Connect with us

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Πολιτική αντιπαράθεση για τις συνεχείς μετακινήσεις υπαλλήλων στον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύτηκε

|

Διαξιφισμοί και κόντρες μεταξύ του Δημάρχου, της αντιπολίτευσης και του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης σημειώθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με αφορμή μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου μεταξύ των υπηρεσιών.

Πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος αποφάσισε τη μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες από αυτές που υπηρετούσαν μέχρι πρότινος, επικαλούμενος ανάγκες ενίσχυσης συγκεκριμένων τομέων. Πράγματι, ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα στον Δήμαρχο, προκειμένου οι υπηρεσίες να είναι αποτελεσματικές στα καθήκοντά τους.

Ωστόσο, από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς είναι η όγδοη φορά μέσα 18 μήνες που συμβαίνουν μετακινήσεις, με τους αιρετούς της αντιπολίτευσης να γίνονται δέκτες έντονος παραπόνων από υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωση του για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Αραμπατζής «πρόκειται για την 8η απόφαση μετακίνησης εργαζομένων μέσα σε ενάμιση χρόνο, με τον δήμαρχο να διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου». Μάλιστα, όπως καταγγέλει ο κ. Αραμπατζής «σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και εντελώς «συμπτωματικά» μετακινήσεις αρχαιότερων υπαλλήλων, από τμήματα και διευθύνσεις για να γίνουν αναθέσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων χωρίς αυτοί να έχουν κριθεί από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο». Το εν λόγω ζήτημα έθιξε με παρέμβαση του τόσο ο κ. Ψυρρόπουλος, ο κ. Καλαρρύτης αλλά και ο κ. Ευσταθίου, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές περί ενδεχόμενης σκοπιμότητας στις κινήσεις αυτές.

Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο Δήμαρχος τόνισε πως οι μετακινήσεις έγιναν κατόπιν εισηγήσεων των προϊσταμένων και των διευθυντών των υπηρεσιών και πως οι κινήσεις αυτές θα εξυπηρετήσουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, αντικρούοντας τις τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και τονίζοντας πως η διοίκηση αντιμετωπίζει όλους τους εργαζόμενους -ανεξαρτήτως βαθμίδας- ισότιμα και δίκαια. Mάλιστα, ο Δήμαρχος επικαλέστηκε παράδειγμα εργαζόμενης η οποία επανήλθε στη θέση της από τη νυν δημοτική αρχή, μετά από προσφυγή της επί της προηγούμενης διοίκησης, ως επιχείρημα για τα αξιοκρατικά κριτήρια διαχείρισης και μετακινήσεων των υπαλλήλων του Δήμου.

Βολές Από Το Σωματείο Εργαζομένων Προς Τον Δήμαρχο

Για το ζήτημα των μετακινήσεων υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και από την πλευρά του σωματείου εργαζομένων, με την πρόεδρο κ. Καραγιαννίδου να αρνείται πως υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις προϊσταμένων και διευθυντών προς τον Δήμαρχο για τις εν λόγω μετακινήσεις.

Μάλιστα, αναφερόμενη σε συγκεκριμένη εργαζόμενη που μετακινήθηκε (χωρίς να αναφέρει τα προσωπικα της στοιχεία) η πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε: «Δεν γίνεται να παίρνετε άνθρωπο με πτυχίο πανεπιστημίου και εξειδικευμένη γνώση (Κατηγορία ΠΕ) από το λογιστήριο και να τον πάτε στο τμήμα συντήρησης οχημάτων για να εκδίδει δελτία κίνησης για τα οχήματα του Δήμου». Λόγος έγινε επίσης και για άλλον υπάλληλο, με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που μεταφέρθηκε από το τμήμα προγραμματισμού και ανάπτυξης στο τμήμα καθαριότητας.

«Όλοι είναι χρήσιμοι στον Δήμο και δεν διαχωρίζω υπαλλήλους ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης τους» ήταν α απάντηση του Δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Δήμου που μετακινήθηκαν αναμένεται να προσφύγουν τόσο στην αποκεντρωμένη διοίκηση όσο και στα διοικητικά δικαστήρια, αναζητώντας δικαίωση.

Πηγή: ilioupolinews.gr

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Vs καλλιτέχνες: Ένας αγώνας ποδοσφαίρου στην Ηλιούπολη για καλό σκοπό

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 17:00 διοργανώνεται φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης στην οδό Χρυσάφη, για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Γιαννάκη Βολιώτη, που πρέπει να υποβληθεί σύντομα σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο αγώνας μεταξύ της ομάδας ποδοσφαίρου του Ομίλου Unesco Νοτίων Προαστίων, με υπεύθυνο τον Αντώνη Γλύκα, στην οποία συμμετέχουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και της ομάδας που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των κ.κ. Μάρκου Σεφερλή και Νίκου Γραμμένου και θα συμμετέχουν ηθοποιοί, τραγουδιστές και πρόσωπα της τηλεόρασης.

Ο Γιαννάκης, δεύτερο παιδί τρίδυμης κύησης, γεννήθηκε πρόωρα με εγκεφαλική παράλυση-σπαστική τετραπληγία και νοητική υστέρηση, με τον αγώνα της οικογένειάς του έχει ήδη υποβληθεί σε 3 εγχειρήσεις, που παρά τα αρνητικά προγνωστικά έχουν βελτιώσει κατά πολύ την κατάστασή του και χρειάζεται ακόμη μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, για να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ένας μεγάλος κουμπαράς θα βρίσκεται στο γήπεδο, όπου ο καθένας από μας θα μπορεί να συμβάλλει, σύμφωνα με τη δυνατότητα και την επιθυμία του, στον ευγενή αυτό σκοπό. Η επιτροπή που έχει οριστεί θα καταμετρήσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί και θα το καταθέσει στον λογαριασμό της οικογένειας.

Όποιος επιθυμεί μπορεί επίσης να καταθέσει την οικονομική του βοήθεια απευθείας στον λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, στο όνομα Βολιώτης Ιωάννης Μάρκος του Δημητρίου στο ΙΒΑΝ: 0201108620000086200100492.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του «Covid-19».

Στις ομάδες μέχρι τώρα έχουν προσκληθεί για να μετέχουν:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
Μάρκος Σεφερλής – Ηθοποιός

Γιάννης Καπετάνιος – Ηθοποιός

Γιάννης Αϊβάζης – Ηθοποιός

Γιώργος Γιαννόπουλος – Ηθοποιός

Τόνυ Δημητρίου – Ηθοποιός

Αλβέρτο Εσκενάζυ – Ηθοποιός

Πάνος Κιάμος – Τραγουδιστής

Νίκος Κουρκούλης – Τραγουδιστής

Τριαντάφυλλος (Χατζηνικολάου) – Τραγουδιστής

Κώστας Καραφώτης – Τραγουδιστής

Γιώργος Δασκουλίδης – Τραγουδιστής

Θέμης Αδαμαντίδης – Τραγουδιστής

Βαλάντης – Τραγουδιστής

Αλέκος Ζαζόπουλος – Τραγουδιστής

Bo – Τραγουδιστής

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ:
Γρηγόρης Γκουντάρας – Δημοσιογράφος

Γιώργος Χελάκης – Δημοσιογράφος, Αθλητικογράφος

ΑΘΛΗΤΕΣ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
Μίμης Δομάζος – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Τότης Φυλακούρης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Γιώργος Καραγκούνης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Δημήτρης Σαραβάκος – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Σίνισα Γκόγκιτς – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Νίκος Βαμβακούλας – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Στέλιος Μανωλάς – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Μιχάλης Μουρούτσος – Ολυμπιονίκης του Ταεκβοντό, Αθλητής

Ντανιέλ Μπατίστα – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Νόνι Λίμα – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Νίκος Σαργκάνης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Σπύρος Λιβαθηνός – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Παναγιώτης Κελεσίδης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Πέτρος Ξανθόπουλος – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Σάκης Κατσούλης – Ποδοσφαιριστής και νικητής Survivor

Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος) – Αθλητής και νικητής Survivor

Κώστας Φραγκολιάς – Μοντέλο, ποδοσφαιριστής, παρουσιαστής, ηθοποιός

Σάρα Εσκενάζυ – Αθλήτρια, Ηθοποιός

Ανδρέας Μπαρμπαρής – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Χάρης Κοπιτσής – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Αντώνης Γλύκας – Γενικός Γραμματέας Βετεράνων Ο.Σ.Φ.Π

Λύσανδρος Γεωργαμλής – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Αντώνης Μανίκας – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Χρήστος Κουτρόπουλος – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Γιάννης Βονόρτας – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Ανδρέας Μπονόβας – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Βασίλης Τσιάρτας – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Μιχάλης Γεροθόδωρος – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Χρήστος Καλτσάς – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Τάκης Παντέλης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας)

Αλέξανδρος Γλύκας – Ποδοσφαιριστής, τερματοφύλακας

Γιάννης Σιδέρης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Δημήτρης Σαρρής – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Θεόφιλος Καρασαβίδης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Πηγή:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ηλιούπολη: Νέες καταγγελίες από άλλες 4 γυναίκες για τον 39χρονο αστυνομικό

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Δύο μήνες μετά τη σύλληψη του αστυνομικού που κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη και εξέδιδε 19χρονη στην Ηλιούπολη, τον κατηγορούν άλλες τέσσερις γυναίκες. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανάκριση, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Τουλάχιστον τέσσερις κοπέλες έχουν εμφανιστεί στην ανακρίτρια. Τις δύο από αυτές, όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, φέρεται πως είχε προσεγγίσει ο κατηγορούμενος μέσω διαδικτύου. Με επανειλημμένα μηνύματα, προσπαθούσε να τις πείσει να εκδίδονται. Εκείνες δεν δέχτηκαν κι έτσι ποτέ δεν συναντήθηκαν μαζί του.

Αντίθετα όμως, μία ακόμη κοπέλα, καταθέτοντας στην ανακρίτρια, περιέγραψε τις ίδιες σκηνές κόλασης που έζησε κι η 19χρονη. Η 27χρονη υποστηρίζει ότι κρατήθηκε με τη βία από τον αστυνομικό που την απειλούσε.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, όταν ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της δανείσει ένα χρηματικό ποσό. Έτσι, άρχισε να την πιέζει να συμμετέχει σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου και αργότερα να βρει κι άλλες κοπέλες να πάρουν μέρος σε αυτές.

Η 27χρονη υποστηρίζει οτι στις προσπάθειές της να ξεφύγει, εκείνος την ξυλοκοπούσε.

Η έρευνα πάντως της ανακρίτριας συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται, με τον αστυνομικό να παραμένει προφυλακισμένος.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ηλιούπολη: Εκαψαν το ΙΧ του αστυνομικού που κρατούσε αιχμάλωτη και εξέδιδε την 19χρονη

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε, λίγα λεπτά πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από πολυκατοικία στην Ηλιούπολη.

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη πολυκατοικία ήταν το διαμέρισμα όπου αστυνομικός κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη και εξέδιδε μία 19χρονη κοπέλα.

Γειτόνισσα ανέφερε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 πως οι φλόγες έφταναν μέχρι το μπαλκόνι του 2ου ορόφου και ότι τα οχήματα που πυρπολήθηκαν ανήκαν στον αστυνομικό που εξέδιδε την κοπέλα.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο