Connect with us

ΑΛΙΜΟΣ

Μιχαλέτος στο Νότια24: Όραμά μου ο Άλιμος να γίνει κέντρο υπερτοπικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου με το συνδυασμό του Βαγγέλη Τσαμήτα, Μανώλης Μιχαλέτος, μιλάει στο Νότια24 για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και εξηγεί τους λογούς που τον οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το όραμά του για τον Δήμο Αλίμου, ιεράρχησε τις προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί, ενώ έκανε το δικό του σχόλιο για τη θητεία του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη.


Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να κατεβείτε υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό του κ. Τσαμήτα;

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Ζω στον Άλιμο από πολύ μικρός. Εδώ τελείωσα το σχολείο, εδώ δραστηριοποιούμαι, εδώ έκανα φιλίες που αντέχουν στο χρόνο και στις δυσκολίες. Ο Άλιμος είναι το χωριό μου, χωρίς υπερβολή. Αυτός είναι ο λόγος που θέλησα να κατέβω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όσον αφορά την επιλογή του κυρίου Τσαμήτα, θέλω να ομολογήσω πως γνώρισα έναν άνθρωπο σοβαρό, ευφυή, πάνω από όλα μηχανικό στο επάγγελμα και στη νοοτροπία που ξέρει να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Και όντας και εγώ μηχανικός, ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, κατανόησα αμέσως ότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου της δουλειάς και όχι των λόγων.

Ποιο είναι το όραμα σας για τον Άλιμο και ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητες που θα βάλετε στην ατζέντα σας ώστε να βελτιώσετε την εικόνα του δήμου εφόσον εκλεγείτε;

Δεν υπάρχει, θέλω να πιστεύω, υποψήφιος ο οποίος δεν έχει όραμα. Το όραμά μου είναι ο Άλιμος να γίνει κέντρο υπερτοπικού ενδιαφέροντος χωρίς να χάσει την έννοια, όμως, της γειτονιάς. Ακούγεται ουτοπικό και αντιφατικό, στην ουσία όμως δεν είναι.

Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται οργανωμένη ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου που δεν είναι άλλες από την παραλία και την ιστορία του Δήμου και ταυτόχρονα διασφάλιση της ποιότητας ζωής στις διάφορες περιοχές του Δήμου.

Μέχρι στιγμής μας ξέρουν ως την περιοχή δίπλα από το Παλαιό Αεροδρόμιο. Είναι καιρός να αναδείξουμε, όμως τις ομορφιές του Δήμου και πιστέψτε με αυτό μπορεί να γίνει αρμονικά με ήπιες δραστηριότητες, όπως περιπατητικές διαδρομές από το Άνω Καλαμάκι στην παραλία, ποδηλατοδρόμους, φιλική πόλη στα ΑΜΕΑ και πολλά ακόμη.

 

Ο κ. Τσαμήτας έχει δηλώσει πως ο Άλιμος έχει χάσει τα μεγάλα στοιχήματα. Πως αξιολογείτε τη θητεία του Ανδρέα Κονδύλη; Πιστεύετε πως ο δήμος Αλίμου έχει δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί;

Ο Ανδρέας Κονδύλης εξελέγη ως νέος με το ρεύμα της εποχής του 2014 που ευνοούσε νέους επικεφαλής σε κάθε είδους εκλογών. Η θητεία του, όμως, δεν ήταν νέα. Πολλές εκδηλώσεις που μάζεψαν μεν κάποιους Καλαμακιώτες αλλά δεν έγιναν σημείο αναφοράς, π.χ. Καρναβάλι, τρενάκια κτλ, κανένα νέο έργο υποδομής, όπως νεκροταφείο που τόσο λείπει από το Δήμο μας, ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Καλαμάκι που επίσης λείπει ή λύση χρόνιων προβλημάτων, όπως η διαμπερής κίνηση από την Αργυρούπολη έως την παραλία και η έλλειψη χώρου στάθμευσης πλέον στο Καλαμάκι.

Ωραίες, λοιπόν, οι εκδηλώσεις, καλή η αυτονόητη καθαριότητα- που δυστυχώς δεν ήταν ανέκαθεν στον Άλιμο δεδομένη αλλά χρειάζεται και κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα, όπως είδαμε την τελευταία 15ετία να έχει γίνει στο Παλαιό Φάληρο με τον καλύτερο Δήμαρχο της Ευρώπης Διονύση Χατζηδάκη, ή όπως διαφαίνεται ότι θα γίνει στους γειτονικούς Δήμους της Γλυφάδας και του Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Για αυτό, προσωπικά, δεν αρκούμαι στο να κάνω κριτική ο ίδιος στην νυν διοίκηση αλλά πιστεύω ότι με σχέδιο και λίγο φαντασία μπορούμε καλύτερα, όπως είναι το όνομα του συνδυασμού μας.

 

Είστε πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Αλίμου. Ποιος είναι ο ρόλος και ο σκοπός μιας ΔΗΜΤΟ;

Έχω την τιμή, πράγματι, να είμαι ο Πρόεδρος της Τοπικής του Αλίμου της ΝΔ. Μπορεί να φαντάζει ξένο στα αυτιά σας, παρωχημένο έως και παλαιοκομματικό αλλά πέρα από τον καταστατικό σκοπό που δεν είναι άλλος από την επικοινωνία των θέσεων του κόμματος στα μέλη του και στην κοινωνία και την οργάνωση των εκλογικών αναμετρήσεων σε κάθε Δήμο, στον Άλιμο έχουμε καταφέρει εδώ και τρία χρόνια μαζί με μία δυναμική ομάδα κυρίως νέων αλλά και παλαιότερων έμπειρων στελεχών να κάνουμε ένα πλήθος εκδηλώσεων: Ομιλίες, θεματικές ημερίδες, ιατρικές εκδηλώσεις με κοινωνική προσφορά, παρουσιάσεις βιβλίων, συλλογή τροφίμων, οργάνωση μικρών εκδηλώσεων και στην τοπική και σε διάφορους χώρους για καλύτερη επικοινωνία με μέλη και φίλους, εκδρομές, επισκέψεις σε θέατρα.

Δράσεις και εκδηλώσεις που μας έχουν καταστήσει γνωστούς και εκτός του κομματικού μας χώρου και πάντα με διάθεση προσφοράς στο Δήμο μας και στους συμπολίτες μας.


Η ΝΔ στηρίζει το συνδυασμό του κ. Τσαμήτα. Πιστεύετε πως σε μια ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ, ο δήμος σας θα μπορούσε να συνεργαστεί ευκολότερα με την κυβέρνηση και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν;

Ο Βαγγέλης Τσαμήτας είναι πράγματι ο μοναδικός νεοδημοκράτης υποψήφιος Δήμαρχος που τον στηρίζει σύσσωμη η τοπική, η νομαρχιακή και πάμπολλα στελέχη (βουλευτές, πολιτευτές, γραμματείς του κόμματος) που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους δημόσια. Παρόλα αυτά, θα απαντήσω διαφορετικά στο ερώτημά σας.

Είμαι σίγουρος ότι ο Βαγγέλης Τσαμήτας θα συνεργαστεί άψογα με κάθε κυβέρνηση όχι μόνο με την επόμενη της Νέας Δημοκρατίας και αυτό γιατί είναι άνθρωπος ηπίων τόνων που ως μηχανικός και επιχειρηματίας θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του και δρα μεθοδικά.

Έτσι, λοιπόν δεν θα αφήσει να εκκρεμούν θέματα και θα τα διεκδικεί δυναμικά, ούτε θα μεμψιμοιρεί ή θα κατηγορεί διαρκώς τη δημόσια διοίκηση. Οπότε, αυτό και ειδικά σε θέματα Δήμου θα πρέπει να θεωρείται σημαντικότερο προσόν από την όποια κομματική ταυτότητα.

 

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο πολιτικό με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες να παράξει έργο στην αυτοδιοίκηση;

Εξαρτάται. Θα έλεγα ότι είναι εύκολο αρκεί να είσαι τολμηρός. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Στο γειτονικό μας Φάληρο, στη Γλυφάδα, στα Τρίκαλα όπου έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα αυτόματης τύπωσης πιστοποιητικών, σαν ένα ΑΤΜ – ΚΕΠ, στο Περιστέρι. Χρειάζεται διάθεση, όρεξη για συνεργασία και τόλμη.

Ο Άλιμος, δε, έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό σε επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων που όλοι μαζί αποτελούν ένα εξαιρετικό think tank για νέες ιδέες και εφαρμογές τους στο Δήμο. Εάν υπάρχει και η ανάλογη πολιτική τόλμη τότε τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

 


Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ σε έναν Δήμο;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω γενικά για την έλλειψη παιδείας στη χώρα μας στο ζήτημα αυτό. Η έλλειψη αυτή αντιμετωπίζεται άμεσα, δυστυχώς, μόνο με καταστολή και κλήσεις και μακροπρόθεσμα μέσα από το σχολείο και την οικογένεια.

Θεωρώ, όμως, ότι εάν θέλουμε να γίνει κάτι ουσιαστικό για τα ΑΜΕΑ θα πρέπει πρώτα από όλα να μετατρέψουμε με μικρό κόστος τα κτίριά μας σε λειτουργικά κτίρια για τα ΑΜΕΑ. Δεν μπορεί να γεμίζουμε ράμπες χωρίς συνέχεια ούτε φυσικά απέναντι από έναν δρόμο με ράμπες να έχουμε ένα πολιτιστικό κέντρο που δεν υπάρχει δυνατότητα ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα να το επισκεφτεί.

Προτιμώ λοιπόν δαπάνη χρημάτων για σχολεία και δημόσια κτίρια λειτουργικά για τα ΑΜΕΑ και ας μην είναι εμφανές έργο παρά ράμπες και ταμπέλες για κλήσεις κάθε 5 μέτρα. Αυτό θα πει εξάλλου, μπορούμε καλύτερα.

 

Ποια είναι η Ιθάκη σας και τι σας ξεκουράζει;

Εργάζομαι σε έναν απαιτητικό χώρο, αυτόν της ναυτιλίας και έχω λίγες ώρες ανάπαυσης από τις υποχρεώσεις της ημέρας. Αυτό που με ξεκουράζει είναι το βιολί, όπου παίζω από εννιά χρονών όταν πρωτοπήγα στο Ωδείο. Και η Ιθάκη μου δεν είναι άλλη από τη Νέαπολη Λακωνίας και τα όμορφα Βάτικα τον τόπο καταγωγής μου. Κάθε φορά που κατεβαίνω στη Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο νιώθω ότι ξαναβρίσκω ένα κομμάτι του εαυτού μου, ξαναβρίσκω τις ρίζες μου και ηρεμώ πραγματικά.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΑΛΙΜΟΣ

Φεστιβάλ Λυρικός Νότος: Συναυλία «Ρετρομάνια… » απόψε στον Άλιμο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Λυρικός Νότος» που πραγματοποιείται σε τρεις δήμους της Αττικής, σήμερα θα απολαύσουμε στην πόλη μας την παράσταση «Ρετρομάνια… ».

Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και διεξάγεται σε Άλιμο, Π. Φάληρο και Καλλιθέα.

Απόψε, στις 20:00, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 31, θα απολαύσουμε ένα μουσικό ταξίδι του ελαφρού τραγουδιού μέσα στον χρόνο, που έχει επιμεληθεί ο Δαυίδ Ναχμίας, με τις νέες υπέροχες φωνές της Πένυς Μπαλτατζή, του Θάνου Πολύδωρα και της Χριστίνας Σαμαρά.

Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην πιο τρυφερή και μελωδική περίοδο της ελληνικής μουσικής, από την αρχή του 20ου αιώνα ως τη δεκαετία του ‘50.

Τραγούδια που αγαπήσαμε και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα, των Αττίκ, Σουγιούλ, Χαιρόπουλου, Γιαννίδη, Σακελλάριου, Γιαννακόπουλου σε ρυθμούς Τάνγκο, Φοξ Τροτ, Σουΐνγκ, Βαλς. «Σκληρή Καρδιά», «Αναπνοή Μου», «Πάμε Σαν Άλλοτε», «Ραντεβού στην Αθήνα», «Τι Είν’ Αυτό Που Το Λένε Αγάπη», «Χθες Το Βράδυ Ονειρεύτηκα», «Όμορφη Αθήνα» κ.ά..

Για προκράτηση θέσης εδώ

Σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη στην είσοδο, στην έξοδο και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (48 ωρών) και επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Αναλυτικές πληροφορίες & πρόγραμμα:

https://lirikosnotos.gr/

https://www.nationalopera.gr

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΛΙΜΟΣ

Ατύχημα στη λεωφόρο Καλαμακίου για τον ποδοσφαιριστή Κώστα Φορτούνη

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Τροχαίο ατύχημα είχε στη λεωφόρο Καλαμακίου ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης.

Ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής έστριβε την Παρασκευή στο πάρκινγκ του σπιτιού του ώστε να παρκάρει το τζιπ του και τότε συγκρούστηκε με ένα μηχανάκι.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το μηχανάκι πήγε να προσπεράσει από δεξιά με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο.

O οδηγός του δίκυκλου έπεσε στο έδαφος αλλά ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΛΙΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η 19η Λαμπαδηδρομία στον Άλιμο

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ολοκληρώθηκε χθες βράδι το τμήμα της 19ης λαμπαδηδρομίας –που αντιστοιχεί στην πόλη του Αλίμου– την οποία διοργανώνουν Πανελληνίως οι Εθελοντές Αιμοδότες Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου.

Τη φλόγα έφερε από τον Άγιο Δημήτριο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Χαράλαμπος Μπέλλος, μαζί με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Αγίου Δημητρίου, κα. Παλληγιάννη και κα. Καρούτη, και την παρέλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών του Αλίμου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, Στέφανος Διαμαντής.

Στο σημείο ήταν και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιάννης Βέργης.

Η φλόγα ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου από τη Μητρόπολη Αθηνών και ταξίδεψε σε όλη τη χώρα. Ο τερματικός προορισμός της θα είναι τα Χανιά στις 15 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης.

Η Αθηνά Έξαρχου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της πόλης μας και Ειδική Γραμματέας της ΠΟΣΕΑ, μας δήλωσε: «Η πανελλήνια λαμπαδηδρομία θέλει να μεταλαμπαδεύσει το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλους τους δήμους της Ελλάδας».

Η σημερινή λαμπαδηδρομία τερματίστηκε στο Β’ Αλίπεδο Αλίμου και από εκεί θα συνεχίσει το ταξίδι της.

Η φλόγα έφτασε με σκάφος στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, λίγο μετά τις 18:30. Στην υποδοχή της φλόγας ήταν, ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού του Δήμου Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής, αντιπροσωπεία και μέλη των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, ο Πρόεδρος του ΝΟΚ Γιώργος Χριστόπουλος και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για τη διαδρομή κατά μήκος της πόλης μας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο