Connect with us

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Οδηγίες για την  εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου-Μοσχάτου Ταύρου

Δημοσιεύτηκε

|

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr) λειτουργεί ανάρτηση με διαρκή ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς και σχετικές τις ανακοινώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και των αρμόδιων φορέων.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 1 της από 25/2/2020 Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού» και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία πολιτών και εργαζόμενων, μέσω της πρόληψης και της αποφυγής επαφών και τις διατάξεις της από 11/3/2020 Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», παρακαλούμε για την χρήση των παρακάτω τρόπων πληροφοριών και υπηρεσιών ανά διεύθυνση:

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)

1) Ηλεκτρονική πληροφόρηση των πολιτών από το σπίτι ή το γραφείο, μέσω του δικτυακού τόπου της Εθνικής Πύλης ΕΡΜΗΣ, ο οποίος έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για τον σκοπό αυτό και ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που καλύπτουν όλο το εύρος του Δημόσιου Τομέα, ή τηλεφωνικά στα τηλ: 21320 25401-5 για το ΚΕΠ ΤΑΥΡΟΥ και 21320 19700-5 για το ΚΕΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

2) Υποβολή αιτήσεων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εθνικής Πύλης ΕΡΜΗΣ, παραλαμβάνοντας το αποτελέσματα (πιστοποιητικό, βεβαίωση κ.λ.π.) είτε άμεσα στην ηλεκτρονική σας θυρίδα είτε από το ΚΕΠ που δηλώνετε κατά την υποβολή της αίτησης.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.ermis.gov.gr

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

 • Έντυπα αιτημάτων για τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης μπορείτε να παραλαμβάνετε στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου στο ισόγειο.
 • Για επιπλέον διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά σχετικά με:
 • Πολεοδομικά θέματα στα τηλ: 21320 19644, 614 και 648
 • Καταγραφή βλαβών στα τηλ: 21320 19616 & 660
 • Σύνδεση ακινήτων με την αποχέτευση τα τηλ: 21320 19649 & 617
 • Καταγραφή βλαβών ηλεκτροφωτισμού – ύδρευσης στο τηλ: 21320 19617
 • Διεκπεραίωση αιτήσεων στο τηλ: 21320 19610
 • Γραμματεία Διεύθυνσης Τ.Υ. & Δόμησης τα τηλ: 21320 19610 & 616

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

Τμήματα:

1) Δημοτολόγιο – Ληξιαρχείο

Οι πολίτες που θέλουν να απευθύνουν ερωτήματα για θέματα Δημοτολογίου ή Ληξιαρχείου μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 21320 19601 ή 21320 19603 για την κοινότητα Μοσχάτου και στο 21320 36216 για θέματα ληξιαρχείου για  την κοινότητα Ταύρου.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για πιστοποιητικά που εκδίδονται από το Δημοτολόγιο, αφού πρώτα πιστοποιηθείτε (σχετικές πληροφορίες για την διαδικασία στα προαναφερόμενα τηλέφωνα). Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αιτήσεων μέσω των Κ.Ε.Π. και του συστήματος ΕΡΜΗΣ (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς σας του Taxisnet.

2) Πρωτόκολλο

Για πληροφορίες που αφορούν το τμήμα πρωτοκόλλου τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής τηλ: 21320 19602 για την κοινότητα Μοσχάτου και 21320 36221 για την κοινότητα Ταύρου

3) Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας

Για πληροφορίες σχετικά με διαγωνισμούς προσλήψεων, κλπ επικοινωνείτε με το γραφείο προσωπικού στα τηλέφωνα 21320 19621 & 604.

Για θέματα  που αφορούν  μισθοδοσίας, ένσημα κλπ επικοινωνείτε με το γραφείο μισθοδοσίας στο τηλέφωνο  21320 19628.

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Παρακαλούμε, για την αποφυγή συνωστισμού, οι πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών και οι πληρωμές των δόσεων ρυθμισμένων οφειλών να πραγματοποιούνται αποκλειστικά με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου στην τράπεζα EUROBANK με IBAN GR2102600550000610200085101, αναγράφοντας τα στοιχεία του καταθέτη και την αιτία της πληρωμής, επικοινωνώντας με την ταμειακή υπηρεσία για κάθε ενέργεια.

Για  πληροφορίες που αφορούν σε αιτήσεις  ρύθμισης  βεβαιωμένων οφειλών καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά την ταμειακή υπηρεσία μπορείτε να επικοινωνείτε στο email: tamiaki@0168.syzefxis.gov.gr και στο τηλέφωνο 21320 19624. Αντίστοιχα για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά το τμήμα εσόδων επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 21320 19625.

Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στο Κέντρο Κοινότητας και στα γραφεία των Kοινωνικών Yπηρεσιών  μόνο εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος.

Για πληροφορίες, ερωτήματα, δικαιολογητικά κλπ να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε Μοσχάτο και Ταύρο.

 • Κέντρο Κοινότητας, Τηλ: 210 9418655, Email: kk@0144.syzefxis.gov.gr
 • Κοινωνική Υπηρεσία,
  • Μοσχάτο: 210 9422927, Email:  tkm@0144.syzefxis.gov.gr
  • Ταύρος: 210 3462125, 210 3426414, Email: kydt@0168.syzefxis.gov.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Φελλάς 6977211652

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Καραφωτιάς 6945254976

Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας, κ. Μπαλντούνης 2132019605

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να ακολουθούν τις παραπάνω οδηγίες ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις προς τις δημοτικές υπηρεσίες προφυλάσσοντας τους ίδιους και τους εργαζόμενους του Δήμου μας.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση νέων αντιπλημμυρικών υποδομών στο Μοσχάτο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με σκοπό την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης.

Πρόκειται για την κατασκευή αντιπλημμυρικών υποδομών στο βορειοδυτικό Μοσχάτο.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η επέκταση του εσωτερικού δικτύου όμβριων υδάτων της βόρειας περιοχής της πόλης του Μοσχάτου και η σύνδεσή του με τους υφιστάμενους κεντρικούς συλλεκτήρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή σωληνωτού δικτύου όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρων, καθώς και αποκατάσταση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές επέμβασης.

Η περιοχή που θα εξυπηρετηθεί από το έργο περικλείεται από τις οδούς Θεσσαλονίκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Θερμοπυλών, Ιλισού και Χειμάρρας στο Μοσχάτο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 2.380.000€. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από ολοκληρωμένη μελέτη, με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και υποβολή πρότασης της Δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε σε προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλη μας. Εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά με έργο υπέρ των πολιτών του Δήμου μας».

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Την Τρίτη 6/4 και την Πέμπτη 8/4 διενέργεια νέων δωρεάν rapid tests σε Μοσχάτο και Ταύρο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την Τρίτη 6 Απριλίου και την Πέμπτη 8 Απριλίου διενέργεια νέων δωρεάν rapid tests σε Μοσχάτο και Ταύρο

Νέος κύκλος διενέργειας rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού έχει προγραμματιστεί στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για την Τρίτη 6 Απριλίου και την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 για τους πολίτες του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Διενέργεια rapid τεστ Τρίτη 6 Απριλίου στη Λαϊκή Αγορά Μοσχάτου.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών και με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα διενεργηθούν rapid τεστ την Τρίτη 6 Απριλίου.

Η δράση θα διαρκέσει από τις 10.00 μέχρι τις 14:00 στην Λαϊκή Αγορά του Μοσχάτου επί της οδού Ρ. Φεραίου 81. Επίσης θα υπάρχει ενημέρωση προς τους καταναλωτές και τους Δημότες για την Άυλη Συνταγογράφηση και διανομή έντυπου υλικού.

Νέα Rapid Tests στις 8 Απριλίου 2021 σε Μοσχάτο & Ταύρο.

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού θα διενεργηθούν σε Μοσχάτο και Ταύρο από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00.

Τα σημεία διενέργειας των τεστ είναι τα εξής:

• Κοινότητα Μοσχάτου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου)

• Κοινότητα Ταύρου, πλατεία Ατταλείας

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε πεζούς πολίτες (όχι σε επιβάτες αυτοκινήτων), στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 1 (μετάβαση σε ιατρό) και θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος διαρκεί 2 λεπτά και οι απαντήσεις θα αποστέλλονται με sms την ίδια μέρα.

Εξάλλου, ικανοποιητικές είναι οι ενδείξεις μετά τα επαναλαμβανόμενα τεστ που πραγματοποιούνται προληπτικά όπως το χθεσινό τεστ (31/3 ) σε 35 εργαζομένους του Δήμου στην καθαριότητα όπου όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Είναι σημαντικό ότι δεν υφίστανται έως σήμερα νέα κρούσματα από το ενδοεργασιακό περιβάλλον έχοντας εξαλείψει πλήρως τις εστίες μόλυνσης που υπήρχαν στους χώρους εργασίας και το γεγονός αυτό αποπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα νέα ελάχιστα κρούσματα προκύπτουν, πλέον, από την ενδοοικογενειακή διασπορά που μεταφέρεται και στο εργασιακό περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα μόνο ο Δήμος μας, εκτός του ΕΟΔΥ, έχει διενεργήσει περισσότερα από 850 τεστ (μοριακά και rapid test) για τους εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα και στο πράσινο, στους διοικητικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών, στις δημοτικές κοινωνικές δομές, στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΑΚΑ και του ΚΔΑΠ μεΑ, στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τις περιόδους που ήταν ανοικτά), σε κοινωνικές δομές (Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου) όπως και σε αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας. Επίσης, ο Δήμος δεν φείδεται σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την υγεία των εργαζομένων που αποτελούν το κινητήριο μοχλό της λειτουργίας του Δήμου. και των εργαζομένων στο Δήμο μας

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών για τη διενέργεια rapid τεστ στην πόλη μας την Τρίτη 6 Απριλίου συμβάλλοντας με συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην πόλη και στον Δήμο και φυσικά τον ΕΟΔΥ για τη συστηματική μας συνεργασία και την ανταπόκρισή του για ακόμη μια φορά στο αίτημά μας για τη διενέργεια rapid tests στην πόλη μας την ερχόμενη εβδομάδα».

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Συνάντηση του Ανδρέα Ευθυμίου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Χρήστο Ταγαρά

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Χρήστου Ταγαρά, την περασμένη Παρασκευή, 19 Μαρτίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Γιώργος Φάκλαρης και η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Αμαλία Τσιώλη.

Θέμα της συνάντησης ήταν τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου μας, όπως ο Ελαιώνας, τα Περιβόλια και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Ο Υφυπουργός, κ. Ταγαράς, κατενόησε τα προβλήματα και ιδιαίτερα το σύνθετο και δύσκολο ζήτημα των Περιβολίων, που είναι κύριο κοινωνικό πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα εργασθεί με τον Δήμο για την εξεύρεση λύσεων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μετά τη συνάντηση δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Παραμένει στις προτεραιότητες μας η διεκδίκηση για την οριστική επίλυση των πολεοδομικών ζητημάτων που άπτονται θεμάτων ιδιοκτησίας πολιτών, ένα πρόβλημα πολλών ετών, που καθιστά τους πολίτες όμηρους, αφού δεν μπορούν να κάνουν πράξεις κατοχύρωσης της ιδιοκτησίας τους. Στη συνάντηση τονίσαμε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, κάτι που είχαμε κάνει και στη συνάντηση με τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Μπακογιάννη, πριν λίγο καιρό. Η διεκδίκηση μας αυτή είναι διαχρονική και παραμένει μέχρι την οριστική επίλυσή της. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό, κ. Ταγαρά για τη συνάντηση και την κατανόηση που έδειξε, αναγνωρίζοντας της σπουδαιότητα του θέματος, λέγοντα ότι θα εξετάσει πρωτοβουλίες για την οριστική λύση».

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο