Connect with us

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Κανέλλος στο Νότια24: “Να συνδέσουμε επιτέλους την πανεπιστημιακή κοινότητα με την αγορά”

Δημοσιεύτηκε

|

Τον γνωρίσαμε ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο πλευρό του Δημάρχου κ. Αντρέα Ευθυμίου. Σήμερα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου διδάσκει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, και στον Ταύρο όπου απασχολείται με θέματα που αφορούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο Νίκος Κανέλλος αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά, προκειμένου τα ελληνικά πτυχία να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά και οι επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των Ελλήνων επιστημόνων, περιορίζοντας έτσι το φαινόμενο του brain drain.

Κύριε Κανέλλο, εδώ και λίγους μήνες διδάσκετε στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιλήστε μας γι’ αυτή την εμπειρία.

Πράγματι, από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο βρίσκομαι στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, όπου διδάσκω δύο μαθήματα με αρκετά -θα έλεγα- ενδιαφέρον περιεχόμενο. Έχουν ως αντικείμενο την τεχνολογική καινοτομία και στρατηγική, καθώς και τη διαχείριση ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Όπως αντιλαμβάνεστε, η θεματολογία αυτών των μαθημάτων συνδέεται άρρηκτα με τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους μετά την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν και οι καινοτομικές επιδόσεις που θα επιτύχουν, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους. Επιπλέον, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση που συντελείται στο παγκόσμιο περιβάλλον, βάζει σε πρώτο πλάνο τις νέες τεχνολογίες, ακόμα και για τις επιχειρήσεις εκείνες που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς κλάδους. Αποτελεί, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη οι σύγχρονες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τους ταλαντούχους Έλληνες επιστήμονες στην πατρίδα. Φαίνεται πως είμαστε πιο κοντά στην ανάπτυξη ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος που μέχρι πρότινος έλειπε από την οικονομία. Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, αυτό που χρειάζεται να γίνει, είναι η κάλυψη του μεγάλου κενού ανάμεσα σε αυτά που διδάσκονται στις Σχολές με όσα τελικά ζητούν οι επιχειρήσεις. Ποιες είναι οι ψηφιακές δεξιότητες που θα πρέπει να κατέχουν οι νέοι απόφοιτοι προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά εργασίας; Τι χρειάζεται μια επιχείρηση προκειμένου να αποκτήσει ένα διατηρήσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικό προσανατολισμό, και με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια; Είναι ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν.

Εσείς με ποιον τρόπο έχετε σκεφτεί να συμβάλλετε σε αυτήν την προσπάθεια;

Έχω αποφασίσει να αναλάβω δράση και, στο βαθμό που μου αναλογεί, να βάλω ένα λιθαράκι στην προσπάθεια σύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αληθινή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζω μια σειρά διαλέξεων-συζητήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη ή ιδρυτές επιχειρήσεων μέσα στο Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, κάθε εβδομάδα θα καλούμε και θα συζητάμε με ένα ανώτερο στέλεχος θέματα που απασχολούν μια σύγχρονη επιχείρηση. Για παράδειγμα, τι είναι αυτό που την κάνει να διαφοροποιείται και να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό; Πόσο σημαντική είναι η εξωστρέφεια και η επίτευξη καινοτομικών αποτελεσμάτων; Και το κυριότερο, τι εφόδια χρειάζεται ένας απόφοιτος προκειμένου να επιλεγεί ανάμεσα σε εκατοντάδες ή χιλιάδες υποψηφίους για μια θέση εργασίας; Θα έχει ενδιαφέρον, νομίζω, να ακούσουμε τις απόψεις των ανθρώπων που εκπροσωπούν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Να περάσουμε δηλαδή από τη θεωρία της τάξης στην πράξη της αγοράς.

Θεωρείστε αρκετά έμπειρος στο χώρο της εκπαίδευσης. Τι διαφορές και τι ομοιότητες παρουσιάζει η φοιτητική με τη μαθητική κοινότητα;

Δραστηριοποιούμαι παραπάνω από 10 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, ως ιδρυτής ενός μεγάλου φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τα παιδιά προτού μπουν στο Πανεπιστήμιο, έπειτα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, και στη συνέχεια να μοιράζομαι τις αγωνίες τους για την εύρεση μιας καλής δουλειάς. Για να απαντήσω στο ερώτημα σας, οι ομοιότητες και οι διαφορές έχουν να κάνουν με τη φάση που διανύουν τα παιδιά σε αυτά τα πολύτιμα χρόνια του σχολείου ή του Πανεπιστημίου. Έχω την πεποίθηση ότι αν τους νέους τους εκπαιδεύσεις από νωρίς και τους μεταδώσεις τον «ανοιχτό» τρόπο σκέψης του Πανεπιστημίου και την κριτική ικανότητα, θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν σπουδαία πράγματα στην πορεία της ζωής τους. Δε λέω ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουν όλα όσα ονειρεύονται, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους. Διότι στη σημερινή εποχή δεν αρκεί ένα πτυχίο ή ένα και δύο μεταπτυχιακά για να μείνει κανείς σε μια δουλειά για πάντα. Έχουν περάσει οι εποχές που κάποιος έπαιρνε σύνταξη από μία και μόνο δουλειά. Πλέον, η καριέρα «χτίζεται» μέσα από την επαγγελματική σταδιοδρομία σε πολλές εταιρείες. Το πιο σημαντικό προσόν είναι να ξέρει κανείς τον τρόπο ώστε να μαθαίνει συνεχώς. Να διαθέτει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις αλλαγές, να είναι ευέλικτος αλλά και αποτελεσματικός. Αυτόν τον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία προσπαθώ να «περάσω» στους μαθητές και στους φοιτητές μου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Αντρέας Ευθυμίου, σας τοποθέτησε στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω -μέσω αυτής της συνέντευξης- τον Δήμαρχο της πόλης μας για την τιμή που μου έκανε αλλά και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Θεωρώ ότι μέσα από αυτήν τη θέση έχω σημαντικό λόγο στα τεκταινόμενα των Γυμνασίων και Λυκείων του Μοσχάτου και του Ταύρου, και δεσμεύομαι ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου με μοναδικό σκοπό την αναβάθμισή τους. Να γίνουν τα σχολεία μας παράδειγμα για όλα τα σχολεία της Αττικής. Έχουμε τη βάση για να το πετύχουμε αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε πολλά ακόμη. Όταν ο σκοπός είναι κοινός τότε μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντως, είναι αλήθεια ότι οι απαιτήσεις της τοπικής κοινότητας έχουν αυξηθεί σημαντικά, και κατά τη γνώμη μου καλώς κάνουν από τη στιγμή που βλέπουν ότι υπάρχουν δυνατότητες. Είμαι βέβαιος ότι δε θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Continue Reading

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Εγγραφές σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το έτος 2021-2022 ξεκινούν τη Δευτέρα 24-5-2021 και λήγουν την Παρασκευή 11-6-2021.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ειδικής εφαρμογής PRESCHOOL WEB στο σύνδεσμο https://polmoschatotavros.intellisoft.gr η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, αλλά και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας.

Όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά, ο κανονισμός λειτουργίας και αποδοχής αυτού, κατευθυντήριες οδηγίες καθώς και ο οδηγός υποβολής της αίτησης θα είναι ορατά στους πολίτες από τη στιγμή που θα εισέλθουν στην εν λόγω πλατφόρμα και ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα βρουν εκεί.

Υποχρεωτικό είναι να συμπληρωθούν τα στοιχεία και των δύο γονέων για τις πλήρεις οικογένειες και του ενός για τις μονογονεϊκές. Ελλιπείς αιτήσεις δεν θα είναι δυνατό να αξιολογηθούν.

Στα τμήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών μπορούν να κάνουν αίτηση οι γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν γεννηθεί από 1/1/2018 έως και 1/1/2021.

Οι αιτήσεις των εγγραφών μοριοδοτούνται και κατατάσσονται σε φθίνουσα κλίμακα, διαδικασία η οποία είναι εμφανής στους αιτηθέντες. Τα αποτελέσματα και η εγγραφή των παιδιών ανά σταθμό θα ανακοινωθούν μετά την παραγωγή των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Επισημαίνουμε ότι είναι σημαντικό να υποβληθεί αίτηση για τις δομές μας και μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, όταν αυτά ανακοινωθούν από τον φορέα υλοποίησης (ΕΕΤΑΑ), προκειμένου να εξασφαλιστεί θέση στο σταθμό επιλογής απολύτως δωρεάν.

Δικαιολογητικά
Κριτήρια επιλογής – Μοριοδότηση
Ατομική κάρτα υγείας

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση νέων αντιπλημμυρικών υποδομών στο Μοσχάτο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με σκοπό την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης.

Πρόκειται για την κατασκευή αντιπλημμυρικών υποδομών στο βορειοδυτικό Μοσχάτο.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η επέκταση του εσωτερικού δικτύου όμβριων υδάτων της βόρειας περιοχής της πόλης του Μοσχάτου και η σύνδεσή του με τους υφιστάμενους κεντρικούς συλλεκτήρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή σωληνωτού δικτύου όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρων, καθώς και αποκατάσταση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές επέμβασης.

Η περιοχή που θα εξυπηρετηθεί από το έργο περικλείεται από τις οδούς Θεσσαλονίκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Θερμοπυλών, Ιλισού και Χειμάρρας στο Μοσχάτο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 2.380.000€. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από ολοκληρωμένη μελέτη, με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και υποβολή πρότασης της Δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε σε προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλη μας. Εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά με έργο υπέρ των πολιτών του Δήμου μας».

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Την Τρίτη 6/4 και την Πέμπτη 8/4 διενέργεια νέων δωρεάν rapid tests σε Μοσχάτο και Ταύρο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την Τρίτη 6 Απριλίου και την Πέμπτη 8 Απριλίου διενέργεια νέων δωρεάν rapid tests σε Μοσχάτο και Ταύρο

Νέος κύκλος διενέργειας rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού έχει προγραμματιστεί στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για την Τρίτη 6 Απριλίου και την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 για τους πολίτες του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Διενέργεια rapid τεστ Τρίτη 6 Απριλίου στη Λαϊκή Αγορά Μοσχάτου.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών και με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα διενεργηθούν rapid τεστ την Τρίτη 6 Απριλίου.

Η δράση θα διαρκέσει από τις 10.00 μέχρι τις 14:00 στην Λαϊκή Αγορά του Μοσχάτου επί της οδού Ρ. Φεραίου 81. Επίσης θα υπάρχει ενημέρωση προς τους καταναλωτές και τους Δημότες για την Άυλη Συνταγογράφηση και διανομή έντυπου υλικού.

Νέα Rapid Tests στις 8 Απριλίου 2021 σε Μοσχάτο & Ταύρο.

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού θα διενεργηθούν σε Μοσχάτο και Ταύρο από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00.

Τα σημεία διενέργειας των τεστ είναι τα εξής:

• Κοινότητα Μοσχάτου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου)

• Κοινότητα Ταύρου, πλατεία Ατταλείας

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε πεζούς πολίτες (όχι σε επιβάτες αυτοκινήτων), στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 1 (μετάβαση σε ιατρό) και θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος διαρκεί 2 λεπτά και οι απαντήσεις θα αποστέλλονται με sms την ίδια μέρα.

Εξάλλου, ικανοποιητικές είναι οι ενδείξεις μετά τα επαναλαμβανόμενα τεστ που πραγματοποιούνται προληπτικά όπως το χθεσινό τεστ (31/3 ) σε 35 εργαζομένους του Δήμου στην καθαριότητα όπου όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Είναι σημαντικό ότι δεν υφίστανται έως σήμερα νέα κρούσματα από το ενδοεργασιακό περιβάλλον έχοντας εξαλείψει πλήρως τις εστίες μόλυνσης που υπήρχαν στους χώρους εργασίας και το γεγονός αυτό αποπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα νέα ελάχιστα κρούσματα προκύπτουν, πλέον, από την ενδοοικογενειακή διασπορά που μεταφέρεται και στο εργασιακό περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα μόνο ο Δήμος μας, εκτός του ΕΟΔΥ, έχει διενεργήσει περισσότερα από 850 τεστ (μοριακά και rapid test) για τους εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα και στο πράσινο, στους διοικητικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών, στις δημοτικές κοινωνικές δομές, στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΑΚΑ και του ΚΔΑΠ μεΑ, στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τις περιόδους που ήταν ανοικτά), σε κοινωνικές δομές (Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου) όπως και σε αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας. Επίσης, ο Δήμος δεν φείδεται σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την υγεία των εργαζομένων που αποτελούν το κινητήριο μοχλό της λειτουργίας του Δήμου. και των εργαζομένων στο Δήμο μας

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών για τη διενέργεια rapid τεστ στην πόλη μας την Τρίτη 6 Απριλίου συμβάλλοντας με συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην πόλη και στον Δήμο και φυσικά τον ΕΟΔΥ για τη συστηματική μας συνεργασία και την ανταπόκρισή του για ακόμη μια φορά στο αίτημά μας για τη διενέργεια rapid tests στην πόλη μας την ερχόμενη εβδομάδα».

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο