Connect with us

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γιώργος Παπανικολάου: Ζητούμε ισχυρή εντολή από τους δημότες

Δημοσιεύτηκε

|

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας μίλησε στο nou-pou.gr για τα έργα που ολοκλήρωσε μέσα στη θητεία του, νιώθει περήφανος για το Κοιμητήριο που παρέδωσε στους δημότες του και αποκαλύπτει το πλάνο για την επόμενη τετραετία αν εκλεχθεί για δεύτερη φορά.

Μοιράζοντας ο ίδιος το καλαίσθητο έντυπο με το σύνθημα «Η ζωή μας αλλάζει με έργα» δεχόταν ευχές και ανταποκρινόταν στις θερμές χειραψίες των δημοτών του που κατέκλεισαν το γήπεδο του Αγίου Τρύφωνα στην προεκλογική του ομιλία. Δίπλα του συμμαθητές του από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, συμφοιτητές του από την Νομική, συνοδοιπόροι από τα φοιτητικά χρόνια στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, συνεργάτες του από την Ευρωβουλή. Διακριτική παρουσία η Εύα Ντογιάκου, «από τους πιο αυστηρούς κριτές και η πιο υπομονετική σύζυγος στον κόσμο».

Πέντε χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου, εκτιμά πως τα χρόνια πέρασαν γρήγορα και έχει την εξήγησή του: «Νομίζω έτσι συμβαίνει πάντα όταν δουλεύεις τόσο έντονα και δημιουργικά. Ελπίζω ότι οι συμπολίτες μας συμφωνούν με τη δική μας άποψη, ότι από το 2014 μέχρι σήμερα γράφτηκε μια υπέροχη ιστορία στη Γλυφάδα και ότι θα μας δώσουν εκ νέου τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους για να γράψουμε μαζί ένα νέο, σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας πόλης που αλλάζει, που μεταμορφώνεται. Η ιστορία αυτή έχει πολύ μεγάλη συνέχεια, έχει πολλά και μεγάλα κεφάλαια ακόμα. Αυτή την ιστορία πιστεύω ότι θα τη λέμε στα παιδιά μας ως παράδειγμα μιας πόλης που στην περίοδο της κρίσης τα κατάφερε, που πέτυχε, που ξεχώρισε». Μεσούσης της προεκλογικής του εκστρατείας μας μίλησε για όλα τα θέματα.

– Τι ποσοστό των προεκλογικών σας δεσμεύσεων υλοποιήθηκε;

Συντριπτικά το μεγαλύτερο! Αν δείτε – και υπάρχει ακόμα στο διαδίκτυο – το προεκλογικό μας πρόγραμμα το 2014 είχε μέσα δεσμεύσεις που πολλοί θεωρούσαν ακόμα και αφελείς: Δημοτική συγκοινωνία για πρώτη φορά, νέους παιδικούς σταθμούς μετά από 12 χρόνια, νέο κοιμητήριο μετά από οκτώ δεκαετίες, ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Τα κάναμε όλα και μάλιστα με τρόπο ποιοτικό και οικονομικό.

– Ποια έργα από αυτά που σχεδιάσατε υλοποιήσατε;

Την τελευταία πενταετία η πόλη μας έλυσε ζητήματα που απασχολούσαν γενιές ολόκληρες και απέκτησε υποδομές που ήταν ζητούμενες εδώ και δεκαετίες. Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα παιδιά, με τρεις νέους, σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, με ανακαινισμένα σχολεία, με καινούργιες και ασφαλείς παιδικές χαρές, με αναπλάσεις στους αθλητικούς χώρους, με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Δημιουργήσαμε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές: δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες. Βελτιώσαμε την καθημερινότητα του πολίτη, εισάγοντας για πρώτη φορά δημοτική συγκοινωνία, δημιουργώντας νέες ψηφιακές υπηρεσίες, κ.ά.

– Για ποιο έργο της θητείας σας καμαρώνετε περισσότερο;

Ξεχωριστή θέση στα έργα που κάναμε την τελευταία πενταετία έχει αν μη τι άλλο η δημιουργία νέου δημοτικού κοιμητηρίου μετά από τόσες δεκαετίες – το προηγούμενο έγινε το 1940, όταν η Γλυφάδα ήταν ακόμα κοινότητα. Ένα δραματικό αδιέξοδο δεκαετιών τελείωσε και ολοκληρώθηκε το νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας, σε χώρο που μας παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για ένα έργο μείζονος κοινωνικής σημασίας, που αφορά στο σεβασμό στο συνάνθρωπό μας, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στον ίδιο μας τον πολιτισμό.

– Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας;

Η παραλία μας – που πετύχαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης να βραβευθεί με τρεις γαλάζιες σημαίες – θα γίνει μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα, με ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους, δενδροφυτεύσεις, χώρους αναψυχής, άθλησης και πολλά άλλα. Η παραλία όμως πρέπει να ενωθεί με τον αστικό ιστό. Αυτό θα γίνει με μία μεγάλη σύγχρονη γέφυρα, μία Εσπλανάδα, όπως ονομάζεται στην Ευρώπη, η οποία θα ξεκινάει από το παλιό Δημαρχείο και θα καταλήγει στο πάρκινγκ στην Άλσους. Στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστούν μαζί με την Εσπλανάδα και υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

– Τι να περιμένουμε τη νέα τετραετία;

Συνεχίζουμε καταρχάς σε όλη τη Γλυφάδα αναπλάσεις, έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων, ασφαλτόστρωσης, φωτισμού και δενδροφυτεύσεις, ώστε να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέους χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τη μοναδική επίσημα αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στην Αττική. Σχεδιάζουμε νέους χώρους στάθμευσης σε όλη τη Γλυφάδα. Χρειαζόμαστε βέβαια και τη συνέργεια της Πολιτείας, ώστε να έρθει επιτέλους το μετρό στην πόλη – με βάση και τον αρχικό του σχεδιασμό – να αλλάξει η χάραξη του Τραμ, να ενισχυθεί φυσικά η ασφάλεια στην πόλη μας, να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας και πολλά ακόμα που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

– Βλέπετε φως στην αξιοποίηση του πάρκου του Ελληνικού;

Η ανάπτυξη του πρώην διεθνούς αεροδρομίου δεν αποτελεί απλά μια περίπτωση αξιοποίησης «real estate», αλλά μια διαδικασία που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα όλης της Αττικής. Αποτελεί μια ευκαιρία για αύξηση του τουρισμού και της απασχόλησης, για τόνωση της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας συνολικά στην περιοχή μας. Δυστυχώς η υλοποίηση του έργου έχει καθυστερήσει δραματικά και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους εμπλεκόμενους.

– Τι συνεπάγεται η συγκεκριμένη επένδυση για το μέλλον της Γλυφάδας;

Ειδικά για τον Δήμο μας, η αξιοποίηση της έκτασης αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία, καθώς σηματοδοτεί την λήξη μίας μακράς περιόδου εγκατάλειψης και απαξίωσης μίας μεγάλης περιοχής εντός και δυτικά της πόλης μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αλλά και την έναρξη μίας εποχής ευκαιριών και ανάπτυξης σε διάφορους τομείς: επιχειρηματικότητα, τουρισμός, απασχόληση, πολιτισμός, κ.ά. Το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα, βεβαίως με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ισόρροπη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

– Ο Δήμος σας, με τις παθογένειές του, αποτελεί μικρογραφία του ελληνικού κράτους;

Θα σας δώσω ένα καλό κι ένα κακό παράδειγμα για να καταλάβετε. Το κακό πρώτα: Με μια ακατανόητη απόφαση της πολεοδομίας Γλυφάδας – που κατέπεσε πρόσφατα στο δικαστήριο και τελικά δικαιωθήκαμε με μεγάλη όμως καθυστέρηση – σφραγίστηκε το νέο, υπερσύγχρονο κτήριο επί της Γούναρη στο οποίο είχε μετακομίσει το ΚΕΠ Γλυφάδας, επειδή τάχα δεν μπορούσε να βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας… Πρόκειται για μια ζοφερή υπόθεση, όπου τα μικροσυμφέροντα, τα τοπικά φέουδα, οι κλίκες προσπάθησαν για μια ακόμα φορά να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά δεν τα κατάφεραν.

– Υπάρχει και το καλό;

Όχι ένα, πολλά. Αυτό όμως που θα σας πω είναι χαρακτηριστικό: Με πολλή δουλειά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας – και μετά από σύγκριση των αρχείων του Δήμου Γλυφάδας και της ΔΕΗ – αποκαλύφθηκαν σχεδόν 1.000.000 τετραγωνικά μέτρα σε ακίνητα εντός Γλυφάδας (οικιακής και επαγγελματικής χρήσης), τα οποία ήταν καταγεγραμμένα στο Δήμο αλλά όχι στη ΔΕΗ, επομένως δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη και ΤΑΠ! Πρόκειται συνολικά για περίπου 6.000 ακίνητα, στα οποία είχε γίνει κάποια μεταβολή. Με την καταχώριση αυτών, ο Δήμος Γλυφάδας εισπράττει επιπλέον περίπου 1.200.000 ευρώ ετησίως, κάτι που άνοιξε το δρόμο για την ελάφρυνση των επιβαλλόμενων τελών. Σημειώστε ότι οι πολίτες είχαν δηλώσει τα τετραγωνικά, η διασύνδεση δεν είχε γίνει!

– Ποια εφόδια από αυτά που αποκομίσατε από την πρώτη σας πενταετία στον Δήμο κουβαλάτε μαζί σας για τη δεύτερή σας θητεία;

Την πρώτη πενταετία, με πολύ κόπο και σοβαρό προγραμματισμό, νοικοκυρέψαμε το Δήμο και τα οικονομικά του και αυτό είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα. Σε μία εποχή δύσκολη, με μνημόνια, capital controls, κλπ., η δημοτική μας αρχή παρέλαβε 12,5 εκατ. ευρώ το 2014 και σήμερα τα ταμειακά της διαθέσιμα στην τράπεζα είναι περίπου 22 εκατ. ευρώ. Δεν δανειστήκαμε ούτε ευρώ, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη για όλους και υλοποιήσαμε ένα τεράστιο πρόγραμμα ποιοτικών έργων σε κάθε γειτονιά. Με αυτό το «μοντέλο» θα συνεχίσουμε τη διοίκηση του Δήμου, αν οι πολίτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική μας αρχή.

– Βίωσε η Γλυφάδα την κρίση;

Θα σας απαντήσω με στοιχεία. Στο δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου Γλυφάδας είναι εγγεγραμμένες συνολικά περίπου 1000 οικογένειες που αριθμούν περίπου 2200 μέλη. Άρα, ναι, η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει χτυπήσει τη Γλυφάδα και τη χτυπά ακόμα. Η δημοτική μας αρχή ενίσχυσε με μέσα και προσωπικό τις κοινωνικές δομές, τις οποίες έχουμε διευρύνει και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και κοινωνικό φροντιστήριο. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα και στην πλήρη κατάργηση των δημοτικών τελών για πολύτεκνους και για ΑΜΕΑ, μια απόφαση που πήραμε και εφαρμόσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

– Ο νέος εκλογικός νόμος φέρνει και μετεκλογικές συνεργασίες;

Ανεξάρτητα από το εκλογικό σύστημα, οι συνεργασίες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει πάντα να είναι στόχος όλων μας. Πάντοτε θέλουμε και επιδιώκουμε να ενώνουμε δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Ωστόσο, πρέπει να είναι σαφές το εξής: Για να μπορέσει η επόμενη δημοτική αρχή να διοικήσει με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα, να διοικήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα, πρέπει να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Πρέπει να έχει την πλειοψηφία εκείνη που θα της επιτρέπει να τρέχει το φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομών που σχεδιάζουμε γρήγορα και αποφασιστικά. Με το νέο εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω μέχρι και την 26η Μαΐου: Χαλαρή ψήφος σημαίνει χαλαρή διοίκηση. Σημαίνει μια πόλη ακυβέρνητη. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή, μια πλατιά εντολή για να διοικήσουμε το Δήμο μας και να φέρουμε τη Γλυφάδα μας στη θέση που της αξίζει.

– Γνωρίζουμε πως η σχέση σας με τη νεολαία είναι εξαιρετική καθώς πολλές από τις δράσεις σας στόχευσαν στην ικανοποίηση αιτημάτων της. Σε ένα νέο παιδί που ψηφίζει στο Δήμο σας πως θα συστηνόσαστε;

Πιστεύω βαθιά ότι ιδίως σε καιρούς κρίσης πρέπει να εργαζόμαστε ακόμα πιο πολύ ώστε τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι να έχουν ίσες – και καλές – ευκαιρίες, να έχουν δυνατότητες, να μην εγκαταλείψουν τον τόπο μας αναζητώντας καλύτερη τύχη έξω. Θα συστηνόμουν λοιπόν ως ένας απόφοιτος του 3ου Λυκείου Γλυφάδας, που αγωνίζομαι την τελευταία πενταετία με όλες μου τις δυνάμεις ώστε όλα τα νέα παιδιά να έχουν περισσότερες ευκαιρίες από ό,τι είχαμε εμείς στην ηλικία τους, καλύτερες υποδομές, μεγαλύτερες δυνατότητες.

– Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, παρατηρείται μαζί με την απαξίωση της πολιτικής και μια τάση η απογοήτευση να γίνεται άλλοθι του λαϊκού κυνισμού. Σας ανησυχεί αυτό;

Σε περίοδο κρίσης, είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύεται η αξία της πολιτικής, η σημασία του ορθού σχεδιασμού και των σωστών αποφάσεων. Η κρίση στη χώρα μας οδήγησε σε ένα βαθμό στην ισοπέδωση και απαξίωση της πολιτικής. Δημιούργησε, παράλληλα και μεγάλες προκλήσεις και σε αυτές προσπαθούμε, σε πείσμα των καιρών, να ανταποκριθούμε στη Γλυφάδα.

Πηγή:iglyfada.gr

Continue Reading

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Πώς οι ληστές έστησαν καρτέρι στην πρώην Σταρ Ελλάς

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο οι ληστές ακινητοποίησαν την 35χρονη, πρώην Σταρ Ελλάς, Διονυσία Κουκίου έξω από το σπίτι της στην Γλυφάδα και στη συνέχεια της άρπαξαν με απειλές χρήματα και χρυσαφικά χθες νωρίς το πρωί, ενώ εκείνη έμπαινε στο αυτοκίνητό της, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 06:30 το πρωί, με τις αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν στήσει για αρκετή ώρα καρτέρι έξω από το σπίτι της πρώην Σταρ Ελλάς το 2008. Τη στιγμή που Διονυσία Κουκίου έκλεισε την πόρτα του σπιτιού οι τρεις κουκουλοφόροι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο της ληστείας. Την πλησίασαν και με γρήγορες κινήσεις την ακινητοποίησαν κοντά στο αυτοκίνητό της.

Εξαπολύοντας απειλές ακόμα και για την ίδια της την ζωή την υποχρέωσαν να ανοίξει το σπίτι και να τους υποδείξει που έχει χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Αφού έκαναν άνω-κάτω τον χώρο, κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ. Ακολούθως έγιναν καπνός και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αναζητούν πιθανά λάθη που θα προδώσουν τους δράστες

Άμεσα η 35χρονη ειδοποίησε τις αρχές και περιέγραψε τον τρόμο που έζησε στα χέρια των κακοποιών. Και οι τρείς δράστες, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, ενώ φορούσαν και γάντια στα χέρια τους για να μην αφήσουν ίχνη. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα από το σπίτι, ελπίζοντας ότι οι ληστές έκαναν κάποιο λάθος που θα «προδώσει» την ταυτότητα τους.

«Μη μιλάς, κάνε ό,τι σου λέμε, γιατί θα σε σφάξουμε», της έλεγαν οι δράστες, όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους για την τρομακτική εμπειρία που βίωσε.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, πριν και μετά την ληστεία.

Η Διονυσία Κουκίου είχε απασχολήσει πρόσφατα ξανά την επικαιρότητα με αφορμή το θάνατο του πρώην συντρόφου της, του 39χρονου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση ο οποίος είχε πέσει νεκρός με 14 σφαίρες σε ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας.

Σημειώνεται ότι το 2013 , το ζευγάρι είχε βρεθεί στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με την κατηγορίας της υπόθαλψης εγκληματία. Τότε οι Αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στο σπίτι της αδερφής της 35χρονης στο Μπραχάμι, καθώς εκεί είχε διανυκτερεύσει ένας 30χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία ενός 38χρονου έξω από μπαρ στην Πάτρα, μερικές ημέρες πριν. Η Διονυσία Κουκίου και ο Τάσος Μπερδέσης είχαν αθωωθεί για τις εν λόγω κατηγορίες.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Δήμος Γλυφάδας: Ετοιμάζεται το χριστουγεννιάτικο bazaar του ΣΠΑΖ

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ετοιμάζεται για το χριστουγεννιάτικο bazaar του.

Για 34η χρονιά, ο σύλλογος μας καλεί να στηρίξουμε το έργο του αγοράζοντας δωράκια και είδη από το bazaar που διοργανώνει.

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 17:00, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας.

Η ανακοίνωση:

Πέρυσι σας χάσαμε.

Μας χάσατε και εσείς.

Φέτος ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθούμε πάλι.

Να αφήσουμε πίσω μας αυτά που περάσαμε.

Να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Να κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας από τους αγαπημένους χειροτέχνες και από τα καλούδια που ετοιμάζουμε για εσάς.

Και φυσικά, να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους εθελοντές του ΣΠΑΖ, να συνεχίσουν να βοηθούν τα αδέσποτα όπως κάνουν από το 1987.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Σταθερό κλιμάκιο δυνάμεων του ΕΚΑΒ εγκαθίσταται στη Γλυφάδα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Η Γλυφάδα αποκτά σταθερό κλιμάκιο δυνάμεων του ΕΚΑΒ με τρία σύγχρονα ασθενοφόρα, για παροχή άμεσης ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους πολίτες οποτεδήποτε χρειαστεί, καθώς και για ασφαλή και ταχεία μεταφορά τους σε κατάλληλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, εάν παραστεί ανάγκη.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Νίκο Παπαευσταθίου και τον αν. Διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιο Βουγιουκλάκη.

«Δεν υπάρχει μέρα, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την δραματική περιπέτεια της πανδημίας, που να μην σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος για τη βελτίωση και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον αν. Διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, πραγματοποιούμε ένα ακόμα σπουδαίο βήμα για την ευρύτερη περιοχή μας. Σταθερό κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, μεταξύ άλλων με τρία σύγχρονα ασθενοφόρα, όλα επανδρωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εκπαιδευμένους διασώστες, αποκτούν έδρα σε νευραλγικό σημείο της πόλης μας και σε εγκατάσταση που παραχωρεί ο Δήμος Γλυφάδας. Διασφαλίζουμε πλήρεις υποδομές, άρτιες εγκαταστάσεις και, κυρίως, άμεση επιχειρησιακή επέμβαση για παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε περιστατικά. Με απλά λόγια, όταν χρειαζόμαστε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο να φτάνει το συντομότερο δυνατό. Μια συνεργασία που επιδιώκουμε εδώ και καιρό, συστηματικά και μεθοδικά, ώστε να αναβαθμίσουμε την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει:

«Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου για την εξαιρετική συνεργασία. Ευχαριστούμε θερμά τον αναπληρωτή διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας – και φυσικά δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας – Αιμίλιο Βουγιουκλάκη για την καθοριστική συνδρομή του, που οδήγησε στο αποτέλεσμα αυτό».

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο