Connect with us

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Κανέλλος στο Νότια24: Να κάνουμε το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου την πρώτη “έξυπνη πόλη” της Αττικής

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με το συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου, Νίκος Κανέλλος, μιλάει στο Νότια24 για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο Διδάκτωρ του Ε.Μ.Π μίλησε για τη δική του υποψηφιότητα και την αποκαλούμενη νέα γενιά, ανέλυσε τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου, ενώ τέλος υποστήριξε την πρόταση που έχει καταθέσει για την αξιοποίηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ με στόχο τη δημιουργία ενός Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν την ψήφο τους σε εσάς; Τι είναι αυτό που έχετε να προσφέρετε στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου την επόμενη 4ετία;

Ο Συνδυασμός «Ανθρώπινη Πόλη–Σύγχρονος Δήμος» του Ανδρέα Ευθυμίου είναι ένας πολυτασικός και πολυσυλλεκτικός συνδυασμός που έχει ως κύρια επιδίωξη τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Η δικιά μου υποψηφιότητα εντάσσεται στην αποκαλούμενη «νέα γενιά», αλλά παρουσιάζει ταυτόχρονα κάποια ειδικά χαρακτηριστικά. Ως νέος που έχει μάθει στα δύσκολα, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας σημαντικά πράγματα τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον επαγγελματικό στίβο. Είμαι εδώ για να αναλάβω δράση σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, συνεχίζοντας το αξιόλογο έργο του Δημάρχου και της ομάδας του. Οι δικές μου προτάσεις και ιδέες αφορούν κυρίως το χώρο της Παιδείας και των Νέων Τεχνολογιών. Δύο τομείς που μπορούν να κάνουν μία πόλη περισσότερο ανοιχτόμυαλη, ζωντανή και μοντέρνα.


Κάνατε μια πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο. Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της πρότασης;

Το πρώην κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και τους αγώνες των κατοίκων του Ταύρου, κι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του παραγωγικού συστήματος και την οργάνωση της ευρύτερης περιοχής. Η σπουδαία διαδρομή που έχει διανύσει θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την μελλοντική αξιοποίηση του. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται προς την κατεύθυνση που επιτάσσουν οι παραπάνω συνθήκες. Το κτίριο εντάσσεται στο σχέδιο πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ, αρνούμενο την παραχώρηση του στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Η δική μου πρόταση είναι να αποτελέσει έναν Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, συνδέοντας την επιστημονική έρευνα με την παραγωγική ανασυγκρότηση. Υποστηρικτής και αρωγός σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο οποίο εργάζομαι ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, καθώς η τεχνογνωσία και η εμπειρία που μπορεί να προσφέρει από ανάλογες δράσεις, είναι υπερπολύτιμη. Ένας τέτοιος κόμβος αφενός θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο και αφετέρου θα υλοποιήσει τη στρατηγική για μια νέου τύπου επιχειρηματικότητα σε στρατηγικούς παραγωγικούς τομείς του Δήμου, που θα ενσωματώνει γνώση και καλές πρακτικές, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη στήριξη των επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας, καινοτομίας και τεχνογνωσίας.

 

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα. Πώς χειρίζεται ο Δήμος το ευαίσθητο αυτό θέμα;

Ο Ανδρέας Ευθυμίου έχει δεσμευτεί προσωπικά απέναντι στους συμπολίτες μας για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας καθαριότητας με την προμήθεια νέων κάδων και στόλου οχημάτων, χωρίς δανεισμό και επιπλέον επιβαρύνσεις στους δημότες. Πρόσφατα προμηθευτήκαμε 350 νέους, τροχήλατους κάδους απορρριμάτων, όγκου 1.100 lt και κόστους 100.000€, οι οποίοι αντικαθιστούν παλαιούς κάδους του Δήμου. Την τελευταία πενταετία ο συνολικός αριθμός των νέων κάδων που τοποθετήθηκαν στον Δήμο ξεπέρασε τους 1.300. Ταυτόχρονα, έχουμε υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων για έργα ύψους 690.000€, που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων και την κατασκευή γωνιών ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα αυτά γίνονται, διατηρώντας τα Δημοτικά Τέλη στα χαμηλότερα επίπεδα του Νομού Αττικής και ολόκληρης της χώρας, χωρίς καμία αύξηση επί σειρά ετών. Συνεπώς, αγωνιζόμαστε στην πράξη για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο και σύγχρονο.


Ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου;

Το σημαντικότερο πρόβλημα ή –καλύτερα– στοίχημα θα έλεγα πως ήταν, και παραμένει σε ένα βαθμό, η αρμονική συνένωση σε έναν Δήμο δύο από τις ιστορικότερες περιοχές της Αττικής. Ο Ανδρέας Ευθυμίου από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, προσπάθησε να «παντρέψει» τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου, τις ιστορικές διαδρομές τους και τις παραδόσεις.

Επιπλέον, ένα δεύτερο θέμα είναι η οικονομική κρίση που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει η χώρα, και φυσικά δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί ο Δήμος μας. Παρόλα αυτά, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου «θωρακίστηκε» με ορθή οικονομική διαχείριση και με ένα ευρύ κοινωνικό πλαίσιο στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας. Ωστόσο, το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι κάτι που μας απασχολεί καθημερινά όπως, άλλωστε, και πολλούς ακόμα Δήμους της Αττικής. Η έλλειψη αστυνόμευσης μας φέρνει συχνά αντιμέτωπους με δύσκολες παραβατικές συμπεριφορές και καταστάσεις, για την επίλυση των οποίων χρειάζεται συνεργασία σε πολλά επίπεδα.


Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;

Κατά την προσωπική μου άποψη, κάθε εκλεγμένος σύμβουλος θα πρέπει να προσφέρει στον τομέα που διαθέτει εμπειρία και παραστάσεις από τη ζωή του. Οι δικές μου εικόνες σχετίζονται με τον τομέα της παιδείας και των σύγχρονων τεχνολογιών. Και οι δύο αυτοί τομείς αποτελούν βασικό μέρος της καθημερινότητας μου.

Το τελευταίο καιρό με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί μια «έξυπνη πόλη» (smart city). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα Τρίκαλα το 2011 ανακηρύχθηκαν μία από τις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου. Αυτό που κάνει μια πόλη «έξυπνη» είναι η αντιμετώπιση δημόσιων ζητημάτων με την αξιοποίηση νέων / καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών και υποδομών που αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και συμβάλλουν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Συνεπώς, αυτό που εγώ οραματίζομαι για το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου είναι η ψηφιακή αναβάθμιση του, όπου κάθε πολίτης θα απολαμβάνει ουσιαστικές και χρήσιμες υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο. Σκεφτείτε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό σας, σε δεδομένα που αφορούν για παράδειγμα τον αριθμό των θέσεων πάρκινγκ που είναι ελεύθερες στους δρόμους ή την πραγματική τοποθεσία των κάδων σκουπιδιών και το πόσο γεμάτος είναι ο καθένας ή ακόμα να λάβετε στοιχεία περιβάλλοντος όπως θερμοκρασία, υγρασία, επίπεδα ρύπανσης του αέρα, επίπεδα φωτεινότητας, ηχορύπανσης και κινητικότητας οχημάτων. Έτσι, ένας πολίτης θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο στο ψάξιμο χώρων στάθμευσης ενώ θα μειωθεί ταυτόχρονα ο αριθμός μεταφερόμενων ανθρώπων στα δίκτυα μεταφοράς της πόλης. Θα επιτρέπει στις υπηρεσίες καθαριότητας να μην αδειάζουν άσκοπα κάδους, εξοικονομώντας έτσι και χρήματα για τα καύσιμα των οχημάτων. Ενώ, επίσης, θα δίνει τη δυνατότητα στην υπηρεσία πρασίνου να προγραμματίζει το αυτόματο πότισμα ανάλογα με τη θερμοκρασία και το διοξείδιο του άνθρακα, κι ακόμα ο Δήμος να προσαρμόζει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με την ευαισθησία των περιοχών στην ηχορύπανση.

Η πόλη μας μπορεί να μετασχηματιστεί στην πρώτη «έξυπνη πόλη» της Αττικής. Έχουμε το σχέδιο και τη βούληση για να το πετύχουμε.   


Πιστεύετε ότι με την απλή αναλογική θα είναι καλύτερη η διοίκηση τους Δήμους και τις Περιφέρειες ή θα προκύψουν προβλήματα;

Με τον Νόμο 4555/2018 (Πρόγραμμα «Κλεισθένης») η συνεργασία ανάμεσα στις παρατάξεις και τους εκλεγμένους συμβούλους θεωρείται επιβεβλημένη, προκειμένου ένας Δήμος να διοικηθεί ομαλά και να μην παραλύσουν οι λειτουργίες του. Σχετικά με το εάν τελικά μπορεί να υπάρξει μια κουλτούρα συνεργασιών ανάμεσα στους εκλεγμένους συνδυασμούς, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τους ανθρώπους που θα καταφέρουν να εκλεγούν. Σε ένα περιβάλλον όπου οι «αντάρτες» δε θα έχουν κανένα λόγο να πειθαρχήσουν, απαιτείται η ανανέωση των δημοτικών συμβουλίων με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Άτομα με φρέσκιες ιδέες που δε θα πράττουν με γνώμονα το στενό κομματικό συμφέρον. Και τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει περαιτέρω απεμπλοκή των κομμάτων από τις δημοτικές εκλογές. Οι άριστοι να επιβραβεύονται με βασικό κριτήριο τη δουλειά τους, κι όχι επειδή έλαβαν το κομματικό χρίσμα.

Συνεπώς, οι νέες υποψηφιότητες θα πρέπει αφενός να έχουν σαφή τοπικά χαρακτηριστικά αλλά, κι αφετέρου, να γίνονται με βάση τη διάθεση που θα δείξουν για συνεργασία και απτά αποτελέσματα. Θα πρέπει να παραμεριστούν οι πολιτικές φιλοδοξίες του καθενός και να μπει σε προτεραιότητα η τήρηση των ισορροπιών. Μόνο με συνέργειες ανάμεσα σε άφθαρτους πολιτικά ανθρώπους μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα της απλής αναλογικής. Οι πολίτες, ως ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων, ας σκεφτούν λίγο περισσότερο με βάση τα παραπάνω, το που θα ρίξουν τη ψήφο τους.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Εγγραφές σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το έτος 2021-2022 ξεκινούν τη Δευτέρα 24-5-2021 και λήγουν την Παρασκευή 11-6-2021.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ειδικής εφαρμογής PRESCHOOL WEB στο σύνδεσμο https://polmoschatotavros.intellisoft.gr η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, αλλά και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας.

Όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά, ο κανονισμός λειτουργίας και αποδοχής αυτού, κατευθυντήριες οδηγίες καθώς και ο οδηγός υποβολής της αίτησης θα είναι ορατά στους πολίτες από τη στιγμή που θα εισέλθουν στην εν λόγω πλατφόρμα και ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα βρουν εκεί.

Υποχρεωτικό είναι να συμπληρωθούν τα στοιχεία και των δύο γονέων για τις πλήρεις οικογένειες και του ενός για τις μονογονεϊκές. Ελλιπείς αιτήσεις δεν θα είναι δυνατό να αξιολογηθούν.

Στα τμήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών μπορούν να κάνουν αίτηση οι γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν γεννηθεί από 1/1/2018 έως και 1/1/2021.

Οι αιτήσεις των εγγραφών μοριοδοτούνται και κατατάσσονται σε φθίνουσα κλίμακα, διαδικασία η οποία είναι εμφανής στους αιτηθέντες. Τα αποτελέσματα και η εγγραφή των παιδιών ανά σταθμό θα ανακοινωθούν μετά την παραγωγή των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Επισημαίνουμε ότι είναι σημαντικό να υποβληθεί αίτηση για τις δομές μας και μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, όταν αυτά ανακοινωθούν από τον φορέα υλοποίησης (ΕΕΤΑΑ), προκειμένου να εξασφαλιστεί θέση στο σταθμό επιλογής απολύτως δωρεάν.

Δικαιολογητικά
Κριτήρια επιλογής – Μοριοδότηση
Ατομική κάρτα υγείας

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση νέων αντιπλημμυρικών υποδομών στο Μοσχάτο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με σκοπό την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης.

Πρόκειται για την κατασκευή αντιπλημμυρικών υποδομών στο βορειοδυτικό Μοσχάτο.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η επέκταση του εσωτερικού δικτύου όμβριων υδάτων της βόρειας περιοχής της πόλης του Μοσχάτου και η σύνδεσή του με τους υφιστάμενους κεντρικούς συλλεκτήρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή σωληνωτού δικτύου όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρων, καθώς και αποκατάσταση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές επέμβασης.

Η περιοχή που θα εξυπηρετηθεί από το έργο περικλείεται από τις οδούς Θεσσαλονίκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Θερμοπυλών, Ιλισού και Χειμάρρας στο Μοσχάτο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 2.380.000€. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από ολοκληρωμένη μελέτη, με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και υποβολή πρότασης της Δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε σε προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλη μας. Εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά με έργο υπέρ των πολιτών του Δήμου μας».

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ

Την Τρίτη 6/4 και την Πέμπτη 8/4 διενέργεια νέων δωρεάν rapid tests σε Μοσχάτο και Ταύρο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την Τρίτη 6 Απριλίου και την Πέμπτη 8 Απριλίου διενέργεια νέων δωρεάν rapid tests σε Μοσχάτο και Ταύρο

Νέος κύκλος διενέργειας rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού έχει προγραμματιστεί στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για την Τρίτη 6 Απριλίου και την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 για τους πολίτες του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Διενέργεια rapid τεστ Τρίτη 6 Απριλίου στη Λαϊκή Αγορά Μοσχάτου.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών και με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα διενεργηθούν rapid τεστ την Τρίτη 6 Απριλίου.

Η δράση θα διαρκέσει από τις 10.00 μέχρι τις 14:00 στην Λαϊκή Αγορά του Μοσχάτου επί της οδού Ρ. Φεραίου 81. Επίσης θα υπάρχει ενημέρωση προς τους καταναλωτές και τους Δημότες για την Άυλη Συνταγογράφηση και διανομή έντυπου υλικού.

Νέα Rapid Tests στις 8 Απριλίου 2021 σε Μοσχάτο & Ταύρο.

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού θα διενεργηθούν σε Μοσχάτο και Ταύρο από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, από τις 10:00 έως τις 15:00.

Τα σημεία διενέργειας των τεστ είναι τα εξής:

• Κοινότητα Μοσχάτου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου)

• Κοινότητα Ταύρου, πλατεία Ατταλείας

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε πεζούς πολίτες (όχι σε επιβάτες αυτοκινήτων), στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 1 (μετάβαση σε ιατρό) και θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος διαρκεί 2 λεπτά και οι απαντήσεις θα αποστέλλονται με sms την ίδια μέρα.

Εξάλλου, ικανοποιητικές είναι οι ενδείξεις μετά τα επαναλαμβανόμενα τεστ που πραγματοποιούνται προληπτικά όπως το χθεσινό τεστ (31/3 ) σε 35 εργαζομένους του Δήμου στην καθαριότητα όπου όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Είναι σημαντικό ότι δεν υφίστανται έως σήμερα νέα κρούσματα από το ενδοεργασιακό περιβάλλον έχοντας εξαλείψει πλήρως τις εστίες μόλυνσης που υπήρχαν στους χώρους εργασίας και το γεγονός αυτό αποπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα νέα ελάχιστα κρούσματα προκύπτουν, πλέον, από την ενδοοικογενειακή διασπορά που μεταφέρεται και στο εργασιακό περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα μόνο ο Δήμος μας, εκτός του ΕΟΔΥ, έχει διενεργήσει περισσότερα από 850 τεστ (μοριακά και rapid test) για τους εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα και στο πράσινο, στους διοικητικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών, στις δημοτικές κοινωνικές δομές, στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΑΚΑ και του ΚΔΑΠ μεΑ, στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τις περιόδους που ήταν ανοικτά), σε κοινωνικές δομές (Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου) όπως και σε αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας. Επίσης, ο Δήμος δεν φείδεται σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την υγεία των εργαζομένων που αποτελούν το κινητήριο μοχλό της λειτουργίας του Δήμου. και των εργαζομένων στο Δήμο μας

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα με τη Διεύθυνση Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών για τη διενέργεια rapid τεστ στην πόλη μας την Τρίτη 6 Απριλίου συμβάλλοντας με συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην πόλη και στον Δήμο και φυσικά τον ΕΟΔΥ για τη συστηματική μας συνεργασία και την ανταπόκρισή του για ακόμη μια φορά στο αίτημά μας για τη διενέργεια rapid tests στην πόλη μας την ερχόμενη εβδομάδα».

Πηγή: dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο