Connect with us

ΓΛΥΦΑΔΑ

Tο όραμα του Γιώργου Παπανικολάου για την επόμενη τετραετία στο Δήμο Γλυφάδας

Δημοσιεύτηκε

|

Mεγάλωσε στη Γλυφάδα, σε πολύτεκνη οικογένεια. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύα Ντογιάκου και έχουν αποκτήσει μία κόρη. Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Γλυφάδας και σπούδασε στη Νομική Αθηνών, από όπου πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό στο δημόσιο δίκαιο. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα σπουδών για τη δημόσια διοίκηση στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Μάχιμος δικηγόρος για πολλά χρόνια, ήταν ευρωβουλευτής από το 2009 ως το 2014. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, οι συμπολίτες του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Δήμαρχος Γλυφάδας.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αγγελάτος Δημήτριος
Αγγελόπουλος Γεώργιος
Ακρίβος Δημήτριος
Ανδρουλάκης Εμμανουήλ (Μάνος)
Αργυράκη Βασιλεία (Μπέσσυ)
Αργυροπούλου Αναστασία (Νατάσσα)
Βαμβακερού Γεωργία
Βουγιουκλάκης Αιμίλιος
Βρυζίδης Νικόλαος
Γερογιαννάκη Υπακοή
Γιακουμάκης Σταύρος
Γιαννακάκης Αντώνιος
Γιατρά Μαριάννα
Γκόγκας Κωνσταντίνος
Δανιήλ Δήμητρα
Δεναξά Ελένη (Λένα)
Δήμου Σπυρίδων
Δίβαρης Στυλιανός (Στέλιος)
Δορκοφίκης Περικλής
Ιακωβάτος Χρήστος
Καβρουλάκη Λευκοθέα
Κανέλλου Πηνελόπη
Καραβουσάλη – Καράμπελα Μαρία
Καράχου – Σκούταρη Ελένη
Καρμάς Γεώργιος
Κασσέρης Μάριος
Κατσαρίδης Παναγιώτης
Καυκά Άννα (Άννυ)
Κισκήρας Παναγιώτης
Κουρουπάκης Στυλιανός (Στέλιος)
Λάγιου Αθανασία (Νάσια)
Λάμπρου Κωνσταντίνος
Λεβετσοβίτης Νικόλαος
Λιάζος Ιωάννης
Μαργαρίτη Ιακωβίνα (Βένια)
Μαρούλη – Σαπουνάκη Ελεονώρα
Μαρσέλλος Πέτρος – Στυλιανός
Μηλιαρέση Μαρία (Μαίρη)
Μητρόπουλος Δημήτριος
Μιχαλακάκος Χρήστος
Μουλακάκης Βασίλειος
Νικάκης Βασίλειος
Νιτσιόπουλος Δημήτριος
Ντόσκα Παναγιώτα (Πάττυ)
Παναγάκος Ευστράτιος (Στρατής)
Παπαγεωργίου Ιωάννης
Παπάζογλου Μαρία
Παπαμαύρος Νικόλαος
Παπανικολάου Αλεξάνδρα
Παπάς Ιωάννης
Πατεράκη Αναστασία (Σάσα)
Σακκά Ταξιαρχούλα
Σκαλτσάς Ιωάννης
Σταυριανάκης Παναγιώτης
Τσάγκλας Ορέστης
Τσακίρης Δημήτριος
Τσαμπίρας Δημήτριος
Τσέλιου – Καραμπασιάδη Χριστίνα
Τσιούρης Γεώργιος
Τσιώλη Αικατερίνη
Φυκά Φλωρεντία – Κωνσταντία
Χαρίση – Μπίλια Δαφνούλα

Πρόγραμμα 2019-2023 σε τρεις βασικούς πυλώνες

Πρώτος πυλώνας

Ο πρώτος πυλώνας είναι να συνεχίσουμε την αναβάθμιση της πόλης μας, όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μέρα σε κάθε γωνιά της, με οδηγό την αγάπη για την πόλη μας.

Δεύτερος πυλώνας
Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι νέες υποδομές, που χρειάζεται η πόλη και σήμερα δεν τις έχει:

Η παραλία μας θα γίνει μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι συμβάσεις υπάρχουν, τα σχέδια υπάρχουν, εκδίδονται πολύ σύντομα και οι άδειες και αμέσως αρχίζουμε εργασίες πλήρους ανάπλασης, με ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους, δενδροφυτεύσεις, χώρους αναψυχής, άθλησης και πολλά άλλα.

Η παραλία όμως πρέπει να ενωθεί με τον αστικό ιστό. Αυτό θα γίνει με μία μεγάλη σύγχρονη γέφυρα, μία Εσπλανάδα, όπως ονομάζεται στην Ευρώπη, η οποία θα ξεκινάει από το παλιό Δημαρχείο και θα καταλήγει στο πάρκινγκ στην Άλσους. Στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστεί μαζί με την Εσπλανάδα και υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Νέο Ωδείο σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου.

Έχουμε τελειώσει με τις παλιές εκκρεμότητες του παλιού σχολικού κτιρίου στην Καραχάλιου και ετοιμαζόμαστε να εγκαταστήσουμε εκεί ένα ειδικό σχολείο και έναν πολυχώρο πολιτισμού.
Νέες αθλητικές υποδομές, στις παρυφές του Υμηττού, στη Β’ Ζώνη, εκεί δηλαδή όπου επιτρέπονται.

Ανάπτυξη νέων υποδομών και νέας κολυμβητικής δεξαμενής στην Άνω Γλυφάδα, για την ανάδειξη και αξιοποίηση της μοναδικής επίσημα αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής στην Αττική.

Ανοιχτοί δημοτικοί χώροι, όπως στην Αιγαίου, στην Τρικόρφων, η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, εδώ πιο πάνω, τα οικόπεδα στον Καρβελά θα αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Δεσμευόμαστε ότι αξιοποιώντας τα χρήματα από το πράσινο ταμείο του Δήμου, μπορούμε να αποκτήσουμε νέους ελεύθερους χώρους στην Τερψιθέα.

Σχεδιάζουμε νέους χώρους στάθμευσης σε όλη τη Γλυφάδα.

Τρίτος πυλώνας
Ο τρίτος πυλώνας είναι οι συνέργειες με την Πολιτεία, με το κεντρικό κράτος. Η συνέργεια για θέματα για τα οποία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας:

Διεκδικούμε σε συνεργασία με την Πολιτεία την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην πόλη μας, που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή. Επανασυστήσαμε τη δημοτική αστυνομία και επεκτείναμε το δίκτυο φωτισμού σε όλη την πόλη. Διεκδικούμε από την Πολιτεία την αύξηση του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα και της αστυνομικής δύναμης προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες σε κάθε γειτονιά και να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός αποτροπής του εγκλήματος στην πόλη μας.

Πρέπει να πιέσουμε κι άλλο να βρεθούν τα χρήματα, που είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, για να φτάσει το μετρό στη Γλυφάδα, όπως έχει αρχικώς σχεδιαστεί.

Πρέπει να πιέσουμε και να συνεργαστούμε με την Πολιτεία για να αλλάξουμε επιτέλους τη χάραξη του τραμ που έχει κάνει κακό στο εμπορικό μας κέντρο και στην παραλία μας.

Για να φτάσει το φυσικό αέριο παντού, σε κάθε σπίτι. Πολύ σύντομα θα λάβετε σχετική κοινή επιστολή του Δήμου Γλυφάδας και της εταιρείας φυσικού αερίου.

Για να αξιοποιήσουμε το Νταμάρι του Βλάχου, στους πρόποδες του Υμηττού και να το χαίρεται ο κόσμος, για να λύσουμε το γόρδιο δεσμό στον Υμηττό με το προεδρικό διάταγμα και όλα τα προβλήματα που δημιουργεί.

Πρέπει επιτέλους κάθε κρατικός φορέας να καταλάβει ότι εμείς αγαπάμε πιο πολύ από όλους το βουνό μας και ότι θέλουμε περισσότερο από όλους να το προστατεύσουμε και να το αναδείξουμε.

Για να αρθεί το αδιέξοδο με το 7ο Γυμνάσιο, που τόσα χρόνια στεγάζεται σε πολυκατοικία λόγω ασυνεννοησίας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων με το Δασαρχείο.

Για να υλοποιήσουμε και κάτι που τόσο πολύ θέλουμε, αλλά απαιτεί τη συνδρομή της Πολιτείας, να φτιάξουμε ένα δημοτικό γηροκομείο.

Πηγή:notia.gr

 

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Πώς οι ληστές έστησαν καρτέρι στην πρώην Σταρ Ελλάς

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο οι ληστές ακινητοποίησαν την 35χρονη, πρώην Σταρ Ελλάς, Διονυσία Κουκίου έξω από το σπίτι της στην Γλυφάδα και στη συνέχεια της άρπαξαν με απειλές χρήματα και χρυσαφικά χθες νωρίς το πρωί, ενώ εκείνη έμπαινε στο αυτοκίνητό της, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 06:30 το πρωί, με τις αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν στήσει για αρκετή ώρα καρτέρι έξω από το σπίτι της πρώην Σταρ Ελλάς το 2008. Τη στιγμή που Διονυσία Κουκίου έκλεισε την πόρτα του σπιτιού οι τρεις κουκουλοφόροι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο της ληστείας. Την πλησίασαν και με γρήγορες κινήσεις την ακινητοποίησαν κοντά στο αυτοκίνητό της.

Εξαπολύοντας απειλές ακόμα και για την ίδια της την ζωή την υποχρέωσαν να ανοίξει το σπίτι και να τους υποδείξει που έχει χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Αφού έκαναν άνω-κάτω τον χώρο, κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ. Ακολούθως έγιναν καπνός και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αναζητούν πιθανά λάθη που θα προδώσουν τους δράστες

Άμεσα η 35χρονη ειδοποίησε τις αρχές και περιέγραψε τον τρόμο που έζησε στα χέρια των κακοποιών. Και οι τρείς δράστες, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, ενώ φορούσαν και γάντια στα χέρια τους για να μην αφήσουν ίχνη. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα από το σπίτι, ελπίζοντας ότι οι ληστές έκαναν κάποιο λάθος που θα «προδώσει» την ταυτότητα τους.

«Μη μιλάς, κάνε ό,τι σου λέμε, γιατί θα σε σφάξουμε», της έλεγαν οι δράστες, όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους για την τρομακτική εμπειρία που βίωσε.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, πριν και μετά την ληστεία.

Η Διονυσία Κουκίου είχε απασχολήσει πρόσφατα ξανά την επικαιρότητα με αφορμή το θάνατο του πρώην συντρόφου της, του 39χρονου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση ο οποίος είχε πέσει νεκρός με 14 σφαίρες σε ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας.

Σημειώνεται ότι το 2013 , το ζευγάρι είχε βρεθεί στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με την κατηγορίας της υπόθαλψης εγκληματία. Τότε οι Αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στο σπίτι της αδερφής της 35χρονης στο Μπραχάμι, καθώς εκεί είχε διανυκτερεύσει ένας 30χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία ενός 38χρονου έξω από μπαρ στην Πάτρα, μερικές ημέρες πριν. Η Διονυσία Κουκίου και ο Τάσος Μπερδέσης είχαν αθωωθεί για τις εν λόγω κατηγορίες.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Δήμος Γλυφάδας: Ετοιμάζεται το χριστουγεννιάτικο bazaar του ΣΠΑΖ

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ετοιμάζεται για το χριστουγεννιάτικο bazaar του.

Για 34η χρονιά, ο σύλλογος μας καλεί να στηρίξουμε το έργο του αγοράζοντας δωράκια και είδη από το bazaar που διοργανώνει.

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 17:00, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας.

Η ανακοίνωση:

Πέρυσι σας χάσαμε.

Μας χάσατε και εσείς.

Φέτος ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθούμε πάλι.

Να αφήσουμε πίσω μας αυτά που περάσαμε.

Να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Να κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας από τους αγαπημένους χειροτέχνες και από τα καλούδια που ετοιμάζουμε για εσάς.

Και φυσικά, να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους εθελοντές του ΣΠΑΖ, να συνεχίσουν να βοηθούν τα αδέσποτα όπως κάνουν από το 1987.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Σταθερό κλιμάκιο δυνάμεων του ΕΚΑΒ εγκαθίσταται στη Γλυφάδα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Η Γλυφάδα αποκτά σταθερό κλιμάκιο δυνάμεων του ΕΚΑΒ με τρία σύγχρονα ασθενοφόρα, για παροχή άμεσης ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους πολίτες οποτεδήποτε χρειαστεί, καθώς και για ασφαλή και ταχεία μεταφορά τους σε κατάλληλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, εάν παραστεί ανάγκη.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Νίκο Παπαευσταθίου και τον αν. Διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιο Βουγιουκλάκη.

«Δεν υπάρχει μέρα, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την δραματική περιπέτεια της πανδημίας, που να μην σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος για τη βελτίωση και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον αν. Διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, πραγματοποιούμε ένα ακόμα σπουδαίο βήμα για την ευρύτερη περιοχή μας. Σταθερό κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, μεταξύ άλλων με τρία σύγχρονα ασθενοφόρα, όλα επανδρωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εκπαιδευμένους διασώστες, αποκτούν έδρα σε νευραλγικό σημείο της πόλης μας και σε εγκατάσταση που παραχωρεί ο Δήμος Γλυφάδας. Διασφαλίζουμε πλήρεις υποδομές, άρτιες εγκαταστάσεις και, κυρίως, άμεση επιχειρησιακή επέμβαση για παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε περιστατικά. Με απλά λόγια, όταν χρειαζόμαστε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο να φτάνει το συντομότερο δυνατό. Μια συνεργασία που επιδιώκουμε εδώ και καιρό, συστηματικά και μεθοδικά, ώστε να αναβαθμίσουμε την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει:

«Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου για την εξαιρετική συνεργασία. Ευχαριστούμε θερμά τον αναπληρωτή διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας – και φυσικά δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας – Αιμίλιο Βουγιουκλάκη για την καθοριστική συνδρομή του, που οδήγησε στο αποτέλεσμα αυτό».

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο