Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονόδρομος οι συμμαχίες στην Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύτηκε

|

Ο συνδυασµός Πατούλη εκλέγει 38 συµβούλους και της Ρένας Δούρου 20

Δύο πασίγνωστοι καλλιτέχνες, ο Χάρης Ρώµας και η Μαίρη Βιδάλη, δέκα γιατροί και γενικότερα στελέχη του χώρου της υγείας αλλά και πλήθος αυτοδιοικητικών θα στελεχώνουν το νέο Περιφερειακό Συµβούλιο Αττικής, κρίνοντας τουλάχιστον από όσους εκλέγονται µε τον Γιώργο Πατούλη.

Οι παρατάξεις των Γ. Πατούλη, Ρ. Δούρου και Γ. Σγουρού εκλέγουν µαζί 75 περιφερειακούς συµβούλους, από τους 101 που θα έχει το Περιφερειακό Συµβούλιο. Εξ αυτών ο κ. Πατούλης έχει ήδη εκλέξει 38 και η κυρία Δούρου 20 συµβούλους. Αυτό σηµαίνει ότι, εάν τελικώς εκλεγεί, ο κ. Πατούλης θα χρειαστεί οπωσδήποτε να εξασφαλίσει συµµαχίες για να έχει πλειοψηφία τουλάχιστον 51 εδρών ώστε να λαµβάνονται αποφάσεις – και αυτό ισχύει, επίσης, σε περίπτωση επικράτησης της νυν περιφερειάρχου. Με βάση τα έως τώρα ανεπίσηµα αποτελέσµατα, στις εκλόγιµες θέσεις του συνδυασµού Πατούλη κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις η Ελένη Αβραµοπούλου και ο Γιώργος Δηµόπουλος (πρώην αντιδήµαρχος Αθηναίων επί θεµάτων διαχείρισης απορριµµάτων).

Ακολουθούν ο Γιώργος Βλάχος, η γιατρός Μαρία Κουρή, ο Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας τηλεοπτικών επιτυχιών Χάρης Ρώµας (Χαράλαµπος Ρασσιάς). Από την Ανατολική Αττική, ο Θανάσης Αυγερινός, η Ευρώπη Κοσµίδη, ο Νίκος Πέππας, ο Θανάσης Κατσιγιάννης (πρώην βουλευτής της Ν∆ και γιος του άλλοτε υπουργού ΠΕΧΩ∆Ε Χρήστου Κατσιγιάννη), η Γεωργία Βλάχου και ο Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης.

Ο Βόρειος Τοµέας

Από τον Βόρειο Τοµέα, η Λουκία Κεφαλογιάννη, η Μαργαρίτα Βάρσου, ο Γιάννης Κεχρής, ο Βασίλης Κόκκαλης, η γιατρός Πολυτίµη Λεονάρδου, η Ελένη ∆ουνδουλάκη και η Φωτεινή ∆αλιάνη. Επίσης, οι Λευτέρης Κοσµόπουλος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, Μπάµπης Αλεξανδράτος, Ανδρέας Λεωτσάκος, Μαρία Ζέρβα, Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Τζίνα Αδαµοπούλου, ∆ήµητρα Νάνου, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Στέλιος Μαµαλάκης, Σταυρούλα Αντωνάκου, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Σταύρος Μελάς, Ευγενία Μπαρµπαγιάννη-Αδαµοπούλου.

Στον Νότιο Τοµέα εκλέγεται η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, που παλαιότερα εκλεγόταν µε την αντίπαλη παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Σε µη εκλόγιµες θέσεις βρίσκεται ο Νίκος Γαλανός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισµού και πρώην περιφερειακός σύµβουλος Αττικής µε τον Γιάννη ∆ηµαρά. Επίσης, ο ακτιβιστής µε τα ολόσωµα τατουάζ Παναγιώτης Μήλας, ο πρόεδρος του 3ου διαµερίσµατος Αθήνας επί Γ. Καµίνη, Γιώργος Μωραϊτάκης, και ο συνδικαλιστής της ∆ΑΚΕ στον ∆ήµο Αθηναίων, Βασίλης Πολυµερόπουλος.

Από την παράταξη «Δύναµη Ζωής» της Ρένας Δούρου προηγούνται µέχρι στιγµής στις εκλόγιµες θέσεις ο έως τώρα αντιπεριφερειάρχης Οικονοµικών Χρήστος Καραµάνος και οι Σπύρος Αγγέλης, Ελένη Βασιλοπούλου, Βίκυ Αλιµπέρτη, Ζέτα Κατωπόδη, Βαρβάρα Γεωργαντά, Στέλιος Κοροβέσης, Καίτη Θεοχάρη, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, Κωνσταντίνος Αµπαρτζάκης, Γιώργος Μπαλάφας, Μάριος Αθανασίου, Πέτρος ∆αµιανός, Αρης Βρούστης, Παναγιώτα Παππά, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Χρυσάνθη Αυλωνίτου, Κωνσταντίνος Βίτσας, Βάσω Βερελή, Νατάσα Κατρανίδου, Νίκος Γιατράς, ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τοµέα Χρήστος Καπάταης και η Κατερίνα Λογοθέτη µε τον Γιώργο Αλεβιζόπουλο.

Από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, σε εκλόγιµες θέσεις ή πολύ κοντά σε αυτές βρίσκονται οι Νίκος Ανδρουλακάκης, ∆ήµητρα Αγγελάκη, οι δηµοσιογράφοι Μάκης Γιοµπαζολιάς και ∆ηµήτρης Κωνσταντάρας, ο νυν περιφερειακός σύµβουλος Γιάννης Σµέρος, ο Ευάγγελος Αλµπάνης, ο απερχόµενος δήµαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης, ο πρώην δήµαρχος Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος και οι Σπύρος Αδαµόπουλος, Ελένη Λυµπέρη, Λεωνίδας Μίχας, Γιώργος Κατριβάνος, Θανάσης Βαθιώτης, Αικατερίνη Αδαµοπούλου-Κουτσογιάννη, Αναστάσιος Καλαφάτης, Αννα Μεθυµάκη, Ανδριανή Αβραµίδου-Λαµπροπούλου, ∆ηµήτρης Κατσικάρης. Σε µη εκλόγιµη θέση ο παλαιός Ολυµπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος

Πηγή:ethnos.gr

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσοί Σκούφοι 2021: 55 εστιατόρια βραβεύτηκαν – Το Νότιο εστιατόριο που διακρίθηκε

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

To κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την σταθερή δυναμική του. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους («Hervé», «Santoro» και «The Ziller’s»)ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο «Apiri» του Ηρακλείου Κρήτης.

Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά, όσο και για την ίδια την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

Το εστιατόριο των Νοτίων Προαστίων που βραβεύτηκε

Το Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη είναι αυτό που διακρίθηκε για ακόμα μία χρονιά με Χρυσό Σκούφο. Το «κοντινό» μας Varulko Seaside του Δημήτρη Λαζάρου που βρίσκεται στο Μικρολίμανο βραβεύτηκε για ακόμα μία χρονιά.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε lockdown από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι – «Μπλόκο» στους κλειστούς χώρους, τι θα ισχύει

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Νέο τοπίο αναμένεται να διαμορφωθεί στους ανεμβολίαστους από την προσεχή Δευτέρα, καθώς σε ισχύ θα τεθούν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Δύσκολος χειμώνας για τους ανεμβολίαστους

Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) θα μπορούν να μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.

Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση).

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2022:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ, που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

Επίσης, από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, 10 ευρώ/τεστ.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, και οι ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι.

Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνησή τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Προάστια: Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε με όπλο βενζινάδικα και περίπτερα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τέλος στην εγκληματική δράση σπείρας, η οποία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στα Νότια Προάστια της Αθήνας καθώς διέπραττε ληστείες σε βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ με την απειλή όπλου, έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 30 ετών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν πραγματοποιήσει 14 ληστείες στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στα σπίτια τους, όπου βρήκαν και ρούχα, τα οποία φορούσαν, ενώ διέπρατταν ληστείες. Οι δύο άνδρες, που είναι γνωστοί στις Αρχές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας

Οπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το OPEN TV, οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πήγαιναν σε βενζινάδικα και περίπτερα και με την απειλή όπλου, άρπαζαν όσα χρήματα έβρισκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων.

 

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο