Connect with us

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τα παιδιά στο επίκεντρο της πολιτικής του Γιώργου Παπανικολάου

Δημοσιεύτηκε

|

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Παπανικολάου εξελέγη Δήμαρχος Γλυφάδας το 2014, έκανε σαφές πως βασική του προτεραιότητα αποτελούσαν τα παιδιά που ζουν στη Γλυφάδα, καθώς, όπως πολλές φορές έχει επισημάνει, «τα παιδιά αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου και είναι καθήκον μας να τα κάνουμε ευτυχισμένα».

Για αυτόν το λόγο ένα πολύ μεγάλο μέρος των δράσεων και του έργου που έχει επιτελέσει αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή Γλυφάδας αφορά στα παιδιά, στις νέες και στους νέους Γλυφαδιώτες και κατ’ επέκταση και στους γονείς τους.

Ενδεικτικά, τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Γλυφάδας όσον αφορά στα παιδιά είναι τα εξής:

Ανακαίνιση των σχολικών μονάδων: Μια μεγάλη και ουσιώδη επένδυση πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας στις σχολικές μονάδες της πόλης. Χάρη στη μεθοδική δουλειά και την πολύμηνη προετοιμασία, με προγραμματισμό και διεθνή διαγωνισμό, οι παρεμβάσεις που έγιναν στις σχολικές μονάδες ήταν ουσιαστικές και εκτεταμένες, επιλύοντας χρόνια και σοβαρά προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών. Τοποθέτηση στεγάστρων σε 14 σχολεία, τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, κατασκευή νέων χώρων υγιεινής και χωρών ΑΜΕΑ καθώς και ριζική ανακατασκευή αυτών, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και διασκευές για την εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων, ενεργειακή αναβάθμιση με νέες μονώσεις, νέες περιφράξεις, τοποθέτηση κατάλληλου αντιολισθητικού δαπέδου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, λειτουργία ασανσέρ, διαμόρφωση ραμπών ΑΜΕΑ, αντικατάσταση και επισκευή μεταλλικών θυρών, τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αποκατάσταση ζημιών και φθορών, κατασκευή νέου γηπέδου 5×5 και ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ. Προμήθεια υπολογιστών, ασπροπίνακες, διαδραστικούς πίνακες, laptop, βιντεοπροβολείς, κλιματιστικά, εργαστηριακό εξοπλισμό και αθλητικό υλικό.

Ανάπλαση των αύλειων χώρων των νηπιαγωγείων: Ο Δήμος προχώρησε το 2018 σε πλήρη ανακαίνιση όλων των αύλειων χώρων των δημόσιων νηπιαγωγείων της Γλυφάδας, δημιουργώντας έτσι σε όλα τα νηπιαγωγεία μας σύγχρονους και ασφαλείς προαύλειους χώρους, υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

– Με το πρόγραμμα: «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ένωση Συλλόγων Γονέων αμέσως μετά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνει σχολικά είδη για τους μαθητές που έχουν ανάγκη.

– Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης (summer camp): Κάθε καλοκαίρι, ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-14 ετών, διάρκειας 5 εβδομάδων. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά των μόνιμων κατοίκων της πόλης. Στόχος είναι η στήριξη των οικογενειών των κατοίκων της Γλυφάδας και η προσφορά ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και γνώσης στα παιδιά. Δραστηριότητες όπως οι επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, οι εκδρομές, οι αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις και η δημιουργία διαφόρων κατασκευών περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν, να αθληθούν και να εκφραστούν.

Προγράμματα κολύμβησης στο ΔΑΚ για μικρά παιδιά

– 3 on 3 Streetball – Τάπα στη βία και στον ρατσισμό: Τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1500 παιδιά και νέοι.

– Τρεις νέοι παιδικοί σταθμοί:

– Το Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος Γλυφάδας εγκαινίασε τον πρώτο παιδικό σταθμό που κατασκευάστηκε στην πόλη μετά από δώδεκα χρόνια. Ο ΣΤ’ παιδικός σταθμός (στην περιοχή του Αγίου Νικολάου) πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για μικρά παιδιά (σίτες, ειδικά πλεξιγκλάς, μεμβράνες ασφαλείας στα τζάμια, κ.ά.). Διαθέτει φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (LED), ασανσέρ, ολοκαίνουργιο εξοπλισμό επίπλων και παιχνιδιών, πέντε αίθουσες διδασκαλίας άνω των 30 τετραγωνικών κάθε μία και ένα πολυχώρο εκδηλώσεων. Η αυλή του παιδικού σταθμού είναι έκτασης περίπου μισού στρέμματος, στρωμένη με ειδικό χλοοτάπητα.

– Το Μάιο του 2017, ο Δήμος Γλυφάδας εγκαινίασε τον ιδιόκτητο παιδικό σταθμό στην περιοχή της Ευρυάλης, σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, πρωτότυπο και οικολογικό. Ο Δ’ παιδικός σταθμός στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο, παραμυθένιο, διεθνών προδιαγραφών οικοδόμημα. Ένα έργο που έγινε από το μηδέν και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, αποκλειστικά με πόρους του Δήμου, με την πλέον υψηλή ποιότητα κατασκευής.

– Το Φεβρουάριο του 2019, ο Δήμος Γλυφάδας εγκαινίασε ένα νέο βρεφονηπιακό σταθμό στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στη διασταύρωση των οδών Νέζερ και Θεμιστοκλέους.

Παιδικές χαρές: Ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση κάθε παιδικής χαράς – και του περιβάλλοντος χώρου – δημιουργώντας σύγχρονους και ασφαλείς παιδότοπους. Η ανάπλαση των παιδικών χαρών περιλαμβάνει ολοκαίνουργια και πρωτότυπα παιχνίδια, δάπεδο ασφαλείας, οικολογικό φωτισμό, παγκάκια, νέα περίφραξη και χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας. Στον περιβάλλοντα χώρο κάθε παιδότοπου τοποθετήθηκαν νέα πεζοδρόμια, νέα παγκάκια και νέα φώτα, ολοκληρώνοντας μια συνολική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κάθε περιοχής.

– 9 στα 10 νήπια εισάγονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας: Με δύο νέους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε πλήρη λειτουργία και χάρη στην ενίσχυση σε προσωπικό, το 2017 για πρώτη φορά 9 στα 10 νήπια (ποσοστό-ρεκόρ) που έκαναν αίτηση έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας.

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών & επίσκεψη στις Βρυξέλλες: Τους μαθητές και μαθήτριες των δημοσίων σχολείων της Γλυφάδας που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και πλέον φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τιμά κάθε χρόνο σε ξεχωριστή εκδήλωση ο Δήμος Γλυφάδας. Σε όλους τους μαθητές απονέμονται τιμητικοί έπαινοι και συμμετέχουν σε κλήρωση από την οποία την τελευταία τετραετία συνολικά 150 τυχεροί ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Για πρώτη φορά στην Γλυφάδα, διοργανώθηκε για τους μαθητές της Α’ τάξης των Λυκείων μας, ένα άρτιο και έγκυρο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, ανταποκρινόμενο στην ελληνική αγορά εργασίας. Το τεστ αυτό στηριζόμενο σε προηγμένα σύγχρονα μαθηματικά μοντέλα, εντόπισε τις ειδικότητες εκείνες που σχετίζονταν άμεσα με την προσωπικότητα των εξεταζόμενων και όχι μόνο με τα ενδιαφέροντά τους, διερευνώντας την ιδανικότερη για εκείνους επαγγελματικής αποκατάστασης.

Αυτά με λίγα λόγια ήταν τα βασικά σημεία της πολιτικής του Γιώργου Παπανικολάου, την οποίαν και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει εφόσον επανεκλεγεί στη δημαρχία της πόλης στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Πηγή:iglyfada.gr

Continue Reading

ΓΛΥΦΑΔΑ

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών Νοτίων Προαστίων

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το επόμενο Σάββατο, 26 Ιουνίου, καθαρίζει τις παραλίες των Νοτίων Προαστίων και του Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να καθαριστούν 14 παραλίες, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και το Σούνιο.

Στη μεγάλη αυτή δράση, θα συμμετέχουν Εθελοντές καθώς και θα ενεργοποιηθούν και οι Δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκείμενου ο κόσμος να απολαύσει το Καλοκαίρι καθαρές παραλίες.

Οι Παραλίες που θα καθαριστούν, καθώς και τα σημεία συνάντησης των Εθελοντών στις 10:00 το πρωί είναι:

Στο Παλαιό Φάληρο, στην Παραλία Μπάτη (ακριβές σημείο συνάντησης: η Στάση Τράμ Μπάτης)

Στον Άλιμο, στις Παραλίες Α & Β Αλιπέδου (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης των ακτών)

Στη Γλυφάδα, στη Μαρίνα Γλυφάδας (ακριβές σημείο συνάντησης: μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας). Θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός από δύτες του Συλλόγου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

Στη Βουλιαγμένη, στην Παραλία “Μεγάλο Καβούρι” (ακριβές σημείο συνάντησης: η Παιδική Χαρά της Παραλίας)

Στο Δήμο Κρωπίας, στις Παραλίες “Αγία Μαρίνα” (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης της Παραλίας) & “Λομβάρδα” (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης στο 33ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου)

Στην Ανάβυσσο, στην Παραλία Αλυκών (ακριβές σημείο συνάντησης: η θέση Πέτρινα)

Στο Λαγονήσι, η Παραλία μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου (ακριβές σημείο συνάντησης: 39ο χλμ Αθηνών – Σουνίου)

Στο Λαύριο, στις Παραλίες “Πούντα Ζέζα” (ακριβές σημείο συνάντησης: η αρχή της Παραλίας στη περιοχή “Πάνορμος”) & “Λιμάνι Πασά” (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης)

Στις Παραλίες Παλαιάς Φώκαιας (ακριβές σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου) & Σαρωνίδας (ακριβές σημείο συνάντησης: η Πλατεία στη Διασταύρωση της Λεωφόρου Σαρωνίδας με την Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου)

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Συνελήφθη στη Γλυφάδα, μετά απο καταδίωξη, ένας 61χρονος για κλοπές

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της Παρασκευής στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), ένας 61χρονος Έλληνας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Λίγο πριν, ο 61χρονος είχε διαρρήξει διαδοχικά 3 καταστήματα στην περιοχή της Γλυφάδας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό, ταμπλέτες, μηχάνημα POS και διάφορα έγγραφα.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τον 61χρονο να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και τον κάλεσαν να σταματήσει, αυτός όμως ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την ακινητοποίηση του σε κοντινή απόσταση.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, σπρέι πιπεριού, αυτοσχέδιο μαχαίρι, αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος, καθώς επίσης και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τις τρεις προαναφερθείσες διαδοχικές κλοπές στα καταστήματα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφική μηχανή, μηχάνημα POS και -6- φυσίγγια.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν επιπλέον -6- περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα σε Αθήνα, Ελληνικό, Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Χαλάνδρι

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Συνάντηση και ενημέρωση για άστεγους Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγ. Δημητρίου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η 13η διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τα προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επανέλαβε την αταλάντευτη θέση για τη σημασία της δημιουργίας κουλτούρας πρόληψης και για την μετεξέλιξη της Περιφέρειας Αττικής σε Πρότυπη Περιφέρεια Υγείας στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη έγινε παρουσίαση του προφίλ των αστέγων στους δήμους της Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου.

Η τεκμηριωμένη έρευνα συγκεντρώνει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των αστέγων σε διάφορα πεδία (κατάσταση οικογενειακή, υγείας κλπ), και έχει καταγράψει τις ιδιαιτερότητες ανά Δήμο και τις κατηγορίες των ευάλωτων ομάδων. Τούτο δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής της φύσης και του είδους των υπηρεσιών που μπορούν οι Δήμοι, με διαδημοτική συνεργασία, να παρέχουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκπαίδευση στη διαχείριση και προσέγγιση των ζητημάτων των αστέγων, στην ανάγκη επανένταξής τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ζωή, στη νέα κατηγορία που έχει διαπιστωθεί αυτή των “εν δυνάμει” αστέγων, στη συνεισφορά του ” street work”.

Το νέο ΕΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2021 – 2027, ο σχεδιασμός του οποίου είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕ μέχρι τα τέλη του 2021, θα συνεχίσει (με βάση τον εν λόγω σχεδιασμό) τις παρεμβάσεις υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (υποστήριξη κόστους λειτουργίας προνοιακών δομών) που θα επεκταθούν και στην κατασκευή και αναβάθμιση υποδομών κοινωνικής μέριμνας.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο