Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace – Ποιοι έβαλαν τη φωτιά

Δημοσιεύτηκε

|

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ ο εμπρησμός του ξενοδοχείου «Αthenaeum Palace» στις αρχές Δεκεμβρίου, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ανθρώπων. Δράστες είναι δύο συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου και δύο εργαζόμενοι σε αυτό.

Oι δύο πρώτοι -οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές- κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, ενώ οι υπάλληλοι -οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας- για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το Ανακριτικό Γραφείο της  Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, προέκυψε ότι η εκδήλωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε στο εσωτερικό δωματίων του 1ου και 2ου ορόφου, ενώ η αιτία της πυρκαγιάς οφείλεται σε εμπρησμό, μέσω διάβρεξης με εύφλεκτο υλικό κλινοσκεπασμάτων και μοκετών δωματίων και εν συνέχεια χρήσης γυμνής φλόγας (σπίρτα-αναπτήρα).

Γιατί έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο οι συνδιαχειριστές

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και των συνδιαχειριστών της ξενοδοχειακής επιχείρησης, από την 02-12-2019 ήταν σε εξέλιξη διαδικασία εκτέλεσης διαταγής απόδοσης του ακινήτου στον ιδιοκτήτη για οφειλή προς αυτόν από τη μισθώτρια εταιρεία, συνολικού ποσού 890.000 ευρώ. Για το σκοπό αυτό, στους χώρους του ξενοδοχείου βρίσκονταν καθημερινά δικαστικοί επιμελητές και συνεργάτες αυτών. Την ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς (05-12-2019), η προαναφερθείσα διαδικασία θα ολοκληρωνόταν και το κτίριο έπρεπε να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη αυθημερόν. Ωστόσο, αμέσως μετά την άφιξη των δικαστικών επιμελητών στο ξενοδοχείο, ενεργοποιήθηκε η σειρήνα που βρίσκεται στο ισόγειο, ενδεικτική ανίχνευσης καπνού σε χώρους του ξενοδοχείου.

Από την εξέταση υπαλλήλων που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας του ξενοδοχείου, την ημέρα του εμπρησμού, προέκυψε ότι οι δύο υπάλληλοι, κατόπιν εντολής της συνδιαχειρίστριας, ζήτησαν να τους ανοίξουν συγκεκριμένα δωμάτια στον 1ο και 2ο όροφο και εν συνεχεία τις απομάκρυναν, χωρίς προφανή λόγο.

Εξεταζόμενος ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων του ξενοδοχείου, ανέφερε ότι την 04-12-2019 έλαβε εντολή από τον συνδιαχειριστή να προβεί στην απενεργοποίηση των συσκευών καταγραφής εικόνας (κάμερες ασφαλείας), χωρίς να του εξηγήσει το λόγο. Εξεταζόμενοι αρχικά από την Ασφάλεια Αττικής, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπό έρευνα υπόθεση, αναφέροντας ότι δεν βρίσκονταν στους ορόφους του ξενοδοχείου κατά το χρονικό διάστημα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Οι υπάλληλοι διέκοψαν την καταγραφή των καμερών

Από την παρατήρηση του οπτικού υλικού που εξήχθη από τις συσκευές  καταγραφής του ξενοδοχείου, επιβεβαιώθηκε το προαναφερόμενο γεγονός. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, την 10:13′ ώρα περίπου της 04-12-2019, έχει καταγραφεί ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων να εισέρχεται στο δωμάτιο «computer room» και διαρκούσης της παραμονής του στο εν λόγω δωμάτιο, διακόπτεται η καταγραφή από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Επιπλέον, από την παρατήρηση του οπτικού υλικού των καμερών ασφαλείας του ξενοδοχείου, προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 04-12-2019, έχει καταγραφεί ο ένας υπάλληλος να ξεφορτώνει από σταθμευμένο επί της οδού Τόρβα Ι.Χ. Φορτηγό, πέντε μπιτόνια με υγρό κίτρινης απόχρωσης, τα οποία τοποθετεί σε τροχήλατο καρότσι. Στη συνέχεια, από κοινού με τον άλλο υπάλληλο συνεχίζουν να ξεφορτώνουν από το φορτηγό διάφορα πακέτα λευκών ειδών, προφανώς κλινοσκεπασμάτων, τα οποία τοποθετούν στο ίδιο καρότσι, πάνω από τα μπιτόνια.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι το υγρό κίτρινου χρώματος που περιείχαν τρία εκ των τεσσάρων πλαστικών δοχείων, τα οποία κατασχέθηκαν κατά την αυτοψία, είναι η εύφλεκτη ύλη βενζίνη, ενώ στο τηγμένο και παραμορφωμένο υπόλειμμα πλαστικού δοχείου ανιχνεύτηκαν ομοίως ίχνη της εύφλεκτης ύλης βενζίνης.

Με τη σύλληψή τους, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, ισχυρίστηκαν ότι, κατόπιν εντολής της συνδιαχειρίστριας, τρεις μέρες πριν την πυρκαγιά, προμηθεύτηκαν βενζίνη από παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων. Κατόπιν, την ημέρα της πυρκαγιάς, ανάγκασαν τις υπαλλήλους καθαριότητας του 1ου και 2ου ορόφου να ανοίξουν τις πόρτες ορισμένων δωματίων και ακολούθως τις απομάκρυναν, ενώ στη συνέχεια, αφού περιέλουσαν με βενζίνη το εσωτερικό των δωματίων, προέβησαν στον εμπρησμό τους.

Πηγή: ifemerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσοί Σκούφοι 2021: 55 εστιατόρια βραβεύτηκαν – Το Νότιο εστιατόριο που διακρίθηκε

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

To κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την σταθερή δυναμική του. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους («Hervé», «Santoro» και «The Ziller’s»)ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο «Apiri» του Ηρακλείου Κρήτης.

Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά, όσο και για την ίδια την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

Το εστιατόριο των Νοτίων Προαστίων που βραβεύτηκε

Το Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη είναι αυτό που διακρίθηκε για ακόμα μία χρονιά με Χρυσό Σκούφο. Το «κοντινό» μας Varulko Seaside του Δημήτρη Λαζάρου που βρίσκεται στο Μικρολίμανο βραβεύτηκε για ακόμα μία χρονιά.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε lockdown από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι – «Μπλόκο» στους κλειστούς χώρους, τι θα ισχύει

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Νέο τοπίο αναμένεται να διαμορφωθεί στους ανεμβολίαστους από την προσεχή Δευτέρα, καθώς σε ισχύ θα τεθούν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Δύσκολος χειμώνας για τους ανεμβολίαστους

Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) θα μπορούν να μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.

Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση).

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2022:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ, που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

Επίσης, από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, 10 ευρώ/τεστ.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, και οι ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι.

Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνησή τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Προάστια: Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε με όπλο βενζινάδικα και περίπτερα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τέλος στην εγκληματική δράση σπείρας, η οποία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στα Νότια Προάστια της Αθήνας καθώς διέπραττε ληστείες σε βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ με την απειλή όπλου, έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 30 ετών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν πραγματοποιήσει 14 ληστείες στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στα σπίτια τους, όπου βρήκαν και ρούχα, τα οποία φορούσαν, ενώ διέπρατταν ληστείες. Οι δύο άνδρες, που είναι γνωστοί στις Αρχές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας

Οπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το OPEN TV, οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πήγαιναν σε βενζινάδικα και περίπτερα και με την απειλή όπλου, άρπαζαν όσα χρήματα έβρισκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων.

 

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο