Connect with us

ΓΛΥΦΑΔΑ

Tο όραμα του Γιώργου Παπανικολάου για την επόμενη τετραετία στο Δήμο Γλυφάδας

Δημοσιεύτηκε

|

Mεγάλωσε στη Γλυφάδα, σε πολύτεκνη οικογένεια. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύα Ντογιάκου και έχουν αποκτήσει μία κόρη. Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Γλυφάδας και σπούδασε στη Νομική Αθηνών, από όπου πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό στο δημόσιο δίκαιο. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα σπουδών για τη δημόσια διοίκηση στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Μάχιμος δικηγόρος για πολλά χρόνια, ήταν ευρωβουλευτής από το 2009 ως το 2014. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, οι συμπολίτες του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Δήμαρχος Γλυφάδας.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αγγελάτος Δημήτριος
Αγγελόπουλος Γεώργιος
Ακρίβος Δημήτριος
Ανδρουλάκης Εμμανουήλ (Μάνος)
Αργυράκη Βασιλεία (Μπέσσυ)
Αργυροπούλου Αναστασία (Νατάσσα)
Βαμβακερού Γεωργία
Βουγιουκλάκης Αιμίλιος
Βρυζίδης Νικόλαος
Γερογιαννάκη Υπακοή
Γιακουμάκης Σταύρος
Γιαννακάκης Αντώνιος
Γιατρά Μαριάννα
Γκόγκας Κωνσταντίνος
Δανιήλ Δήμητρα
Δεναξά Ελένη (Λένα)
Δήμου Σπυρίδων
Δίβαρης Στυλιανός (Στέλιος)
Δορκοφίκης Περικλής
Ιακωβάτος Χρήστος
Καβρουλάκη Λευκοθέα
Κανέλλου Πηνελόπη
Καραβουσάλη – Καράμπελα Μαρία
Καράχου – Σκούταρη Ελένη
Καρμάς Γεώργιος
Κασσέρης Μάριος
Κατσαρίδης Παναγιώτης
Καυκά Άννα (Άννυ)
Κισκήρας Παναγιώτης
Κουρουπάκης Στυλιανός (Στέλιος)
Λάγιου Αθανασία (Νάσια)
Λάμπρου Κωνσταντίνος
Λεβετσοβίτης Νικόλαος
Λιάζος Ιωάννης
Μαργαρίτη Ιακωβίνα (Βένια)
Μαρούλη – Σαπουνάκη Ελεονώρα
Μαρσέλλος Πέτρος – Στυλιανός
Μηλιαρέση Μαρία (Μαίρη)
Μητρόπουλος Δημήτριος
Μιχαλακάκος Χρήστος
Μουλακάκης Βασίλειος
Νικάκης Βασίλειος
Νιτσιόπουλος Δημήτριος
Ντόσκα Παναγιώτα (Πάττυ)
Παναγάκος Ευστράτιος (Στρατής)
Παπαγεωργίου Ιωάννης
Παπάζογλου Μαρία
Παπαμαύρος Νικόλαος
Παπανικολάου Αλεξάνδρα
Παπάς Ιωάννης
Πατεράκη Αναστασία (Σάσα)
Σακκά Ταξιαρχούλα
Σκαλτσάς Ιωάννης
Σταυριανάκης Παναγιώτης
Τσάγκλας Ορέστης
Τσακίρης Δημήτριος
Τσαμπίρας Δημήτριος
Τσέλιου – Καραμπασιάδη Χριστίνα
Τσιούρης Γεώργιος
Τσιώλη Αικατερίνη
Φυκά Φλωρεντία – Κωνσταντία
Χαρίση – Μπίλια Δαφνούλα

Πρόγραμμα 2019-2023 σε τρεις βασικούς πυλώνες

Πρώτος πυλώνας

Ο πρώτος πυλώνας είναι να συνεχίσουμε την αναβάθμιση της πόλης μας, όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μέρα σε κάθε γωνιά της, με οδηγό την αγάπη για την πόλη μας.

Δεύτερος πυλώνας
Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι νέες υποδομές, που χρειάζεται η πόλη και σήμερα δεν τις έχει:

Η παραλία μας θα γίνει μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι συμβάσεις υπάρχουν, τα σχέδια υπάρχουν, εκδίδονται πολύ σύντομα και οι άδειες και αμέσως αρχίζουμε εργασίες πλήρους ανάπλασης, με ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους, δενδροφυτεύσεις, χώρους αναψυχής, άθλησης και πολλά άλλα.

Η παραλία όμως πρέπει να ενωθεί με τον αστικό ιστό. Αυτό θα γίνει με μία μεγάλη σύγχρονη γέφυρα, μία Εσπλανάδα, όπως ονομάζεται στην Ευρώπη, η οποία θα ξεκινάει από το παλιό Δημαρχείο και θα καταλήγει στο πάρκινγκ στην Άλσους. Στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστεί μαζί με την Εσπλανάδα και υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Νέο Ωδείο σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου.

Έχουμε τελειώσει με τις παλιές εκκρεμότητες του παλιού σχολικού κτιρίου στην Καραχάλιου και ετοιμαζόμαστε να εγκαταστήσουμε εκεί ένα ειδικό σχολείο και έναν πολυχώρο πολιτισμού.
Νέες αθλητικές υποδομές, στις παρυφές του Υμηττού, στη Β’ Ζώνη, εκεί δηλαδή όπου επιτρέπονται.

Ανάπτυξη νέων υποδομών και νέας κολυμβητικής δεξαμενής στην Άνω Γλυφάδα, για την ανάδειξη και αξιοποίηση της μοναδικής επίσημα αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής στην Αττική.

Ανοιχτοί δημοτικοί χώροι, όπως στην Αιγαίου, στην Τρικόρφων, η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, εδώ πιο πάνω, τα οικόπεδα στον Καρβελά θα αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Δεσμευόμαστε ότι αξιοποιώντας τα χρήματα από το πράσινο ταμείο του Δήμου, μπορούμε να αποκτήσουμε νέους ελεύθερους χώρους στην Τερψιθέα.

Σχεδιάζουμε νέους χώρους στάθμευσης σε όλη τη Γλυφάδα.

Τρίτος πυλώνας
Ο τρίτος πυλώνας είναι οι συνέργειες με την Πολιτεία, με το κεντρικό κράτος. Η συνέργεια για θέματα για τα οποία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας:

Διεκδικούμε σε συνεργασία με την Πολιτεία την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην πόλη μας, που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή. Επανασυστήσαμε τη δημοτική αστυνομία και επεκτείναμε το δίκτυο φωτισμού σε όλη την πόλη. Διεκδικούμε από την Πολιτεία την αύξηση του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα και της αστυνομικής δύναμης προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες σε κάθε γειτονιά και να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός αποτροπής του εγκλήματος στην πόλη μας.

Πρέπει να πιέσουμε κι άλλο να βρεθούν τα χρήματα, που είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, για να φτάσει το μετρό στη Γλυφάδα, όπως έχει αρχικώς σχεδιαστεί.

Πρέπει να πιέσουμε και να συνεργαστούμε με την Πολιτεία για να αλλάξουμε επιτέλους τη χάραξη του τραμ που έχει κάνει κακό στο εμπορικό μας κέντρο και στην παραλία μας.

Για να φτάσει το φυσικό αέριο παντού, σε κάθε σπίτι. Πολύ σύντομα θα λάβετε σχετική κοινή επιστολή του Δήμου Γλυφάδας και της εταιρείας φυσικού αερίου.

Για να αξιοποιήσουμε το Νταμάρι του Βλάχου, στους πρόποδες του Υμηττού και να το χαίρεται ο κόσμος, για να λύσουμε το γόρδιο δεσμό στον Υμηττό με το προεδρικό διάταγμα και όλα τα προβλήματα που δημιουργεί.

Πρέπει επιτέλους κάθε κρατικός φορέας να καταλάβει ότι εμείς αγαπάμε πιο πολύ από όλους το βουνό μας και ότι θέλουμε περισσότερο από όλους να το προστατεύσουμε και να το αναδείξουμε.

Για να αρθεί το αδιέξοδο με το 7ο Γυμνάσιο, που τόσα χρόνια στεγάζεται σε πολυκατοικία λόγω ασυνεννοησίας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων με το Δασαρχείο.

Για να υλοποιήσουμε και κάτι που τόσο πολύ θέλουμε, αλλά απαιτεί τη συνδρομή της Πολιτείας, να φτιάξουμε ένα δημοτικό γηροκομείο.

Πηγή:notia.gr

 

ΓΛΥΦΑΔΑ

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών Νοτίων Προαστίων

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το επόμενο Σάββατο, 26 Ιουνίου, καθαρίζει τις παραλίες των Νοτίων Προαστίων και του Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να καθαριστούν 14 παραλίες, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και το Σούνιο.

Στη μεγάλη αυτή δράση, θα συμμετέχουν Εθελοντές καθώς και θα ενεργοποιηθούν και οι Δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκείμενου ο κόσμος να απολαύσει το Καλοκαίρι καθαρές παραλίες.

Οι Παραλίες που θα καθαριστούν, καθώς και τα σημεία συνάντησης των Εθελοντών στις 10:00 το πρωί είναι:

Στο Παλαιό Φάληρο, στην Παραλία Μπάτη (ακριβές σημείο συνάντησης: η Στάση Τράμ Μπάτης)

Στον Άλιμο, στις Παραλίες Α & Β Αλιπέδου (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης των ακτών)

Στη Γλυφάδα, στη Μαρίνα Γλυφάδας (ακριβές σημείο συνάντησης: μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας). Θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός από δύτες του Συλλόγου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

Στη Βουλιαγμένη, στην Παραλία “Μεγάλο Καβούρι” (ακριβές σημείο συνάντησης: η Παιδική Χαρά της Παραλίας)

Στο Δήμο Κρωπίας, στις Παραλίες “Αγία Μαρίνα” (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης της Παραλίας) & “Λομβάρδα” (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης στο 33ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου)

Στην Ανάβυσσο, στην Παραλία Αλυκών (ακριβές σημείο συνάντησης: η θέση Πέτρινα)

Στο Λαγονήσι, η Παραλία μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου (ακριβές σημείο συνάντησης: 39ο χλμ Αθηνών – Σουνίου)

Στο Λαύριο, στις Παραλίες “Πούντα Ζέζα” (ακριβές σημείο συνάντησης: η αρχή της Παραλίας στη περιοχή “Πάνορμος”) & “Λιμάνι Πασά” (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης)

Στις Παραλίες Παλαιάς Φώκαιας (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου) & Σαρωνίδας (ακριβές σημείο συνάντησης: η Πλατεία στη Διασταύρωση της Λεωφόρου Σαρωνίδας με την Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου)

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Συνελήφθη στη Γλυφάδα, μετά απο καταδίωξη, ένας 61χρονος για κλοπές

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της Παρασκευής στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), ένας 61χρονος Έλληνας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Λίγο πριν, ο 61χρονος είχε διαρρήξει διαδοχικά 3 καταστήματα στην περιοχή της Γλυφάδας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό, ταμπλέτες, μηχάνημα POS και διάφορα έγγραφα.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τον 61χρονο να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και τον κάλεσαν να σταματήσει, αυτός όμως ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την ακινητοποίηση του σε κοντινή απόσταση.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, σπρέι πιπεριού, αυτοσχέδιο μαχαίρι, αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος, καθώς επίσης και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τις τρεις προαναφερθείσες διαδοχικές κλοπές στα καταστήματα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφική μηχανή, μηχάνημα POS και -6- φυσίγγια.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν επιπλέον -6- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα σε Αθήνα, Ελληνικό, Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Χαλάνδρι

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Συνάντηση και ενημέρωση για άστεγους Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγ. Δημητρίου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η 13η διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επανέλαβε την αταλάντευτη θέση για τη σημασία της δημιουργίας κουλτούρας πρόληψης και για την μετεξέλιξη της Περιφέρειας Αττικής σε Πρότυπη Περιφέρεια Υγείας στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη έγινε παρουσίαση του προφίλ των αστέγων στους δήμους της Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου.

Η τεκμηριωμένη έρευνα συγκεντρώνει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των αστέγων σε διάφορα πεδία (κατάσταση οικογενειακή, υγείας κλπ), και έχει καταγράψει τις ιδιαιτερότητες ανά Δήμο και τις κατηγορίες των ευάλωτων ομάδων. Τούτο δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής της φύσης και του είδους των υπηρεσιών που μπορούν οι Δήμοι, με διαδημοτική συνεργασία, να παρέχουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκπαίδευση στη διαχείριση και προσέγγιση των ζητημάτων των αστέγων, στην ανάγκη επανένταξής τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ζωή, στη νέα κατηγορία που έχει διαπιστωθεί αυτή των “εν δυνάμει” αστέγων, στη συνεισφορά του ” street work”.

Το νέο ΕΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2021 – 2027, ο σχεδιασμός του οποίου είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕ μέχρι τα τέλη του 2021, θα συνεχίσει (με βάση τον εν λόγω σχεδιασμό) τις παρεμβάσεις υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (υποστήριξη κόστους λειτουργίας προνοιακών δομών) που θα επεκταθούν και στην κατασκευή και αναβάθμιση υποδομών κοινωνικής μέριμνας.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο