Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεοδωρικάκος: Θα καλύψουμε στους δήμους τις απώλειες εσόδων από τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε

|

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να καλύψει πλήρως τις απώλειες εσόδων που θα προκύψουν στους Δήμους λόγω μείωσης δημοτικών τελών από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε παρέμβασή του με την οποία στήριξε την τροπολογία που κατέθεσε για τη δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης, σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την οικονομία και τις θέσεις απασχόλησης και κάλεσε τα κόμματα της Βουλής ενωμένα να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών έχει ως εξής:

Τάκης Θεοδωρικάκος: Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι καθώς υπάρχουν και σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις, οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να στηρίξουμε τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων και την επαγγελματική δραστηριότητα, ιδίως σε τομείς όπως είναι ο φόρος της εστίασης που αφορά δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, επιχειρήσεις και υπηρεσίες οι οποίες συνδέονται άμεσα με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών που αποτελούν έτσι κι αλλιώς έναν σημαντικότατο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Για τον σκοπό αυτό εγκαίρως, εδώ και δύο εβδομάδες, έχουν γίνει μια σειρά προεργασίες. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης με πλήρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού, ο οποίος προήδευσε σε σχετική τηλεδιάσκεψη και σε συνεργασία επίσης και με τους επαγγελματικούς φορείς του κλάδου, διαμορφώσαμε την συγκεκριμένη τροπολογία. Πιστεύω ότι τυγχάνει, ελπίζω, καθολικής αποδοχής δίνοντας τη δυνατότητα ως και διπλασιασμού του υπαίθριου δημόσιου χώρου που μπορούν να καταλάβουν με τα τραπεζοκαθίσματα, καταστήματα τα οποία έχουν την σχετική άδεια ή και να διπλασιάσουν αν πρόκειται, με αυτόν τον τρόπο, να κρατήσουν σταθερό τον αριθμό που περιλαμβάνει η άδειά τους για τραπεζοκαθίσματα μετά την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας τα οποία έχει προτείνει και η Επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων και τα οποία η κυβέρνηση έχει αποφασίσει για λόγους ασφαλείας να τηρήσουμε σε ολόκληρη τη χώρα.

Διευκρινίζεται και καλώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό να εφαρμοστεί παντού, όπου είναι δυνατόν, γιατί αυτός είναι ο τρόπος να διασφαλίσουμε και να συμβάλλουμε στους τζίρους των εταιρειών και άρα στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης που είναι το μείζον που μας ενδιαφέρει και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Όπου αυτό δεν είναι δυνατό, η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα να μειωθούν έως και 50% τα δημοτικά τέλη. Αφού δεν είμαστε σε θέση να αυξήσουμε, σε αυτή την περίπτωση, τον τζίρο, τουλάχιστον να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Όσοι είμαστε στην κοινωνία και στην αγορά γνωρίζουμε τις τεράστιες δυσκολίες που έχει ο κλάδος, ο χώρος, όλο αυτό το διάστημα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και μια σειρά άλλα μέτρα οικονομικού και φορολογικού χαρακτήρα αλλά η συμβολή αυτής της τροπολογίας θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι, ότι το μέτρο αυτό έχουμε ζητήσει από την Αυτοδιοίκηση, να υλοποιηθεί με αποτελεσματικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, υπεύθυνο και ασφαλή, προκειμένου σε κάθε περίπτωση να διατηρηθούν τα κενά των διαδρόμων τουλάχιστον ενάμιση μέτρο για τους πεζούς. Σε καμία περίπτωση να μην τεθεί πρόβλημα με τις διαβάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με τις υπάρχουσες οδεύσεις για τα άτομα που έχουν τεράστια προβλήματα με την όρασή τους, για τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι τυφλοί.

Οφείλουμε όλοι μαζί, όπως πετύχαμε με ενότητα, αλληλεγγύη και πειθαρχία να αντιμετωπίσουμε το υγειονομικό τμήμα της κρίσης το προηγούμενο διάστημα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Να είμαστε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τροπολογίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Θέλω τέλος, να διευκρινίσω ότι όλο αυτό είναι μια δυνατότητα για την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες και δεν επιβάλλεται με έναν ενιαίο και υποχρεωτικό τρόπο από το κέντρο, διότι θα ήταν μη λογικό και μη συγκροτημένο να γίνει με ενιαίο τρόπο, με μια απόφαση από το κέντρο της Αθήνας, από το Κοινοβούλιο και την πλατεία Συντάγματος.

Εμπιστευόμαστε τις τοπικές αρχές, εμπιστευόμαστε τους δημάρχους, εμπιστευόμαστε τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπιστευόμαστε τις τοπικές κοινωνίες ότι θα υλοποιήσουν αυτό το μέτρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαφορετικά μια απόφαση από το κέντρο της Αθήνας θα μπορούσε να εμπεριέχει πάρα πολλές αυθαιρεσίες, ενώ με την συγκεκριμένη τοποθέτηση δίνουμε τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο. Αυτές οι οποίες θα είναι οι πλέον λειτουργικές και αποτελεσματικές.

Η διάρκεια είναι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Και δίνουμε επίσης τη δυνατότητα, όπου υπάρχει πρόταση, κατόπιν μιας στοιχειώδους μελέτης, και για πεζοδρόμηση οδών, είτε για ολόκληρή την ημέρα είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, σε συνεννόηση και συνεργασία και σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης να μπορέσει να γίνει και πεζοδρόμηση προκειμένου το μέτρο να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή.

Με δυο λόγια κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση. Να στηρίξουμε την οικονομία. Να στηρίξουμε τις θέσεις απασχόλησης. Και καλούμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να υλοποιήσουμε αυτήν την προσπάθεια με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να μειώσει τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων κατά 50%, αλλά δεν δίνει την οικονομική στήριξη στους δήμους γι’ αυτό. Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για ένα «επί πλέον βάρος που χρεώνονται οι Δήμοι» και ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών αν προτίθεται «μέσα στην τροπολογία να θεσμοθετηθεί ότι αυτές οι οικονομικές απώλειες από τους Δήμους, θα καλυφθούν με την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ευχαριστώ πολύ τον εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σπίρτζη για την παρατήρηση και την πρόταση. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει μέσα και σε αυτήν την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού ότι στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Γνωρίζετε κ. Σπίρτζη ότι παρείχαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση και στους Δήμους και στις Περιφέρειες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Μέσα στις ημέρες της καραντίνας μπορέσαμε να παρουσιάσουμε ένα γιγάντιο πρόγραμμα έργων υπό την επωνυμία «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο που δεν είχε χρηματοδότηση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα επόμενα 3,5 χρόνια έργα 2,5 δισ. ευρώ.

Όμως, σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο αναφερθήκατε, θέλω να είμαι πάρα πολύ σαφής: Έχουμε προετοιμάσει ως υπουργείο Εσωτερικών τις λύσεις που αφορούν την οικονομική στήριξη της Αυτοδιοίκησης.

Ήδη δίνουμε 75 εκατ. ευρώ έκτακτη οικονομική στήριξη στην Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι πρόσθετη από τους ΚΑΠ ολόκληρου του χρόνου και έχουμε εξασφαλίσει ένα πολλαπλάσιο ποσό με το οποίο, αν χρειαστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στη χρονιά που περνάμε, θα υποστηριχθεί από την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Η εκτίμηση όμως που έχω από τα πρώτα στοιχεία, είναι ότι οι απώλειες των εσόδων, έως τώρα, είναι πολύ μικρότερες από αυτό που φοβόμασταν. Είναι πιθανόν ότι θα υπάρξουν μειώσεις εσόδων από τη μείωση δημοτικών τελών. Η κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη να καλύψει πλήρως αυτές τις ανάγκες με τα χρήματα που θα χρειαστούν μέσα στον χρόνο τον οποίο διανύουμε, σε κάθε περίπτωση.

Πηγή:notia.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τροχαίο στη Λ. Ποσειδώνος – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τροχαίο ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Τα δύο Ι.Χ συγκρούστηκαν και εξαιτίας της μικρής ταχύτητας που είχαν αναπτύξει, το τροχαίο δεν ήταν σοβαρό.

Προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα με τους οδηγούς να περιμένουν αντιπροσώπους της Ασφάλειας.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τις φθινοπωρινές εκπτώσεις περιμένουν έμποροι και καταναλωτές για να ζεσταθεί η αγορά ενόψει των Χριστουγέννων.

Παρότι ήδη πολλά μαγαζιά βγάζουν προϊόντα σε προσφορές οι φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου.

Πόσο θα κρατήσουν οι εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις για το φθινόπωρο θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Ως είθισται, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Μάλιστα όπως έχει οριστεί τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους θα είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ. Αυτές είναι, 7 Νοεμβρίου, 12 Δεκεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου. Η 26η Δεκεμβρίου φέτος πέφτει την τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά, μέρα αργία, επομένως τα μαγαζιά αναμένεται να είναι κλειστά.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Με βασικό μότο «Όλοι Μετράμε», ήρθε μετά από μια δεκαετία η στιγμή να μετρηθούμε εκ νέου με την απογραφή του πληθυσμού στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, που θα ξεκινήσει στα τέλη του μήνα και, λόγω της ιδιαίτερης περιόδου και του κορονοϊού έπρεπε να επιλεγεί μία νέα μεθοδολογία για τη διενέργειά της. Έτσι, στη φετινή απογραφή ένα κομμάτι της θα είναι η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, ενώ για όσους δεν τα καταφέρουν με τη συγκεκριμένη μέθοδο θα τους επισκεφθεί ο απογραφέας με τη παραδοσιακή μέθοδο «πόρτα-πόρτα», φορώντας τα διακριτικά της ΕΛΣΤΑΤ, έχοντας την ταυτότητα και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιος Θανόπουλος, «η κύρια διαδικασία βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί η απογραφή θα είναι η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή. Την περίοδο από 23 Οκτωβρίου έως τα μέσα του Νοεμβρίου, οι περίπου 60.000 απογραφείς θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία (ήδη από την απογραφή κτιρίων που προηγείται οι ερευνητές γνωρίζουν σε ποια σημεία της χώρας εντοπίζονται κατοικίες). Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τον εαυτό του και τα μέλη του νοικοκυριού του, καθώς και για την κατοικία του. Αρκεί ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού για την πραγματοποίηση της διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία όλων των μελών του νοικοκυριού. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις/διευκρινίσεις».

Το δεύτερο βήμα θα διαρκέσει από τις 27 Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου και θα αφορά σε όσους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες) δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά. Αυτούς θα επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της Στατιστικής Αρχής στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της COVID-19.

«Τα αποτελέσματα της απογραφής αποτελούν οδηγό για την αποτελεσματική άσκηση δημογραφικής, κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής και καλύπτουν μία σειρά από διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, καθώς τα στοιχεία υποβάλλονται σε διεθνείς οργανισμούς», επισημαίνει ο κ. Θανόπουλος. Και επισημαίνει ότι ένα από τα βασικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού είναι να προσδιοριστεί ο αριθμός των βουλευτικών εδρών και να διαμορφωθούν οι εκλογικές περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, «είναι κρίσιμο να προσδιοριστεί μέσω της απογραφής ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας (ο πληθυσμός που ανεξαρτήτως καταγωγής έχει τη μόνιμη κατοικία του σε κάποια περιοχή της Ελλάδας) και ο νόμιμος πληθυσμός, δηλαδή ο αριθμός των δημοτών σε κάθε Δήμο και Δημοτική Ενότητα». Διευκρινίζεται ότι ο νόμιμος πληθυσμός δεν έχει να κάνει με τον νόμο, παρά μόνον με τον Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι οι απογραφόμενοι.

Συνήθως οι φόβοι όλων όσοι απογράφονται είναι εάν είναι ασφαλή τα δεδομένα που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ, πού διαβιβάζονται τα στοιχεία που παραχωρούν οι απογραφόμενοι και εάν περιλαμβάνονται ερωτήσεις για το θρήσκευμα ή τις πολιτικές πεποιθήσεις ή συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

«Ολα τα στοιχεία είναι εμπιστευτικά»

Ο κ. Θανόπουλος είναι απολύτως καθησυχαστικός: «Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται από την ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών ή οποιασδήποτε άλλης έρευνας διενεργείται από την εθνική στατιστική υπηρεσία είναι εμπιστευτικά. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει η Στατιστική στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και των επεξεργασιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη, δεν διαβιβάζονται σε καμία άλλη δημόσια υπηρεσία, ή ιδιωτική εταιρεία, ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή σε χώρες εκτός ΕΕ, ή σε διεθνείς οργανισμούς. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δεν ζητούνται ή καταγράφονται κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους».

Έτσι, δεν συλλέγονται στοιχεία που αφορούν σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (π.χ. θρησκευτικές, πολιτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συνδικαλιστική δράση, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, σεξουαλική ζωή ή γενετήσιο προσανατολισμό, ζητήματα υγείας). Για την άντληση στατιστικής πληροφορίας σχετικής με τέτοια ζητήματα, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες και στοχευμένες ad hoc έρευνες, που λαμβάνουν υπόψη τους μία σειρά από κοινωνικές παραμέτρους (π.χ. τρόπος προσέγγισης των ερευνώμενων, σχεδιασμός ερωτήσεων, μεθοδολογία υλοποίησης) και απαιτούν συνεργασία εξειδικευμένων απογραφέων και επιστημόνων οι οποίοι έχουν για κάθε περίπτωση τις απαιτούμενες γνώσεις και την εμπειρία για την προσέγγιση του συγκεκριμένου πληθυσμού. Και βασικό στοιχείο είναι πως τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο της απογραφής πληθυσμού προβλέπονται ρητά από την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

Για τους παλαιότερους, ο κ. Θανόπουλος θυμίζει ότι κάποτε υπήρχε η καταγραφή του de facto πληθυσμού, του πληθυσμού δηλαδή που εντοπιζόταν μία συγκεκριμένη ημέρα στη γεωγραφική επικράτεια, ανεξαρτήτως εάν έμενε μόνιμα στη χώρα ή βρισκόταν προσωρινά σε αυτήν π.χ. για λόγους τουρισμού ή αναψυχής κ.λπ. Στην περίπτωση του de facto πληθυσμού, τα άτομα απογράφονταν οπουδήποτε τους εντόπιζε ο απογραφέας, π.χ. σε ένα καράβι/αεροπλάνο, στο σπίτι ενός φίλου, σε ένα ξενοδοχείο κ.ά. Πλέον τα πράγματα εξελίχθηκαν και ο πληθυσμός της χώρας απογράφεται σύμφωνα με τη μόνιμη ή τη συνήθη κατοικία του.

Σημειώνεται ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ ολοκληρώνει την απογραφή κτιρίων, η οποία αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο και οδηγό της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών, καθώς με βάση αυτήν η Στατιστική είναι σε θέση να γνωρίζει, μεταξύ άλλων, πού εντοπίζονται σε ολόκληρη τη χώρα κατοικίες στις οποίες ζει ο πληθυσμός.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, 12.500 ιδιώτες ερευνητές (τομεάρχες) της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται ένα προς ένα τα κτίρια όλης της χώρας, προκειμένου να τα καταμετρήσουν και να καταγράψουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Οι μεταβλητές που ενδιαφέρουν την ΕΛΣΤΑΤ και για τις οποίες ενδέχεται να ερωτηθεί ο διαχειριστής ή ο ιδιοκτήτης ή ο ένοικος ενός κτιρίου, αφορούν στην περίοδο κατασκευής και στη χρήση του, εάν έχει ανελκυστήρα, εάν είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ κ.ά. Δεν ζητείται σε καμία περίπτωση κάποιο στοιχείο που σχετίζεται με ιδιοκτησίες, τ.μ., ή παραβάσεις πολεοδομικής νομοθεσίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο