Connect with us

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Νασιμπιάν στο Νότια24: Στη Νέα Σμύρνη οι νέοι έχουμε λόγο

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης με το συνδυασμό του Σταύρου Τζουλάκη, Οδυσσέας Νασιμπιάν, μιλάει στο Νότια24 για την προσπάθειά του να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική με στόχο να χτίσουν οι ίδιοι τον δήμο που ονειρεύονται.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο φοιτητής Νομικής εξήγησε γιατί αποφάσισε να συνταχθεί, σε αυτήν του την προσπάθεια, με το συνδυασμό του Σταύρου Τζουλάκη, παρουσίασε τη δική του ατζέντα για έναν καλύτερο δήμο, ενώ μίλησε και για την ευρεία αποδοχή του κόσμου στη συμμετοχή ενός νέου υποψηφίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση;

Θα μπορούσα να πω πως η πρώτη μου επαφή με τα κοινά ήταν μέσα από το δεκαπενταμελές Συμβούλιο της Ευαγγελικής Σχολής, όποτε και συνεργάστηκα με τον Δήμο Νέας Σμύρνης για διάφορες δράσεις του σχολείου. Από τότε ασχολήθηκα περισσότερο με τον Δήμο και προς μεγάλη μου λύπη, διαπίστωσα πως ελάχιστοι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται για αυτόν. Θέλω λοιπόν να αποτελέσω ένα κίνητρο για τους νέους να ασχοληθούν. Να δουν πως και οι δική μας γενιά μπορεί να έχει λόγο και θέσεις για ζητήματα της γειτονιάς μας. Θέλω να δουν πως δεν είναι όλα μαύρα. Πως υπάρχει και κάτι διαφορετικό, κάτι κοντά σε αυτούς, τόσο ηλικιακά, όσο και με τις ίδιες ανησυχίες. Για πρώτη φορά, νέοι από 17 χρονών ψηφίζουν. Γιατί λοιπόν να μην έχουν και αυτοί την εκπροσώπηση που τους αξίζει σε έναν Δήμο; Είναι σίγουρο πως θέλω και μπορώ να προσφέρω στην γειτονιά μου. Θέλω όμως να κάνουμε και την αλλαγή. Θέλω οι νέοι να έχουμε τον πρώτο λόγο στην Νέα Σμύρνη που εμείς θα ζήσουμε και θα εργαστούμε. Δεν αφήνω την τύχη της γειτονιάς μου στα χέρια άλλων!

Γιατί επιλέξατε να συνταχθείτε με το συνδυασμό του Σταύρου Τζουλάκη;

Θα έλεγα, μάλλον, ακριβέστερα πως ο Σταύρος Τζουλάκης με επέλεξε. Όχι μόνο εμένα, αλλά και μία ομάδα αξιόλογων νέων ανθρώπων. Σίγουρα διατηρώ και εγώ το προνόμιο της επιλογής, ωστόσο ο Σταύρος είναι ο άνθρωπος που, μετά από τόσα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους και τους δίνει βήμα. Συντάσσομαι, όπως λέτε, με τον Τζουλάκη, γιατί είναι ο Δήμαρχος που στηρίζει και κυρίως ακούει τους νέους. Στόχος μας, να γεφυρώσουμε την εμπειρία και τα χρόνια του χθες, με τις ιδέες, την όρεξη και το όραμα των νέων για το αύριο στη Νέα Σμύρνη. Συντάσσομαι με τον Τζουλάκη, όχι μόνο για όσα έκανε για την Νέα Σμύρνη, αλλά και για όσα μπορεί και θα κάνει. Γιατί είναι εκείνος που πιστεύει σε εμάς!

Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι για τη βελτίωση του δήμου;

Θέλω να δημιουργήσουμε μία Νέα Σμύρνη σύγχρονη, ραμμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αξιολογώντας την σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, να φτιάξουμε μία πόλη στην οποία ο δημότης θα έχει τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις και τα προβλήματα. Μία πόλη-πρότυπο σε θέματα περιβάλλοντος, ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιώντας παραγωγικά τα απορρίμματα. Εκτός αυτού, είναι σημαντικό να έχουμε μία Νέα Σμύρνη, στην οποία εφαρμόζεται ο νόμος. Μια ευνομούμενη πόλη, για ζητήματα από την παράνομη στάθμευση, μέχρι κάθε παραβατική συμπεριφορά. Θέλω μία Νέα Σμύρνη καθαρή, ασφαλή και σύγχρονη, στην οποία οι νέοι θα συμμετέχουν και θα αποφασίζουν.


Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Σμύρνη;

Σίγουρα σε έναν Δήμο με 120.000 κατοίκους, οι ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ. Πιστεύω πως τα τελευταία 10 έτη, η διοίκηση του Σταύρου Τζουλάκη στη Νέα Σμύρνη έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της πόλης. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπως ο Δήμος μας είναι η κίνηση και το παρκάρισμα. Θεωρώ, πάντως, πως με την σωστή αξιοποίηση των ΜΜΜ και της συγκοινωνίας, θα μπορούσε να επέλθει σημαντική αποσυμφόρηση των δρόμων, ιδιαίτερα γύρω από την Πλατεία. Είναι βέβαια και στο χέρι των πολιτών, να μην παρκάρουμε σε διαβάσεις και πεζοδρόμια, με μία καλύτερη, όμως, εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας από τη Δημοτική Αστυνομία (την οποία μας στέρησε το Υπουργείο Εσωτερικών), πιστεύω πως θα σημειωνόταν διαφορά.

Ο κόσμος δέχεται την υποψηφιότητα ενός νέου με αμφισβήτηση ή ενθουσιασμό;

Προς μεγάλη μου έκπληξη, όταν ξεκίνησα να προσεγγίζω τον κόσμο για τις εκλογές, είδα μία θερμή υποδοχή προς τα νέα πρόσωπα, προς τους νέους. Βλέπετε, ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Έχει δοκιμάσει τα πάντα και οι προσδοκίες του έχουν διαψευστεί. Ο κόσμος θέλει καινούργια πρόσωπα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φαίνεται να δέχονται με ενθουσιασμό έναν νέο άνθρωπο, άφθαρτο, χωρίς πολιτικό παρελθόν. Έναν άνθρωπο που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει σοβαρές θέσεις και ιδέες για ζητήματα του Δήμου και είναι πρόθυμος να ακούσει τους Δημότες και να μάθει. Αυτό που έχει σημασία για εμάς, τους νέους, είναι το εξής: Δεν ζητάμε να μας στηρίξει ο κόσμος μόνο και μόνο επειδή είμαστε νέοι, αλλά επειδή πραγματικά αξίζουμε και πρέπει να έχουμε λόγο για το αύριο του Δήμου μας.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την Πέμπτη 14/10/2021 η περιοχή της Νέας Σμύρνης επλήγη από έντονη βροχόπτωση, που σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Σμύρνης, ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το Φεβρουάριο του 2012, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού στη Νέα Σμύρνη και υπάρχουν καταγεγραμμένα δεδομένα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του τοπικού μετεωρολογικού σταθμού, στις 14/10/2021, διαπιστώθηκε ημερήσιο ύψος βροχής άνω των 100mm, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου συγκεντρώθηκε σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών. Το φαινόμενο αυτό (πλημμύρα αιχμής) παρατηρείται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια σε πολλά σημεία της επικράτειας, αλλά και διεθνώς.
Συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης με εντονότερα αυτά στην υπόγεια διάβαση της Λεωφ. Συγγρού, στο ύψος της οδού Δαβάκη και στην περιοχή της πλατείας Βουρνόβα, στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Αιγαίου.
Ειδικότερα η περιοχή της Πλατείας Βουρνόβα, όπου παρουσιάστηκε έντονο πλημμυρικό φαινόμενο βρίσκεται εντός της περιοχής εκτέλεσης του εν εξελίξει έργου «Βελτίωση και αποκατάσταση υπερτοπικού άξονα οδού Αιγαίου – Κράτητος». Δεδομένου ότι σε όλη την υπόλοιπη έκταση του έργου δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερο ζήτημα, διερευνώνται οι αιτίες που στο συγκεκριμένο σημείο προκλήθηκαν προβλήματα, από την ένταση αυτού του έκτακτου, αλλά και απρόβλεπτου πλημμυρικού φαινομένου.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος προβαίνει σε στοχευμένες, επεμβατικές κινήσεις, άμεσου και κατεπείγοντος χαρακτήρα στην παραπάνω περιοχή για τη βελτίωση της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, ενώ παράλληλα θα προβεί σε επανεξέταση των υδραυλικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Περαιτέρω, σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, ο Δήμος είναι σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Προβαίνει άμεσα στον ορισμό ειδικού εμπειρογνώμονα που θα προταθεί από το Πολυτεχνείο ή το ΤΕΕ, προκειμένου να προχωρήσει με διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην καταγραφή και αποτύπωση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και την αντίστοιχη έκδοση πορίσματος, με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπισή τους.
Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν, αξιοποιώντας κάθε προσφερόμενη δυνατότητα.
Επικουρικά, όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επλήγησαν από αυτή τη φυσική καταστροφή καλούνται να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής στα τηλ.: 213 2100 -186, -192 και να αποστείλουν τα αιτήματά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: anaptyksint1@patt.gov.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Νέα Σμύρνη: Ανακοίνωση έναρξης Παραδοσιακών Χορών & Aerobic

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Κονιδάρης  σας ενημερώνει ότι στο Δήμο μας ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παραδοσιακούς Χορούς και στο Aerobic

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

α) πρόσφατη βεβαίωση ιατρού παθολόγου ή καρδιολόγου

β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόδειξη ΔΕΚΟ (από τα οποία να προκύπτει η δημοτικότητα  ή  η κατοικία, αντίστοιχα)

γ) για ανέργους (για δωρεάν συμμετοχή) απαιτείται επιπλέον: βεβαίωση ανεργίας και εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2020

Για την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 213.20.25.896

Εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι υγειονομικοί κανόνες και περιορισμοί για τον Covid-19.

Σχετικά έγγραφα:

αρχεία μέγεθος λήψεις
pdf

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

122 KB 0

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΑΣΠΕ ΚΑΙ Δήμος Νέας Σμύρνης σε Διεθνές Συνέδριο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης διοργάνωσε το 11ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Δημογραφική πρόκληση, ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών και το μέλλον της Ευρώπης» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και της επιστημονικής κοινότητας διά ζώσης και διαδικτυακά. Παρευρέθηκαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους ενημέρωσαν για το θεσμό της οικογένειας και το μέλλον του στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για θέματα δημογραφικής πολιτικής, για την προσφορά της ΑΣΠΕ, για τους κινδύνους και τις προκλήσεις των πολύτεκνων οικογενειών σήμερα.
Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Τζουλάκης Σταύρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρηστάκης Μιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Γιατζίδης Παναγιώτης, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ιωακειμίδης Γιώργος και η ψυχολόγος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και υπεύθυνη του Γραφείου Υποστήριξης της Οικογένειας, Κωνσταντινίδου Μαρίνα.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου απονεμήθηκε τιμητικό Δίπλωμα στο Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη για την ένταξη της πόλης μας ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των φιλικών προς την οικογένεια πόλεων. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης Χρηστάκης Μιχάλης παρουσίασε εισήγηση με τις βέλτιστες πρακτικές στήριξης της οικογένειας στους ΟΤΑ. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Νέας Σμύρνης παρουσιάζοντας οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις που γίνονται στο Δήμο μας και έχουν στόχο την κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των οικογενειών στην καθημερινότητά τους. Η παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης έτυχε των θετικών σχολίων των συνέδρων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Δήμος μας αποτελεί θετικό παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο