Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Επενδύσεις σε νέες κατοικίες στα Νοτια Προάστια»

Δημοσιεύτηκε

|

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Μπορεί η επένδυση του Ελληνικού, που υπολογίζεται ότι θα απορροφήσει σε βάθος πολλών ετών κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ, να μην αναμένεται να ξεκινήσει ούτε φέτος, παρά τις αρχικές περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες, όμως, το έργο σε συνδυασμό με τα σχέδια ανάπλασης, που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται στην αττική Ριβιέρα, αποτελούν “μαγνήτη” για νέα projects, κατά βάση, στην αγορά κατοικίας. Ως εκ τούτου, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός επενδυτών επιδιώκει να δώσει το “παρών” στα γειτονικά, με την έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου- που είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Πριγκιπάτου στο Μονακό- προάστια.

Τα νέα projects

Με τη ζήτηση για κατοικίες να είναι ισχυρή στα προάστια που γειτνιάζουν με τη θάλασσα, η κυπριακή εταιρεία Emerald Developments έχει αναπτύξει στις οδούς Άλφα και Πρώτης στο Ελληνικό πολυτελές συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Η εταιρεία σχεδιάζει ένα ακόμη συγκρότημα κατοικιών στα Νότια Προάστια, στη Γλυφάδα κοντά στις οδούς Κωνσταντίνου Καραμανλή, Καλυψούς και Νήσους. Θα αποτελείται από δύο κτήρια κατοικιών που θα διαθέτουν συνολικά οκτώ διαμερίσματα, από 53 έως περίπου 200 τ.μ., ένα duplex, δύο επιπέδων, διαμέρισμα, τέσσερα ρετιρέ 250 έως 300 τ.μ. και τρεις κατοικίες (townhouse) 253 έως 415 τ.μ.

Έως το τέλος του 2019 υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το οικιστικό project που αναπτύσσει η ολλανδική Ten Brinke Hellas σε οικόπεδο περίπου 930 τ.μ. Πρόκειται για πενταώροφο κτήριο κατοικιών στην οδό Πόντου στο Ελληνικό, που θα διαθέτει συνολικά 14 διαμερίσματα.

Μένοντας στο Ελληνικό, στα σχέδια βρίσκεται οικιστική ανάπτυξη 4.550 τ.μ. που θα διαθέτει δυο αυτόνομες κτιριακές μονάδες και θα αποτελείται από 24 πολυτελή διαμερίσματα με ιδιωτικούς κήπους, roof garden και πισίνες.

Την ίδια στιγμή η -ολλανδικών συμφερόντων- Sturdious Property Development Hellas, που επενδύει στην μεγάλη ζήτηση για νεόδμητα σπίτια στα Νότια Προάστια, σχεδιάζει την ανάπτυξη τεσσάρων ορόφων κτηρίου με φυτεμένο δώμα στις οδούς Ελπίδος και Παλλάδος στη Βάρκιζα, που θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 850 τ.μ.

Από την λίστα των επενδυτών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Κινέζοι, με εταιρεία συμφερόντων από τη χώρα του Δράκου να σχεδιάζει την ανάπτυξη πενταώροφου κτηρίου κατοικιών σε κεντρική οδό της Γλυφάδας, που θα διαθέτει 11 διαμερίσματα.

Συγκρότημα με σουίτες και υπερπολυτελή διαμερίσματα (Kavouri residences 7), κοντά στον Αστέρα Βουλιαγμενης αναπτύσσεται και στο Καβούρι. Θα αποτελείται από δύο κτήρια επτά διαμερισμάτων, με επιφάνεια το καθένα 137 τ.μ., ενώ αναμένεται το project να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2019.

Τα έργα ανάπλασης

Εκτός από τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση στο Ελληνικό, μία ακόμη μελλοντική άφιξη στην Ριβιέρα περιλαμβάνει την μαρίνα Αλίμου, με το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την επιλογή αναδόχου για την ανακαίνισή της να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού, με τα σχέδια να περιλαμβάνουν την υλοποίηση, σε επιφάνεια 57.836 τ.μ., εστιατορίων, αναψυκτηρίων, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχείων, συνεδριακών κέντρων, μουσείων, ενυδρείου, αθλητικών εγκαταστάσεων κτλ. Θα δημιουργηθούν ακόμη ελικοδρόμιο και υδατοδρόμιο, ώστε να είναι εφικτή η προσέγγιση υδροπλάνου εντός της λιμενολεκάνης της μαρίνας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα υποδομής για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μέσω των υπογείων ξηρών καναλιών τα οποία θα κατασκευαστούν, τη δημιουργία της νέας Λεωφόρου Ποσειδώνος, τη σύνδεση της πόλης με το πάρκο και τη θάλασσα, μέσω δύο πεζοδιαβάσεων και τη δημιουργία μονάδας καθαρισμού υδάτων εντός του Κηφισού, προκειμένου να μπορεί να αρδεύεται το πάρκο 220 στρεμμάτων που θα δημιουργηθεί σε δεύτερη φάση της ανάπλασης.

Λίγο πριν από τη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται και το έργο, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, με αντικείμενο την ανάπλαση επιφάνειας 15.600 τ.μ. στο Μικρολίμανο. Προβλέπεται η μετατροπή της παραθαλάσσιας ζώνης, πλάτους 9,2 μέτρων, που σήμερα έχει καταληφθεί από αυθαίρετες κατασκευές, σε κοινόχρηστο χώρο περιπάτου. Η δημιουργία ζώνης με πλάτος 6,5 μέτρων όπου θα “απλωθούν” τα στέγαστρα και τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ η Ακτή Κουμουνδούρου θα μειωθεί περίπου κατά το ήμισυ και θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

dimitris.delevegos@capital.gr

Πηγή:capital.gr

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα στα λύματα αποκαλύπτει τι συνέβαινε στα σπίτια στην Αθήνα, στο πρώτο lockdown

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Έρευνα από το ΕΚΠΑ στα απόβλητα αποκαλύπτει αλλαγές στις συνήθειες των Αθηναίων στο πρώτο lockdown και παρουσιάζεται σε άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό.

Στην εργασία διερευνήθηκαν λύματα προ κορωνοϊού και λύματα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown από το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυττάλειας.

Τα δείγματα διερευνήθηκαν για χιλιάδες οργανικούς χημικούς ρύπους χρησιμοποιώντας εξελιγμένα αναλυτικά όργανα και υπολογιστικά εργαλεία. Μεταξύ των ουσιών που διερευνήθηκαν ήταν βιομηχανικές ουσίες (δισφαινόλες, φθαλικοί εστέρες, πολυφθοριωμένες ουσίες), επιφανειοδραστικές ουσίες που περιέχονται στα απορρυπαντικά, αντιμικροβιακές ουσίες που περιέχονται στα αντισηπτικά προϊόντα, φυτοπροστατευτικές ουσίες, πρόσθετα τροφίμων, ουσίες που σχετίζονται με το κάπνισμα, την κατανάλωση ναρκωτικών και τη ψυχική υγεία (αντικαταθλιπτικά).

Τα ευρήματα της έρευνας του ΕΚΠΑ ήταν εντυπωσιακά:

Οι ουσίες που περιέχονται στα απορρυπαντικά παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση (οι επιφανειοδραστικές ουσίες αυξήθηκαν κατά +196%, κατιονικά τασιενεργά τεταρτοταγούς αμμωνίου αυξήθηκαν κατά +331%).

Οι ουσίες που περιέχονται στα αντισηπτικά προϊόντα παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση στις συνθήκες του lockdown με αύξηση της τάξης του +152%

Οι βιομηχανικές ουσίες παρουσίασαν αξιοσημείωτη πτώση (-52%), η οποία αποδίδεται στο πάγωμα της βιομηχανικής παραγωγής και κυρίως της χημικής βιομηχανίας

Οι πολίτες αποδείχθηκε πως ελάττωσαν το κάπνισμα (-33%), πιθανώς επηρεαζόμενοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις πρώτες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες υποστήριζαν ότι το κάπνισμα σχετίζεται με υψηλό κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος

Το lockdown, τουλάχιστον κατά τις πρώτες εβδομάδες του πρώτου lockdown, φάνηκε να έχει μικρή αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των πολιτών (αύξηση ψυχοδραστικών ουσιών κατά +20%)

Ανάμικτες τάσεις για τα ναρκωτικά: δραστική μείωση της έκστασης (κύρια αιτία το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης), δραστική μείωση της ηρωίνης, μικρή μείωση για την κάνναβη και αυξητικές τάσεις για διεγερτικά ναρκωτικά όπως αμφεταμίνη, μεθαμφεταμίνη και κοκαΐνη.

Αύξηση της συγκέντρωσης των τεχνικών γλυκαντικών και των συμπληρωμάτων διατροφής που πιθανώς σχετίζεται με την αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων λόγω της συνεχούς παραμονής στο σπίτι.

Το άρθρο έχει τίτλο «Change in the chemical content of untreated wastewater of Athens, Greece under COVID-19 pandemic» και υπογράφεται από τους ερευνητές Νικηφόρο Αλυγιζάκη, Αικατερίνη Γαλάνη, Νικόλαο Ρούση, Reza Aalizadeh, Θάνο Δημόπουλο (πρύτανης ΕΚΠΑ) και Νικόλαο Θωμαΐδη. Το άρθρο έγινε δεκτό για δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Science of The Total Environment, που είναι ένα από τα πιο έγκριτα περιβαλλοντικά περιοδικά με παγκόσμια απήχηση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λίγες ημέρες ξεκινάνε τη λειτουργία τους οι πρώτες κάμερες για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη στη Λ. Ποσειδώνος

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής τη δοκιμαστική λειτουργία του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, καθώς πρόκειται για μία πολυσύχναστη οδική αρτηρία όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας αλλά και της ΕΛ.ΑΣ., παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.

Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής, δήλωσε:

«Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση, αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και, φυσικά, η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της».

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην παραλιακή λεωφόρο οι πρώτες κάμερες για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι πρώτες κάμερες που είναι συνδεδεμένες με φωτεινούς σηματοδότες.

Η εγκατάστασή τους έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Αττικής και μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στην Τροχαία, η οποία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας τους.

Οι πρώτες κάμερες είναι τοποθετημένες στην παραλιακή λεωφόρο (Ποσειδώνος) και καθώς είναι συνδεδεμένες με τα φανάρια, θα καταγράφουν τους οδηγούς που περνούν με κόκκινο.

Η δυνατότητα καταγραφής των οχημάτων που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το περασμένο έτος.

Η παραβίαση του κόκκινου αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, είτε με τη συμμετοχή πεζών ή ποδηλατών είτε με την εμπλοκή άλλου οχήματος.

Τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, καθώς και με 9 βαθμούς ποινής στο point system.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο