Connect with us

ΓΛΥΦΑΔΑ

Δορκοφίκης στο Νότια24: Με Δήμαρχο τον Γιώργο Παπανικολάου συνεχίζουμε να βάζουμε τρίποντα για το καλό των Γλυφαδιωτών

Δημοσιεύτηκε

|

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας της Γλυφάδας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου, Περικλής Δορκοφίκης μιλάει στο Νότια24 και εξηγεί πώς η Γλυφάδα κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας παρουσίασε τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το δήμο, σημείωσε την αξία της αναβάθμισης του αθλητισμού και του παραλιακού μετώπου που έγινε επί ημερών Γιώργου Παπανικολάου, ενώ μίλησε και για την αγάπη που έχει για το μπάσκετ.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να θέσετε ξανά υποψηφιότητα με τον Γιώργο Παπανικολάου;

Ο βασικός λόγος είναι η αγάπη μου για τη Γλυφάδα. Την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι παππούδες μου, οι γονείς μου, εγώ και συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Θεωρώ πως στην πρώτη μου θητεία στάθηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης των συνδημοτών και του Δημάρχου μας καθώς έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν οι θέσεις ευθύνης που μου ανατέθηκαν. Πλέον, με την εμπειρία που μου παρέχει η πρώτη μου πενταετία στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρώ πως θα είμαι ακόμη πιο ώριμος και πιο “διψασμένος” να προσφέρω στην πόλη μας. Γι’ αυτό και ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου και υπόσχομαι πως θα είμαι εκεί για εκείνους και για την Πόλη μας.

Από τον περασμένο Οκτώβριο είστε Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας στη Γλυφάδα. Ποια είναι τα σημαντικά έργα του δήμου σας που άλλαξαν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των συμπολιτών σας;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας η Γλυφάδα μας έχει αλλάξει πρόσωπο. Ο Γιώργος Παπανικολάου βγήκε μπροστά και ανέλαβε να μετατρέψει τη Γλυφάδα σε μια πόλη-πρότυπο. Τα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολλά και σημαντικά. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας η δημοτική μας Αρχή κατάφερε να εκμεταλλευτεί σε απόλυτο βαθμό τους πόρους που είχε στη διάθεσή της και να τους μετατρέψει σε έργα πνοής για την Πόλη μας.

Συγκεκριμένα, σταθήκαμε ιδιαίτερα στο νέο κοιμητήριο της πόλης λύνοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών, στις αναπλάσεις δημοτικών χώρων, πλατειών, δρόμων και πεζοδρομίων, στην αναμόρφωση της παραλίας και στα έργα που έγιναν για τα παιδιά.

Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε ως την επίτευξη των στόχων μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

 

Είστε άνθρωπος που ασχολείστε με τον αθλητισμό. Πόσο ψηλά είναι για εσάς η αναβάθμιση και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων;

Κατά την άποψή μου είναι πολύ σημαντικό. Ο αθλητισμός αποτελεί την βασική, αν όχι τη μοναδική, διέξοδο που θα πρέπει να έχει ένας νέος άνθρωπος. Πολύ απλά γιατί τον απομακρύνει από κακές συνήθειες και παράλληλα αποτελεί μια καλή ευκαιρία για ανάπτυξη σχέσεων. Μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά μαθαίνουν να συναγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες, όπου η νίκη και η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού και αποκτούν αξίες και αρχές που θα αποτελέσουν εφόδια, όχι μόνο στην πορεία τους στο σπορ που έχουν επιλέξει, αλλά και γενικότερα στη ζωή τους. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Παπανικολάου είχε και έχει ψηλά στην ιεραρχία της της την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Από το 2014 έως το 2018 διατελέσατε τομεάρχης Αθλητισμού. Ποιες ήταν οι ενέργειες που κάνατε για να προωθήσετε τον αθλητισμό στο δήμο σας;

Θεωρώ πως σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Γλυφάδα μας αναπτύχθηκε σημαντικά στον τομέα του αθλητισμού. Αν και τα έργα που έγιναν νομίζω πως μιλούν από μόνα τους. Ως άνθρωπος του αθλητισμού αντιλαμβάνομαι απόλυτα την αξία του. Πιστεύω ακράδαντα πως ο αθλητισμός πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει αναπτύξει τις υποδομές της πόλης ώστε ο συμπολίτης μου, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, να μπορεί να αθληθεί δωρεάν και υπό σύγχρονες συνθήκες. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά βήματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και είναι δεδομένο πως στα χρόνια που έρχονται θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το παραλιακό μέτωπο ώστε να αναβαθμίσετε την αθηναϊκή ριβιέρα και να ωφεληθεί η ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας;

Όπως προανέφερα η Γλυφάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Έχουν γίνει σημαντικά έργα για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της πόλης μας. Δεν είμαι αντικειμενικός, αλλά για μένα η Γλυφάδα είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο, είναι η πόλη μου, η πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Σαφώς και υπάρχουν πολλά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξή της, πρώτα και πάνω απ’ όλα προς όφελος των συμπολιτών μας. Ο Γιώργος Παπανικολάου έχει πλάνο για την επιπλέον αναβάθμισή της, το οποίο πέραν των άλλων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τις Γλυφαδιώτισες και τους Γλυφαδιώτες. Είναι ένας “ανοιχτόμυαλος” άνθρωπος, χωρίς “αγκυλώσεις” και ”αγκιστρώσεις”, ανοιχτός στην ιδιωτική πρωτοβουλία αρκεί αυτή να είναι για το καλό της πόλης και των δημοτών της.

 

Η UNESCO σας έχει τιμήσει για την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο. Πόσο σημαντική ήταν για εσάς αυτή η βράβευση;

Αποτέλεσε την ύψιστη τιμή για μένα η συγκεκριμένη βράβευση. Δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτά. Θα πω μόνο πως η καλύτερη ανταμοιβή αποτελούν τα χαμόγελα των συνανθρώπων μου. Ένα βλέμμα, ένα νεύμα, το οποίο ισοδυναμεί με όλα τα “ευχαριστώ” του κόσμου.

Πάμε στο άλλο κομμάτι της ζωής σας, το μπάσκετ. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Αγαπώ το μπάσκετ. Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να κρατά μια μπάλα μπάσκετ στα ανοιχτά γηπεδάκια της Γλυφάδας. Θεωρώ εαυτόν ευλογημένο που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα και κατάφερα μέσω αυτού να καταξιωθώ. Τα τελευταία χρόνια έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση και -για να είμαι ειλικρινής- μου λείπει. Συμμετέχω σε κάποιους φιλανθρωπικούς αγώνες με την ομάδα Παλαιμάχων του Ολυμπιακού κάτι που μου αρέσει αρκετά, καθώς πέραν από τη χαρά του παιχνιδιού προσφέρουμε στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Νομίζω πως στο μέλλον θα ασχοληθώ ξανά με το μπάσκετ, δίχως να είμαι βέβαιος ακόμη από ποιο πόστο, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαι 100% αφοσιωμένος στον Δήμο Γλυφάδας. Στην πρώτη του μου θητεία στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Ως επαγγελματίας αθλητής επί πολλά χρόνια έχω μάθει να δίνω και την ψυχή μου με ό,τι καταπιάνομαι και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΑΛΙΜΟΣ

Πολύς κόσμος και σήμερα στις παραλίες της Αττικής

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Πολύς κόσμος επέλεξε να πάει και σήμερα, όπως και χθες, στις παραλίες που άνοιξαν, με την αναζήτηση μιας παραλίας να είναι το ζητούμενο αυτό το Σαββατοκύριακο για τους κατοίκους της Αττικής.

Οι ελεύθερες παραλίες ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πόλος έλξης, οι οργανωμένες άνοιξαν κι αυτές χθες και αμφότερες, όπως ήταν αναμενόμενο, γέμισαν από τους λουόμενους.

Ο στόχος όλων, σε ελεύθερες και οργανωμένες, ήταν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται και για τον λόγο αυτό οι παράκτιοι δήμοι της Αττικής είχαν ήδη ολοκληρώσει από την προηγούμενη εβδομάδα τις όποιες εργασίες απαιτεί η περίσταση.

Κόσμος σήμερα και χθες στις παραλίες

Επαναλειτουργούν από χθες λοιπόν, οι οργανωμένες παραλίες ενώ μειώνεται και το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο, στο πλαίσιο της μερικής και σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες από χθες και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που πήγαν είτε σε ελεύθερες είτε σε οργανωμένες παραλίες.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Σήμερα το κέντρο της Γλυφάδας θα γεμίσει με ιστορικά αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου ο Δήμος Γλυφάδας, η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) και τα σωματεία-μέλη της συνδιοργανώνουν ανοικτή έκθεση οχημάτων εποχής στη Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγγέλου Μεταξά, στην καρδιά της Γλυφάδας, με αποστάσεις και πιστή τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Η «συνάντηση» των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, με ελεύθερη συμμετοχή. Η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίσει την αποφυγή συνωστισμού και θα μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία οδηγών και πεζών.

“Μας έλειψε πέρυσι που δεν έγινε λόγω Covid και φέτος την επαναφέρουμε ακόμα πιο εντυπωσιακή: Η 4η έκθεση οχημάτων εποχής θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας και θα μας γεμίσει με αναμνήσεις και γλυκιά νοσταλγία”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: “Τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, ο καιρός θα είναι καλός, οι συνθήκες ιδανικές για μια “βουτιά” στα οχήματα του ‘40, του ‘50, του ‘60 και άλλων δεκαετιών. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, Λαμπράκη & Μεταξά, αυτοκίνητα αντίκες και άλλα ιστορικά οχήματα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Σε ανοιχτό χώρο, με αποστάσεις μεταξύ τους και με όλα τα μέτρα. Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) και τον πρόεδρό της Αντώνη Θεοχάρη για την εξαιρετική συνεργασία. Σας περιμένουμε” !

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΛΙΜΟΣ

Το Σάββατο θα ανοίξουν τελικά οι οργανωμένες παραλίες

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως οι οργανωμένες παραλίες θα άνοιγαν το Σάββατο 15 Μαΐου, τελικά αποφασίστηκε το άνοιγμά τους αυτό το Σάββατο, 8 Μαϊου.

Η θερμοκρασία που είναι υψηλή για την εποχή, οδήγησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα τον κόσμο στις ελεύθερες παραλίες.

Έτσι, την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως θα ανοίξουν το Σάββατο οι οργανωμένες πλαζ ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός τις ελεύθερες.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η επαναλειτουργία οργανωμένων παραλιών θα πραγματοποιηθεί με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί στην Παρασκευή 7 Μαΐου.

Χθες το πρωί -πριν την επίσημη ανακοίνωση- ο Νίκος Βενιέρης απο την “Ακτή του Ήλιου” μιλώντας στο Mega, δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε έναν προγραμματισμό, έχουμε προεργασίες, ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα και με τις προδιαγραφές. Οι εργαζόμενοί μου έχουν ξεκινήσει ήδη τα self-tests. Εμείς έχουμε ελάχιστους εργαζόμενους κάτω των 30. Όσοι είναι άνω των 30 ή έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει το εμβόλιό τους».

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο