Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέοι μελισσοκόμοι: Αφησαν τις καριέρες τους και επέστρεψαν στη φύση για να ασχοληθούν με το μέλι

Δημοσιεύτηκε

|

Πίσω από τα περισσότερα περίπτερα που στήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το 11ο φεστιβάλ μελιού βρίσκονται νέοι άνθρωποι με πτυχία.

Είτε επειδή δεν έβρισκαν δουλειά, είτε επειδή οι εργασιακές συνθήκες στον κλάδο τους μόνο ευοίωνες δεν ήταν, στράφηκαν στην μελισσοκομία και απογείωσαν τις επιχειρήσεις των γονιών τους.

Οικογένεια Σούκα: 4 αδέρφια παράγουν σπάνια μέλια
Η 24χρονη Βαρβάρα Σούκα από τους Άνω Λούσους Καλαβρύτων είναι το μοναδικό κορίτσι μιας οικογένειας με 4 παιδιά. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά αποφάσισε μαζί με τα 3 αδέρφια της να ασχοληθούν με τις μέλισσες. Παράγουν 14 ποικιλίες μελιού, ενώ συνδυάζουν το μέλι με υπερτροφές, όπως τα γκότζι μπέρι. «Μπορεί ο καθένας μας να έχει διαφορετικό πτυχίο, αλλά συνδυάζουμε τις γνώσεις μας για το καλό της επιχείρησης», λέει στο iefimerida.
Play Video
Στέφανος και Γιώργος Κολοστούμπης: Άφησαν τις σπουδές τους, ασχολήθηκαν με το μέλι και κέρδισαν 3 παγκόσμια βραβεία

Στο ακριβώς απέναντι περίπτερο συναντήσαμε τους αδελφούς Κολοστούμπη. Τα δύο αγόρια μεγάλωσαν στα Δολιανά Αρκαδίας. Ο Στέφανος σπούδασε σε σχολή ξενάγησης και ο Γιώργος λογιστικά. Τους κέρδισε όμως η ενασχόληση με το μέλι. Τα δύο αδέρφια κατάφεραν να εξάγουν τα μέλια τους στο εξωτερικό, ενώ το Ρέικι, το Θυμάρι και το Καστανιά – Πάρνωνα απέσπασαν τρία βραβεία στον παγκόσμιο διαγωνισμό Great Taste Award 2019, που γίνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία.

Play Video
Μαριλένα Σωτήραλη: Το «χρυσό» υδρομέλι με συνταγή της γιαγιάς
Με έναν δίσκο που έχει πάνω σφηνάκια με το χρυσαφένιο υδρομέλι συναντήσαμε την Μαριλένα Σωτήραλη. «Η συνταγή για το ποτό με το χρυσαφένιο ποτό με την πεντανόστιμη γεύση είναι της γιαγιάς μου. Χρειάζεται μόνο μέλι και νερό και η ζύμωση γίνεται για 2 χρόνια μέσα σε βαρέλι», εξήγεί στο iefimerida η Μαριλένα που σπούδασε Πληροφορική, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με την οικογενειακή φάρμα-αγρόκτημα του πατέρα της στα Βάτικα Λακωνίας.

Το υδρόμελι είναι ιδιαίτερα γνωστό στις σκανδιναβικές χώρες και στην Aμερική. Tο ποτό αυτό κατά τον αρχαίο Έλληνα ιπποκρατικό γιατρό Hρόδικο είχε φαρμακευτικές ιδιότητες, ενώ αποτελούσε το αγαπημένο ποτό των Bίκινγκς. Σε αυτό χρωστάει το όνομά του και ο «μήνας του μέλιτος», καθώς στο Mεσαίωνα θεωρούσαν ότι έπρεπε να το καταναλώνουν οι νεόνυμφοι επί ένα μήνα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ…

Σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πειραιάς: Ξαναρχίζει δοκιμαστικά δρομολόγια το τραμ

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα τα δοκιμαστικά δρομολόγια της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, η οποία αναμένεται να δοθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικό Μετρό, θα προηγηθεί ηλέκτριση της Εναέριας Γραμμής Επαφής (ΕΓΕ) της επέκτασης του ΤΡΑΜ στον Πειραιά από τo βράδυ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021, λόγω της επικείμενης έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας.

Η Γραμμή έχει εγκατασταθεί στις οδούς:

Λεωφόρος Ποσειδώνος (Γήπεδο Καραϊσκάκη),
Μικράς Ασίας
Γρηγορίου Λαμπράκη
Βασιλέως Γεωργίου
Ακτή Ποσειδώνος
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως
Ομηρίδου Σκυλίτση έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)
και θα βρίσκεται πλέον υπό τάση 750V συνεχούς ρεύματος.

Με αφορμή την Ηλέκτριση της Εναέριας Γραμμής Τραμ στον Πειραιά, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. εφιστά την προσοχή στο κοινό, στους χειριστές μηχανημάτων και τους οδηγούς αυτοκινήτων, να μην πλησιάζουν τα ηλεκτροφόρα δίκτυα του Τραμ (αγωγοί, καλώδια, στύλοι, πρόβολοι, μονωτήρες κλπ) καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας, ατυχημάτων, τραυματισμών, πρόκλησης πυρκαγιάς, βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Τραμ κλπ.

Η Αττικό Μετρό επισημαίνει ότι δεδομένης της επικείμενης κυκλοφορίας των συρμών θα πρέπει η σιδηροδρομική γραμμή να είναι ελεύθερη οχημάτων και πάσης φύσεως εμποδίων και να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή οδηγών αυτοκινήτων, δικύκλων και πεζών για την αποφυγή πρόσκρουσης με τους κινούμενους συρμούς.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση τιμών: Ο φόβος της ακρίβειας αλλάζει την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Η αύξηση των τιμών σχεδόν σε όλα τα προϊόντα έχει δημιουργήσει ένα «μούδιασμα» στους καταναλωτές, κάτι που αποτυπώνεται και στον τρόπο με τον οποίο κινείται η αγορά.

Η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Αυτό επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών).

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα, μέχρι τώρα ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων τιμών πρώτων υλών φαίνεται να έχουν απορροφηθεί από τους ενδιάμεσους κόμβους της αλυσίδας παραγωγής και διάθεσης, παραγωγούς, μεταποιητές, προμηθευτές και το λιανεμπόριο στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο για το μέλλον, εφόσον οι αυξητικές τάσεις συνεχιστούν, καθώς όλες οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένα κόστη.

Ο ίδιος εκτιμά ότι, «σημαντικό εμπόδιο στην διαχείριση των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα αποτελούν οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ». Σημειώνεται πως, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκεται στην 6η θέση με τον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τροχαίο στη Λ. Ποσειδώνος – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τροχαίο ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Τα δύο Ι.Χ συγκρούστηκαν και εξαιτίας της μικρής ταχύτητας που είχαν αναπτύξει, το τροχαίο δεν ήταν σοβαρό.

Προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα με τους οδηγούς να περιμένουν αντιπροσώπους της Ασφάλειας.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο