Connect with us

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Αποφρακτική εταιρία απεγκλώβισε γατάκι στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιέυτηκε

|

Πολύ τυχερό ήταν ένα νεογέννητο γατάκι τα οποίο παγιδεύτηκε σε σωλήνα υδρορροής στο Παλαιό Φάληρο.

Το γατάκι είχε σφηνώσει ουσιαστικά μέσα σε μία σωλήνα που έμπαινε μέσα στο έδαφος.

Το κλάμα και το νιαούρισμα του μικρού αιλουροειδούς προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή μιας οικογένειας που ζει στην περιοχή.

Η οικογένεια φρόντισε να καλέσει για βοήθεια την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά εκείνη την στιγμή σε διπλανή κατοικία βρισκόταν ένα συνεργείο που ασχολείται με αποφράξεις.

Οι τεχνικοί του συνεργείου που διέθεταν την εμπειρία και τον εξοπλισμό, είχαν μόλις είχε ολοκληρώσει τις εργασίες τους και έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στη διάσωση.

Τελικά οι τεχνικοί του συνεργείου αποφράξεων πολύ προσεκτικά κατάφεραν να ανοίξουν την υδρορροή στο κάτω μέρος αυτής και να εντοπίσουν το γατάκι τα οποίο είχε σφηνώσει στο εσωτερικό της.

Είναι πολύ πιθανό το γατάκι να είχε πέσει μέσα στη σωλήνα από την ταράτσα και στη συνέχεια δεν είχε τη δυνατότητα να διαφύγει.

Μετά από λίγη ώρα έφτασε και η πυροσβεστική, όμως το γατάκι ήταν ήδη σώο και ελεύθερο.

Το τυχερό γατάκι που ήταν αδέσποτο στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του αυτή, καθώς τελικά βρήκε και σπίτι, καθώς ανέλαβε να το μεγαλώσει η οικογένεια η οποία το είχε εντοπίσει εξαρχής.

Πολλά τα περιστατικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που κάποιο παρόμοιο περιστατικό με εγκλωβισμένα γατάκια συμβαίνει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Πριν από λίγες μέρες μόλις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν γατάκι από σωλήνα αποχέτευσης στην Ύδρα, ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις είχαμε στο παρελθόν σε αποφράξεις Νέα Σμύρνη καθώς επίσης και λίγο πιο παλιά από ένα συνεργείο που είχε κληθεί για αποφράξεις Καλλιθέα.

Πυροσβέστες στον Βόλο τον προηγούμενο Μάιο είχαν απεγκλωβίσει γατάκι από θερμοθάλαμο και στη Θεσσαλονίκη γατάκι βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε γυψοσανίδα καταστήματος και απεγκλωβίστηκε από την αστυνομία.

Δύο ακόμη γατάκια απεγκλωβίστηκαν τον Ιούνιο από τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι τα βρήκαν να έχουν σφηνώσει πίσω από μία δεξαμενή πετρελαίου στο Ηράκλειο.

Πολύ συνηθισμένες και πολλές αντίστοιχα σε αριθμό είναι και οι ιστορίες με γάτες ανέβηκαν σε ψηλά δέντρα και εγκλωβίστηκαν πάνω σε αυτά.

Γιατί εγκλωβίζονται οι γάτες

Οι γάτες είναι πραγματικά αξιολάτρευτα πλάσματα, όμως είναι παράλληλα και πολύ μυστηριώδη.

Η ζωή μαζί τους είναι σίγουρα συναρπαστική. Οι γάτες έχουν τη δυνατότητα και τη συνήθεια να μπαίνουν σε στενά σημεία που φαίνεται να είναι πιο στενά από τις ίδιες.

Στην αρχή χρησιμοποιούν το κεφάλι και τους ώμους και το σώμα τους συνήθως κυλά πιο εύκολα μέσα στα εμπόδια.

Το γεγονός βέβαια πως οι γάτες της πόλης δεν είναι πλέον και τόσο αδύνατες όπως στο παρελθόν, τις κάνει συχνά να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές και το σώμα τους.

Έτσι μένουν κάποια στιγμή εγκλωβισμένες σε εμπόδια και σε κάποια στενή τρύπα. Ουσιαστικά δεν συνειδητοποιούν πως δεν χωρούν και παίρνουν το ρίσκο.

Παράλληλα είναι και στη φύση της γάτας, όπως συνέβη αντίστοιχα στην περίπτωση με το γατάκι στο Παλαιό Φάληρο, να αρχίσουν να εξερευνούν το χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Όταν για κάποιο λόγο πχ. η μητέρα τους έχει βγει για φαγητό και τα έχει αφήσει μόνα τους, αυτά είναι πιθανό να μπλέξουν σε μπελάδες και να βρεθούμε εγκλωβισμένα σε κάθε είδους εμπόδια και τρύπες.

Εταιρία αποφράξεων στο Παλαιό Φάληρο κατάφερε να απεγκλωβίσει με επιτυχία ένα νεογέννητο γατάκι από υδρορροή στην οποία είχε εγκλωβιστεί εξερευνώντας τον κόσμο.

Πηγή: notia.gr

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ιατρείου COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, επισκέφτηκαν το νέο Κέντρο Αναφοράς για τον COVID -19 , που λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα στην Καλλιθέα και εξυπηρετεί τις ανάγκες του Νότιου Τομέα Αθηνών (Κέντρο Υγείας Καλλιθέας,Κεντρική Μονάδα, Δαβάκη 11, Καλλιθέα).

Οι δύο Δήμαρχοι ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα λειτουργίας του ιατρείου από την Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. κα Ξανθίπη Νικολαϊδου , τον γιατρό παθολόγο κ. Γιάννη Μπίτσικα, την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Μαριάννα Αρμένη καθώς και από τους γιατρούς της μονάδας και το υγειονομικό προσωπικό ενώ δεσμεύθηκαν να συνδράμουν και να στηρίξουν το έργο του ιατρείου με όλες τις δυνάμεις και μέσα που διαθέτουν.

Το Ιατρείο COVID-19 λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τις αργίες, με καθεστώς εφημεριακής λειτουργίας από 7πμ-10μμ. και είναι στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Καλλιθέας.
Στο Ιατρείο COVID-19 εξετάζονται ασθενείς με ύποπτη συμπτωματολογία για λοίμωξη COVID-19, σε χώρο ειδικό, εκτός του κτιρίου της μονάδας, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ (ISOBOX).Παράλληλα υπάρχει δυνατότητα για λήψη δείγματος σε συμπτωματικούς ασθενείς από εκπαιδευμένο προσωπικό, προς μοριακό έλεγχο για Sars-Cov 2, σε αναγνωρισμένο εργαστήριο.Τα αποτελέσματα του ελέγχου δίδονται στους ασθενείς σε 1-2 24ωρα.Στο Ιατρείο COVID-19 του Κ.Υ. Καλλιθέας, πλην των ανωτέρω, γίνεται καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο COVID-19, συμβουλευτική των ασθενών και παραπομπή ή παρακολούθηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στο συγκεκριμένο ιατρείο, μπορούν να εξυπηρετούνται πολίτες του Νότιου Τομέα και φυσικά δημότες και κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου, εφόσον χρειασθεί.

Πηγή: notia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση “Όλοι Μαζί Μπορούμε” «Το Παιδί πάνω απ’ όλους»

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Με την διανομή των σχολικών ειδών που συγκεντρώθηκαν σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΟΥΣ και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η ανταπόκριση και η κινητοποίηση του κόσμου στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής ήταν μεγάλη και συγκινητική και μάλιστα σε μια ημέρα με ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δυσχέραναν αλλά δεν απέτρεψαν την δράση.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ευχαριστεί από καρδιάς τους Δημότες που ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν αλλά και τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου που συντόνισαν και στήριξαν τη προσπάθεια.

Πηγή: notia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σύσκεψη για το κτιριακό πρόβλημα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο & το 4ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα των σχολικών υποδομών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου και του 4ου Νηπιαγωγείου Παλαιού Φαλήρου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι :

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ΄ Περιφέρειας Αθηνών, κα Αθανασία Μεϊντάση

Η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου, κα Βασιλική Σταθοπούλου

Η Προϊσταμένη του 4Ου Νηπιαγωγείου , κα Δέσποινα Λοϊζου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Μιχάλης Μιχαηλίδης

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Αλέκος Κορόμηλος

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κ Δημήτρης Μπόγρης

Όπως είναι γνωστό, τα δύο σχολεία συστεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα και επί χρόνια τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς έθεταν και θέτουν μετ΄ επιτάσεως το θέμα της έλλειψης χώρων.

Η Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ξεκίνησε μια σημαντική, δομημένη και συστηματική προσπάθεια λύσης και αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων της πόλης μας, τόσο με το Υπουργείο Παιδείας όσο και με την αρμόδια υπηρεσία ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες, να αντιμετωπισθούν άμεσα τα κενά και να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το μέλλον που θα δίνει μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα.

Παρότι η κατασκευή σχολικών υποδομών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για το θέμα, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πρόβλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει και με γνώμονα την αντιμετώπιση των κενών που υπήρχαν, προτάθηκε και αποφασίστηκε, η τοποθέτηση και εγκατάσταση στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, δύο προκατασκευασμένων οικίσκων, πιστοποιημένων και εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα η κατάσταση.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου + Ξεθάμπωμα φαναριών €45 στο χώρο του πελάτη, πάτησε εδώ!
Η συγκεκριμένη λύση άλλωστε είχε προταθεί ήδη από το 2018, ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2019 και υλοποιείται σήμερα καθώς η νομοθεσία άλλαξε πρόσφατα, δίνοντας την δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις με πιο γρήγορες διαδικασίες (αρκεί πλέον μόνο άδεια μικρής κλίμακας).

Αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τις σχολικές υποδομές στην πόλη και τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί για αξιοποίηση των λιγοστών ελευθέρων χώρων και οικοπέδων της πόλης μας.

Αποτελεί όμως λύση, η οποία δίνει την δυνατότητα στις Διευθύνσεις των δύο σχολείων να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν περισσότερους χώρους όχι μόνο για το εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο αλλά και για άλλες ανάγκες και χρήσεις όπως γραφείων, βοηθητικών χώρων και τραπεζοκομίας (για το νηπιαγωγείο),κάτι που εν τέλει θα αποφασιστεί από τα ίδιες διευθύνσεις των σχολείων. Άλλωστε, η κατανομή του μαθητικού δυναμικού και η διασπορά του σε τμήματα και αίθουσες, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης του κάθε σχολείου.

Παράλληλα στην σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα τεχνικά θέματα λειτουργίας των δύο σχολείων και δρομολογήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση τους ενώ ανάλογες συναντήσεις θα ακολουθήσουν και με τις Διευθύνσεις όλων των σχολείων της πόλης.

Πηγή: notia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο