Connect with us

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Παιδιά και καραντίνα: Οδηγός επιβίωσης από τις παιδαγωγούς του 3ου Παιδικού Σταθμού Ν. Σμύρνης

Δημοσιεύτηκε

|

Η αναταραχή που βιώνουμε όλοι μας λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα τα παιδιά και τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της οικογένειας.
Το κλείσιμο των σχολείων, ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ο γενικότερος εγκλεισμός του «Μένουμε Σπίτι» αποτελεί πρόκληση για όλους μας.

Ας μην ξεχνάμε πως το περιβάλλον στον οποίο ανήκουν τα παιδιά είναι το σχολείο, είναι οι παιδικές χαρές, είναι οποιοδήποτε πλαίσιο που μπορεί να παρέχει ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και ερεθίσματα που διεγείρουν την περιέργεια τους να ανακαλύψουν τον κόσμο.
Δυστυχώς, όμως, οι παρούσες συνθήκες δεν ευνοούν κάτι τέτοιο. Μέσα στο σπίτι, όσο καλές και να είναι οι προθέσεις μας, δεν μπορούμε να παρέχουμε όλα αυτά που προσφέρει το σχολείο. Επίσης, δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως πολλοί γονείς εργάζονται από το σπίτι, με αποτέλεσμα να καλούνται να διαχειριστούν ταυτόχρονα την απασχόληση των παιδιών τους και τα θέματα της εργασίας τους. Αυτό προφανώς τους δυσκολεύει με αποτέλεσμα η κάθε μέρα να καταλήγει εξουθενωτική.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ως παιδαγωγοί θα θέλαμε να σας παρέχουμε, στο πλαίσιο που μας επιτρέπεται, την ελάχιστη βοήθεια, ώστε να μην ανασταλεί η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και να μπορέσουμε, όταν ξανασυναντηθούμε, να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει.
Το πιο σημαντικό, σε μία τέτοια συνθήκη, θεωρούμε πως είναι η τήρηση ενός βασικού προγράμματος, το οποίο δημιουργούμε σε συνεργασία με το παιδί. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην αποσυντονιστούν και να μπορείτε ως οικογένεια να οργανώσετε την καθημερινότητα σας.

Το πρόγραμμα αυτό, θα πρέπει να περιέχει βασικές δραστηριότητες, ως υποχρεώσεις ή αρμοδιότητες του παιδιού.
Παραδείγματα
-Συμμάζεμα του δωματίου
-Βοήθεια στην προετοιμασία του γεύματος/ μαγείρεμα
-Βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού
Επίσης μέσα στην μέρα, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μία ώρα δημιουργικής απασχόλησης , κατά την οποία δεν είναι απαραίτητη η συνεχής παρουσία και συμμετοχή των ενηλίκων
Παραδείγματα
-Ζωγραφική
-Χειροτεχνία
-Παζλ
-Ασκήσεις προγραφής
Μέσα στην μέρα και όποτε αυτό είναι εφικτό, προτείνεται γονείς και παιδιά να παίζουν μαζί.
Παραδείγματα
-Επιτραπέζια παιχνίδια
-Παιδική γυμναστική ή χορός παρακολουθώντας ανάλογα βίντεο στο YouTube
-Χειροτεχνίες/ κατασκευές ( ελάχιστα αυξημένης δυσκολίας)
-Παιχνίδια ρόλων
Προσποιηθείτε πως είστε αστυνομικοί, πυροσβέστες , μυστικοί πράκτορες, ζωάκια, πριγκίπισσες και ο,τι άλλο χωράει η φαντασία σας και απολαύστε το παιχνίδι.
-Παιχνίδια κανόνων (αγαλματάκια ακούνητα, κρυμμένος θησαυρός, κρυφτό κ.α.)
Εξίσου σημαντική είναι και η ώρα χαλάρωσης και γονέων και παιδιών.
Παραδείγματα
-Παρακολούθηση ταινιών
-Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, η επιλογή ταινίας είναι μία εύκολη υπόθεση.
-Από τις πιο κλασσικές (Μόνος στο σπίτι, Γκριντς), μέχρι και κάποιες αξιόλογες αλλά λιγότερο γνωστές.
(Ακολουθεί λίστα παρακάτω)
-Ανάγνωση παραμυθιών/ διήγηση ιστοριών
-Ακρόαση μουσικής (σε συνδυασμό με χορό, αν έχουμε αρκετή ενέργεια)
-Επικοινωνία με άτομα που είναι μακριά
Την περίοδο αυτή, οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους μας κλονίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να διατηρούμε την επικοινωνία με φιλικά και συγγενικά μας πρόσωπα. Η επικοινωνία αυτή γίνεται εφικτή με πολλούς τρόπους (τηλέφωνο, βιντεοσυνομιλίες)
Ζωγραφική με τα παιδιά.
Ζωγραφίστε ελεύθερα και παροτρύνετε τα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Φτιάξτε ζωγραφιές για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και δείξτε τους ότι τους σκέφτεστε.
Συζητήστε. Ακούστε την γνώμη των παιδιών. Μπορείτε να μιλήσετε για διάφορα θέματα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο ώριμα και πολυδιάστατα λειτουργεί η σκέψη τους.
Δεν ξεχνάμε βέβαια πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από ελεύθερο παιχνίδι. Τους δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία να παίξουν με τα παιχνίδια τους, μόνα τους ή με άλλα μέλη της οικογένειας.

Στην ελεύθερη ώρα τους επίσης, μπορούν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους ηλεκτρονικό παιχνίδι ή με την παρακολούθηση παιδικών προγραμμάτων στην τηλεόραση η στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται να ενοχοποιούμε τέτοιες δραστηριότητες και φυσικά δεν τις απαγορεύουμε γιατί είναι πιθανόν να φέρουν μη επιθυμητά αποτελέσματα. Επιβάλλεται όμως να θέτουμε όρια, σε συμφωνία με τα παιδιά και προσπαθούμε να τα τηρούμε.
Αγαπημένες Ταινίες
-Ψάχνοντας τον Νέμο
-Τα μυαλά που κουβαλάς
-Ο Ρατατούης
-Ψηλά στον ουρανό
-Toy Story
-Η εποχή των Παγετώνων
-Εγώ, ο απαισιότατος
-Ο βασιλιάς των λιονταριών
-Μπαμπούλας Α.Ε.
Και κάποιες χριστουγεννιάτικες
-Το Πολικό Εξπρές
-Χριστούγεννα στη Μαδαγασκάρη
-Μπετόβεν: Χριστουγεννιάτικη Περιπέτεια
-Χριστούγεννα με τον Σρεκ
-Ψυχρά κι ανάποδα
Προτείνουμε επίσης την παρακολούθηση στο YouTube του βίντεο με τίτλο «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ» του αγαπημένου μας Ευγένιου Τριβιζά.

Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας φανούν χρήσιμες και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της ιδιάζουσας κατάστασης. Θα περιμένουμε να γυρίσουμε ξανά στο σχολείο μας και να συνεχίσουμε να αλληλεπιδρούμε και να συνεργαζόμαστε με κοινό στόχο την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.
Καλές γιορτές!

Πηγή: notia.gr

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ανακοίνωση ΣΟΧ2/2021 για Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ανακοινώνει την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Σμύρνης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020», Άξονας Προτεραιότητας (9) «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και διακρίσεων – Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του προγράμματος, για τη στελέχωση της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Σμύρνης».

 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.12  και να την υποβάλλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά αποκλειστικά είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dioik@neasmyrni.gr), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 193-195, Τ.Κ.:17121 Νέα Σμύρνη.

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, είναι το Σάββατο 18.9.2021 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 27.9.2021.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

«Πάντα ήμουν, και πάντα θα είμαι Νέα Δημοκρατία»

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τη Νέα Δημοκρατία με σκοπό τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης διέψευσε τα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στα πολιτικά «πηγαδάκια» – και εντός της Βουλής – περί αποχώρησής του από τη Νέα Δημοκρατία με σκοπό τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στο twitter: «Γνωστοί και κατανοητοί οι λόγοι μιας ακόμη συντονισμένης επίθεσής σας. Πείτε σε όποιους σας ζήτησαν να το γράψετε, ότι δεν θα τους κάνω τη χάρη. Πάντα ήμουν, και πάντα θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

Γιατί ακούστηκε ότι αποχωρεί από τη ΝΔ

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξέφρασε, για όσους δεν θυμούνται, την απογοήτευσή του τον περασμένο Μάιο, μιλώντας στη βραδινή εκπομπή της Ελεονόρας Μελέτη, για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του εμπιστεύτηκε κάποιο υπουργείο.

«Οι βουλευτές δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν πραγματικό έργο. Δεν διαχειρίζονται χρήματα για να μπορούν να επενδύσουν στην τάδε υποδομή. Θα εφαρμόσω την τάδε πολιτική Αυτό το κάνουν οι υπουργοί. Στην πραγματικότητα οι βουλευτές ούτε καν ψηφίζουν. Η ψήφος του βουλευτή τεκμαίρεται. Σε κάθε νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί ν’ αλλάζει μέρα με τη μέρα, ψηφίζει ένας εισηγητής.

Εκτός αν υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία που γίνεται με αίτημα της αντιπολίτευσης», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και συνέχισε: «Το να είναι κυβερνητικός βουλευτής ένας άνθρωπος 34 ετών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αεικίνητος και δραστήριος, αυτή η κατάσταση φέρνει ασφυξία. Και εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνομαι στάσιμος. Το αφεντικό μου είναι αυτοί οι 42.000 που με ψήφισαν.

Σε αυτούς λογοδοτώ. Η σχέση μου με αυτούς τους ανθρώπους. Mου έχουν λείψει πολύ. Νοιώθω ότι δεν μπορώ να καταφέρω πράγματα. Για άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική για τους σωστούς λόγους, που θέλει ν’ αλλάξει τη χώρα, να κάνει τη χώρα πρότυπο, δεν έχω τα εργαλεία να το κάνω».

Από τότε το κλίμα για τον νεαρό βουλευτή δεν είναι και ιδιαίτερα θερμό, καθώς στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ενοχλήθηκαν από τη δήλωση που έκανε, δεδομένης και της πρώτης κοινοβουλευτικής του θητείας και φυσικά δεν ανέλαβε κάποιο χαρτοφυλάκιο ούτε κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Ακριβώς αυτό, σύμφωνα πάντα με τη φημολογία που αναπτύχθηκε, ήταν ο λόγος περί πιθανής αποχώρησής του από τη Νέα Δημοκρατία, σενάριο το οποίο μπαίνει για τα καλά πλέον στο «συρτάρι» μετά το tweet που έκανε ο ίδιος.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ο Κυρανάκης στηρίζει τον Ανατολάκη: «Μαγκιά του!»

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την αντίδραση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη προκάλεσαν αρνητικά σχόλια που τις τελευταίες ώρες κατακλύζουν τα social media για τον Γιώργο Ανατολάκη, πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και μετέπειτα βουλευτή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα εργάζεται ως ντελίβερι.

Απαντώντας σε όσους κρίνουν τον Γιώργο Ανατολάκη, ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε:

“Αντί να του λέτε μπράβο που κοίταξε τις δυσκολίες στα μάτια και παλεύει για να ζήσει, τον ειρωνεύεστε που έντιμα βγάζει το ψωμί του”.

Η ιστορία του Γιώργου Ανατολάκη

Ο Γιώργος Ανατολάκης, ως γνωστόν, μετά από μια 15ετία στα γήπεδα και μια «γεμάτη» δεκαετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη στις εκλογές του 2009, ενώ μετά προσχώρησε στην Νέα Δημοκρατία επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά.

Οι οικονομικές δυσκολίες ωστόσο «χτύπησαν» τον πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχασε το σπίτι του στην Βούλα λόγω χρεών προς τις Τράπεζες ενώ και ο χωρισμός του με την επί 15 χρόνια σύζυγό του Ζάννα Χολέβα (με την οποία απέκτησε 2 παιδιά) και η διατροφή που κλήθηκε να πληρώσει τον πλήγωσε σε οικονομικό επίπεδο.

Έτσι, στα 47 του χρόνια ο Ανατολάκης αναγκάστηκε να τ’ αλλάξει όλα στην προσπάθειά του να ορθοποδήσει οικονομικά και έτσι, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα», ο πρώην βουλευτής σήμερα εργάζεται ως delivery σε κατάστημα ανταλλακτικών στη Θηβών.

Πηγή: dailypost.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο