Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαμαλάκης στο Νότια24: Σκοπός μου να συνδράμω στη βελτίωση της Παιδείας και του Πολιτισμού μας

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νότιο Τομέα με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Στέλιος Μαμαλάκης, μιλάει στο Νότια24 για την προσπάθεια του να αναδείξει την Παιδεία και τον Πολιτισμό με σκοπό να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην παράδοση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο Πρόεδρος Κρητών Αγίου Δημητρίου, εξήγησε γιατί αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο η ενασχόληση με την Περιφέρεια, έθεσε τις προτεραιότητές του για τα Νότια, ενώ τέλος μίλησε και για τη μεγάλη του αγάπη, την Κρήτη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Μαμαλάκη, είστε ένας γνωστός εκπαιδευτικός και Πρόεδρος Κρητών Αγίου Δημητρίου. Γιατί κάποιος σαν εσάς να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και συγκεκριμένα με θέματα της Περιφέρειας;

Οι ιδιότητες που μόλις αναφέρατε – να προσθέσω και εκείνη του μέλους του Δ.Σ. της Παγκρητίου Ενώσεως – ακτινογραφούν ένα άτομο που ήδη έχει κατακτήσει του να είναι ενεργός ΠΟΛΙΤΗΣ. Οι προαναφερόμενες ιδιότητες “ακουμπούν” αφ’ενός μεν στην Παιδεία και αφ’ ετέρου στον Πολιτισμό που εκπορεύεται από την Παράδοσή μας.

Ως “πολιτικό ον” νοιώθω το χρέος να μεταφέρω τη συσσωρευμένη εμπειρία ετών με την ελπίδα ότι θα συνδράμω στη βελτίωση των πολύπαθων αυτών εννοιών, της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Η ενασχόληση με την πολιτική, με την τρέχουσα σημασία της λέξης δεν με ενδιαφέρει, αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση της άμεσης επαφής με τον πολίτη και δη η Περιφέρεια του κεντρικού σχεδιασμού, αποτελεί για εμένα πρόκληση.

 

Ποιο είναι το προσόν που πρέπει να διαθέτει κάποιος που κατέχει δημόσια θέση;

Όχι προσόν. Προϋπόθεση και μάλιστα αυτονόητα. Η εντιμότητα. Κοιτάξτε, η εντιμότητα δεν αφορά μόνο στην άμεση οικονομική συνδιαλλαγή, αλλά και σε προθέσεις και μεθοδεύσεις από όπου προκύπτει ωφέλεια.

Πέραν αυτής όμως η γνώση, η εμπειρία και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητα προσόντα, τα οποία όμως πρέπει να έχουν αποδειχθεί εν τη πράξει.

 

Εάν εκλεγείτε, ποιες είναι οι τρεις προτεραιότητες που θα θέσετε προς υλοποίηση;

Ως εκπαιδευτικός γίνομαι δέκτης “μηνυμάτων” από μαθητές και γονείς που συντείνουν στην άποψη ότι το μέγα εθνικό θέμα είναι αυτό της Παιδείας, το οποίο δεν περιορίζεται στην εκπαίδευση αλλά έχει λάβει πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις τέτοιες που εάν δεν ενσκήψουμε άμεσα, φοβούμαι ότι αυτές θα είναι μη αναστρέψιμες.

Από την άλλη οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, οι οποίοι έχουν αναλάβει τον δύσκολο ρόλο διατήρησης της παράδοσης και των κοινωνικών δεσμών στα άφιλα αστικά κέντρα αλλά και γενικότερα ο Πολιτισμός  απαιτούν την αμέριστη στήριξή μας και είναι βέβαιο ότι η ανταπόδοση θα είναι πολλαπλάσια.

Τέλος, η αναπτυξιακή πολιτική ως προτεραιότητα αποτελεί μονόδρομο και οι δημόσιες επενδύσεις προφανή στόχο σε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο από το οποίο δεν θα προκύψουν μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα απαλλαγούμε από το πνεύμα της μιζέριας, της ηττοπάθειας και της αυτοκαταστροφικής αδράνειας.

Όπως αντιλαμβάνεστε ένα τέτοιο σχέδιο που περιλαμβάνει από την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου ως και τις αναγκαίες βελτιώσεις και εξωραϊσμούς – σε συνοικίες στα ενδότερα του Νοτίου Τομέα που δεν έχουν επιδείξει αξιοζήλευτες επιδόσεις –  δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί στον διατιθέμενο χώρο της παρούσας συνέντευξης.

 

Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό  “Νέα Αρχή” του Γ. Πατούλη;

Κατ’ αρχάς δεν επέλεξα. Μου έγινε μια ομολογουμένως τιμητική πρόταση και την αποδέχτηκα.

Εξάλλου η διαδικασία της επιλογής, με την έννοια της αναζήτησης πολιτικής στέγης, αποτελεί άθλια παθογένεια του πολιτικού συστήματος και προφανώς αντιβαίνει στις αρχές μου. Η αποδοχή λοιπόν της πρότασης έγινε διότι ο Γιώργος Πατούλης έχει αποδείξει ότι είναι δραστήριος, φερέγγυος και κυρίως αποτελεσματικός. Τι λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου εάν όχι τα τρία αυτά χαρακτηριστικά;

 

Τι είναι αυτό για το οποίο δεν θα θα συγχωρούσατε τον εαυτό σας ;

Στο αν δεν αντιδρούσα σε κάτι που το θεωρώ άδικο.

 

Και κάτι άλλο. Ποιο είναι το σημείο αναφοράς σας ;

Όχι μόνο σημείο αναφοράς, αλλά και στήριγμά μου.

Η οικογένειά μου. Η σύζυγός και τα παιδιά μου. Συνοδοιπόροι, φίλοι και σύμβουλοι. Είναι το απάγκιο μου. Περιττό να σας πω, πόσο τυχερός και ευλογημένος άνθρωπος νοιώθω.

 

Θα ήταν παράλειψη εάν δεν σας ρωτούσα, τι είναι για εσάς η Κρήτη.

Πηγή έμπνευσης. Είναι εκεί που ανατρέχω σωματικά και πνευματικά για εξαγνισμό. Δεν είναι μόνον οι ρίζες μου, δεν είναι μόνο ο τόπος και το τοπίο, δεν είναι μόνο η παράδοση και η τοπολαλιά, είναι κυρίως οι άνθρωποι, οι άνθρωποί μου, οι συμπατριώτες μου, το αίμα μου.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Νίκος Κανέλλος: “Τελικά πως σκέφτεται ένας καταναλωτής;”

Δημοσιεύτηκε

|

Κυκλοφορεί στα μεγάλα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Νίκου Κανέλλου (σε συνεργασία με φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου) με τίτλο: “Τελικά πως σκέφτεται ένας καταναλωτής;”.

Στο βιβλίο μεταξύ άλλων γράφει κι ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχετικά με την αντιμετώπιση του πολίτη ως ψηφιακού καταναλωτή. Προλογίζει ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κι ένα μέρος τους θα δοθεί στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου.

Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε και ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παλαιό Φάληρο: Αναβλήθηκε η κηδεία του Δημήτρη Λυμπερόπουλου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η κηδεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Λυμπερόπουλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 95 ετών.

Σύμφωνα με την Espresso, η κηδεία του Δημήτρη Λυμπερόπουλου, που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 95 ετών, ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Τρίτη 20 Αυγούστου στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα και η κηδεία είχε προγραμματιστεί για τις 16:30, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν πως αναβάλλεται.

Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Λυμπερόπουλου
Όπως δήλωσε ο φύλακας του νεκροταφείου, που ενημερώθηκε για την αναβολή, μόλις λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί: «Η κηδεία αναβάλλεται. Δεν γνωρίζει κανείς πότε θα πραγματοποιηθεί, μιας και πρέπει να υπογράψει κάποιος συγγενής, για να πάρουν τη σορό από το νοσοκομείο και από εκεί να τη μεταφέρουν στο νεκροτομείο για νεκροτομή».

Τελικά σύμφωνα με ενημέρωση που δίνει η ΕΣΗΕΑ, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος θα κηδευτεί αύριο, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στις 17:00 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Οργισμένος ο Γ. Καλλιάνος: Ελεύθεροι οι διαρρήκτες του σπιτιού του στη Γλυφάδα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την έντονη αντίδραση του γνωστού μετεωρολόγου και βουλευτή πλέον της Ν.Δ.  Γιάννη Καλλιάνου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα, πριν λίγες ημέρες.

Με ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει την αγανάκτησή του για τα αποτελέσματα του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέπει τη διάρρηξη σε πλημμέλημα, ενώ διαμηνύει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ως βουλευτής για να αρθούν όλες αυτές οι αδικίες.  Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. πριν λίγες ημέρες η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερεις Γεωργιανούς που προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.  Κατά τη διάρκεια της δίκης τους, ο δικηγόρος των Γεωργιανών δήλωσε ότι δεν υπάρχει μεταφραστής και επομένως δεν θα μπορούν να καταλάβουν το τι θα ειπωθεί στο δικαστήριο, άρα η δίκη θα πρέπει να αναβληθεί.  Σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, οι δικαστές συνεδρίασαν και δύο λεπτά και τελικά αποφάσισαν ότι η δίκη θα πάρει αναβολή.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:

«Το “δικαστήριο” για τους κλέφτες του σπιτιού μου έγινε σήμερα! Οι κλέφτες είναι… ελεύθεροι! 

 Συγχαρητήρια στους ΗΡΩΕΣ της Ελληνικής αστυνομίας που συνέλαβε πριν από 4 ημέρες τους Γεωργιανούς κλέφτες που προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι μου και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

 Σήμερα ήταν η δική τους. Από το πρωί ήμουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και περίμενα τη δίκη, ως μάρτυρας. Μάλιστα αντίκρισα άλλους 12 (!) μάρτυρες για την ίδια υπόθεση διότι μου είπαν ότι οι Γεωργιανοί (όλοι τους φυλακισμένοι από 1-2 χρόνια) είχαν κλέψει δεκάδες ακόμη σπίτια στη Γλυφάδα.

 Πριν τη δίκη οι Γεωργιανοί με κοιτούσαν ειρωνικά και χαμογελούσαν σαν να ήξεραν ότι σε λίγη ώρα θα είναι ελεύθεροι. Απόρησα για τη σιγουριά τους! Κάποια στιγμή χρειάστηκε να κατέβω στο υπόγειο όπου ήταν οι τουαλέτες. Δεν τις χρησιμοποίησα, δεν χρειάζεται να σας πω το γιατί. Έφυγα τρέχοντας για να προλάβω μην κολλήσω καμιά αρρώστια. 

 Η δίκη τελικά ξεκίνησε και ο δικηγόρος των Γεωργιανών είπε ότι δεν υπάρχει μεταφραστής και επομένως δεν θα μπορούν να καταλάβουν το τι θα ειπωθεί στο δικαστήριο, ότι θα ήταν άδικο γι’αυτούς και άρα η δίκη θα πρέπει να αναβληθεί!

 Οι δικαστές με τον εισαγγελέα συνεδρίασαν για 2 λεπτά μεταξύ τους και τελικά αποφάσισαν ότι η δική θα πάρει αναβολή!

 Εκείνη τη στιγμή έτρεξαν οι 3 γυναίκες των Γεωργιανών και αγκάλιασαν τους άντρες τους γεμάτες χαρά (μαζί με τα παιδιά τους) λες και οι άντρες αυτοί πέρασαν στις πανελλήνιες εξετάσεις στην σχολή της πρώτης επιλογής τους. Δεν πίστευα σε αυτό που έβλεπα! Νόμιζα ότι συμμετείχα σε κάποια θεατρική παράσταση!

 Εκείνη τη στιγμή πήρα το λόγο και απευθύνθηκα προς τη δικαστή. Της είπα ότι οι Γεωργιανοί ήξεραν Ελληνικά, έκαναν θέατρο ότι δεν ήξεραν και ότι αυτό που γίνεται είναι τραγικό. Μου απάντησε ότι αυτό λέει ο νόμος και ότι βαδίζουν σύμφωνα με αυτόν. Επομένως δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κρατούνται οι κατηγορούμενοι λόγω της πλημμεληματικής πράξης τους (νόμος Σύριζα). Δεν είχα τι να απαντήσω και έφυγα με απορία.

 Καθώς πήγαινα για το αυτοκίνητο μου ήρθε κάποιος άνθρωπος που με γνώρισε. Ήταν αστυνομικός. Μου είπε να μην έχω απορία και να μην στεναχωριέμαι, ότι αυτοί είναι οι νόμοι πλέον και ότι οι Γεωργιανοί μάλλον δεν θα ξανάρθουν στην επόμενη δίκη, θα συνεχίσουν δηλαδή ελεύθεροι τις επόμενες ληστείες και κλοπές που είχαν σχεδιάσει… μέχρι να τους ξαναπιάσουν και να αφεθούν πάλι ελεύθεροι.

 Αυτή ήταν η εμπειρία μου από την πρώτη φορά στη ζωή μου που βρέθηκα σε δικαστήριο. Καημένη Ελλάδα, πόσα πολλά πρέπει να αλλάξουν για να γίνουμε σοβαρό κράτος…

 

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να αλλάξουν όλες αυτές οι αδικίες, όπως το ίδιο θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία άμεσα…»

 

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο