σχολείο, την παιδική χαρά καλύτερα και πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Εξάλλου, η αναπτυξιακή προοπτική του Νοτίου Τομέα της Αθήνας είναι προφανής. Μέσα στα γεωγραφικά και διοικητικά του όρια εκτυλίσσονται και θα εκτυλιχθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια τα 2 μεγαλύτερα projects της χώρας: η επένδυση του Ελληνικού και η ολοκλήρωση της «Αθηναϊκής Ριβιέρας». Παρουσιάζεται, επομένως, πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Νότιος Τομέας της Αθήνας να καταστεί πόλος έλξης υγιών επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσουν τις υποδομές και εν γένει την καθημερινότητα των δημοτών των εμπλεκόμενων περιοχών. Παράλληλα, υπάρχουν προκλήσεις και εύλογα αιτήματα χρόνων, όπως η επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς τη Γλυφάδα και η αναχάραξη των γραμμών του τραμ, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό του αλλά και να σέβεται την εμπορική ανάπτυξη των περιοχών, από τις οποίες διέρχεται, η ευόδωση και υλοποίηση των οποίων απαιτεί την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή της Περιφέρειας. Το όραμά μου για το Νότιο Τομέα είναι να αναπτυχθεί ισόρροπα, με σεβασμό στο περιβάλλον, να αναδειχθεί το παράκτιο μέτωπο, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να προσελκύσουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, να αξιοποιηθούν χώροι του Υμηττού για δημιουργία χώρων πολιτισμού, να επεκταθεί το μετρό, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα των οικείων Δήμων και να καταστεί λειτουργικότερο το τραμ. Ο, δε, μοναδικός μου στόχος είναι να συνδράμω με τις γνώσεις, την τεχνογνωσία και την εμπειρία μου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων, που χρήζουν επίλυσης και φροντίδας.

 

Πιστεύετε ότι στις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα Αττικής, η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή είχε ευθύνη; Εάν ναι,  πού εντοπίζετε τα βασικά λάθη και τις παραλείψεις της;

Έχω επιλέξει στον προεκλογικό μου λόγο να μην καταφεύγω στην ευκολία της ανέξοδης κριτικής. Το να συζητάμε, εντούτοις, εάν υπήρξαν τραγικά λάθη και εγκληματικές παραλείψεις όλων των εμπλεκόμενων συναρμόδιων φορέων, προεξαρχούσης της Περιφέρειας Αττικής, στις τραγωδίες στο Μάτι και την Μάνδρα Αττικής είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους πολίτες. Και ακόμα πιο προσβλητικό είναι, σε επίπεδο τόσο σημειολογίας όσο και ουσίας, να γίνονται συνεντεύξεις τύπου και το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της χώρας να ομονοούν ότι δήθεν δεν έγινε κανένα λάθος και όλα πήγαν επιχειρησιακά άψογα, τη στιγμή που έκαιγε ακόμα η στάχτη των πυρκαγιών! 130 νεκροί από –ακραία έστω- φυσικά φαινόμενα δεν υπήρξαν ποτέ στη χώρα. Συνεπώς, το ελάχιστο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο καταστολής, η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή ήταν ελλιπέστατη και πλημμελέστατη. Κανένα σχέδιο για την διαχείριση έκτακτων αναγκών, καμία εποπτεία, κανένας συντονισμός.

Η «Νέα Αρχή για την Αττική» έχει ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο για την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση και διαχείριση κινδύνων και καταστροφών. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό, αρκεί να υιοθετήσουμε και να ενσωματώσουμε τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, σεβόμενοι τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της Αττικής: εκτίμηση και ανάλυση κινδύνων, με εκπόνηση τεχνικών μελετών διακινδύνευσης και διαχείρισης κινδύνων ανά περιοχή, σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με μητροπολιτικό χαρακτήρα σε όλη την Αττική, δημιουργία βάσεων δεδομένων, με επιστημονικά, τεχνικά και επιχειρησιακά δεδομένα για όλη την Αττική, εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και έγκαιρης προειδοποίησης με αποδέκτες την Περιφέρεια, τους πληττόμενους Δήμους και τους κατοίκους, διαρκής επιμόρφωση των στελεχών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης για θέματα διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών, ασκήσεις ετοιμότητας σε κάθε Δήμο ξεχωριστά και στην Περιφέρεια συνολικά και –φυσικά- ειδική εκπαίδευση των πολιτών και συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης. Και, βέβαια, διεκδίκηση από την Πολιτεία των απαραίτητων πιστώσεων, δίκαιη κατανομή τους στους Δήμους, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων ενός εκάστου και πλήρης αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ και όλων των διαθεσίμων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Πιστεύετε ότι με την απλή αναλογική θα είναι καλύτερη η διοίκηση τους Δήμους και τις Περιφέρειες ή θα υπάρξουν προβλήματα;

Ο «Κλεισθένης Ι», μια αποσπασματική, αμφιβόλου χρηστικότητας και στερούμενη λειτουργικότητας νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, άλλαξε εκ βάθρων τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μεταξύ των αλλαγών που επέφερε, ο «Κλεισθένης Ι» θέσπισε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Σύμφωνα με αυτό, οι έδρες του εκάστοτε Συμβουλίου κατανέμονται στους οικείους συνδυασμούς, με βάση το εκλογικό μέτρο, που προκύπτει από τη διαίρεση των έγκυρων ψήφων με τις προς διάθεση έδρες. Ο λόγος, ασφαλώς, που θεσπίστηκε αυτό είναι μικροπολιτικός και έχει να κάνει με την πρόδηλη ένδεια του κυβερνώντος κόμματος στις τοπικές κοινωνίες, ένδεια η οποία θα μεθερμηνευόταν –υπό το προισχύσαν νομοθετικό καθεστώς- σε αδυναμία συνδιαλλαγής με τον εκάστοτε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη. Τουναντίον, με την εν λόγω νομοθετική παρέμβαση, θα δούμε πολλά «ευτράπελα». Και τούτο διότι κάθε ενδιαφερόμενος θα σχηματίζει έναν συνδυασμό, μικρής έως μηδενικής επιρροής και δυναμικής, με την ελπίδα να εκλέξει τον εαυτό του Δημοτικό ή Περιφερειακό Σύμβουλο. Και, σε περίπτωση που ο εκάστοτε Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο, πράγμα εξαιρετικά πιθανό, λόγω του νέου εκλογικού Νόμου, θα γίνεται «έρμαιο» στις ορέξεις και απαιτήσεις του επικεφαλής κάποιου μικρού συνδυασμού, προκειμένου να μπορεί να διοικήσει. Γιατί, χωρίς την απαραίτητη πλειοψηφία, δεν θα μπορεί να περάσει από το Συμβούλιο ούτε προϋπολογισμό! Όπως, λοιπόν, καταλαβαίνει κανείς, ο «Κλεισθένης Ι» και η απλή αναλογική που θέσπισε θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς θα δημιουργηθούν φαινόμενα συνδιαλλαγής ενώ, σε όχι και τόσο ακραίες περιπτώσεις, θα οδηγήσει Δήμους και Περιφέρειες σε ακυβερνησία. Ήδη, δε, βλέπουμε σε πολλούς Δήμους και Περιφέρειες πανσπερμία συνδυασμών για τον λόγο που σας ανέφερα. Ως εκ τούτου, η επόμενη Κυβέρνηση πρέπει να δει εκ νέου τον εκλογικό Νόμο και να τον προσαρμόσει στις αληθινές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

 

Οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις των περιφερειακών συμβούλων μπορούν να επηρεάσουν μια απόφαση του περιφερειάρχη;

H θέση του Περιφερειακού Συμβούλου αυτονοήτως είναι πολύ σημαντική. Αλίμονο εάν ο Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος είναι και ο δέκτης των παραπόνων, των αιτιάσεων, των προβλημάτων και των αιτημάτων των πολιτών της οικείας επιμέρους περιφερειακής ενότητας, δεν μπορεί να διατυπώσει προτάσεις στον Περιφερειάρχη ή να τον επηρεάσει στη λήψη αποφάσεων τοπικού ενδιαφέροντος. Θα κατελύετο κάθε έννοια δημοκρατικής εκπροσώπησης. Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ο εκάστοτε υποψήφιος Περιφερειάρχης να συγκροτεί «δυνατά» ψηφοδέλτια, με ανθρώπους εγνωσμένου κύρους, τεχνογνωσίας και –κυρίως- γνώσης των προβλημάτων και ζητημάτων της εκλογικής τους υπο-περιφέρειας. Μόνο έτσι διασφαλίζεται ότι η Περιφερειακή Αρχή θα αφουγκράζεται τις ανάγκες κάθε περιοχής. Και μόνο έτσι ο Περιφερειακός Σύμβουλος θα αισθάνεται το βάρος της ευθύνης και της τιμής των εντολέων του, με το να γίνεται κοινωνός των προβλημάτων των ψηφοφόρων του, να συνδιαμορφώνει το πολιτικό πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής βάσει αυτών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός διαρκούς διαύλου επικοινωνίας των πολιτών με τον Περιφερειάρχη. Τολμώ, δε, να πω ότι στον τομέα αυτό, ο κ. Γιώργος Πατούλης έχει δώσει μεγάλη έμφαση, τόσο με την προσεκτική επιλογή των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού όσο και με την εμφύσηση σε όλους μας του αισθήματος της συνευθύνης έναντι των πολιτών της Αττικής. Η βελτίωση της ζωής μας είναι έργο των πολλών και όχι του ενός.

 

Είστε ένας μάχιμος δικηγόρος. Πώς συνδυάζετε το απαιτητικό αυτό επάγγελμα με την πολιτική;

Πάγια αρχή μου είναι ότι η ενασχόληση με την πολιτική, υπό οιανδήποτε μορφή, είναι μεράκι, εθελοντισμός και διάθεση προσφοράς. Αμιγώς. Δεν βλέπω την πολιτική ως επάγγελμα. Δόξα τω Θεώ, βιοπορίζομαι από το επάγγελμά μου. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν νιώθω εξαρτώμενος από τίποτα και κανέναν. Είμαι μάχιμος δικηγόρος, άνοιξα το δικηγορικό μου γραφείο μέσα στα χρόνια της κρίσης και, μέσα από μεθοδική δουλειά, σκληρές θυσίες και ατελείωτα ξενύχτια, το εδραίωσα και το επεξέτεινα. Από την δικηγορία, άλλωστε, έχω μάθει πολλά. Κυρίως να δουλεύω σκληρά και να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα. Εξάλλου, η πραγματική εργασία δίνει στον ασχολούμενο με την πολιτική τη δυνατότητα να έρχεται σε καθημερινή επαφή με τα πραγματικά προβλήματα. Εάν δεν έχεις μοχθήσει να πληρώσεις τους φόρους και τις ασφαλιστικές σου εισφορές, πώς θα ταυτιστείς με όσους γογγύζουν να τα βγάλουν πέρα στις σημερινές ζόρικες συνθήκες; Από την άλλη, σε όσους με ρωτάνε –και είναι πολλοί- γιατί ένας νέος να διαθέσει χρόνο, διάθεση και ενέργεια από το γραφείο του, τους φίλους και την οικογένειά του για να κατέβει στον στίβο της πολιτικής, η απάντησή μου είναι στερεοτυπική και μονότονη: εάν όχι οι νέοι, τότε ποιος, εάν όχι τώρα, πότε; Είναι πολυτέλεια να αρκούμαστε στην εύκολη κριτική του καναπέ και να μην προσπαθούμε να αποτελέσουμε μέρος της λύσης σε όσα κακώς κείμενα μας ταλανίζουν. Αυτό ισχύει -πολλώ μάλλον- για όσους λίγο νεότερους μείναμε στην πατρίδα μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και αποφασίσαμε να «βάλουμε πλάτη», προκειμένου να γίνει η χώρα μας λίγο καλύτερη.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής 

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Νίκος Κανέλλος: “Τελικά πως σκέφτεται ένας καταναλωτής;”

Δημοσιεύτηκε

|

Κυκλοφορεί στα μεγάλα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Νίκου Κανέλλου (σε συνεργασία με φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου) με τίτλο: “Τελικά πως σκέφτεται ένας καταναλωτής;”.

Στο βιβλίο μεταξύ άλλων γράφει κι ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχετικά με την αντιμετώπιση του πολίτη ως ψηφιακού καταναλωτή. Προλογίζει ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κι ένα μέρος τους θα δοθεί στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου.

Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε και ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παλαιό Φάληρο: Αναβλήθηκε η κηδεία του Δημήτρη Λυμπερόπουλου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η κηδεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Λυμπερόπουλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 95 ετών.

Σύμφωνα με την Espresso, η κηδεία του Δημήτρη Λυμπερόπουλου, που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 95 ετών, ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Τρίτη 20 Αυγούστου στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα και η κηδεία είχε προγραμματιστεί για τις 16:30, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν πως αναβάλλεται.

Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Λυμπερόπουλου
Όπως δήλωσε ο φύλακας του νεκροταφείου, που ενημερώθηκε για την αναβολή, μόλις λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί: «Η κηδεία αναβάλλεται. Δεν γνωρίζει κανείς πότε θα πραγματοποιηθεί, μιας και πρέπει να υπογράψει κάποιος συγγενής, για να πάρουν τη σορό από το νοσοκομείο και από εκεί να τη μεταφέρουν στο νεκροτομείο για νεκροτομή».

Τελικά σύμφωνα με ενημέρωση που δίνει η ΕΣΗΕΑ, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος θα κηδευτεί αύριο, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στις 17:00 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Οργισμένος ο Γ. Καλλιάνος: Ελεύθεροι οι διαρρήκτες του σπιτιού του στη Γλυφάδα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την έντονη αντίδραση του γνωστού μετεωρολόγου και βουλευτή πλέον της Ν.Δ.  Γιάννη Καλλιάνου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα, πριν λίγες ημέρες.

Με ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει την αγανάκτησή του για τα αποτελέσματα του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέπει τη διάρρηξη σε πλημμέλημα, ενώ διαμηνύει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ως βουλευτής για να αρθούν όλες αυτές οι αδικίες.  Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. πριν λίγες ημέρες η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερεις Γεωργιανούς που προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.  Κατά τη διάρκεια της δίκης τους, ο δικηγόρος των Γεωργιανών δήλωσε ότι δεν υπάρχει μεταφραστής και επομένως δεν θα μπορούν να καταλάβουν το τι θα ειπωθεί στο δικαστήριο, άρα η δίκη θα πρέπει να αναβληθεί.  Σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, οι δικαστές συνεδρίασαν και δύο λεπτά και τελικά αποφάσισαν ότι η δίκη θα πάρει αναβολή.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:

«Το “δικαστήριο” για τους κλέφτες του σπιτιού μου έγινε σήμερα! Οι κλέφτες είναι… ελεύθεροι! 

 Συγχαρητήρια στους ΗΡΩΕΣ της Ελληνικής αστυνομίας που συνέλαβε πριν από 4 ημέρες τους Γεωργιανούς κλέφτες που προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι μου και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

 Σήμερα ήταν η δική τους. Από το πρωί ήμουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και περίμενα τη δίκη, ως μάρτυρας. Μάλιστα αντίκρισα άλλους 12 (!) μάρτυρες για την ίδια υπόθεση διότι μου είπαν ότι οι Γεωργιανοί (όλοι τους φυλακισμένοι από 1-2 χρόνια) είχαν κλέψει δεκάδες ακόμη σπίτια στη Γλυφάδα.

 Πριν τη δίκη οι Γεωργιανοί με κοιτούσαν ειρωνικά και χαμογελούσαν σαν να ήξεραν ότι σε λίγη ώρα θα είναι ελεύθεροι. Απόρησα για τη σιγουριά τους! Κάποια στιγμή χρειάστηκε να κατέβω στο υπόγειο όπου ήταν οι τουαλέτες. Δεν τις χρησιμοποίησα, δεν χρειάζεται να σας πω το γιατί. Έφυγα τρέχοντας για να προλάβω μην κολλήσω καμιά αρρώστια. 

 Η δίκη τελικά ξεκίνησε και ο δικηγόρος των Γεωργιανών είπε ότι δεν υπάρχει μεταφραστής και επομένως δεν θα μπορούν να καταλάβουν το τι θα ειπωθεί στο δικαστήριο, ότι θα ήταν άδικο γι’αυτούς και άρα η δίκη θα πρέπει να αναβληθεί!

 Οι δικαστές με τον εισαγγελέα συνεδρίασαν για 2 λεπτά μεταξύ τους και τελικά αποφάσισαν ότι η δική θα πάρει αναβολή!

 Εκείνη τη στιγμή έτρεξαν οι 3 γυναίκες των Γεωργιανών και αγκάλιασαν τους άντρες τους γεμάτες χαρά (μαζί με τα παιδιά τους) λες και οι άντρες αυτοί πέρασαν στις πανελλήνιες εξετάσεις στην σχολή της πρώτης επιλογής τους. Δεν πίστευα σε αυτό που έβλεπα! Νόμιζα ότι συμμετείχα σε κάποια θεατρική παράσταση!

 Εκείνη τη στιγμή πήρα το λόγο και απευθύνθηκα προς τη δικαστή. Της είπα ότι οι Γεωργιανοί ήξεραν Ελληνικά, έκαναν θέατρο ότι δεν ήξεραν και ότι αυτό που γίνεται είναι τραγικό. Μου απάντησε ότι αυτό λέει ο νόμος και ότι βαδίζουν σύμφωνα με αυτόν. Επομένως δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κρατούνται οι κατηγορούμενοι λόγω της πλημμεληματικής πράξης τους (νόμος Σύριζα). Δεν είχα τι να απαντήσω και έφυγα με απορία.

 Καθώς πήγαινα για το αυτοκίνητο μου ήρθε κάποιος άνθρωπος που με γνώρισε. Ήταν αστυνομικός. Μου είπε να μην έχω απορία και να μην στεναχωριέμαι, ότι αυτοί είναι οι νόμοι πλέον και ότι οι Γεωργιανοί μάλλον δεν θα ξανάρθουν στην επόμενη δίκη, θα συνεχίσουν δηλαδή ελεύθεροι τις επόμενες ληστείες και κλοπές που είχαν σχεδιάσει… μέχρι να τους ξαναπιάσουν και να αφεθούν πάλι ελεύθεροι.

 Αυτή ήταν η εμπειρία μου από την πρώτη φορά στη ζωή μου που βρέθηκα σε δικαστήριο. Καημένη Ελλάδα, πόσα πολλά πρέπει να αλλάξουν για να γίνουμε σοβαρό κράτος…

 

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να αλλάξουν όλες αυτές οι αδικίες, όπως το ίδιο θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία άμεσα…»

 

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο