Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επιστολή του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης στους πολίτες του Αλίμου για το κοιμητήριο

Δημοσιεύτηκε

|

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, συνεχίζει τις ανακοινώσεις του, παρά το γεγονός πως ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε πως δε θα απαντήσει ξανά.

Την Πέμπτη, ο Γιάννης Κωνσταντάτος αποφάσισε να στείλει ανοιχτή επιστολή προς όλους τους κατοίκους του Αλίμου για το θέμα που αφορά τη δημιουργία κοινού κοιμητηρίου των Δήμων Αλίμου και Ηλιούπολης στον Υμηττό.

Να σημειωθεί, πως τα δύο δημοτικά συμβούλια των δήμων ενέκριναν ομόφωνα μία τέτοια απόφαση.

Η ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Κωνσταντάτου προς τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες:

“Επειδή το λαό των πόλεων μας κανείς δεν μπορεί να τον εμπαίζει”

Ανοιχτή επιστολή προς τους κατοίκους Αλίμου

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες αναφορών για την ανάγκη δημιουργίας διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό, στα σύνορα με τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Ηλιούπολης και Αλίμου,

Επειδή ενεπλάκει τόσο το δικό μου όνομα όσο και του δήμου και επειδή όσα ακούστηκαν Εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου είναι ανακριβή και ανιστόρητα και επειδή ευθέως μας καταγγέλλουν ότι είμαστε αυτοί που δήθεν εμποδίζουμε τα σχέδια της δημοτικής αρχής Αλίμου , επιθυμώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να δηλώσω τα εξής με απόλυτη ειλικρίνεια :

Αρχικά, οφείλω να σας τονίσω ότι στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να σχεδιάζω και να υλοποιώ ρεαλιστικές πολιτικές, δίχως να δημιουργώ στο λαό της πόλης μου φαντασιακές καταστάσεις και αόρατους εχθρούς.

Αυτή είναι η στάση ζωής μου.
Πάντα αναγνωρίζω τις ευθύνες μου και ποτέ δεν χρησιμοποιώ επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να αποποιηθώ τυχόν ευθύνες μου. Για ότι δεν μπορώ εγώ να πετύχω δεν χρεώνω ποτέ σε τρίτους την ευθύνη!

Ως Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης αγωνίζομαι αποκλειστικά
και μόνο για τα συμφέροντα των δημοτών/κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Η λύση ενός προβλήματος σε έναν δήμο, δεν μπορεί να προκαλεί πρόβλημα σε έναν άλλον.

Αυτό είναι αρχή μου.
Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε απόφαση η οποία επιβάρυνε κατοίκους σε όμορους σε εμάς δήμους .

Ο Δήμαρχος σας, κ. Ανδρέας Κονδύλης διαθέτει τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς έχει υπηρετήσει τα κοινά της πόλης από διάφορες θέσεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος επί πολλά έτη , 8 χρόνια Αντιδήμαρχος στις διοικήσεις του πρώην δημάρχου κ. Ορφανού και 6 χρόνια Δήμαρχος Αλίμου.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, ως κορυφαίο μέλος διοικήσεων του δήμου και τα τελευταία 6 χρόνια ως επικεφαλής, για ποιο λόγο δεν διεκδίκησε χώρο στο πρ. Αεροδρόμιο για διαδημοτικό νεκροταφείο, αίτημα το οποίο ήταν κοινό και για τους τρεις δήμους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης;

Υποστηρίζει ότι δεν προβλεπόταν νεκροταφείο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις στο πρ. Αεροδρόμιο.

Τότε για ποιο λόγο δεν προσέφυγε στο ΣτΕ και παρέμεινε στα λόγια και στις δηλώσεις; Πήγε στο ΣΤΕ για όλα τα άλλα και έχασε και δεν πήγε για το νεκροταφείο εντός του αεροδρομίου;

Γιατί δεν ξεσήκωσε το λαό του Αλίμου και να καλέσει και εμάς ώστε να τον υποστηρίξουμε στο δίκαιο αίτημα του;

Ενώ λοιπόν δεν έπραξε απολύτως τίποτα, χάνοντας την ευκαιρία για δημιουργία νεκροταφείου στο πρ. Αεροδρόμιο Ελληνικού,
προσπαθεί στους πρόποδες του Υμηττού ανάμεσα σε δύο περιοχές, της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, σε οικόπεδο που ανήκει στο ΑΔΜΗΕ να κατασκευάσει από κοινού με την Ηλιούπολη διαδημοτικό νεκροταφείο.

Ο κ. Κονδύλης όμως, αποκρύπτει εντέχνως τον όρο που έχει βάλει ο ΑΔΜΗΕ προκειμένου να παραχωρήσει έκταση για την δημιουργία νεκροταφείου.
Ό όρος που έχει θέσει ο ΑΔΜΗΕ είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης από 150 KV σε 400 ΚV.

Παραλείπει να σας πει ότι η ικανοποίηση ενός χρόνιου προβλήματος του δήμου σας, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε γειτονιές του δήμου Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής χιλιάδων δημοτών μου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους από την τεράστια αναβάθμιση της εγκατάστασης (Κ.Υ.Τ) η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια μας.

Παραλείπει επίσης να σας πει ότι εδώ και 20 χρόνια ο Άλιμος ρευματοδοτείται από το συγκεκριμένο ΚΥΤ, τα καλώδια του οποίου περνάνε μέσα από την Αργυρούπολη επιβαρύνοντας τις δικές μας γειτονιές.

Απέκρυψε επίσης να σας πει πως από το 2011 υπάρχει απόφαση του ΣΤΕ που δικαιώνει τον Δήμο Αργυρούπολης στη προσφυγή του κατά του προεδρικού διατάγματος και δεν επιτρέπει τη δημιουργία κοιμητηρίου στον χώρο αυτό.

Εν κατακλείδι, η πρόταση του κ. Κονδύλη για να λυθεί το πρόβλημα της πόλης του, είναι χιλιάδες κάτοικοι των δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης να ζήσουν δίπλα από τεράστιους μετασχηματιστές επιβαρύνοντας την υγεία τους και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Αναρωτιέμαι εάν θα δεχόντουσαν ποτέ οι κάτοικοι του Αλίμου να κατασκευαστεί π.χ. μια γιγαντιαία εγκατάσταση της ΔΕΗ στον λόφο Πανί, δίπλα από τα σπίτια τους προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ενός διπλανού δήμου. Να ψήνονται με 400 Kw ώστε δημότες άλλων πόλεων να εξυπηρετηθούν;

H απάντηση προφανώς είναι, όχι.

Διότι κανένας δήμαρχος δεν παίζει με την υγεία των δημοτών του.

Έτσι και εγώ. Δηλώνω κατηγορηματικά αντιθέτως στα σχέδια του δημάρχου Αλίμου και μαζί με τους δημότες μου θα στραφώ εναντίον σε οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Ο ίδιος σε επιστολή του ισχυρίζεται πως δεν μας αφορά το θέμα και γι αυτό δεν μας ρωτάει. Τις επόμενες μέρες θα του στείλω όλες τις δικαστικές αποφάσεις που μας δικαίωσαν ακριβώς επειδή μας αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς το θέμα αυτό ( και τον Δήμο Ηλιούπολης φυσικά).

Αντιλαμβάνομαι όμως απόλυτα την ανάγκη του δήμου σας για την δημιουργία δημοτικού νεκροταφείου μετά από 75 χρόνια που υπάρχει ως κοινότητα και Δήμος ο Άλιμος .

Θέλω να σας ενημερώσω λοιπόν ότι ανθρώπινα και παρουσία δημοτικών συμβούλων τότε του Δημάρχου σας ότι το 2015 είχα προτείνει στον δήμαρχο Αλίμου, λόγω του ότι η δημοτική ενότητα Αργυρούπολης και ο δήμος Αλίμου ανήκουν στην ίδια Μητρόπολη, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο στο νεκροταφείο Αργυρούπολης, για το οποίο έχουμε ζητήσει την επέκταση του, να παραχωρηθεί χώρος στον δήμο Αλίμου προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος σας. Αν ήταν θετικός θα το συζήταγα στο Δημοτικό Συμβούλιο μας.

Η παρελκυστική τακτική όμως του δημάρχου Αλίμου με πολεμικές προσφυγές εναντίον μας (αμφισβήτηση διοικητικών ορίων, προσφυγή εναντίον του Φορέα διαχείρισης Ελληνικού κτλ.) ακύρωσαν δυστυχώς τις όποιες προσπάθειες συνεννόησης για την επίλυση τους προβλήματος αυτού αφού είμαστε μονίμως αμυνόμενοι στις ενέργειες του

Κλείνοντας, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στηρίζουμε τη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου εντός του χώρου του Αεροδρομίου, προς την πλευρά των διοικητικών ορίων του δήμου Αλίμου. Ας το θέσει ο Δήμαρχος σας στη κυβέρνηση όπως ίσχυε άλλωστε και εμείς θα βρεθούμε στο πλευρό σας να το κερδίσουμε γιατί τις δυο πόλεις μας τις συνδέουν δεσμοί αγάπης και κοινών αγώνων.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως η χρήση του διαδικτύου «απογειώθηκε» στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Κάθε χρόνος που περνάει, η σχέση των Ελλήνων και των Ελληνίδων με την τεχνολογία παρουσιάζει συνεχή άνοδο σε όλους τους σημαντικούς δείκτες: πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρόνος online, συσκευές, συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο, χρήση φορητών συσκευών.

Η χρονιά της πανδημίας επιτάχυνε αυτή την τάση με πολύ γρήγορους ρυθμούς, βάζοντας «στο παιχνίδι» ακόμα και τις μεγαλύτερες ηλικίες, σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips», της Focus Bari.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων, 13-74 ετών:
-H χρήση Ίντερνετ έχει φτάσει στο 96% των Ελλήνων 13-74 ετών. Βρίσκεται σχεδόν στο 90% στις ηλικίες 55-64 ετών, ενώ έχει πια ξεπεράσει το 70% στις ηλικίες 65-74.

-Το 91% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, και στην ηλικία 10-12 ετών σχεδόν όλα τα παιδιά είναι online (97%).

-Όταν κάποιος ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Ίντερνετ, πολύ σύντομα γίνεται καθημερινός χρήσης, γι’ αυτό και από το 96% των χρηστών το 92% δηλώνει ότι βρίσκεται στο διαδίκτυο κάθε μέρα.

-Επίσης, όταν κάποιος μπει στον διαδικτυακό κόσμο, ανακαλύπτει τις ωφέλειες και τις ευκολίες του, γι’ αυτό οι εννέα στους δέκα Έλληνες-Ελληνίδες (90%) έχουν το δικό τους «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone), έτσι ώστε να μπαίνουν στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή και από οποιονδήποτε χώρο (στις αρχές του 2019 το ποσοστό ήταν 82%). Το 87% του ελληνικού κοινού χρησιμοποιεί πια το διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου και το 81% καθημερινά.

-Οι οκτώ στους δέκα (78%) έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ το 72% δηλώνουν καθημερινοί χρήστες των social media.

-Σχεδόν επτά στους δέκα (το 68%) -κυρίως στις ηλικίες 18 έως 54 ετών- έχουν κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (έναντι 52% στις αρχές του 2019).

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολεία: Τα πρώτα αποτελέσματα των self test – Θετικά τα 858 από τα 255.528 που δηλώθηκαν

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Συνολικά 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού σχολείων είχαν καταχωριστεί στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr έως τις 19:00 της Κυριακής, και τα 858 εξ αυτών ήταν θετικά.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ τα self test που πρέπει να περαστούν στο σύστημα είναι αρκετά πάνω από 1 εκατομμύριο, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν περαστεί λίγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν αυτοί που αμέλησαν να παραλάβουν τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενόψει της μετάβασής τους στο σχολείο αύριο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Όσοι δεν μερίμνησαν να κάνουν το τεστ, μπορούν να το πράξουν τη Δευτέρα το πρωί (τα φαρμακεία ανοίγουν στις 8 π.μ.) και στη συνέχεια να μεταβούν στο σχολείο, έστω και λίγο καθυστερημένα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολυμβητήρια: Ανοίγουν στις 10 Μαΐου – Χωρίς self test όσοι έχουν εμβολιαστεί

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τη δυνατότητα να επισκέπτονται τα κολυμβητήρια δίχως την υποχρέωση του self test, θα έχουν όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι πισίνες ανοίγουν και πάλι για το κοινό τη Δευτέρα 10 Μαΐου και οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Με περίπου το 10% των πολιτών να έχει εμβολιαστεί, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κέρδη από την επιχείρηση «Ελευθερία». Το κολυμβητήρια είναι ουσιαστικά η πρώτη δραστηριότητα που οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να ακολουθούν ελεύθερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει οδηγό και για μελλοντικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επόμενος κλάδος που θα «δεχτεί» ελεύθερα του εμβολιασμένους είναι τα γυμναστήρια.

Τόσο στα κολυμβητήρια όσο και στη συνέχεια στα γυμναστήρια, θα ισχύουν όλοι οι κανόνες αποστάσεων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο όλοι όσοι έχουν κάνει εμβόλιο δεν θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, υποχρέωση που θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι αθλούμενοι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό από 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου η Ελλάδα θα χορηγεί στους πολίτες της το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Στόχος είναι να διευκολυνθούν τα «ελεύθερα» ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το πράσινο πιστοποιητικό (δείτε εδώ πώς θα είναι) θα μπορούν να το πάρουν όχι μόνο οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο αλλά και όσοι θα έχουν κάνει το PCR τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Θα εκδίδεται ψηφιακά (είτε γραπτώς) και απαλλάσσει τους ταξιδιώτες που βγαίνουν εκτός Ελλάδας να κάνουν την υποχρεωτική καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ξένους πολίτες που θα επισκέπτονται τη χώρα μας ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο