Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο Γιάννηδες, Χιλιάδες Ευχές – Γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Δημοσιεύτηκε

|

Μια βραδιά γιορτής, με χαμόγελα, μουσική, φαγητό, ευχές και έντονη την πολιτική παρουσία ήταν η Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 στην Αργυρούπολη. Ανήμερα της ονομαστικής τους εορτής δέχτηκαν εκατοντάδες ευχές ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και π. Δήμαρχος Αργυρούπολης Γιάννης Τσαρπαλής.

Καλωσορίζοντας τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες που παρευρέθηκαν στη γιορτινή αυτή ημέρα κοντά τους μίλησαν από κοινού. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Κωνσταντάτος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους αναφέρθηκε στην κοινή του πορεία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Τσαρπαλή και τη στήριξη που παρείχε, ως πρώην δήμαρχος Αργυρούπολης στη νέα γενιά.
«Έχουμε ετοιμάσει μια πολύ σύντομη ομιλία με τον Πρόεδρο, μόνο δύο ώρες. Θα σας πούμε το πρόγραμμά μας, τα έργα μας», είπε πρώτος ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και η αίθουσα γέμισε από χαμόγελα. Ξεκινώντας τόνισε χαριτολογώντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία τώρα που βρίσκονται όλοι μαζεμένοι να βγάλουν μια πολιτική ομιλία ενόψει και των εκλογών που έρχονται σε 3 χρόνια. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που είστε κοντά μας. Με το Γιάννη (Τσαρπαλή) έχουμε μια σχέση ζωής πάρα πολλών ετών και αυτή η σχέση συνεχίζεται για χρόνια ολόκληρα. Το έφερε η τύχη έτσι, να είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν ο Γιάννης, αν και πρώην Δήμαρχος στήριξε τη νέα γενιά και του αξίζει το πιο ζεστό χειροκρότημα. Είμαι συγκινημένος γιατί βλέπω αγαπημένα πρόσωπα. Οι τίτλοι και τα αξιώματα φεύγουν. Θα μου πείτε.. ‘Σήμερα είσαι Δήμαρχος και αύριο… θα είσαι’ (γέλια). Εν πάσει περιπτώσει, όσο είμαστε. Σας αγαπάμε ανιδιοτελώς. Καλή Χρονιά. Χρόνια Πολλά με υγεία», είπε πανευτυχής ο Γιάννης Κωνσταντάτος.
«Μου είπε να τραγουδήσω μια όπερα αλλά δεν έχει καλή μικροφωνική και δε θα το κάνω», είπε χαριτολογώντας ο Γιάννης Τσαρπαλής. Και στη συνέχεια ευχαρίστησε με τη σειρά του τους παριστάμενους. «Έχω πει ότι αν δεν υπήρχε ο Κωνσταντάτος θα έπρεπε να τον έχουμε εφεύρει (γέλια) αλλιώς δε θα πάει η πόλη μπροστά», τόνισε ο Γιάννης Τσαρπαλής.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Ο σύντομος χαιρετισμός έκλεισε με αποκαλύψεις. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος μοιράστηκε τη χαρά του και τις καλές ειδήσεις του 2020 νωρίτερα γιατί δεν μπορούσε να κρατηθεί. Παρουσίασε τον Ιάκωβο Μυλωνά, τον αξιόλογο σκηνοθέτη – ηθοποιό και ανέφερε ότι ήδη διασκευάζει το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντάτου «Ο Αγριάνθρωπος» που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ ώστε να ανέβει στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής. Οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι βουλευτές ΝΔ Νότιου Τομέα Διονύσης Χατζηδάκης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Σπανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο Πολιτευτής ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Διονύσης Χατζηδάκης, Νίκος Χαρδαλιάς, Άννα Καραμανλή, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» Στέλιο Θεοδοσόπουλο
Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη
Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη
Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Τσαρπαλή και την σύζυγό του Δήμητρα Αλαμπάνου, ιδιοκτήτρια των Φροντιστηρίων ΡΟΜΒΟΣ.
Άννα Καραμανλή, Διονύσης Χατζηδάκης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Χάρης Θεοχάρης

Πηγή: www.palmos-glyfada.gr

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσοί Σκούφοι 2021: 55 εστιατόρια βραβεύτηκαν – Το Νότιο εστιατόριο που διακρίθηκε

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

To κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την σταθερή δυναμική του. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους («Hervé», «Santoro» και «The Ziller’s»)ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο «Apiri» του Ηρακλείου Κρήτης.

Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά, όσο και για την ίδια την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

Το εστιατόριο των Νοτίων Προαστίων που βραβεύτηκε

Το Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη είναι αυτό που διακρίθηκε για ακόμα μία χρονιά με Χρυσό Σκούφο. Το «κοντινό» μας Varulko Seaside του Δημήτρη Λαζάρου που βρίσκεται στο Μικρολίμανο βραβεύτηκε για ακόμα μία χρονιά.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε lockdown από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι – «Μπλόκο» στους κλειστούς χώρους, τι θα ισχύει

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Νέο τοπίο αναμένεται να διαμορφωθεί στους ανεμβολίαστους από την προσεχή Δευτέρα, καθώς σε ισχύ θα τεθούν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Δύσκολος χειμώνας για τους ανεμβολίαστους

Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) θα μπορούν να μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.

Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση).

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2022:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ, που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

Επίσης, από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, 10 ευρώ/τεστ.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, και οι ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι.

Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνησή τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Προάστια: Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε με όπλο βενζινάδικα και περίπτερα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τέλος στην εγκληματική δράση σπείρας, η οποία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στα Νότια Προάστια της Αθήνας καθώς διέπραττε ληστείες σε βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ με την απειλή όπλου, έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 30 ετών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν πραγματοποιήσει 14 ληστείες στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στα σπίτια τους, όπου βρήκαν και ρούχα, τα οποία φορούσαν, ενώ διέπρατταν ληστείες. Οι δύο άνδρες, που είναι γνωστοί στις Αρχές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας

Οπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το OPEN TV, οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πήγαιναν σε βενζινάδικα και περίπτερα και με την απειλή όπλου, άρπαζαν όσα χρήματα έβρισκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων.

 

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο