Connect with us

ΓΛΥΦΑΔΑ

Παπανικολάου στην Αξία: Χαλαρή ψήφος σημαίνει χαλαρή διοίκηση

Δημοσιεύτηκε

|

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Αξία» ο νυν Δήμαρχος Γλυφάδας και εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, Γιώργος Παπανικολάου.

Ο Γιώργος Παπανικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο της δημοτικής του αρχής αυτά τα πέντε χρόνια, όπου υλοποίησε ένα πρωτοφανές πρόγραμμα υποδομών, πετυχαίνοντας, παράλληλα, ένα μικρό «θαύμα», καθώς μείωσε οριζόντια τα δημοτικά τέλη και διπλασίασε σχεδόν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου χωρίς να δανειστεί ούτε ένα ευρώ.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να επισημάνει τις προτεραιότητές του για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Γλυφάδας και τόνισε πως με το νέο εκλογικό νόμο και με την απλή αναλογική γίνεται επιτακτική η ανάγκη για μια ισχυρή και πλατιά εντολή, καθώς, όπως είπε, χαρακτηριστικά: «Χαλαρή ψήφος σημαίνει χαλαρή διοίκηση».

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανικολάου.

Η παρούσα θητεία σας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ποια είναι η αποτίμηση που κάνετε για το έργο σας;

Σε καιρούς μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, σε καιρούς κρίσης και capital controls, πετύχαμε το φαινομενικά ακατόρθωτο: Η πόλη μας έγινε καλύτερη και παράλληλα στο οικονομικό σκέλος πετύχαμε ένα μικρό «θαύμα»: Μειώσαμε οριζόντια τα δημοτικά τέλη και διπλασιάσαμε σχεδόν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου χωρίς να δανειστούμε ούτε ένα ευρώ!

Αυτό δεν είχε συνέπειες στα έργα που υλοποιείτε;

Κάθε άλλο! Το πετύχαμε αυτό υλοποιώντας ένα πρωτοφανές για την πόλη μας πρόγραμμα υποδομών, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά, που βελτίωσε θεαματικά την πόλη μας και την ποιότητα ζωής από άκρη σε άκρη, με έργα που ήταν αίτημα δεκαετιών και δεν είχαν γίνει ούτε την περίοδο προ κρίσης, όπου οι πόροι και τα κονδύλια σε πολλές περιπτώσεις έρρεαν άφθονα… Σήμερα συνεχίζουμε με έργα να αλλάζουμε την πόλη μας και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε όποιο κομμάτι της Γλυφάδας κι αν περπατήσετε.

Σε ποιες υποδομές αναφέρεστε;

Σε υποδομές που έχουν όλες ήδη παραδοθεί, με άρτιο και ποιοτικό τρόπο. Από την πρώτη μέρα δεν σταματήσαμε να φτιάχνουμε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες – να κάνουμε τη Γλυφάδα μια πόλη φιλική και λειτουργική για όλους. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα παιδιά, με τρεις νέους, σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, με ανακαινισμένα σχολεία, με δεκάδες καινούργιες και ασφαλείς παιδικές χαρές,με αναπλάσεις στους αθλητικούς χώρους, με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε κρίσιμα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Δημιουργήσαμε νέο κοιμητήριο, που ήταν αίτημα δεκαετιών για τη Γλυφάδα. Βελτιώσαμε την καθημερινότητα του πολίτη, εισάγοντας για πρώτη φορά δημοτική συγκοινωνία, δημιουργώντας νέες ψηφιακές υπηρεσίες και άλλα πολλά.

 

Τα δημοτικά τέλη για ποιους τα μειώσατε;

Για όλους! Μειώσαμε πέρυσι οριζόντια τα δημοτικά τέλη κατά 10% (και για κατοικίες και για επαγγελματίες) και κατά 50% για τις τρίτεκνες οικογένειες, κάτι που έδωσε μεγάλη «ανάσα» στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Γλυφάδας. Ουσιαστικά «επιστρέψαμε» περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας Ήδη, μάλιστα, από το 2015, οι πολύτεκνες οικογένειες και τα ΑΜΕΑ έχουν απαλλαγεί πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας μέσα σε μια τόσο έντονη περίοδο κρίσης;Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, υπάρχει φανερή δουλειά, κόπος, προσπάθεια. Προγραμματισμός και υλοποίηση έργων με διαφάνεια, με νοικοκύρεμα, με εξορθολογισμό δαπανών. Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών πόρων. Και συνετή οικονομική διαχείριση. Με αυτά τα υλικά «πλάσαμε» τη Γλυφάδα την τελευταία πενταετία και είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά μας που είδαμε αυτή την τεράστια προσπάθεια να αναγνωρίζεται. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τους σοβαρούς και διαφανείς διαγωνισμούς που προκηρύξαμε μετά από πολύ καλές μελέτες. Με μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς, με σημαντική οικονομία κλίμακας και αξιοποιώντας το προσωπικό του Δήμου πετύχαμε να νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας και τα οικονομικά του.Θα μας δώσετε συγκεκριμένα παραδείγματα;Υπάρχουν πολλά. Στα έργα ασφαλτόστρωσης και πεζοδρόμησης πετύχαμε μεγάλες εκπτώσεις, που υπερβαίνουν πολλές φορές το 65%, ενώ παλαιότερα δεν υπερέβαινε το 15%. Ακολούθησε βέβαια πολύ κυνήγι καθημερινά για να διασφαλίσουμε ότι γίνεται άρτια δουλειά!Η εργολαβία συντήρησης των σχολείων, μετά από διαγωνισμό, κατοχυρώθηκε με -60% έκπτωση από τις τιμές εργασιών του ΥΠΕΚΑ και ο Δήμος μας εξοικονόμησε έτσι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και κάτι ακόμα, ιδιαίτερα σημαντικό: Το 2018 μειώσαμε τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής κατά 14%. Με τον τρόπο αυτό – θυμίζω ότι όλοι οι Δήμοι της Αττικής πληρώνουν 49 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που εναποθέτουν στο ΧΥΤΑ Φυλής – εκτός από το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, εξοικονομήσαμε και τουλάχιστον 320.000 ευρώ για το Δήμο μας σε ετήσια βάση!
Ποια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Γλυφάδας;Με λίγες κουβέντες: Να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας με ασφαλτοστρώσεις, φωτισμό, δενδροφυτεύσεις και νέα πεζοδρόμια και να δημιουργήσουμε καινούργιες υποδομές παντού. Την επόμενη τετραετία, εφόσον οι δημότες της Γλυφάδας ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική μας αρχή, θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια που ήδη έχει φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα για αναβάθμιση όλης της πόλης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο. Στόχος – που τον υλοποιούμε βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα – είναι να είναι η Γλυφάδα μια πόλη ανθρώπινη και φιλική, που θα αναδειχθεί ως η «πρωτεύουσα» της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Έχουμε ήδη ώριμες μελέτες για πολλά σοβαρά θέματα, που θα οδηγήσουν την επόμενη τετραετία όπως σας είπα σε νέες, σύγχρονες υποδομές και χώρους πολιτισμού, σε περαιτέρω αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα – που είναι πάντα εξάλλου η βασική μας προτεραιότητα. Στις προτεραιότητές μας αξίζει να σας αναφέρω και δύο ξεχωριστής σημασίας για την βιώσιμη και συνάμα τολμηρή ανάπτυξη της πόλης: Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που μετά από δεκαετίες αναμονής επιτέλους μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έχει περιέλθει πλέον στη διοίκηση του Δήμου. Και την αξιοποίηση των ιαματικών νερών, τα οποία ανακαλύψαμε και κατοχυρώσαμε επισήμως.Με το νέο εκλογικό νόμο έρχονται και μετεκλογικές συνεργασίες;

Ανεξάρτητα από το εκλογικό σύστημα, οι συνεργασίες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει πάντα να είναι στόχος όλων μας. Πάντοτε θέλουμε και επιδιώκουμε να ενώνουμε δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Ωστόσο, πρέπει να είναι σαφές το εξής: Για να μπορέσει η επόμενη δημοτική αρχή να διοικήσει με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα, να διοικήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα, πρέπει να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Πρέπει να έχει την πλειοψηφία εκείνη που θα της επιτρέπει να τρέχει το φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομών που σχεδιάζουμε γρήγορα και αποφασιστικά. Με το νέο εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω μέχρι και την 26ηΜαΐου: Χαλαρή ψήφος σημαίνει χαλαρή διοίκηση. Σημαίνει μια πόλη ακυβέρνητη. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή, μια πλατιά εντολή για να διοικήσουμε το Δήμο μας και να φέρουμε τη Γλυφάδα μας στη θέση που της αξίζει.

 

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Φωτιά σε διαμέρισμα της πλατείας Εσπερίδων

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, εκδηλώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα, πλησίον της πλατείας Εσπερίδων.

Η φωτιά ξεκίνησε σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Συνολικά 14 πυροσβέστες συνέβαλαν στην κατάσβεσή της αλλά και τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα και δεν μπορούσαν να φύγουν.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Εγκληματική ομάδα έκλεβε καταστήματα κυρίως στα νότια προάστια – Πώς δρούσε

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα σε περιοχές κυρίως των Νοτίων Προαστίων της Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 34χρονος αλλοδαπός και 38χρονη ημεδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ο 34χρονος συνελήφθη και για βία κατά υπαλλήλων.

Λίγο πριν, είχε εντοπιστεί στη Νέα Σμύρνη το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο με επιβαίνουσα την 38χρονη που κατόπτευε την περιοχή, ενώ σε κοντινή απόσταση ο 34χρονος περιεργάζονταν κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κρατώντας στο χέρι του κατσαβίδι. Αμφότεροι ακινητοποιήθηκαν, με τον άνδρα να προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Τόσο στην κατοχή του άνδρα, όσο και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τον Αύγουστο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, στις προαναφερθείσες περιοχές, αναζητώντας τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα.

Μόλις εντόπιζαν το κατάλληλο κατάστημα ο 34χρονος το προσέγγιζε και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζε τις κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών και αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της εξιχνιάστηκαν -9- περιπτώσεις (Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Ηλιούπολη, Κορωπί, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια και Νέα Φιλαδέλφεια).

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Διανομή προϊόντων μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ αύριο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) προχωρεί σε διανομή προϊόντων στους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει την πλατφόρμα ΤΕΒΑ σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 1474/28-4-2017. Για την παραλαβή των ειδών οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν:1. ΑΜΚΑ2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο κτίριο του ΚΑΠΠΑ (Καραϊσκάκη 34 και Τσιτσάνη).

Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνεται από το άτομο που έχει υποβάλει την αίτηση του Κ.Ε.Α. ή από τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με γραπτό μήνυμα για τις ώρες διανομής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας, στο τηλέφωνο 210 9647021.

Υπεύθυνες επικοινωνίας: Αικατερίνη Στεργιοπούλου και Στυλιανή Κουλούβαρδη.

Στο κέντρο των εξελίξεων ο Άλιμος: Σύνοδος για το μεταναστευτικό της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους καρότσι λαϊκής ή άλλο μέσο για την παραλαβή των προϊόντων, καθώς θα διατεθούν μεγάλες ποσότητες (είδη παντοπωλείου, νωπά προϊόντα, είδη βασικής υλικής συνδρομής – γενικής χρήσης). Οι ωφελούμενοι θα έρχονται στο χώρο φορώντας μάσκα και μόνο την ώρα που θα τους αποσταλεί στο SMS, καθώς θα χωριστούν σε αλφαβητικές και ωριαίες ομάδες για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες στη διάρκεια της διανομής θα τηρούν τα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς της Covid-19.

Πηγή: notia.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο