Connect with us

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Κωνσταντινίδης στο Νότια24: Η Νέα Σμύρνη εμπιστεύεται τους νέους

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης με το συνδυασμό του Σταύρου Τζουλάκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μιλάει στο Νότια24 για το ρόλο των νέων στην πολιτική καθώς και για το πρόσφορο έδαφος που δίνει ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης για την ανάδειξή τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παρουσίασε τους τρόπους που θα καταστήσουν τη Νέα Σμύρνη πόλο έλξης πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανέφερε τους λογούς που επέλεξε να συνταχθεί με το συνδυασμό του Σταύρου Τζουλάκη, ενώ μίλησε και για τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος από τον δήμο.

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Ποιοι παράγοντες σας ώθησαν στην απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική και συγκεκριμένα με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Κατ’ αρχάς πιστεύω πως είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε με τα κοινά όχι απαραίτητα από θέση έκθεσης όπως είναι αυτή ενός υποψήφιου ή ενός εκλεγμένου αλλά και από την θέση του ενεργού πολίτη. Όπως είχα γράψει κάποτε «Μοιάζει επιτακτικό, να αποκτήσουμε το συντομότερο χαρακτηριστικά ενεργού πολίτη. Ενός πολίτη που ενδιαφέρεται και ενημερώνεται, που συμμετέχει, που γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του, και που όταν καλείται, κατέρχεται στις κάλπες και ψηφίζει. Αυτή του δε η ψήφος χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα. Είναι αποτέλεσμα μελέτης, σκέψης, και κρίσης.» Είμαι κάθετα αντίθετος στο κοιτάω την δουλειά μου και την προσωπική μου ζωή και δεν ασχολούμαι με τα κοινά με την πολιτική – δεν με ενδιαφέρει. Είμαι αντίθετος γιατί ότι συμβαίνει στην πολιτική μας επηρεάζει άμεσα. Συνεπώς δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι. Επιβάλλεται να συμμετέχουμε. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός πως η αποχή στους νέου ξεπερνάει το 50%. Άρα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ψηφίζουν και αποφασίζουνε για τους νεότερους. Οι μεγάλοι καθορίζουν το μέλλον των νέων. Είναι βέβαιο πως αυτό το μοντέλο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Είναι ευθύνη τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών να σεβαστούν τόσο τις εκλογικές διαδικασίες και το δικαίωμα ψήφου όσο και τις δράσεις, ενέργειες και την συμπεριφορά τους κατά την πολιτική θητεία. Σε αυτή τη βάση αποφάσισα να συμμετέχω ακόμα πιο ενεργά και βγω μπροστά ζητώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Η ενασχόληση με τα κοινά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πιστεύω ότι αποτελεί την αμεσότερη μορφή πολιτικής συμμετοχής, με άμεση επαφή με τα καθημερινά ζητήματα, άμεση επικοινωνία με τους πολίτες – τους γείτονές μας, και με άμεσα εμφανή τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, ως δημοτική αρχή. Αυτό για μένα αποτελεί τιμή, υποχρέωση και προνόμιο.


Για ποιο λόγο επιλέξατε να κατεβείτε με τον Σταύρο Τζουλάκη;

Συχνά ακούω από πολίτες «γιατί κατεβαίνεις με τον Τζουλάκη; Είναι μεγάλος» «πως μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του» κτλ. Πιστεύω πως όσοι έχουν αυτή την άποψη δεν έχουν συνομιλήσει μαζί του. Ο Σταύρος ως άνθρωπος είναι καθαρός, με αρχές και αξίες, και πάνω απ’ όλα ανοιχτός σε κάθε πρόταση ή παράπονο. Πολιτικά, είναι έντιμος, συνεπής και το σημαντικότερο όλων, δεν αναζητά συνεργάτες που θα φέρουν ψήφους αλλά συνεργάτες που θα φέρουν λύσεις, προσφέροντας ο καθένας τις δικές του γνώσεις και την δική του εμπειρία. Έχει αποδείξει πως έχει σύγχρονη αντίληψη για την διοίκηση του Δήμου και αισθάνομαι τυχερός που είμαι δίπλα του και μαθαίνω από αυτόν.

 

Ένα από τα προβλήματα του δήμου είναι το θέμα του πάρκινγκ στους εμπορικούς δρόμους. Πως σκοπεύετε να λύσετε αυτό το ζήτημα;

Πράγματι το ζήτημα της στάθμευσης είναι κρίσιμο για την πόλη μας σε όλες τις γειτονιές της αλλά περισσότερο στους δρόμους του εμπορικού κέντρου. Οι πηγές του προβλήματος είναι αρκετές. Πρώτον, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν από παλιά πολυκατοικίες χωρίς χώρους στάθμευσης με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναζητούν πάρκινγκ στους δημόσιους δρόμους. Δεύτερον, λόγω της εμπορικής δυναμικής της πόλης δεχόμαστε επισκέπτες και καταναλωτές από πολλές άλλες περιοχές της Αττικής, έτσι επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το κέντρο με οχήματα. Τρίτον, δυστυχώς αρκετοί συμπολίτες μας επιμένουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ακόμα και για διαδρομές εντός της πόλης, και μάλιστα επιθυμούν να σταθμεύουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή ενδιαφέροντός τους. Τέταρτον, προτιμούμε δυστυχώς να σπαταλάμε μερικά ευρώ καυσίμου κάνοντας κύκλους παρά να τα δώσουμε στον σταθμό στάθμευσης.

Η λύση μπορεί να δοθεί με διάφορες ενέργειες. Κατ’ αρχάς να εγκατασταθεί σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο. Δεύτερο να επαναστελεχωθεί και να επαναλειτουργήσει η δημοτική αστυνομία ώστε να ελέγχονται τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα σε δρόμους, διαβάσεις, ράμπες και πεζοδρόμια. Τρίτον να ενισχυθεί η πληροφόρηση του κόσμου για χρήση της τοπικής συγκοινωνίας και τα οφέλη της μετακίνησης με τα πόδια. Τέταρτον να δοθούν κίνητρα χρήσης του σταθμού στάθμευσης. Πέμπτον να λειτουργεί το έξυπνο σύστημα πάρκινγκ που θα ενημερώνει για διαθέσιμες θέσεις τους ενδιαφερόμενους οδηγούς όπως και για σχετικές παραβάσεις την δημοτική αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση είμαι της άποψης πως χρειάζεται τόσο η ορθή και ολοκληρωμένη μελέτη από επιστήμονες συγκοινωνιολόγους όσο και η υιοθέτηση και συνεργασία των πολιτών .

 

Μπορεί η πλατεία της Νέας Σμύρνης να γίνει πόλος έλξης για περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Είναι αλήθεια πως η Νέας Σμύρνη και ειδικά η πλατεία της διανύει την καλύτερη και πιο εύφορη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Συγκεντρώνει κόσμο από όλα τα νότια προάστια και το κέντρο. Τόσο οι εμπορικές επιχειρήσεις όσο και τα καταστήματα εστίασης δουλεύουν αποδοτικά σε καθημερινή βάση. Πιστεύω πως κάποια από τα πλεονεκτήματα μας είναι η εύκολη πρόσβαση και η φιλόξενη ατμόσφαιρα της πόλης μας. Πιστεύω πως αν θέλουμε να φέρουμε περισσότερες επιχειρήσεις στην πόλη μας, ο βασικός στόχος είναι να μεγαλώσουμε και να βελτιώσουμε το εμπορικό της κέντρο και αν είναι δυνατόν να το συνδέσουμε με τις μικρότερες συνοικιακές αγορές. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη με την λειτουργία Open Mall που έχει προγραμματιστεί για την πόλη μας με την συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και με άλλες δράσεις όπως η συνεργασία εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων εστίασης, και οι ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της πόλης. Σε δεύτερο βαθμό πρέπει να εξασφαλίσουμε την ευκολία πρόσβασης και στάθμευσης. Το πρώτο επιτυγχάνεται ήδη με την αστική και δημοτική συγκοινωνία που ενώνει την πόλη με σταθμούς μετρό και άλλες γειτονιές των νοτίων προαστίων και φυσικά το τραμ. Το δεύτερο απαιτεί την συνεργασία του υπόγειου σταθμού στάθμευσης που έχουμε στο κέντρο της πόλης με τον εμπορικό σύλλογο και τις τοπικές αρχές, ώστε οι επισκέπτες και οι κάτοικοι να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε προνομιακές τιμές.

 

 

Από την επαφή που έχετε με τους πολίτες της Νέας Σμύρνης, ποια είναι τα ζητήματα που τους απασχολούν;

Σε γενικές γραμμές η Νέας Σμύρνη, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η οικονομική ευχέρεια που χαρακτηρίζει τον Δήμο, δίνει την δυνατότητα παροχής πληθώρας υποστηρικτικών υπηρεσιών  και εκτέλεσης έργων υποδομής.

Ωστόσο, όλους μας στη Νέα Σμύρνη μας απασχολούν προβλήματα που εμφανίζουν όλες οι μεγάλες αστικές πόλεις της χώρας μας. Αυτά δεν είναι άλλα, από το κυκλοφοριακό, το ζήτημα της στάθμευσης και τα πεζοδρόμια. Είναι αλήθεια ότι μέχρι πρόσφατα  αναπτύσσαμε τις πόλεις και τους δρόμους με γνώμονα τα αυτοκίνητα και το πώς αυτά θα κινούνται πιο εύκολα σε αυτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμελήσουμε τον άνθρωπο και την δική του κίνηση στην πόλη. Παράλληλα μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα οι χώροι στάθμευσης δεν ήταν υποχρεωτική προϋπόθεση στην ανέγερση νέων πολυκατοικιών, με συνέπεια περισσότερα αυτοκίνητα και λιγότερες θέσεις στάθμευσης στο δημόσιο δρόμο. Στη συνέχεια, τα πεζοδρόμια είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα της σύγχρονης πόλης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 59/Δ/03-02-1989, η κατασκευή και η φροντίδα των πεζοδρομίων αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών των παρόδιων ακινήτων μπροστά στα οποία βρίσκονται. Όμως η αλήθεια είναι πως τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται μία φορά και αν δεν τα επισκευάσει ο Δήμος ή κάποιος άλλος φορέας αυτά μένουν έτσι για πάντα με τα σημάδια του χρόνου να περνούν από πάνω τους με τα ανάλογα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη αυτής της υποχρέωσης από τους πολίτες. Όμως, δεν είναι μόνο το ζήτημα των φθαρμένων ή κατεστραμμένων πεζοδρομίων, είναι και το ζήτημα των κατειλημμένων πεζοδρομίων, κυρίως από σταθμευμένα οχήματα. Και εδώ μπορούμε να διακρίνουμε την σύνδεση των τριών ζητημάτων, κυκλοφοριακό, στάθμευση και πεζοδρόμια. Και τα τρία ζητήματα μπορούν να λυθούν και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δήμος μας, εδώ και λίγο καιρό κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να να εφαρμοστεί και στην πόλη μας ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Με την υλοποίηση των ΣΒΑΚ, στόχος είναι οι πόλεις να δοθούν πίσω στους πολίτες τους και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής. Εκτός των άλλων ο δήμος μας ήδη προχωράει στην επιδιόρθωση και ανάπλαση των πεζοδρομίων σε διάφορες περιοχές της πόλης. Τέλος, η πρότασή μου θα ήταν η επιδότηση κάποιου ποσοστού της αξίας της επιδιόρθωση από τον Δήμο ώστε περισσότεροι κάτοικοι να προχωρήσουν με λιγότερο κόστος στην επισκευή των πεζοδρομίων μπροστά από τα ακίνητά τους.

www.konstantinidis.vote

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ανακοίνωση ΣΟΧ2/2021 για Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ανακοινώνει την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Σμύρνης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020», Άξονας Προτεραιότητας (9) «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και διακρίσεων – Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του προγράμματος, για τη στελέχωση της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Σμύρνης».

 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.12  και να την υποβάλλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά αποκλειστικά είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dioik@neasmyrni.gr), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 193-195, Τ.Κ.:17121 Νέα Σμύρνη.

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, είναι το Σάββατο 18.9.2021 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 27.9.2021.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

«Πάντα ήμουν, και πάντα θα είμαι Νέα Δημοκρατία»

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τη Νέα Δημοκρατία με σκοπό τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης διέψευσε τα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στα πολιτικά «πηγαδάκια» – και εντός της Βουλής – περί αποχώρησής του από τη Νέα Δημοκρατία με σκοπό τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στο twitter: «Γνωστοί και κατανοητοί οι λόγοι μιας ακόμη συντονισμένης επίθεσής σας. Πείτε σε όποιους σας ζήτησαν να το γράψετε, ότι δεν θα τους κάνω τη χάρη. Πάντα ήμουν, και πάντα θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

Γιατί ακούστηκε ότι αποχωρεί από τη ΝΔ

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξέφρασε, για όσους δεν θυμούνται, την απογοήτευσή του τον περασμένο Μάιο, μιλώντας στη βραδινή εκπομπή της Ελεονόρας Μελέτη, για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του εμπιστεύτηκε κάποιο υπουργείο.

«Οι βουλευτές δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν πραγματικό έργο. Δεν διαχειρίζονται χρήματα για να μπορούν να επενδύσουν στην τάδε υποδομή. Θα εφαρμόσω την τάδε πολιτική Αυτό το κάνουν οι υπουργοί. Στην πραγματικότητα οι βουλευτές ούτε καν ψηφίζουν. Η ψήφος του βουλευτή τεκμαίρεται. Σε κάθε νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί ν’ αλλάζει μέρα με τη μέρα, ψηφίζει ένας εισηγητής.

Εκτός αν υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία που γίνεται με αίτημα της αντιπολίτευσης», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και συνέχισε: «Το να είναι κυβερνητικός βουλευτής ένας άνθρωπος 34 ετών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αεικίνητος και δραστήριος, αυτή η κατάσταση φέρνει ασφυξία. Και εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνομαι στάσιμος. Το αφεντικό μου είναι αυτοί οι 42.000 που με ψήφισαν.

Σε αυτούς λογοδοτώ. Η σχέση μου με αυτούς τους ανθρώπους. Mου έχουν λείψει πολύ. Νοιώθω ότι δεν μπορώ να καταφέρω πράγματα. Για άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική για τους σωστούς λόγους, που θέλει ν’ αλλάξει τη χώρα, να κάνει τη χώρα πρότυπο, δεν έχω τα εργαλεία να το κάνω».

Από τότε το κλίμα για τον νεαρό βουλευτή δεν είναι και ιδιαίτερα θερμό, καθώς στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ενοχλήθηκαν από τη δήλωση που έκανε, δεδομένης και της πρώτης κοινοβουλευτικής του θητείας και φυσικά δεν ανέλαβε κάποιο χαρτοφυλάκιο ούτε κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Ακριβώς αυτό, σύμφωνα πάντα με τη φημολογία που αναπτύχθηκε, ήταν ο λόγος περί πιθανής αποχώρησής του από τη Νέα Δημοκρατία, σενάριο το οποίο μπαίνει για τα καλά πλέον στο «συρτάρι» μετά το tweet που έκανε ο ίδιος.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ο Κυρανάκης στηρίζει τον Ανατολάκη: «Μαγκιά του!»

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την αντίδραση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη προκάλεσαν αρνητικά σχόλια που τις τελευταίες ώρες κατακλύζουν τα social media για τον Γιώργο Ανατολάκη, πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και μετέπειτα βουλευτή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα εργάζεται ως ντελίβερι.

Απαντώντας σε όσους κρίνουν τον Γιώργο Ανατολάκη, ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε:

“Αντί να του λέτε μπράβο που κοίταξε τις δυσκολίες στα μάτια και παλεύει για να ζήσει, τον ειρωνεύεστε που έντιμα βγάζει το ψωμί του”.

Η ιστορία του Γιώργου Ανατολάκη

Ο Γιώργος Ανατολάκης, ως γνωστόν, μετά από μια 15ετία στα γήπεδα και μια «γεμάτη» δεκαετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη στις εκλογές του 2009, ενώ μετά προσχώρησε στην Νέα Δημοκρατία επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά.

Οι οικονομικές δυσκολίες ωστόσο «χτύπησαν» τον πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχασε το σπίτι του στην Βούλα λόγω χρεών προς τις Τράπεζες ενώ και ο χωρισμός του με την επί 15 χρόνια σύζυγό του Ζάννα Χολέβα (με την οποία απέκτησε 2 παιδιά) και η διατροφή που κλήθηκε να πληρώσει τον πλήγωσε σε οικονομικό επίπεδο.

Έτσι, στα 47 του χρόνια ο Ανατολάκης αναγκάστηκε να τ’ αλλάξει όλα στην προσπάθειά του να ορθοποδήσει οικονομικά και έτσι, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα», ο πρώην βουλευτής σήμερα εργάζεται ως delivery σε κατάστημα ανταλλακτικών στη Θηβών.

Πηγή: dailypost.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο