Connect with us

ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ

Γιαννακόπουλος στο Νότια24: Με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας θα φτιάξουμε την πόλη που ονειρευόμαστε

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με το συνδυασμό του Αναστάσιου Μπινίσκου, Γιάννης Γιαννακόπουλος, μιλάει στο Νότια24 για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται ο δήμος με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος μίλησε για το ρόλο της νέας γενιά πολιτικών, εστίασε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, ενώ σχολίασε και το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Σε μια εποχή γενικότερης απροθυμίας των νέων για συμμετοχή στην πολιτική, τι σας ώθησε στην απόφαση να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση;

Αρχικά θεωρώ ότι το μέλλον της χώρας μας στηρίζεται στα νέα παιδιά. Οι νέοι πλέον έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, με πολλούς από αυτούς να έχουν σπουδές και στο εξωτερικό. Βέβαια είναι πολλοί που θεωρούν ότι οι νέοι χρησιμοποιούν τον ρομαντισμό τους ως γνώμονα, όμως εγώ θεωρώ ότι δεδομένου ότι η νέα γενιά έχει συναίσθηση της πραγματικότητας και των ζητημάτων που προβάλλονται γύρω τους και επειδή είναι πιο δεκτικοί σε καινοτόμες ιδέες , μπορούν να βοηθήσουν σε επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας χρόνια τώρα. Δεδομένου ότι η φύση της εργασίας μου είναι τέτοια ώστε έρχομαι σε επαφή με κόσμο όλων των ηλικιών, από νεαρά άτομα μέχρι υπερήλικες, ως ταχυδρόμος του Δήμου Δάφνης Υμηττού, αφουγκράζομαι καθημερινά τις ανησυχίες τους και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εδώ μπορώ να σας ενημερώσω λοιπόν ότι η νέα γενιά και προβληματίζεται και ενημερώνεται. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει απροθυμία επειδή δε θέλουν να ασχοληθούν αλλά επειδή κανείς δε τους έχει δώσει το έναυσμα ή δε τους έχει δείξει εμπιστοσύνη. Εγώ λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, γιατί από μικρό παιδί μέχρι και σήμερα ως ενήλικας προσπαθούσα και προσπαθώ να βοηθάω τους συνανθρώπους μου εφόσον μπορώ. Για εμένα είναι ένα μέσο προκειμένου να καλυτερεύσει τόσο η καθημερινότητα των συνανθρώπων μου όσο και να μειωθούν τα προβλήματα του Δήμου μου.

 

Ποια θεωρείτε ότι είναι αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και ποιες κατά τη γνώμη σας οι παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή για την αναβάθμισή της;

Πιστεύω ότι εφόσον εκλεγούμε θα αναλάβουμε έναν Δήμο στον οποίο Δήμαρχος επί 17 χρόνια ήταν ο κ. Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκης. Ένας Δήμαρχος, ο οποίος σε δύσκολες εποχές τόσο για το Δήμο όσο και για τη χώρα, κατάφερε μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων να υλοποιηθούν έργα, να δημιουργηθούν σχολικές μονάδες και παιδικοί σταθμοί, να κατασκευαστεί το Μουσείο Μπουζιάνη και άλλα πολλά. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας είναι η καθαριότητα του Δήμου, δεδομένης της έλλειψης μόνιμου προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Αυτά που εμείς σαν δημοτική αρχή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε θα είναι η συνέχιση της βελτίωσης της ζωής των συμπολιτών μας μέσω των κοινωνικών δομών που ήδη υπάρχουν στο Δήμο μας (κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο κ.λπ), η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σε ότι αφορά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του, ώστε να γίνει πιο ανθρώπινη και με περισσότερη ασφάλεια, αλλά και η βελτίωση της επιχειρηματικής ζωής της περιοχής μας.

 

Γιατί πρέπει να σας εμπιστευτεί και να σας ψηφίσει ένας δημότης;

Όπως σας είπα και παραπάνω είμαι ταχυδρόμος στο Δήμο Δάφνης Υμηττού και ακούω καθημερινά τα προβλήματα των συμπολιτών μας, καθώς και τις ανησυχίες τους. Άρα γνωρίζω από «πρώτο χέρι» πού ακριβώς θα πρέπει να δώσουμε βάρος σαν παράταξη, αλλά και ως άτομο που θέλω καθημερινά να βοηθάω για να βλέπω ευτυχισμένο τον συμπολίτη μου, να χαμογελά. Είμαι ένας νέος άνθρωπος με συνέπεια, ρεαλισμό, σοβαρότητα, αγάπη και καθημερινή προσπάθεια αφήνοντας όμως στην άκρη τόσο τους λαϊκισμούς όσο και τις ακρότητες. Είμαι ο άνθρωπος που τους χτύπαγα την πόρτα καθημερινά τόσα χρόνια αλλά και που θα συνεχίσω και μετά να το κάνω αυτό κοιτώντας τους στα μάτια ξεκάθαρα και με ειλικρίνεια.

 

Γιατί επιλέξατε την παράταξη “Η πόλη μας ενώνει” με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Αναστάσιο Μπινίσκο;

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τον γνώριζα ήδη προσωπικά τον κ. Αναστάσιο Μπινίσκο, διότι ήταν ήδη εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών στην ήδη υπάρχουσα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκη. Έχω δει ότι είναι ένα άτομο με ήθος, εργατικότητα αλλά και όραμα για το μέλλον της πόλης. Η παράταξή μας αποτελείται από ανθρώπους συνειδητοποιημένους αλλά και με αίσθημα ευθύνης. Τόσο εγώ όσο και η παράταξη μας αποτελούμε μία ομάδα νέων ατόμων με όρεξη για δουλειά και αγάπη για τα κοινά.

Όλοι μαζί αλλά και μεμονωμένα είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις ανησυχίες των συμπολιτών και να κάνουμε μία πόλη με πολίτες χαρούμενους, μία πόλη ενωμένη! Εξού και η ονομασία της παράταξης μας «Η πόλη μας ενώνει». Όπως σας ανέφερα και παραπάνω η νέα γενιά χρειάζεται τόσο το έναυσμα για να ασχοληθεί με την πολιτική όσο και την εμπιστοσύνη. Εμείς το έναυσμα το παρέχουμε. Είναι το όραμά μας και το πρόγραμμα της παράταξής μας. Τώρα χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για να κάνουμε πράξη αυτό που ονειρευόμαστε για την πόλη μας!


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Πιστεύετε ότι έτσι θα είναι καλύτερη η διοίκηση τους Δήμους και τις Περιφέρειες ή θα δημιουργηθούν προβλήματα;

Με το νέο νόμο «Κλεισθένης» μπαίνει στην αυτοδιοικητική πρακτική η απλή αναλογική. Δυστυχώς το συγκεκριμένο σύστημα θα φέρει τριγμούς στην αυτοδυναμία ενός Δήμου ή Περιφέρειας αλλά και στην υποχρεωτική ανάπτυξη συμφωνιών , συνεργασιών. Εφόσον δηλαδή από την πρώτη Κυριακή δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, δημοτικοί σύμβουλοι και από άλλες παρατάξεις θα αξιώσουν δημοτικά αξιώματα. Αν αυτά τα αξιώματα δοθούν με προγραμματικές συμφωνίες θα δημιουργηθεί θετικό ισοζύγιο. Αν όμως δοθούν με αντίκρισμα την «καρέκλα» και μόνο, τότε η πόλη δε θα ωφεληθεί. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι κάθε παράταξη ναι μεν θέλει το καλό της πόλης της, αλλά η κάθε μία από άλλη οπτική γωνία και με άλλα προγράμματα. Για εμένα πάντως προσωπικά θεωρώ ότι η διοίκηση του Δήμου δεν θα είναι εύκολη τόσο λόγω διαφορετικών απόψεων μεταξύ των παρατάξεων, αλλά και λόγω διαφορετικών «θέλω». Πιστεύω λοιπόν ότι στην πράξη θα φανεί αν θα δημιουργηθούν ή όχι προβλήματα, δεδομένου ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα κάτι.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ

Δάφνη: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο συζυγοκτόνος – Η ανατριχιαστική περιγραφή του εγκλήματος

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο συζυγοκτόνος της Δάφνης προκειμένου να απολογηθεί, μετά την πενθήμερη προθεσμία που ζήτησε για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σε βάρος του 39χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Μετά το πέρας της απολογίας ανακριτής και εισαγγελέας θα αποσυρθούν σε διάσκεψη για να αποφασίσουν εάν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστεί.

Ο 39χρονος που όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών τραυμάτισε θανάσιμα την 31 ετών σύζυγό του χτυπώντας την δύο φορές στο λαιμό ενώ εκείνη κοιμόταν, φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι η ζήλεια του όπλισε το χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική του απολογία που έδωσε στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί 11 ετών. Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε βάλει «κοριό» στο κινητό της και υποστήριξε ότι διαπίστωσε ότι η σύζυγός του συνομιλούσε με κάποιον άνδρα. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αφού πήγε το γιο τους να παίξει μπάλα, επέστρεψε στο διαμέρισμα της οικογένειας στη Δάφνη.

Η ανατριχιαστική περιγραφή του δολοφόνου

«Για 10 λεπτά είχα θολώσει και γύριζε το μυαλό με αυτά που είχα ακούσει. Πήγα στην κουζίνα, πήρα ένα μαχαίρι από το συρτάρι. (…)

Μπήκα στο δωμάτιο της, εκείνη κοιμόταν ανάσκελα και απευθείας όρμηξα πάνω της, ξάπλωσα πάνω της και την κάρφωσα με την μύτη του μαχαιριού μία φορά στο λαιμό. Εκείνη τότε ξύπνησε άρχισε να φωνάζει «πεθαίνω» και με το αριστερό χέρι της έκλεισα το στόμα. Έτσι αριστερά από το κεφάλι της και με τα δυο μου χέρια της έκλεισα το στόμα γιατί φώναζε. Μετά από περίπου ένα λεπτό εκείνη σταμάτησε να αντιστέκεται και να φωνάζει. Σηκώθηκα πήγα στο μπάνιο γιατί ήμουν γεμάτος αίματα. Φορούσα μία κοντομάνικη μπλούζα με ρίγες, την έβγαλα και την πέταξα στο καλάθι με τα άπλυτα. Ξέπλυνα στο νιπτήρα τα χέρια μου και το πρόσωπο φόρεσα τα ρούχα που φοράω τώρα και έκλεισα την πόρτα του δωματίου», κατέθεσε στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος.

Στη συνέχεια, είπε ότι πήγε στο σπίτι της αδελφής του με το μηχάνημα καταγραφής για να ακούσουν μαζί τις συνομιλίες του θύματος και μετά πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε.

«Άφησα το μηχάνημα εκεί, της είπα να ακούσει τις συνομιλίες και της είπα ψέματα ότι πάω στη δουλειά ενώ εγώ έφυγα με τα πόδια και πήγα στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης όπου τους αποκάλυψα τι είχε κάνει. Πήγα με τους αστυνομικούς στο σπίτι, είδαν τι είχα κάνει και κατόπιν με πήγαν πίσω στο τμήμα. Ότι έκανα το έκανα γιατί γυρνούσε στο μυαλό μου αυτή η συνομιλία. Δεν μπορούσα να αντέξω ότι η γυναίκα που αγαπούσα έκανε αυτά που έκανε μέσα στο σπίτι μας. Μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω, να ξανασκεφτώ αυτά τα 10 λεπτά», φέρεται να κατέθεσε.

Οι γείτονες του ζευγαριού είχαν ακούσει πολλές φορές το ζευγάρι να τσακώνεται έντονα. Μάλιστα, είχε υπάρξει και ονομαστική καταγγελία γειτόνισσας στην αστυνομία πριν από λίγο καιρό, η οποία ενημέρωνε πως στο διαμέρισμα γινόταν άγριος συζυγικός καυγάς και χρειαζόταν άμεση επέμβαση. Ωστόσο, το περιπολικό που έλαβε σήμα να μεταβεί κατά προτεραιότητα στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες έφτασε 25 λεπτά μετά το σήμα και οι δύο αστυνομικοί δεν κατέβηκαν καν από το όχημα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Και οι δύο ένστολοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα έχει κινηθεί και ποινική έρευνα σε βάρος τους μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις, όπως για παράδειγμα παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ

Έγκλημα στη Δάφνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους αστυνομικούς που αγνόησαν τις καταγγελίες

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Στο στόχαστρο του Εισαγγελέα τίθενται οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι στις 11 Ιουλίου κλήθηκαν να επέμβουν, μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, στο διαμέρισμα στην Δάφνη στο οποίο την Παρασκευή δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της η 31χρονη γυναίκα.

Ο τρόπος αντίδρασης των δύο ένστολων στο σήμα υψηλής προτεραιότητας που έλαβαν από την Υπηρεσία τους, μετά από συγκεκριμένη καταγγελία ενοίκου της πολυκατοικίας όπου έμενε και το ζευγάρι στην Δάφνη, θα ελεγχθεί από Εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες.

Με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Ανδρέα Στεφανάτο προκαταρκτική εξέταση για τις πράξεις και παραλείψεις των δύο αστυνομικών οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς φαίνεται να μην προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για το σοβαρό περιστατικό.

Αφορμή για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέα, αποτέλεσε η δημοσιοποίηση στοιχείων για την υπόθεση ανάμεσα στα οποία και η καταγγελία της γυναίκας που είχε ειδοποιήσει επώνυμα την Άμεση Δράση στις 11 Ιουλίου καθώς είχε ακούσει πολύ έντονο καυγά από το διαμέρισμα δράστη και θύματος και την γυναίκα να ζητά βοήθεια. Η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε ενημερώσει την Αστυνομία ότι στο επίμαχο διαμέρισμα βρισκόταν και ένα ανήλικο παιδί και είχε ζητήσει να χτυπήσουν οι αστυνομικοί που θα έσπευδαν, το δικό της κουδούνι καθώς το ζευγάρι είχε αλλάξει το όνομα στο κουδούνι του. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με καταγγελίες, το πλήρωμα του περιπολικού έσπευσε 25 λεπτά μετά την ειδοποίηση της γυναίκας και παρόλο που το Κέντρο είχε δώσει σήμα για “υψηλής προτεραιότητας περιστατικό” ουσιαστικά δεν επιλήφθηκε καθώς οι δύο αστυνομικοί δεν κατέβηκαν καν από το όχημα. Οι δύο αστυνομικοί φέρονται, αφού ανοιγόκλεισαν απλώς τα παράθυρα του περιπολικού, να διαβίβασαν στο Κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο. Έτσι στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η γυναίκα είχε δημοσιοποιήσει σε social media το περιστατικό της 11ης Ιουλίου και την αντίδραση των δύο αστυνομικών. Μετά το έγκλημα “ανέβασε” ξανά εκείνη την ανάρτηση της με σχόλιο “τελικά την σκότωσε”.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ

Άγρια δολοφονία στη Δάφνη: 35χρονος σκότωσε με μαχαίρι τη γυναίκα του

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Σοκ έχει προκληθεί στη Δάφνη από την άγρια δολοφονία μια γυναίκας από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 17.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρας αλβανικής καταγωγής πήγε σήμερα το μεσημέρι στο Α.Τ. Δάφνης και ομολόγησε τη δολοφονία της γυναίκας του, υποστηρίζοντας ότι τη ζήλευε.

Τόσο το θύμα όσο και ο δράστης είναι περίπου 35 ετών.

Ο δράστης φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα τη νεαρή σύζυγό του στον λαιμό με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί, μπαίνοντας στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό τους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο