Connect with us

ΓΛΥΦΑΔΑ

Κασσέρης στο Νότια24: Το έργο της παράταξης Παπανικολάου είναι ορατό στους δημότες μας

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με το συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου, Μάριος Κασσέρης, μιλάει στο Νότια24 για το πώς θα καταστεί η Γλυφάδα η πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας και εξηγεί γιατί θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο πετυχημένους δήμους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας εστίασε στους λόγους που πρέπει οι συμπολίτες του να εμπιστευτούν για άλλη μία τετραετία τον ίδιο και τον Γιώργο Παπανικολάου για Δήμαρχο, παρουσίασε το όραμα του για το δήμο, ενώ τέλος άσκησε κριτική στο νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν εσάς και τον Γιώργο Παπανικολάου για ακόμη μία τετραετία;

Το έργο της Δημοτικής παράταξης του Γιώργου Παπανικολάου που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα και όχι λίγους μήνες πριν τις εκλογές είναι ορατό στους δημότες μας. Είμαι ικανοποιημένος για το έργο που έχω ολοκληρώσει από τις θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος. Για ό,τι είχαμε δεσμευτεί, το πράξαμε. Μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα τους δημότες και να ζητήσουμε να ανανεώσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους προς το Δήμαρχο, την παράταξή μας και προς το πρόσωπό μου.

 

Μία από τις βασικές προεκλογικές σας δηλώσεις είναι ότι θα κάνετε τη Γλυφάδα, πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πως σκοπεύετε να το υλοποιήσετε στην πράξη;

Με έργα υποδομής που ήδη έχουμε ξεκινήσει. Η Γλυφάδα πρέπει να είναι έτοιμη όταν η επένδυση στο Ελληνικό ολοκληρωθεί. Ξεκινήσαμε να ομορφαίνουμε την πόλη μας. Αξιοποιήσαμε τις παραλίες μας, οι οποίες σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Δύο από αυτές έχουν ήδη την μπλε σημαία και νιώθουμε όμορφα γι’ αυτό. Φυτέψαμε χιλιάδες δέντρα, σε παραλίες, πλατείες, νησίδες που έδωσαν άλλο χρώμα αισθητικής στην πόλη μας. Με την ανακατασκευή του κεντρικού δρόμου της αγοράς, της Α. Μεταξά, δίνεται νέα δυναμική στην εμπορική ζώνη. Με έργα υποδομής στην άνω και κάτω Γλυφάδα (ανακατασκευή πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, αγωγούς όμβριων υδάτων κ.α.) αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα. Ανακατασκευάζουμε τις ράμπες για τα ΑΜΕΑ, έχουμε τοποθετήσει ειδικό μηχάνημα στην παραλία για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και από φέτος στόχος είναι να λειτουργήσει ένα ακόμη. Αυξάνουμε τους περιπατητικούς διαδρόμους και τους ποδηλατοδρόμους. Στόχος να συνδεθεί όλο το τμήμα της πόλης στα όρια του Υμηττού, περιμετρικά του γκολφ και στην παραλία να κατασκευαστεί νέος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος. Προχωράμε στην αναβάθμιση των μαρινών. Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση των παιδικών χαρών και των πλατειών της πόλης μας. Αλλάζουμε τους παλιούς λαμπτήρες φωτισμού με νέας τεχνολογίας (LED), δίνοντας καλύτερη αίσθηση ασφάλειας αλλά και ποιότητας. Επιδιώκουμε τη μεταφορά του ΤΡΑΜ εκτός του κέντρου, στη νησίδα ανάμεσα στα δύο ρεύματα της παραλιακής, έτσι ώστε να εξαλείψουν τα μεγάλα προβλήματα που προξενεί η λειτουργία του στο εμπορικό κέντρο και τις παραλίες της πόλης μας.

 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που κάνει το δήμο της Γλυφάδας να ξεχωρίζει στα Νότια;

Είναι ένας δήμος εύρωστος οικονομικά με αποφασιστική Δημοτική αρχή. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πιστεύω ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Δε διστάσαμε να “σπάσουμε αυγά”. Τολμήσαμε και τα καταφέραμε! Είχαμε θέληση, όρεξη για δουλειά και όραμα για την πόλη.

 

Είχατε την επίβλεψη ως αντιδήμαρχος καθημερινότητας να συμβάλλετε στην αναβάθμιση των υποδομών της πόλης. Σε τι ποσοστό έχουν ολοκληρωθεί αυτά τα έργα;

Όλα όσα σχεδιάστηκαν κατά το διάστημα των ημερών που ήμουν αντιδήμαρχος στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν ολοκληρωθεί και νέα έργα ήδη έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται στο στάδιο της εκτέλεσης.

 

Ποιο είναι το όραμα σας για την επόμενη τετραετία, εφόσον εκλεγείτε;

Επιθυμούμε μια Γλυφάδα την οποία οι δημότες της θα αγαπούν και θα προσέχουν. Με παιδικούς σταθμούς και σχολεία αντάξια των απαιτήσεων της εποχής, με καλαισθητικούς ανοιχτούς και κλειστούς χώρους (πάρκα, πλατείες, περιπατητικούς δρόμους, Δημοτικό θέατρο, ΚΑΠΗ κ.α.), που θα ωθούν δημότες κάθε ηλικίας να τους επισκέπτονται, με κέντρα και δράσεις πολιτισμού, με ασφαλείς δρόμους και πεζοδρόμια σε όλη την πόλη, με χώρους στάθμευσης, με αναβάθμιση των εμπορικών σημείων της πόλης, με υποδομές που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, μια πόλη που θα αυξήσει τη συμμετοχή των πολιτών σε περιβαλλοντικές δράσεις και θα αυξήσει την οικολογική συνείδηση (ανακύκλωση, κομποστοποίηση κτλ), μια πόλη ανταγωνιστική. Προχωρούμε σε ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και αξιοποίηση του Υμηττού, αναβαθμίζουμε την Πολιτική προστασία και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την πόλη. Επιθυμούμε την επέκταση του πλαισίου κοινωνικής προστασίας για όλους. Στοχεύουμε στην επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την αναβάθμιση των υποδομών και με σχεδιασμό προχωράμε στην επίτευξη της πόλης που οραματιζόμαστε.

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Πιστεύετε ότι έτσι θα είναι καλύτερη η διοίκηση τους Δήμους και τις Περιφέρειες ή θα δημιουργηθούν προβλήματα;

Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των δήμων, εκεί δηλαδή που δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, δε θα μπορέσει να διοικηθεί. Ο Δήμαρχος θα αναγκαστεί να αναζητήσει “συμμάχους” και να συμπράξει με την αντιπολίτευση. Εδώ έχουμε δύο ενδεχόμενα: α) η αντιπολίτευση να θέσει ως στόχο την ακυβερνησία, για να μην μπορέσει ο Δήμαρχος να επιτελέσει έργο και να καταψηφιστεί στις επόμενες εκλογές και β) να υπάρξει συνεργασία, με συμφωνίες προγραμματικές και μοίρασμα των θέσεων ευθύνης. Ακόμη κι εδώ εκτιμώ ότι στους περισσότερους δήμους που θα το επιτύχουν αυτό, μετά  από ένα δύο χρόνια θα υπάρξει μεγάλη κρίση λόγω των αντιδράσεων και των επιθυμιών των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των δυσκολιών που θα προκύψουν από τη συνεργασία.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΓΛΥΦΑΔΑ

4 γατάκια απεγκλωβίστηκαν από υπόνομο της Γλυφάδας

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τέσσερα μωρά γατάκια είχαν εγκλωβιστεί σε υπόνομο της Άνω Γλυφάδας.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ήταν εκεί τουλάχιστον δύο ημέρες.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν εθελοντή του ΣΠΑΖ, οποίος κατάφερε μόνος του να απεγκλωβίσει τα γατάκια, όταν υπάλληλοι του δήμου έβγαλαν τη σχάρα του φρεατίου.

Ο εθελοντής μετά από μεγάλη υπομονή κατάφερε να βγάλει τα μικρά, με τη μαμά τους να περιμένει λίγο πιο πέρα.

Η γατοοικογένεια βρίσκεται προληπτικά σε κτηνιατρείο της περιοχής και τα μικρά αναζητούν υιοθεσία. Πρόκειται για δύο αρσενικά και δύο θηλυκά, ηλικίας μικρότερα από δύο μηνών.

 

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

To Drive In Festival επιστρέφει στη Γλυφάδα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Κάθε Σεπτέμβρη η Γλυφάδα γίνεται ένας πολιτιστικός πυρήνας με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που προσελκύουν το κοινό των Νοτίων Προαστίων.

Πέρυσι, ήταν ο πρώτος δήμος στη χώρα που παρουσίασε τις Drive In συναυλίες στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών εν μέσω πανδημίας. Φέτος, το Φεστιβάλ Γλυφάδας επιστρέφει και θα απολαύσουμε από το αυτοκίνητό μας πολλές συναυλίες, ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες και εμείς ήδη ανυπομονούμε.

Η 3η Μαρίνα Γλυφάδας θα μας περιμένει με τα αυτοκίνητά μας ώστε να απολαύσουμε το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Η σχετική δήλωση του Γιώργου Παπανικολάου

«Θέλαμε πολύ φέτος να επιστρέψουμε στις εκδηλώσεις που όλοι αγαπάμε, με φυσική παρουσία θεατών στις κερκίδες. Οι μεταλλάξεις και η πορεία του κορονοϊού, όμως, απαιτούν πολύ αυξημένη προσοχή και συγκεκριμένους περιορισμούς. Δεν το βάζουμε κάτω: Το πετυχημένο πείραμα με το πρώτο Drive-in Φεστιβάλ που οργανώσαμε πέρυσι, έρχεται και πάλι κοντά σας, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η είσοδος για το Φεστιβάλ της πόλης μας είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές μας δομές. Σύντομα θα ενημερώσουμε για όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, για τον τρόπο που θα γίνονται οι ηλεκτρονικές κρατήσεις και για όλες τις λεπτομέρειες».

 

 

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Τι είπε το γνωστό μοντέλο στους αστυνομικούς όταν την εντόπισαν με κοκαΐνη – Το χρονικό της σύλληψης

Δημοσιεύτηκε

|

Από

To κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα το 31χρονο γνωστό μοντέλο που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ στην Γλυφάδα για διακίνηση ναρκωτικών, αφού στο πολυτελές τζιπ που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 33 φιξάκια κοκαΐνης, κρυμμένα στο κάθισμα του συνοδηγού.

Η 31χρονη μελαχρινή καλλονή που στο παρελθόν συμμετείχε σε γνωστό ριάλιτι μόδας, αλλά είχε εμφανιστεί και σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για την προσωπική της ζωή, αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν γνώρισε για τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό της, στάση που κράτησε από την πρώτη στιγμή όταν οι αστυνομικοί που διενήργησαν τον έλεγχο επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη εντόπισαν τις κρυμμένες συσκευασίες.

«Δεν έχω καμία σχέση, δεν γνωρίζω τίποτα», φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων στις Αρχές η 31χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν και συνελήφθη.

Ποιο είναι το γνωστό μοντέλο που συνελήφθη για ναρκωτικά

Το γνωστό μοντέλο είχε λάβει μέρος στις οντισιόν του GNTM2 και είχε περάσει στη φάση των Bootcamp. Είχε επίσης λάβει μέρος στον διαγωνισμό Playmate 2011, όπου κέρδισε τον τίτλο της «Miss Playboy», ωστόσο διάκοψε την καριέρα της λόγω εγκυμοσύνης, προτού στραφεί ξανά στο χώρο της μόδας και στο Greece’ s Next Top Model.

Η ίδια κατά την παρουσία της σε τηλεοπτική εκπομπή είχε αποκαλύψει ότι πατέρας της κόρης της είναι ένας σεΐχης, ωστόσο ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους λόγω της κακής συμπεριφοράς του.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο