Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρανάκης: Η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει με κυβέρνηση ΝΔ

Δημοσιεύτηκε

|

Για έναν «βόρειο», το ταξίδι στα Νότια είναι πάντοτε μια καλή ευκαιρία για να πλησιάσει πιο κοντά στην θάλασσα. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μας περίμενε εκεί. Είναι 32 ετών, έχει αναφορές από την πολιτική στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη και διεκδικεί μια θέση στην Βουλή ως υποψήφιος με την ΝΔ στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μιχαηλίδη

Τον συναντήσαμε και συζητήσαμε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την φυγή των νέων στο εξωτερικό, αλλά και για ζητήματα που αφορούν τα… μέρη του. Μας είπε πως πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να φέρει πίσω τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό όσον αφορά στην ψήφο των ομογενών, ενώ με σιγουριά τονίζει πως η πολύπαθη επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.


Οι νέοι αρνούνται να συμμετάσχουν μαζικά στις κάλπες και σημειώνουν μεγάλα ποσοστά αποχής. Είδαμε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους καλεί να συμμετάσχουν στις εκλογές. Τι είναι αυτό που κρατά τους νέους μακριά;

Ο τρόπος που γίνεται η πολιτική στην Ελλάδα, η αισθητική της πολλές φορές απογοητεύει τους νέους και αυτό είναι λογικό. Πιστεύω όμως ότι δεν υπήρχε ποτέ καλύτερη συγκυρία από τη σημερινή για να μπει ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική. Η απαίτηση της κοινωνίας για νέα πρόσωπα δεν πρέπει να αφήνει τη γενιά μας αδιάφορη.

Όσοι νέοι αισθάνονται ότι θέλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο για την Ελλάδα, οφείλουν να σταματήσουν να περιορίζουν την πολιτική τους δραστηριότητα ασκώντας κριτική στα social media. Πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ και να προσπαθήσουν μέσω της πολιτικής να λύσουν τα προβλήματα, αντί να τα περιγράφουν. Να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αυτό που θα ήθελαν οι ίδιοι να δουν από τους πολιτικούς.

Η πολιτική θα γίνει καλύτερη όταν καλύτεροι άνθρωποι μπουν σε αυτήν. Το πολιτικό σύστημα ανανεώνεται όταν νέοι άνθρωποι δίνουν τη μάχη “από μέσα” αντί να κάνουν κριτική χωρίς να συμμετέχουν.


Ψήφος στα 16. Έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Έχετε δηλώσει σε συνέντευξη πως αποτελείτε μειοψηφία στο κόμμα σας. Συνεχίζετε να το πιστεύετε;

Από το 2014 προσωπικά έχω ταχθεί υπέρ της ψήφου στα 16 για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι σήμερα ένας 16χρονος έχει πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση σε πληροφόρηση από έναν 85χρονο συμπολίτη του.

Είμαι πράγματι μειοψηφία εντός του κόμματός μου ως προς αυτή την άποψη. Συμφωνώ, όμως, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ότι το δικαίωμα θα πρέπει να συνοδεύεται και από υποχρεώσεις.

Αν το δικαίωμα ψήφου συνοδεύεται και με μια σειρά από υποχρεώσεις που αντιστοιχούν στην ενηλικίωση τότε πιστεύω ότι συνολικά και η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ αυτής της θέσης.


Είστε από τους πρώτους στην Ελλάδα που μίλησαν για την ανάγκη μετατροπής του brain drain σε brain gain. Είναι εύκολο ένας νέος που μετέβη στο εξωτερικό και έχτισε καριέρα και ζωή να έρθει στην Ελλάδα;

Τα χρόνια της κρίσης έχουν φύγει περίπου μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι από τη χώρα μας. Στην πλειοψηφία τους είναι μορφωμένοι, διατηρούν δεσμούς με την Ελλάδα και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Μάλιστα, σε έρευνα που έκανε η πρωτοβουλία BrainGain, αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν σε ποσοστό πάνω από 70% ότι θα επέστρεφαν άμεσα στη χώρα μας. Τι ζητούν για να γυρίσουν; Όχι μια θέση στο Δημόσιο, ούτε υψηλότερο μισθό από αυτόν που παίρνουν σήμερα.

Οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα θεωρούν απαραίτητη την αξιολόγηση που μπορεί να οδηγήσει σε μετέπειτα εξέλιξη στην καριέρα τους, ζητούν βελτίωση των υπηρεσιών καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών, μείωση της φορολογίας, απλοποίηση των διαδικασιών, μείωση της γραφειοκρατίας και πάνω απ’ όλα αξιοκρατία.

Ο δικός μας ρόλος, λοιπόν, είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να κάνουμε αυτή την απόφαση ευκολότερη απ’ ότι είναι σήμερα. Ως κυβέρνηση, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο απλό και λειτουργικό για να προσελκύσουμε μεγάλες καινοτόμες επιχειρήσεις. Μαζί με τις επενδύσεις, θα έρθουν πίσω νέοι άνθρωποι, γιατί αυτό που θα ζητούν οι νέες επιχειρήσεις είναι στελέχη με πανεπιστημιακή μόρφωση και εμπειρία από το εξωτερικό.


Και μιας και μιλάμε για τους νέους του εξωτερικού, ας έρθουμε στο θέμα της ψήφου των ομογενών. Γιατί η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει πολιτικά όλο αυτό το κεφάλαιο της ομογένειας, που ομολογουμένως δεν το έχουν πολλά έθνη;

Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει δύο φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους. Η δική μας πρόταση προβλέπει πως όσοι Έλληνες ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίζουν στον τόπο που κατοικούν και η ψήφος τους θα μετράει κανονικά στο εκλογικό αποτέλεσμα όπως η ψήφος όλων των Ελλήνων.

Η αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση είναι ένας εμπαιγμός των Ελλήνων του εξωτερικού. Εισηγούνται να μην μετρούν αυτές οι ψήφοι στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Δημιουργούν δηλαδή ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων, κάτι που συνιστά παραβίαση της αρχής της ισότητας της ψήφου και είναι βέβαιο ότι η πρότασή τους θα κριθεί αντισυνταγματική.


Παρατηρούμε μία έντονη διάθεση πόλωσης με υποθέσεις που παραπέμπουν σε σκάνδαλα. Πώς επηρεάζεται η ΝΔ από την υπόθεση Novartis;

Τον Ιανουάριο του 2018 η κυβέρνηση Τσίπρα πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις για το Σκοπιανό, ανακάλυψε το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”. 15 μήνες μετά δεν έχουμε καταλάβει ποιο είναι τελικά το σκάνδαλο. Έχουν ανοιχτεί λογαριασμοί, έχουν γίνει έλεγχοι σε σπίτια συγγενών και συνεργατών των πολιτικών προσώπων και δεν έχει βρεθεί τίποτα ύποπτο.

Μέσα από μια διάτρητη διαδικασία η κυβέρνηση επιχείρησε να διασύρει τους πολιτικούς της αντιπάλους, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς. Σήμερα η μεθόδευση καταρρέει και η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία όλων των εποχών.


Από την άλλη η κυβέρνηση είναι στο στόχαστρο για τον Μανώλη Πετσίτη… Μάλιστα στην υπόθεση υπάρχει άρωμα Αρτεμίου και Βενεζουέλας.

Ο κ. Πετσίτης που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, εμφανίζει έναν αδικαιολόγητο ξαφνικό πλουτισμό. Απ’ ότι μαθαίνουμε, στους ελέγχους που έγιναν στους λογαριασμούς του σε Ελλάδα και Κύπρο, βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν ρεπορτάζ που μιλούν για 6 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του Πετσίτη στην Κύπρο.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου και να μας μιλήσουν γι’ αυτό το περίφημο ταξίδι που έκαναν στη Βενεζουέλα. Περιμένουμε απαντήσεις για τα παράνομα χρήματα που έστελνε ο κ. Αρτεμίου στον Πετσίτη και βέβαια θέλουμε να μάθουμε γιατί ο Πετσίτης, ενώ αμειβόταν από την ELFE του κ. Λαυρεντιάδη επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου.

Με βάση τα στοιχεία που έρχονται στο φως, είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Πετσίτης δεν είναι το κεντρικό πρόσωπο σε αυτό το σκάνδαλο. Εδώ και αρκετό καιρό έχει φανεί πως το σκάνδαλο Πετσίτη, είναι στην πραγματικότητα σκάνδαλο Τσίπρα – Παππά και εκείνοι είναι που πρέπει να δώσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει.


Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πέρα από την πρωτιά της ΝΔ και μεγάλα ποσοστά αποχής. Το κλίμα που μεταφέρετε εσείς και η ΝΔ, δηλαδή του «φτάνει πια», πιστεύετε θα αποτυπωθεί στην κάλπη;

Επιδιώκουμε και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε μία καθαρή νίκη. Από όλα τα στοιχεία, από όλες τις δημοσκοπήσεις και κυρίως από την καθημερινή επαφή μας με τους πολίτες, παίρνουμε το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές.

Και αυτή η επικράτηση θα συνδέεται όχι μόνο με την απόρριψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την προσδοκία των πολιτών για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία θα μεταφραστεί σε ένα μεγάλο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία και είμαστε σίγουροι ότι στην κάλπη των Ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου, οι Έλληνες θα στείλουν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα.


Βάζετε υποψηφιότητα στα Νότια της Αθήνας. Τα έργα στο Ελληνικό δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και κανείς δεν ξέρει πότε τα εμπόδια θα ξεπεραστούν. Τι σκοπεύετε να κάνετε;

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το θέμα του Ελληνικού αποτελεί βασική προτεραιότητα. Είναι μια επένδυση για την οποία έχει ψηφιστεί ο νόμος, θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη τα έργα και παρόλα αυτά όσοι περνάμε καθημερινά μπροστά από το παλιό αεροδρόμιο βλέπουμε την ίδια εικόνα εδώ και 20 χρόνια.

Είναι η απόλυτη παράνοια να μην έχουμε αξιοποιήσει αυτό το ευλογημένο κομμάτι γης και να κολλάμε σε γραφειοκρατικές εμμονές και φοβικές συμπεριφορές.

Ως κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια όχι μόνο για να μπουν “τα πρώτα τούβλα”, αλλά για να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση που μπορεί να δημιουργήσει 70.000 νέες θέσεις εργασίας, να αναβαθμίσει τις αξίες των ακινήτων της περιοχής, να ενισχύσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, να φέρει εκατομμύρια τουρίστες και να ομορφύνει ακόμη περισσότερο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως η χρήση του διαδικτύου «απογειώθηκε» στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Κάθε χρόνος που περνάει, η σχέση των Ελλήνων και των Ελληνίδων με την τεχνολογία παρουσιάζει συνεχή άνοδο σε όλους τους σημαντικούς δείκτες: πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρόνος online, συσκευές, συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο, χρήση φορητών συσκευών.

Η χρονιά της πανδημίας επιτάχυνε αυτή την τάση με πολύ γρήγορους ρυθμούς, βάζοντας «στο παιχνίδι» ακόμα και τις μεγαλύτερες ηλικίες, σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips», της Focus Bari.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων, 13-74 ετών:
-H χρήση Ίντερνετ έχει φτάσει στο 96% των Ελλήνων 13-74 ετών. Βρίσκεται σχεδόν στο 90% στις ηλικίες 55-64 ετών, ενώ έχει πια ξεπεράσει το 70% στις ηλικίες 65-74.

-Το 91% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, και στην ηλικία 10-12 ετών σχεδόν όλα τα παιδιά είναι online (97%).

-Όταν κάποιος ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Ίντερνετ, πολύ σύντομα γίνεται καθημερινός χρήσης, γι’ αυτό και από το 96% των χρηστών το 92% δηλώνει ότι βρίσκεται στο διαδίκτυο κάθε μέρα.

-Επίσης, όταν κάποιος μπει στον διαδικτυακό κόσμο, ανακαλύπτει τις ωφέλειες και τις ευκολίες του, γι’ αυτό οι εννέα στους δέκα Έλληνες-Ελληνίδες (90%) έχουν το δικό τους «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone), έτσι ώστε να μπαίνουν στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή και από οποιονδήποτε χώρο (στις αρχές του 2019 το ποσοστό ήταν 82%). Το 87% του ελληνικού κοινού χρησιμοποιεί πια το διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου και το 81% καθημερινά.

-Οι οκτώ στους δέκα (78%) έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ το 72% δηλώνουν καθημερινοί χρήστες των social media.

-Σχεδόν επτά στους δέκα (το 68%) -κυρίως στις ηλικίες 18 έως 54 ετών- έχουν κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (έναντι 52% στις αρχές του 2019).

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολεία: Τα πρώτα αποτελέσματα των self test – Θετικά τα 858 από τα 255.528 που δηλώθηκαν

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Συνολικά 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού σχολείων είχαν καταχωριστεί στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr έως τις 19:00 της Κυριακής, και τα 858 εξ αυτών ήταν θετικά.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ τα self test που πρέπει να περαστούν στο σύστημα είναι αρκετά πάνω από 1 εκατομμύριο, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν περαστεί λίγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν αυτοί που αμέλησαν να παραλάβουν τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενόψει της μετάβασής τους στο σχολείο αύριο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Όσοι δεν μερίμνησαν να κάνουν το τεστ, μπορούν να το πράξουν τη Δευτέρα το πρωί (τα φαρμακεία ανοίγουν στις 8 π.μ.) και στη συνέχεια να μεταβούν στο σχολείο, έστω και λίγο καθυστερημένα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολυμβητήρια: Ανοίγουν στις 10 Μαΐου – Χωρίς self test όσοι έχουν εμβολιαστεί

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τη δυνατότητα να επισκέπτονται τα κολυμβητήρια δίχως την υποχρέωση του self test, θα έχουν όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι πισίνες ανοίγουν και πάλι για το κοινό τη Δευτέρα 10 Μαΐου και οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Με περίπου το 10% των πολιτών να έχει εμβολιαστεί, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κέρδη από την επιχείρηση «Ελευθερία». Το κολυμβητήρια είναι ουσιαστικά η πρώτη δραστηριότητα που οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να ακολουθούν ελεύθερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει οδηγό και για μελλοντικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επόμενος κλάδος που θα «δεχτεί» ελεύθερα του εμβολιασμένους είναι τα γυμναστήρια.

Τόσο στα κολυμβητήρια όσο και στη συνέχεια στα γυμναστήρια, θα ισχύουν όλοι οι κανόνες αποστάσεων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο όλοι όσοι έχουν κάνει εμβόλιο δεν θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, υποχρέωση που θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι αθλούμενοι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό από 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου η Ελλάδα θα χορηγεί στους πολίτες της το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Στόχος είναι να διευκολυνθούν τα «ελεύθερα» ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το πράσινο πιστοποιητικό (δείτε εδώ πώς θα είναι) θα μπορούν να το πάρουν όχι μόνο οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο αλλά και όσοι θα έχουν κάνει το PCR τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Θα εκδίδεται ψηφιακά (είτε γραπτώς) και απαλλάσσει τους ταξιδιώτες που βγαίνουν εκτός Ελλάδας να κάνουν την υποχρεωτική καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ξένους πολίτες που θα επισκέπτονται τη χώρα μας ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο