Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αττική Ριβιέρα: Μεγάλες επενδύσεις αλλάζουν πρόσωπο στα νότια προάστια

Δημοσιεύτηκε

|

Ποιες µεγάλες εταιρείες… µετακοµίζουν στην Αττική Ριβιέρα – Ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ η συνολική αξία των κεφαλαίων που τοποθετούνται παραθαλάσσια.

Τη θέση τους στο παράκτιο µέτωπο της Αττικής «κλειδώνουν» οι µεγάλες εταιρείες που βλέπουν ισχυρές προοπτικές και υπεραξίες στο ελληνικό Côte d’Azur. Η υψηλή ποιότητα ζωής και τα οφέλη στην υγεία που προσφέρει ένα σπίτι στη «Ριβιέρα» έχουν εκτοξεύσει διεθνώς τον ανταγωνισµό για επενδύσεις στην παραθαλάσσια αγορά ακινήτων.

Στη χώρα µας, µε εξαίρεση µια παρένθεση κατά τα χρόνια που διαδέχτηκαν την υπαγωγή της Ελλάδα στον αστερισµό των µνηµονίων, δηλαδή το διάστηµα 2010-2013, το παραθαλάσσιο real estate αποτελούσε διαχρονικά κορυφαία επιλογή των επενδυτικών κεφαλαίων. Απόδειξη της τάσης αυτής; Οχι µόνο οι επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί, όπως η αναβάθµιση του Αστέρα Βουλιαγµένης, αλλά και η πρόσφατη απόβαση µεγάλων παικτών της αγοράς ακινήτων, της Grivalia και της ΤΕΜΕΣ, στο παράκτιο real estate, οι οποίοι ανέλαβαν τη διαχείριση των δύο πλαζ της Βούλας. Αυτήν τη στιγµή βρίσκονται σε εξέλιξη ή κοντά στη γραµµή εκκίνησης σηµαντικά έργα ανάπτυξης κτιρίων ή ανάπλασης περιοχών στον Πειραιά, στη Βούλα, τη Βουλιαγµένη, τη Γλυφάδα και τον Αλιµο, τα οποία αναµένεται να έχουν επίδραση στις αξίες της τοπικής αγοράς ακινήτων.

Ποια είναι τα σηµαντικότερα από αυτά;

Αξιοποίηση των πλαζ
Η νεότερη άφιξη στην Αττική Ριβιέρα αφορά την ανάληψη από τους οµίλους ΤΕΜΕΣ και Grivalia της αξιοποίησης και µακροχρόνιας αξιοποίησης της Α’ και Β’ πλαζ Βούλας. Οι δύο εκτάσεις παρέµεναν επί µακρόν αναξιοποίητες, την ώρα που θα µπορούσαν να Ποιες µεγάλες εταιρείες… µετακοµίζουν στην Αττική Ριβιέρα. Ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ η συνολική αξία των κεφαλαίων που τοποθετούνται παραθαλάσσια.

Η νεότερη άφιξη στην Αττική Ριβιέρα αφορά την ανάληψη από τους οµίλους ΤΕΜΕΣ και Grivalia της αξιοποίησης και µακροχρόνιας αξιοποίησης της Α’ και Β’ πλαζ Βούλας. Οι δύο εκτάσεις παρέµεναν επί µακρόν αναξιοποίητες, την ώρα που θα µπορούσαν να αποτελούν παραλίες-διαµάντια. Υστερα από διαγωνισµό που πραγµατοποίησε ο ∆ήµος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγµένης, η Ακτή Α’ Βούλας, γνωστή και ως camping Βούλας, παραχωρήθηκε στη Β∆ Επενδυτική Εταιρεία, θυγατρική εταιρεία της Ναυσικά ΑΕ, της οποίας βασικός µέτοχος είναι η Grivalia, ενώ συµµετέχει µε 20% και ο όµιλος Παπαθεοχάρη. Τα σχέδια, προϋπολογισµού 8 εκατ. ευρώ, περιλαµβάνουν, µεταξύ άλλων, τη δηµιουργία χώρου camping πέντε αστέρων, χώρων αναψυχής, οκτώ γηπέδων τένις και παιδότοπου.

Για την αναµόρφωση της δεύτερης ζώνης της Ακτής Α’ Βούλας ανάδοχος υπήρξε η εταιρεία Tanweer Alliances, η οποία θα δηµιουργήσει υπερσύγχρονο θερινό κινηµατογράφο. Η εταιρεία, µε πρόεδρο τον Joseph Samaan, δραστηριοποιείται από το 2012, σε Ελλάδα και Κύπρο στον χώρο της κινηµατογραφικής και τηλεοπτικής διανοµής, έχοντας αναλάβει τη διανοµή στην Ελλάδα των κινηµατογραφικών ταινιών της Warner Bros. Pictures. Τη διαχείριση του νέου σχεδιαζόµενου κινηµατογράφου στην Ακτή Α’ Βούλας αναµένεται να αναλάβει η θυγατρική της Tanweer Alliances, η εταιρεία Town Cinemas Management, η οποία από τον Αύγουστο του 2018 διαχειρίζεται τον πολυκινηµατογράφο Cinepolis στη Γλυφάδα.

Επίσης, τη διαχείριση των τριών ζωνών της Ακτής Β’ Βούλας ανέλαβε η εταιρεία Athens Beach Club, θυγατρική της ΤΕΜΕΣ, που έχει αναπτύξει το ξενοδοχειακό συγκρότηµα της Μεσσηνίας Costa Navarino και ελέγχει από κοινού µε τον αραβικό όµιλο Olayan το ξενοδοχείο Χίλτον. Στην έκταση που θα διαµορφωθεί ως οργανωµένη πλαζ θα υλοποιηθούν έργα, προϋπολογισµού 7 εκατ. ευρώ, µε στόχο την ανάπτυξη πέντε χώρων αθλητισµού, όπως και πισίνας, που θα παραχωρείται από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο στον ∆ήµο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης.

Οι εργασίες για τις δύο πλαζ αναµένεται να ολοκληρωθούν τη θερινή σεζόν του 2020. Κατά το φετινό καλοκαίρι αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση και του µεγαλύτερου τµήµατος της πλαζ του Αστέρα Βουλιαγµένης, ύστερα από τα πρόσφατα εγκαίνια των δύο ανακαινισµένων ξενοδοχείων Αρίων και Ναυσικά. Με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών ανάπλασης το 2020, οι αλλαγές που θα γίνουν εµφανείς στην παραλία από το φετινό καλοκαίρι είναι το νέο design εµπνευσµένο από τα 60’s και το νέο beach bar. Σηµειώνεται ότι για την ανάπλαση της παραλίας µήκους 650 µέτρων απαιτήθηκε ειδική άδεια από το υπουργείο Πολιτισµού, καθώς στην έκτασή της βρίσκεται ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, που έχει κατασκευαστεί τον 6ο αιώνα π.Χ.

Τα projects – Νέα ξενοδοχεία και υπερσύγχρονα γραφεία

Εάν η ΤΕΜΕΣ κατεβαίνει για πρώτη φορά στην… παραλία της Αττικής, δεν συµβαίνει το ίδιο µε την Grivalia, η οποία ετοιµάζεται να ξεκινήσει την πρώτη φάση των εργασιών ανακαίνισης σε έκταση 285 στρεµµάτων στα Αστέρια Γλυφάδας, έχοντας αποκτήσει το 80% της εταιρείας Ναυσικά ΑΕ, που µισθώνει το ακίνητο έως το 2081. Ειδικότερα, η πρώτη φάση του έργου περιλαµβάνει την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδοµής και την ενίσχυση των κτηριακών σκελετών.

Τα καταστήµατα εστίασης, µετά την ολοκλήρωση της θερινής σεζόν, θα ανακαινιστούν και αναµένεται να επαναλειτουργήσουν προς το τέλος της χρονιάς, αποτελώντας πηγή εσόδων για τον επενδυτή. Η δεύτερη φάση της επένδυσης, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Μάιο του 2020, αφορά την ανάπτυξη πέντε αστέρων ξενοδοχείου που θα έχει δυναµικότητα της τάξης των 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Η φάση αυτή εκτιµάται ότι θα προσελκύσει και τις µεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Σηµειώνεται ότι η κάλυψη των κτιρίων θα είναι µικρότερη του 1% της έκτασης, αντιστοιχώντας σε λιγότερο από 28.000 τ.µ., µε το επενδυτικό σχέδιο να αξιοποιεί την υφιστάµενη δοµηµένη επιφάνεια 20.000 τ.µ. Το ύψος της επένδυσης τοποθετείται στα 60 εκατ. ευρώ.

Υπερσύγχρονα γραφεία

Επίσης, στον Πειραιά, η Grivalia, που έχει συγχωνευθεί µε τη Eurobank, σε κοινοπραξία µε την Dimand, υλοποιεί τη δεύτερη φάση του έργου αξιοποίησης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιοµηχανίας Παπαστράτος.

Τα σχέδια περιλαµβάνουν τη µετατροπή του πρώην εργοστασίου καπνοβιοµηχανίας και καπναποθηκών σε συγκρότηµα γραφείων, καταστηµάτων και θέσεων στάθµευσης, επιφάνειας 43.992 τ.µ., µε την Grivalia να έχει προσυµφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της PPP3 µετά το πέρας της µετασκευής του ακινήτου.

Οσον αφορά την πρώτη φάση, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, περιλαµβάνει τη δηµιουργία κτιρίου γραφείων 11.000 τ.µ., που είναι εκµισθωµένο στην εταιρεία Teleperformance. Σηµαντική θέση στη λίστα των νέων αναπτύξεων καταλαµβάνει η µαρίνα Αλίµου, η οποία έχει παραχωρηθεί ύστερα από ηλεκτρονικό διαγωνισµό στην Ακτωρ παραχωρήσεις, που προσέφερε τίµηµα ύψους 57,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η θυγατρική του οµίλου Ελλάκτωρ θα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ εντός της επόµενης πενταετίας για την υλοποίηση των απαιτούµενων εργασιών αναβάθµισης.

Σύµφωνα µε το προεδρικό διάταγµα για τον γενικό σχεδιασµό, σε επιφάνεια 57.836 τ.µ. θα δηµιουργηθούν χρήσεις τουρισµού-αναψυχής, διοίκησης και λειτουργίας της µαρίνας, η οποία θα µπορεί να προσφέρει τουλάχιστον 1.200 θέσεις ελλιµενισµού. Θα αναπτυχθούν, δηλαδή, εστιατόρια, αναψυκτήρια, εµπορικά καταστήµατα, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, µουσεία, ενυδρείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθµευσης και παιδικές χαρές-παιδότοποι.Προβλέπεται ακόµη η δηµιουργία ελικοδροµίου και η ανάπτυξη υδατοδροµίου, ώστε να είναι εφικτή η προσέγγιση υδροπλάνου εντός της λιµενολεκάνης της µαρίνας. Η δόµηση της ανάπτυξης θα διαµορφωθεί σε 18.520 τ.µ.

Τα καινούργια ξενοδοχεία και τα κτίρια κατοικιών δεν θα µπορούσαν να απουσιάζουν από τα νότια προάστια. Ετσι, στις 3 Ιουνίου έχει προγραµµατιστεί να αρχίσει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο The Alex της Santikos Collection, που βρίσκεται στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 109 στον Πειραιά. Επίσης, στον Πειραιά, στις οδούς Αγίου ∆ηµητρίου 45 και Παπαστράτου 69, έχει αναπτυχθεί συγκρότηµα επιπλωµένων κατοικιών µε υπηρεσίες ξενοδοχειακού επιπέδου.

Αποτελείται από 87 διαµερίσµατα και καταστήµατα µε επιφάνεια 8.000 τετραγωνικών µέτρων και διαθέτει πισίνα στην ταράτσα, γήπεδο 5×5, παιδότοπο, αίθουσα γυµναστικής και κήπους. Την ανοδική τάση που επικρατεί στην κτηµαταγορά του Πειραιά επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει η δηµοτική Αρχή, που προκήρυξε πρόσφατα διαγωνισµό για διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισµό για την αξιοποίηση του Εµποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (Πύργος) Πειραιά, που κατασκευάστηκε το 1973 και παρέµενε αναξιοποίητο για 45 χρόνια. Το αντικείµενο του διαγωνισµού αφορά τον ανασχεδιασµό, την κατασκευή και την αποπεράτωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και τη χρηµατοδότηση, τη διαχείριση και την εκµετάλλευση της λειτουργίας του, έναντι οικονοµικού ανταλλάγµατος τουλάχιστον 900.000 ευρώ ετησίως για 99 έτη.

Πηγή:ethnos.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλεύρης: Δεν θα γίνει lockdown – Τι μέτρα μπορεί να ληφθούν, αν χρειαστεί

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα γίνει lockdown ενώ εξήγησε ποια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν επιπλέον, αν χρειαστεί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Νίκο Στραβελάκη, ο Θάνος Πλεύρης, επανέλαβε ότι δεν θα γίνει lockdown και περιέγραψε τι μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν, σε περίπτωση που χρειαστεί:

«Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτό δεν θα είναι τιμωρητικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: Το ΕΣΥ αντέχει, δεν πρόκειται να κλείσουμε

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όλα τα εθνικά συστήματα υγείας πιέζονται.

Όπως επεσήμανε, το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε».

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως «όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται μέτρα. Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, οποιαδήποτε όμως μέτρα χρειαστούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τα ¾ του πληθυσμού που είχε επιλέξει να εμβολιαστεί και δεν πιέζουν το ΕΣΥ».

Γιατί είναι αυξημένος ο αριθμός των νεκρών
Σχετικά με τους αυξημένους θανάτους, ο υπουργός εξήγησε ότι «οι νεκροί είναι σε συνάρτηση με την εμβολιαστική κάλυψη. Συνεπώς, περιορίζοντας την κινητικότητα λειτουργούμε προστατευτικά».

Πλεύρης: Οχι μέτρα για τους εμβολιασμένους
Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα. «Στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, με το σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν ως προς τη νόσηση όπως οι ανεμβολίαστοι, δεν εξετάζονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα».

Ωστόσο, η χρήση μάσκας παραμένει για όλους υποχρεωτική. «Αυτό που ισχύει για τη μάσκα είναι ότι στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική όπου υπάρχει συνωστισμός», τόνισε.

Τέλος, για τις εκκλησίες είπε ότι οι έλεγχοι γίνονται από τον υπεύθυνο, αλλά η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να κάνει και δειγματοληπτικούς ελέγχους. «Από τη στιγμή που έχει βγει και η εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο, θεωρούμε ότι θα μπορέσουν να τηρήσουν αυτό το μέτρο.»

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ατύχημα στη Συγγρού: Μηχανή χτύπησε κι εκσφενδόνισε γυναίκα στο αντίθετο ρεύμα

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου ένας δικυκλιστής χτύπησε και εκσφενδόνισε μια γυναίκα στο αντίθετο ρεύμα.

Όπως μετέδωσε το Mega, περίπου στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, η γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει τη Λεωφόρο Συγγρού, και εκείνη την ώρα περνούσε στο ρεύμα προς Πειραιά ένα μηχανάκι, με συνέπεια να τη χτυπήσει και να την εκσφενδονίσει στο αντίθετο ρεύμα.

Την ώρα του ατυχήματος είχε αρκετή κίνηση και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα και έτσι η γυναίκα δεν κινδύνευσε περαιτέρω.

Δύο ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο σε 10 λεπτά για να μεταφέρουν τη γυναίκα που ήταν πεσμένη στο οδόστρωμα αλλά και τον τραυματισμένο οδηγό της μηχανής αλλά και την γυναίκα.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστή προσωρινά η Λίμνη Βουλιαγμένης

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Για τους λόγους που θα παραμείνει κλειστή για λίγους μήνες η Λίμνη Βουλιαγμένης, εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Όπως αναφέρεται, ο βασικός λόγος είναι πως θα απομακρυνθούν με ασφάλεια κάποιες κατασκευές που κρίθηκαν παράνομες.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:
Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που πραγματοποιήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προ ημερησίας διατάξεως, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκτέλεση της απόφασης Α107/24.2.2020 του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η οποία ακύρωσε τις υπαγωγές που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες της Λίμνης βάσει του Ν4178/13 για διατήρηση παράνομων κατασκευών που είχαν κατασκευαστεί σε προηγούμενες δεκαετίες στον ευρύτερο χώρο. Ενημέρωσε επίσης και για την επικείμενη διαδικασία κατεδάφισης των αυθαιρέτων κτισμάτων στην Λίμνη Βουλιαγμένης την αμέσως επόμενη περίοδο.

Η Δημοτική Αρχή, συμμεριζόμενη πλήρως τα δικαιώματα των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, υπέδειξε στους διαχειριστές την τρέχουσα χρονική περίοδο για εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών κατεδαφίσεως, εντός του ελαχίστου χρονικού περιθωρίου που επιτρέπει η νομοθεσία αλλά και οι σχετικές διατάξεις για συμμόρφωση, με κριτήριο ότι αυτή η περίοδος του έτους είναι με την μικρότερη επισκεψιμότητα. Επίσης με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια του κοινού, αλλά και για να μην στερηθούν τα ιαματικά λουτρά πολίτες που έχουν ιατρική ανάγκη, απέστειλε σχετική επιστολή από τα μέσα Οκτωβρίου και προέβη σε επαφές με την διαχειρίστρια εταιρία, από την οποία ζήτησε να μεριμνήσει για την δυνατότητα εισόδου στην λίμνη με τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας τόσο για το κοινό, όσο και για τους λουόμενους των ιαματικών λουτρών, για όσους έχουν σοβαρούς ιατρικούς λόγους αλλά και να περιοριστεί κατά το δυνατόν ο χρόνος εργασιών αποκατάστασης στο ελάχιστο δυνατό. Κατόπιν αυτού, έλαβε διαβεβαιώσεις από την εταιρία διαχείρισης, ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το αργότερο σε 3 μήνες με έναρξη την 8η Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζοντας το ιστορικό, ο Σύλλογος Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης έκανε σχετική καταγγελία για αυθαίρετες κατασκευές, στην Επιθεώρηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος το 2015. Μετά τις αυτοψίες το 2015 και σε συνεννόηση με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές της Λίμνης προέβησαν σε υπαγωγές διατήρησης σύμφωνα με τον Ν4178/13 για την διατήρηση των εγκαταστάσεων με την πληρωμή του προβλεπόμενου ετήσιου τέλους. Μετά την ολοκλήρωση των υπαγωγών ο Σύλλογος Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης προσέφυγε για την ακύρωση των υπαγωγών στην κεντρική διοίκηση (2015-16) και πιο συγκεκριμένα στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων).

Με ομόφωνη απόφαση το ΣΥΠΟΘΑ απεφάνθη ότι οι υπαγωγές ήταν νόμιμες και απέρριψε την προσφυγή για ακύρωση τους.

Στην συνέχεια ο σύλλογος προσέφυγε στο διοικητικό Εφετείο και πρωτοδίκως (ο Νόμος ορίζει ότι οι αιτήσεις ακυρώσεως υπαγωγών Ν4178/13 εκδικάζονται Πρωτοδίκως στο Εφετείο και σε δεύτερο βαθμό στο ΣτΕ) δικαιώθηκε, ακυρώνοντας τις υπαγωγές.

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η συγκεκριμένη απόφαση κοινοποιήθηκε τέλη Ιουνίου του 2020.

Η ΥΔΟΜ απέστειλε έγγραφο – ερώτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το κατά πόσο είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση αυτή, καθόσον είχε ήδη υποβληθεί από την ιδιοκτήτρια Εκκλησία της Ελλάδας και τους διαχειριστές της Λίμνης έφεση στο Συμβούλιο της Επικράτειας η οποία και εκκρεμεί ακόμα.

Η απάντηση ήρθε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον Νοέμβριο του 2020 και ενημέρωνε την ΥΔΟΜ του Δήμου να παραπέμψει το ερώτημα στην Νομική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή στην Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η διαδικασία κινήθηκε και εν τέλη η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος μετά από ενδελεχή νομικό έλεγχο τον Απρίλιο του 2021 κατέληξε, πως η απόφαση σε πρώτο βαθμό του Εφετείου είναι άμεσα εφαρμόσιμη ανεξάρτητα από την εκκρεμούσα προσφυγή στο ΣτΕ.

Ορίστηκε αυτοψία από την ΥΔΟΜ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε πλήρη συνεννόηση με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος για τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021. Κατά την αυτοψία η υπηρεσία δόμησης του Δήμου ενημερώθηκε πως η ιδιοκτησία και η διαχειρίστρια της Λίμνης είχε ήδη πάρει την πρωτοβουλία να εκδώσει μόνη της τις προαπαιτούμενες άδειες κατεδάφισης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ για να προχωρήσει στις εργασίες κατεδάφισης και καθαίρεσης ούτως ώστε να μην κινηθεί η διαδικασία επιβολής πρόστιμων, επιλέγοντας την συμμόρφωση τους με την δικαστική απόφαση έστω και ως απόφαση πρώτου βαθμού.

Η κατεδάφιση αφορά μέρος τμήματος του υδροθεραπευτηρίου εμβαδού 110τμ το οποίο χρήζει ειδικών υποστυλώσεων στατικότητας για το υπόλοιπο κτήριο και 2 μικρότερα κτίρια στο πίσω μέρος της Λίμνης εκ των οποίων το ένα είναι εγκαταλελειμμένο και το άλλο αποθηκευτικός χώρος, συνολικού εμβαδού 280 τμ. Τα υπόλοιπα περίπου 480 τμ αφορούν πέργκολες εξωτερικών χώρων. Τα κτίρια που θεωρούνται παράνομα είναι κατασκευασμένα πριν το 1975 όπου την διαχείριση της Λίμνης την είχε ο ΕΟΤ με θυγατρική του που επινοικίαζε τμήματα της.

Η Διοίκηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς και οι Δημοτικές Υπηρεσίες, χειρίστηκαν το θέμα υποδειγματικά, σε εναρμόνιση τόσο με τον Νόμο και τις διατάξεις, καθώς και με τις ανάγκες των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας.

Η συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής με τους ανθρώπους του Συλλόγου Κίνηση πολιτών Βουλιαγμένης ήταν είναι και θα είναι πάντα πολύ καλή προσβλέποντας στην βελτίωση της περιοχής μας αλλά και στην επίλυση χρονιζόντων θεμάτων περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος.

Η προσπάθεια δημοτικών παρατάξεων να ανακαλύψουν και να αποκαλύψουν «βόμβες» «σκάνδαλα» και άλλες σκοτεινές διεργασίες και διαδρομές αναιρούνται από την εξέλιξη του ζητήματος και από τις μεθοδικές και αποτελεσματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Η προσπάθεια χρησιμοποίησης θεμάτων που απαιτούν ειδική γνώση και μεγάλη προσοχή, από άλλους γνωστούς παράγοντες της περιοχής μας στην προσπάθεια τους να χτίσουν ένα ακόμα ελαφρύ αφήγημα πάντα στα μέτρα τους, απλά για μια ακόμα φορά αναδεικνύει το μέγεθος της άγνοιας τους αλλά και την ένδεια επιχειρημάτων τους.

Η μανία τους να καταδείξουν ότι η δημοτική αρχή διαπλέκεται ή ολιγωρεί τους γυρνάει μονίμως πίσω ως μπούμερανγκ. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να συνέλθουν και να γίνουν παραγωγικοί για την πόλη, βοηθώντας και υπηρετώντας το Δήμο και όχι τις υπέρμετρες και υπερφίαλες φιλοδοξίες τους όπως κάνουν έως σήμερα μετερχόμενοι κάθε μέσου θεμιτού και αθέμιτου.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο