Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονόδρομος οι συμμαχίες στην Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύτηκε

|

Ο συνδυασµός Πατούλη εκλέγει 38 συµβούλους και της Ρένας Δούρου 20

Δύο πασίγνωστοι καλλιτέχνες, ο Χάρης Ρώµας και η Μαίρη Βιδάλη, δέκα γιατροί και γενικότερα στελέχη του χώρου της υγείας αλλά και πλήθος αυτοδιοικητικών θα στελεχώνουν το νέο Περιφερειακό Συµβούλιο Αττικής, κρίνοντας τουλάχιστον από όσους εκλέγονται µε τον Γιώργο Πατούλη.

Οι παρατάξεις των Γ. Πατούλη, Ρ. Δούρου και Γ. Σγουρού εκλέγουν µαζί 75 περιφερειακούς συµβούλους, από τους 101 που θα έχει το Περιφερειακό Συµβούλιο. Εξ αυτών ο κ. Πατούλης έχει ήδη εκλέξει 38 και η κυρία Δούρου 20 συµβούλους. Αυτό σηµαίνει ότι, εάν τελικώς εκλεγεί, ο κ. Πατούλης θα χρειαστεί οπωσδήποτε να εξασφαλίσει συµµαχίες για να έχει πλειοψηφία τουλάχιστον 51 εδρών ώστε να λαµβάνονται αποφάσεις – και αυτό ισχύει, επίσης, σε περίπτωση επικράτησης της νυν περιφερειάρχου. Με βάση τα έως τώρα ανεπίσηµα αποτελέσµατα, στις εκλόγιµες θέσεις του συνδυασµού Πατούλη κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις η Ελένη Αβραµοπούλου και ο Γιώργος Δηµόπουλος (πρώην αντιδήµαρχος Αθηναίων επί θεµάτων διαχείρισης απορριµµάτων).

Ακολουθούν ο Γιώργος Βλάχος, η γιατρός Μαρία Κουρή, ο Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας τηλεοπτικών επιτυχιών Χάρης Ρώµας (Χαράλαµπος Ρασσιάς). Από την Ανατολική Αττική, ο Θανάσης Αυγερινός, η Ευρώπη Κοσµίδη, ο Νίκος Πέππας, ο Θανάσης Κατσιγιάννης (πρώην βουλευτής της Ν∆ και γιος του άλλοτε υπουργού ΠΕΧΩ∆Ε Χρήστου Κατσιγιάννη), η Γεωργία Βλάχου και ο Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης.

Ο Βόρειος Τοµέας

Από τον Βόρειο Τοµέα, η Λουκία Κεφαλογιάννη, η Μαργαρίτα Βάρσου, ο Γιάννης Κεχρής, ο Βασίλης Κόκκαλης, η γιατρός Πολυτίµη Λεονάρδου, η Ελένη ∆ουνδουλάκη και η Φωτεινή ∆αλιάνη. Επίσης, οι Λευτέρης Κοσµόπουλος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, Μπάµπης Αλεξανδράτος, Ανδρέας Λεωτσάκος, Μαρία Ζέρβα, Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Τζίνα Αδαµοπούλου, ∆ήµητρα Νάνου, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Στέλιος Μαµαλάκης, Σταυρούλα Αντωνάκου, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Σταύρος Μελάς, Ευγενία Μπαρµπαγιάννη-Αδαµοπούλου.

Στον Νότιο Τοµέα εκλέγεται η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, που παλαιότερα εκλεγόταν µε την αντίπαλη παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Σε µη εκλόγιµες θέσεις βρίσκεται ο Νίκος Γαλανός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισµού και πρώην περιφερειακός σύµβουλος Αττικής µε τον Γιάννη ∆ηµαρά. Επίσης, ο ακτιβιστής µε τα ολόσωµα τατουάζ Παναγιώτης Μήλας, ο πρόεδρος του 3ου διαµερίσµατος Αθήνας επί Γ. Καµίνη, Γιώργος Μωραϊτάκης, και ο συνδικαλιστής της ∆ΑΚΕ στον ∆ήµο Αθηναίων, Βασίλης Πολυµερόπουλος.

Από την παράταξη «Δύναµη Ζωής» της Ρένας Δούρου προηγούνται µέχρι στιγµής στις εκλόγιµες θέσεις ο έως τώρα αντιπεριφερειάρχης Οικονοµικών Χρήστος Καραµάνος και οι Σπύρος Αγγέλης, Ελένη Βασιλοπούλου, Βίκυ Αλιµπέρτη, Ζέτα Κατωπόδη, Βαρβάρα Γεωργαντά, Στέλιος Κοροβέσης, Καίτη Θεοχάρη, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, Κωνσταντίνος Αµπαρτζάκης, Γιώργος Μπαλάφας, Μάριος Αθανασίου, Πέτρος ∆αµιανός, Αρης Βρούστης, Παναγιώτα Παππά, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Χρυσάνθη Αυλωνίτου, Κωνσταντίνος Βίτσας, Βάσω Βερελή, Νατάσα Κατρανίδου, Νίκος Γιατράς, ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τοµέα Χρήστος Καπάταης και η Κατερίνα Λογοθέτη µε τον Γιώργο Αλεβιζόπουλο.

Από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, σε εκλόγιµες θέσεις ή πολύ κοντά σε αυτές βρίσκονται οι Νίκος Ανδρουλακάκης, ∆ήµητρα Αγγελάκη, οι δηµοσιογράφοι Μάκης Γιοµπαζολιάς και ∆ηµήτρης Κωνσταντάρας, ο νυν περιφερειακός σύµβουλος Γιάννης Σµέρος, ο Ευάγγελος Αλµπάνης, ο απερχόµενος δήµαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης, ο πρώην δήµαρχος Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος και οι Σπύρος Αδαµόπουλος, Ελένη Λυµπέρη, Λεωνίδας Μίχας, Γιώργος Κατριβάνος, Θανάσης Βαθιώτης, Αικατερίνη Αδαµοπούλου-Κουτσογιάννη, Αναστάσιος Καλαφάτης, Αννα Μεθυµάκη, Ανδριανή Αβραµίδου-Λαµπροπούλου, ∆ηµήτρης Κατσικάρης. Σε µη εκλόγιµη θέση ο παλαιός Ολυµπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος

Πηγή:ethnos.gr

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τροχαίο ατύχημα μεταξύ δύο Ι.Χ έγινε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Στο ύψος του σήματος της Ολυμπιακής, τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν όταν το τζιπ παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη.

Ευτυχώς, παρά τη σφοδρή σύγκρουση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός των οδηγών.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδικές: Ξεκινούν αύριο οι εξετάσεις – Με μάσκες για τους υποψηφίους

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 100.000 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά.

Εκτός από τα μέτρα προστασίας για την covid-19, που είναι παρόμοια με όσα ίσχυσαν κατά τη δια ζώσης παρουσία των μαθητών στα σχολεία, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, που θα ισχύσουν από φέτος.

Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας -Αρχιτεκτονικό Σχέδιο- για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Υγειονομικά μέτρα

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Στην εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζόμενων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Τι επιτρέπεται και τι όχι στις αίθουσες εξέτασης

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζόμενου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Απαγορεύεται η είσοδος εντός του εξεταστικού κέντρου (κτιριακό συγκρότημα και αύλειος χώρος) οποιουδήποτε άλλου εκτός των εξεταζόμενων, των μελών και λοιπού προσωπικού των οικείων επιτροπών, του βοηθητικού προσωπικού και των επιτηρητών. Εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση παροχής έκτακτης τεχνικής ή ιατρικής βοήθειας μετά από σχετική πρόσκληση της επιτροπής. Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Κατάθεση δυο μηχανογραφικών

Δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Το υπουργείο προχώρησε στη θέσπιση συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συντελεστές ορίστηκαν από το εκάστοτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων προέκυψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Αριθμός εισακτέων, αύξηση σε κάποιες σχολές, μείωση σε άλλες

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση θέσεων σημειώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε Τμήματα «με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας», όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα Τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική, επισημαίνει το υπουργείο.

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από 7.020 πέρυσι στις 6.283 θέσεις, λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων του.

Μείωση εξεταστέας ύλης, επαναφορά Συντελεστών Βαρύτητας

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, από τις αρχές του 2021 το υπουργείο Παιδείας επανακαθόρισε την εξεταστέα ύλη με μείωση σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ Λυκείου. Επιπλέον, είχαν σταλεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα κεντρικά σημεία της ύλης μαθημάτων όλων των τάξεων.

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019.

Τι προβλέπεται για όσους θα είναι άρρωστοι

Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Ενημέρωση των υποψηφίων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους

Από φέτος θα γίνεται ενημέρωση των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπεύδουν οι νέοι, 25-29, να εμβολιαστούν – 70.000 ραντεβού σε μια μέρα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Με γοργούς ρυθμούς εξακολουθεί να τρέχει η «Ελευθερία», αφού και μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 25-29, το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 καλύπτει πλέον σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Από χθες το πρωί η ηλικιακή ομάδα των 25-29 μπορεί να κλείσει ραντεβού με όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson, πλην AstraZeneca), ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τους 18-24, με αποτέλεσμα να επισπευστεί το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός των ραντεβού των 25-29 όπως έγινε χθες γνωστό προσέγγισε τα 70.984 ως το απόγευμα, εκ των οποίων 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, 10.724 σε εκείνο της Moderna και 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Στο τραπέζι τα προνόμια των εμβολιασμένων

Επομένως, με την δυνατότητα εμβολιασμού που θα παρέχεται το προσεχές διάστημα σε όλους ανεξαιρέτως, εύλογο είναι να υπάρχει στο τραπέζι των ειδικών συζητήσεις για προνόμια σε εμβολιασμένους.

Όπως είχε γράψει και παλαιότερα το iefimerida.gr, πέρα από την πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφέ και μπαρ οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο της εξαίρεσης από τα self test των πλήρων εμβολιασμένων.

Από το φθινόπωρο τα μπόνους για τους εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αμέσως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικίες 18 έως 24, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο μήνα. Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους θα τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, εποχή κατά την οποία πολλές δραστηριότητες θα αρχίσουν να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους. Οδηγός για την κυβερνητική πρόταση και την σχετική συζήτηση θα είναι και η γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής, την οποία έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο