Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνες καθημερινής τρέλας στους δρόμους της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε

|

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, απαράδεκτες εικόνες, απαράδεκτα οχήματα ΚΑΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Μια πολύ μικρή ανάλυση για να μην είμαι κουραστικός,εάν και δεν τα καταφέρνω πολύ καλά στον γραπτό λόγο.
Αυτή η επιπλέον επιβάρυνση των είδη πολλών σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ το μόνο που προσφέρει είναι αδιέξοδα.

Τα τελευταία χρόνια σε όλη την Αθήνα και την Αττική κυκλοφορούν πολλά και επικίνδυνα τρίκυκλα οχήματα χωρίς προδιαγραφές και όχι μόνο αυτά,για την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών που τα υλικά αυτά υπερφορτώνονται με ανορθόδοξο και επικίνδυνο τρόπο με κίνδυνο να ανατραπεί το όχημα με όλες τις συνέπειες.

Τα οχήματα αυτά στην πλειοψηφία τους είναι σε άθλια κατάσταση το μόνο που έχουν είναι μια μηχανή 3 ρόδες, μια καρότσα και ένα κάθισμα ακόμα και σταματημένα θεωρούνται επικίνδυνα.Τα οδηγούν κύριος αλλοδαποί,ρομα κλπ.που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ούτε ένα έγγραφο επάνω τους δίπλωμα,ασφάλεια κλπ.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να επιβιώσουν η να προσθέσουν κάτι παραπάνω στο πενιχρό εισόδημα τους, η προσπάθεια αυτή με αυτόν τον τρόπο είναι άκρος επικίνδυνη για αυτούς και για το όλους εμάς και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα προκαλέσει ατύχημα (εάν δεν έχει προκαλέσει) και την μη επιβίωση κάποιον άλλων, ενός νομοταγή μεροκαματιάρη βιοπαλαιστή που πηγαίνει στην δουλειά του με το παπάκι του η ενός ποδηλάτη η ακόμα να προκαλέσει μια καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων με απρόβλεπτες καταστάσεις κλπ.κλπ.

Κάποια άλλη ομάδα πληθυσμού μεταφέρει ολόκληρη την οικογένεια με άθλια τρίκυκλα η με αγροτικά που έχει προστεθεί επιπλέον όροφος με άθλιες συνθήκες διαβιώσεις, υγιεινής κλπ όλα αυτά είναι εντελώς ανεπίτρεπτα και επικίνδυνα με τεράστιες επιπτώσεις σε αυτούς τους ανθρώπους και σε όλη την κοινωνία.
Πολλές χώρες στην Ασία που βρίσκονται σε ανάπτυξη κυκλοφορούν στους δρόμους πολλά τρίκυκλα που μεταφέρουν ανθρώπους και αγαθά στην πλειοψηφία τους όμως τηρούν κάποιους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας του ΚΟΚ και έχουν κάποιες στοιχειώδεις προδιαγραφές τα οχήματα,φλας φανάρια κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση εμπλοκής σε ατυχήμα με ένα τέτοιο όχημα στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πρόκειται να βγάλεις πότε άκρη και καλά να είναι μόνο υλικές ζημίες.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα εάν ένα πιο βαρύ όχημα ΙΧ η φορτηγό . εμπλακεί σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ένα τρίκυκλο που δεν τηρεί τους κανόνες, πολύ απλό η προσπάθεια αυτού του δύστυχου ανθρώπου για επιβίωση θα κατάληξη σε πολύ χειρότερη θέση από ότι είναι σήμερα,σε βαρύ τραυματισμό, αναπηρία η θάνατο .Πολλά πράγματα τα ξεπερνάμε και αδιαφορούμε επιδεικτικά η μας πιάνει ο επιλεκτικός συναισθηματισμός μας,η τα θεωρούμε αμελητέα και ότι έχουν μικρή πιθανότητα να συμβούν, προπάντων να μην συμβούν σε εμάς.Την αφορμή την περνώ από ένα ατύχημα ενός φιλικού προσώπου που οδηγώντας ποδήλατο είχε ατύχημα με ένα τέτοιο όχημα βραδινές ώρες, βγήκε από το πουθενά ανάμεσα από 2 κάδους, δεν είχε τίποτα επάνω του φώτα ούτε ένα ανακλαστικό κλπ.

Το ποδήλατο είχε μπροστά και πίσω φως, και με το αδύνατο μπροστινό φως του πρόλαβε και είδε τελευταία στιγμή τον σκοτεινό όγκο του τρικύκλου και φρέναρε αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, έπεσε στο πλάι του οχήματος,ο αναβάτης του ποδηλατου έπεσε ευτυχώς με μέτριο τραυματισμό πάλι καλά που φορούσε κράνος εντέλει κατέληξε στο νοσοκομείο ,το τρίκυκλο δεν σταμάτησε επιτάχυνε και συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Όλα αυτά και αλλά πολλά συμβαίνουν σε μια χώρα που ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ στην ευρωζώνη που η λογική είναι αμφίβολη, η καθημερινότητα του πολίτη στον πάτο του βαρελιού και όλα αυτά είναι αδιανόητο να συμβαίνουν στις υπόλοιπες 18 χώρες μέλη και όχι μόνο.

Σε προφορική ενόχληση πριν 2 χρόνια προς στις ελεγκτικές αρχές αστυνομία μου έδωσαν να καταλάβω ότι υπάρχουν άνωθεν εντολές να είναι είναι πολύ ελαστικοί σε αυτές τις περιπτώσεις,σε έγγραφη αναφορά μου μου απάντησαν με το κλασικό τυπικό τρόπο ότι ελέγχουν τους πάντες και εφαρμόζετε ο ΚΟΚ.

Ένα πολύ μικρό δείγμα από το αρχείο μου, δυστυχώς κυκλοφορούν ανάμεσα μας,θα μπορούσε κάλλιστα η πολιτεία να καθορίσει νομοθετικό πλαίσιο για την δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων.

Ποιος μπορεί να φανταστεί τι πρόκειται να γινει εάν ένα βαρύ όχημα και όχι μόνο πέσει επάνω σε αυτό το άθλιο τρίκυκλο στην φωτογραφία που επιβαίνουν 8 άτομα που αυτά τα 4 είναι παιδιά το ένα από αυτά κάθετε στην αγκαλιά της μητέρας του μπροστά στο κάθισμα.

KINHTH BOMBA και παθογένειες

Δεν είναι ΚΑΜΠΟΥΛ είναι κέντρο ΑΘΗΝΑ (Ρήγα Φεραιου και Ακαδημίας )πρωτεύουσα κράτους μέλος της ΕΕ εν έτη 2019,μεταφορά 3 φιαλών ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ.

Σε περίπτωση ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ θα μπει στο βιβλίο Γκινες, για ένα τροχαίο ατύχημα με σκούτερ με θύματα 5-6 άτομα.
Οταν κάποιος άλλος ηλίθιος κοιτάζοντας το τηλέφωνο του σκάσει από πίσω του τι θα γινει ? (Το κρανος δεν πρόκειται να σου κάνει τίποτα )


Οι φιάλες είναι γεμάτες πρόσεξα τις σφραγίδες,για κάποιους που θα προσπαθήσουν να το δικαιολογήσουν για δικούς τους λόγους. Όταν παραβιάζεις κανόνες ασφάλειας έρχεται κάποια στιγμή που το πληρώνεις πολύ ακριβά και όχι μόνο εσύ και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν καμία σχέση,το λιγότερο εάν δεν σκάσουν είναι να περπατάς στο πεζοδρόμιο και να σου έρθει στο κεφαλι φιάλη προπανίου,από πόσα μάτια αστυνομικών πέρασε ο κύριος αυτός? δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε o τελευταίος.

Πηγή: notia.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολεία: Τα πρώτα αποτελέσματα των self test – Θετικά τα 858 από τα 255.528 που δηλώθηκαν

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Συνολικά 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού σχολείων είχαν καταχωριστεί στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr έως τις 19:00 της Κυριακής, και τα 858 εξ αυτών ήταν θετικά.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ τα self test που πρέπει να περαστούν στο σύστημα είναι αρκετά πάνω από 1 εκατομμύριο, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν περαστεί λίγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν αυτοί που αμέλησαν να παραλάβουν τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενόψει της μετάβασής τους στο σχολείο αύριο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Όσοι δεν μερίμνησαν να κάνουν το τεστ, μπορούν να το πράξουν τη Δευτέρα το πρωί (τα φαρμακεία ανοίγουν στις 8 π.μ.) και στη συνέχεια να μεταβούν στο σχολείο, έστω και λίγο καθυστερημένα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολυμβητήρια: Ανοίγουν στις 10 Μαΐου – Χωρίς self test όσοι έχουν εμβολιαστεί

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τη δυνατότητα να επισκέπτονται τα κολυμβητήρια δίχως την υποχρέωση του self test, θα έχουν όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι πισίνες ανοίγουν και πάλι για το κοινό τη Δευτέρα 10 Μαΐου και οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Με περίπου το 10% των πολιτών να έχει εμβολιαστεί, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κέρδη από την επιχείρηση «Ελευθερία». Το κολυμβητήρια είναι ουσιαστικά η πρώτη δραστηριότητα που οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να ακολουθούν ελεύθερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει οδηγό και για μελλοντικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επόμενος κλάδος που θα «δεχτεί» ελεύθερα του εμβολιασμένους είναι τα γυμναστήρια.

Τόσο στα κολυμβητήρια όσο και στη συνέχεια στα γυμναστήρια, θα ισχύουν όλοι οι κανόνες αποστάσεων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο όλοι όσοι έχουν κάνει εμβόλιο δεν θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, υποχρέωση που θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι αθλούμενοι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό από 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου η Ελλάδα θα χορηγεί στους πολίτες της το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Στόχος είναι να διευκολυνθούν τα «ελεύθερα» ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το πράσινο πιστοποιητικό (δείτε εδώ πώς θα είναι) θα μπορούν να το πάρουν όχι μόνο οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο αλλά και όσοι θα έχουν κάνει το PCR τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Θα εκδίδεται ψηφιακά (είτε γραπτώς) και απαλλάσσει τους ταξιδιώτες που βγαίνουν εκτός Ελλάδας να κάνουν την υποχρεωτική καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ξένους πολίτες που θα επισκέπτονται τη χώρα μας ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βορίδης: «Έργα υποδομής στην τοπική αυτοδιοίκηση 2,5 δισ ευρώ»

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε από το Αίγιο για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τα έργα χρηματοδότησης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Σε συνεργασία με τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε σημαντικά έργα υποδομής για να τα χαρούν οι δημότες, αλλά και να έχουμε απορροφητικότητα, γεγονός το οποίο έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη στην χώρα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε σήμερα στο Αίγιο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου, Παναγίας Τρυπητής.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, σχετικά με τους οικονομικούς πόρους του προγράμματος, «έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις, για έργα υποδομής στην τοπική αυτοδιοίκηση, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το νόμο που αφορά στην απόκτηση ιθαγένειας, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Με βάση το νόμο, ο αλλοδαπός, ο οποίος επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης, πρέπει να αποδεικνύει την οικονομική και κοινωνική του ένταξη. Ένα από τα κριτήρια πρέπει να είναι στον υπουργό, δηλαδή να επιλέξει ποιο κριτήριο θα θέσει για την απόδειξη της οικονομικής ένταξης».

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «εκείνο το οποίο έκανα εγώ, είναι ότι έβαλα ως κριτήριο για έναν αλλοδαπό, που έχει δικαίωμα να ζητήσει ιθαγένεια, άρα αποδεικνύει νόμιμη παραμονή επταετίας, να αποδεικνύει, τουλάχιστον για τα πέντε χρόνια, ότι έχει το κατώτατο εισόδημα, δηλαδή το εισόδημα από τον κατώτατο μισθό». «Αν δεν μπορεί να το αποδείξει αυτό», συνέχισε, «γεννιέται και ένα ερώτημα για το πώς διαβιεί» και συμπλήρωσε: «’Αρα δεν μπορεί να αποδείξει την οικονομική του ένταξη. Δεν θεωρώ αποδεκτό το να ενισχύουμε πολιτικές επιδομάτων, δηλαδή ουσιαστικά άνθρωποι έρχονται εδώ και ζουν με επιδόματα και ταυτόχρονα ζητούν να παίρνουν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό».

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο