Connect with us

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Το Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης 2020 ξεκινάει την Τετάρτη 8 Ιουλίου

Δημοσιέυτηκε

|

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Ιωάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Μιχαηλίδης σας ενημερώνουν ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού, αλλά και για παιδιά που αποφοιτούν από το Νηπιαγωγείο.

Προθεσμία αιτήσεων εως την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020.

για να υποβάλλετε την αίτηση σας πατήστε εδώ…
(πρέπει να συνδεθείτε με στοιχεία TAXISNET, να συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και να επισυνάψετε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.)

Το Θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης 2020 ξεκινάει τη Τετάρτη 8 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.

Η λειτουργία και οι δραστηριότητες του Προγράμματος θα εναρμονιστούν με τις οδηγίες και τα μέτρα του Ε.Ο.Δ.Υ. για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας λόγω της πανδημίας του covid-19.

Οι γονείς θα πρέπει για τα παιδιά τους που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, να καταθέσουν είτε ηλεκτρονικά είτε στο συντονιστή του Κέντρου την 1η μέρα λειτουργίας του Προγράμματος, συμπληρωμένο το Δελτίο καταγραφής που θα βρείτε εδώ και αφορά τον covid-19. Οι πρώτες 2 ώρες της πρώτης ημέρας, θα αφιερωθούν στην εκπαίδευση των παιδιών στις διαδικασίες προσέλευσης, τήρησης ασφαλών αποστάσεων, μέτρων καθαριότητας χεριών και αθλητικού εξοπλισμού, ασφαλούς χρήσης των χώρων και στις διαδικασίες χορήγησης φαγητού και υγρών. Κάθε ημέρα θα γίνεται υπενθύμιση των κανόνων ειδικά στην εναλλαγή των δραστηριοτήτων. Ανώτατος αριθμός παιδιών ανά Ομάδα 15 παιδιά.

Θεωρούμε αυτονόητη την ενεργή συμμετοχή των γονιών στη διασφάλιση της υγείας όλων, κρατώντας στο σπίτι το παιδί τους, όταν παρουσιάσει οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθένειας.

Ώρα προσέλευσης των παιδιών : 08.00 – 09.00

Καθημερινά θα γίνεται ηλεκτρονική θερμομέτρηση των παιδιών κατά τον ερχομό τους στο Κέντρο όπου παρακολουθούν το Πρόγραμμα. Σε περίπτωση που το παιδί παρουσιάσει ανεβασμένη θερμοκρασία, δεν θα είναι δυνατή η παραμονή του, αλλά θα επιστρέφει στο σπίτι του.

Ώρες αποχώρησης των παιδιών :
1.30 – 2.30 (1Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ)
1.30 – 2.00 (Αποχωρούν τα παιδιά έως και Γ΄ Δημοτικού)
2.00 – 2.30 (Αποχωρούν τα παιδιά από Δ΄Δημοτικού και άνω)

3.15 – 4.00 (2Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ)
Αποχωρούν όλα τα παιδιά. Τα παιδιά, τα οποία θα παραμένουν έως τη 2η αποχώρηση, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους φαγητό, για το οποίο δεν απαιτείται φύλαξή σε ψυγείο ή ζέσταμα.

Παρακαλούνται οι γονείς κατά την άφιξη και αποχώρηση των παιδιών να κρατούν την απαραίτητη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Σε όλους τους χώρους των Κέντρων θα υπάρχουν αντισηπτικά και τα παιδιά θα τα χρησιμοποιούν μετά από κάθε δραστηριότητα. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Κάθε είδος υλικού αθλητικού-εκπαιδευτικού που θα χρησιμοποιηθεί θα απολυμαίνεται καθημερινά.
Τα παιδιά δεν θα ανταλλάσσουν αντικείμενα μεταξύ τους.

Καθημερινά καλό είναι να έχουν μαζί τους:
δεκατιανό (κολατσιό), μπουκάλι με νερό και την κασετίνα τους (μολύβι, γόμα, ψαλίδι, μαρκαδόροι), τα οποία θα πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά όταν το παιδί επιστρέφει στο σπίτι.

Επιπλέον, τα παιδιά θα χρειασθεί να έχουν καθημερινά μαζί τους οπωσδήποτε καπέλο και προαιρετικά αντηλιακό, αθλητικά παπούτσια και μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα. Όλα πρέπει να περιέχονται σε μια τσάντα και να αναγράφουν το όνομα κάθε παιδιού, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απώλεια.

Η παραλαβή των παιδιών γίνεται μόνο από τα άτομα που έχετε δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
Επισημαίνεται ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους τιμαλφή αντικείμενα (κοσμήματα, κινητά, tablet κ.α.).

Κατά την καθημερινή λειτουργία του προγράμματος θα υλοποιούνται αθλητικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ επίσης θα διεξαχθούν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές στους χώρους Adventure Park και Βοτανικό Κήπο καθώς και εκδρομές για θαλάσσια μπάνια.

Το κόστος συμμετοχής για οικογένειες με 1 παιδί ορίζεται στα 50 ευρώ και για οικογένειες με 2 παιδιά και πλέον στα 80 ευρώ. Για τον τρόπο εξόφλησης θα ενημερωθείτε μετά την υποβολή της αιτήσής σας.

Θεματική 1ης Περιόδου (13/7-24/7): «Φροντίζω τον εαυτό μου και τους άλλους»

Θεματική 2ης Περιόδου (27/7-7/8): «Σκέφτομαι Οικο.. λογικά»

Ημερήσιο πρόγραμμα
08. 00 – 09.00 Προσέλευση παιδιών
09.00 – 09.15 Κατασκηνωτική Εμψύχωση
09.15 – 09.55 Α’ Δραστηριότητα στη θεματική της περιόδου
09.55 – 10.15 Διάλειμμα – κολατσιό
10.15 – 11.15 Β’ Δραστηριότητα στη θεματική της περιόδου
11.20 – 12.20 Γ’ Δραστηριότητα στη θεματική της περιόδου
12.20 – 12.40 Διάλειμμα
12.40 – 01.30 Δ’ Δραστηριότητα στη θεματική της περιόδου
13.30 – 14:30 1η Αποχώρηση των παιδιών – Ελαφρύ γεύμα για τα παιδιά που παραμένουν
14:30 – 15:15 Ε΄ Δραστηριότητα στη θεματική της περιόδου
15:15 – 16:00 Αποχώρηση

Πηγή: notia.gr

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Αποφρακτική εταιρία απεγκλώβισε γατάκι στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Πολύ τυχερό ήταν ένα νεογέννητο γατάκι τα οποίο παγιδεύτηκε σε σωλήνα υδρορροής στο Παλαιό Φάληρο.

Το γατάκι είχε σφηνώσει ουσιαστικά μέσα σε μία σωλήνα που έμπαινε μέσα στο έδαφος.

Το κλάμα και το νιαούρισμα του μικρού αιλουροειδούς προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή μιας οικογένειας που ζει στην περιοχή.

Η οικογένεια φρόντισε να καλέσει για βοήθεια την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά εκείνη την στιγμή σε διπλανή κατοικία βρισκόταν ένα συνεργείο που ασχολείται με αποφράξεις.

Οι τεχνικοί του συνεργείου που διέθεταν την εμπειρία και τον εξοπλισμό, είχαν μόλις είχε ολοκληρώσει τις εργασίες τους και έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στη διάσωση.

Τελικά οι τεχνικοί του συνεργείου αποφράξεων πολύ προσεκτικά κατάφεραν να ανοίξουν την υδρορροή στο κάτω μέρος αυτής και να εντοπίσουν το γατάκι τα οποίο είχε σφηνώσει στο εσωτερικό της.

Είναι πολύ πιθανό το γατάκι να είχε πέσει μέσα στη σωλήνα από την ταράτσα και στη συνέχεια δεν είχε τη δυνατότητα να διαφύγει.

Μετά από λίγη ώρα έφτασε και η πυροσβεστική, όμως το γατάκι ήταν ήδη σώο και ελεύθερο.

Το τυχερό γατάκι που ήταν αδέσποτο στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του αυτή, καθώς τελικά βρήκε και σπίτι, καθώς ανέλαβε να το μεγαλώσει η οικογένεια η οποία το είχε εντοπίσει εξαρχής.

Πολλά τα περιστατικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που κάποιο παρόμοιο περιστατικό με εγκλωβισμένα γατάκια συμβαίνει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Πριν από λίγες μέρες μόλις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν γατάκι από σωλήνα αποχέτευσης στην Ύδρα, ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις είχαμε στο παρελθόν σε αποφράξεις Νέα Σμύρνη καθώς επίσης και λίγο πιο παλιά από ένα συνεργείο που είχε κληθεί για αποφράξεις Καλλιθέα.

Πυροσβέστες στον Βόλο τον προηγούμενο Μάιο είχαν απεγκλωβίσει γατάκι από θερμοθάλαμο και στη Θεσσαλονίκη γατάκι βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε γυψοσανίδα καταστήματος και απεγκλωβίστηκε από την αστυνομία.

Δύο ακόμη γατάκια απεγκλωβίστηκαν τον Ιούνιο από τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι τα βρήκαν να έχουν σφηνώσει πίσω από μία δεξαμενή πετρελαίου στο Ηράκλειο.

Πολύ συνηθισμένες και πολλές αντίστοιχα σε αριθμό είναι και οι ιστορίες με γάτες ανέβηκαν σε ψηλά δέντρα και εγκλωβίστηκαν πάνω σε αυτά.

Γιατί εγκλωβίζονται οι γάτες

Οι γάτες είναι πραγματικά αξιολάτρευτα πλάσματα, όμως είναι παράλληλα και πολύ μυστηριώδη.

Η ζωή μαζί τους είναι σίγουρα συναρπαστική. Οι γάτες έχουν τη δυνατότητα και τη συνήθεια να μπαίνουν σε στενά σημεία που φαίνεται να είναι πιο στενά από τις ίδιες.

Στην αρχή χρησιμοποιούν το κεφάλι και τους ώμους και το σώμα τους συνήθως κυλά πιο εύκολα μέσα στα εμπόδια.

Το γεγονός βέβαια πως οι γάτες της πόλης δεν είναι πλέον και τόσο αδύνατες όπως στο παρελθόν, τις κάνει συχνά να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές και το σώμα τους.

Έτσι μένουν κάποια στιγμή εγκλωβισμένες σε εμπόδια και σε κάποια στενή τρύπα. Ουσιαστικά δεν συνειδητοποιούν πως δεν χωρούν και παίρνουν το ρίσκο.

Παράλληλα είναι και στη φύση της γάτας, όπως συνέβη αντίστοιχα στην περίπτωση με το γατάκι στο Παλαιό Φάληρο, να αρχίσουν να εξερευνούν το χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Όταν για κάποιο λόγο πχ. η μητέρα τους έχει βγει για φαγητό και τα έχει αφήσει μόνα τους, αυτά είναι πιθανό να μπλέξουν σε μπελάδες και να βρεθούμε εγκλωβισμένα σε κάθε είδους εμπόδια και τρύπες.

Εταιρία αποφράξεων στο Παλαιό Φάληρο κατάφερε να απεγκλωβίσει με επιτυχία ένα νεογέννητο γατάκι από υδρορροή στην οποία είχε εγκλωβιστεί εξερευνώντας τον κόσμο.

Πηγή: notia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Γιάννης Φωστηρόπουλος: Αφήνουμε τους νέους να δημιουργούν στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Με συνεργασίες, ομαδική δουλειά, στο φως και όχι κυνηγημένοι στο σκοτάδι, νέοι καλλιτέχνες του Παλαιού Φαλήρου αποτυπώνουν στο 5ο δημοτικό- νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου το ταξίδι της μάθησης και της γνώσης, αναζητώντας το όνειρο προς ένα καλύτερο μέλλον.

Εθελοντές της ομάδας Χρώματα και όνειρα, σύλλογος γονέων 5ου δημοτικού και φυσικά ο Δήμος αρωγοί και συμπαραστάτες. Αφήνουμε τους νέους να δημιουργούν στο χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει: τα σχολεία αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Πηγή: notia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Με υποχρεωτική χρήση μάσκας η εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο των νέων πολιτικών και μέτρων που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενημερώνει τους δημότες ότι από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας για το κοινό που προσέρχεται στο Δημαρχείο και τις λοιπές δημοτικές υπηρεσίες.

Παρακαλούνται λοιπόν οι δημότες που προσέρχονται για οποιοδήποτε θέμα, να φέρουν μαζί τους και να χρησιμοποιούν σωστά προστατευτική μάσκα (η οποία να καλύπτει την μύτη και το στόμα).
Συνιστάται επίσης, πριν την προσέλευση στην όποια διοικητική υπηρεσία του Δήμου, να έχει προηγηθεί προσυνεννόηση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία και η αναμονή.
Θυμίζουμε επίσης ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας έως και σήμερα ενθάρρυνε και συνεχίζει να ενθαρρύνει την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των Δημοτών, μέσα από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από την Κεντρική Κυβέρνηση ώστε να μη χρειαστεί να μετακινηθούν, αλλά να εξυπηρετηθούν με ακόμη καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι Δημότες μπορούν να απευθύνονται στο 213 2020200.
Με προτεραιότητα, για τη ζωή όλων, την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και μένουμε ασφαλείς.

Πηγή: notia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο