Connect with us

ΑΛΙΜΟΣ

Μιχαλέτος στο Νότια24: Όραμά μου ο Άλιμος να γίνει κέντρο υπερτοπικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε

|

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου με το συνδυασμό του Βαγγέλη Τσαμήτα, Μανώλης Μιχαλέτος, μιλάει στο Νότια24 για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και εξηγεί τους λογούς που τον οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παντελή Ζηβόντση, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το όραμά του για τον Δήμο Αλίμου, ιεράρχησε τις προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί, ενώ έκανε το δικό του σχόλιο για τη θητεία του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη.


Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να κατεβείτε υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό του κ. Τσαμήτα;

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Ζω στον Άλιμο από πολύ μικρός. Εδώ τελείωσα το σχολείο, εδώ δραστηριοποιούμαι, εδώ έκανα φιλίες που αντέχουν στο χρόνο και στις δυσκολίες. Ο Άλιμος είναι το χωριό μου, χωρίς υπερβολή. Αυτός είναι ο λόγος που θέλησα να κατέβω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όσον αφορά την επιλογή του κυρίου Τσαμήτα, θέλω να ομολογήσω πως γνώρισα έναν άνθρωπο σοβαρό, ευφυή, πάνω από όλα μηχανικό στο επάγγελμα και στη νοοτροπία που ξέρει να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Και όντας και εγώ μηχανικός, ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, κατανόησα αμέσως ότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου της δουλειάς και όχι των λόγων.

Ποιο είναι το όραμα σας για τον Άλιμο και ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητες που θα βάλετε στην ατζέντα σας ώστε να βελτιώσετε την εικόνα του δήμου εφόσον εκλεγείτε;

Δεν υπάρχει, θέλω να πιστεύω, υποψήφιος ο οποίος δεν έχει όραμα. Το όραμά μου είναι ο Άλιμος να γίνει κέντρο υπερτοπικού ενδιαφέροντος χωρίς να χάσει την έννοια, όμως, της γειτονιάς. Ακούγεται ουτοπικό και αντιφατικό, στην ουσία όμως δεν είναι.

Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται οργανωμένη ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου που δεν είναι άλλες από την παραλία και την ιστορία του Δήμου και ταυτόχρονα διασφάλιση της ποιότητας ζωής στις διάφορες περιοχές του Δήμου.

Μέχρι στιγμής μας ξέρουν ως την περιοχή δίπλα από το Παλαιό Αεροδρόμιο. Είναι καιρός να αναδείξουμε, όμως τις ομορφιές του Δήμου και πιστέψτε με αυτό μπορεί να γίνει αρμονικά με ήπιες δραστηριότητες, όπως περιπατητικές διαδρομές από το Άνω Καλαμάκι στην παραλία, ποδηλατοδρόμους, φιλική πόλη στα ΑΜΕΑ και πολλά ακόμη.

 

Ο κ. Τσαμήτας έχει δηλώσει πως ο Άλιμος έχει χάσει τα μεγάλα στοιχήματα. Πως αξιολογείτε τη θητεία του Ανδρέα Κονδύλη; Πιστεύετε πως ο δήμος Αλίμου έχει δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί;

Ο Ανδρέας Κονδύλης εξελέγη ως νέος με το ρεύμα της εποχής του 2014 που ευνοούσε νέους επικεφαλής σε κάθε είδους εκλογών. Η θητεία του, όμως, δεν ήταν νέα. Πολλές εκδηλώσεις που μάζεψαν μεν κάποιους Καλαμακιώτες αλλά δεν έγιναν σημείο αναφοράς, π.χ. Καρναβάλι, τρενάκια κτλ, κανένα νέο έργο υποδομής, όπως νεκροταφείο που τόσο λείπει από το Δήμο μας, ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Καλαμάκι που επίσης λείπει ή λύση χρόνιων προβλημάτων, όπως η διαμπερής κίνηση από την Αργυρούπολη έως την παραλία και η έλλειψη χώρου στάθμευσης πλέον στο Καλαμάκι.

Ωραίες, λοιπόν, οι εκδηλώσεις, καλή η αυτονόητη καθαριότητα- που δυστυχώς δεν ήταν ανέκαθεν στον Άλιμο δεδομένη αλλά χρειάζεται και κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα, όπως είδαμε την τελευταία 15ετία να έχει γίνει στο Παλαιό Φάληρο με τον καλύτερο Δήμαρχο της Ευρώπης Διονύση Χατζηδάκη, ή όπως διαφαίνεται ότι θα γίνει στους γειτονικούς Δήμους της Γλυφάδας και του Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Για αυτό, προσωπικά, δεν αρκούμαι στο να κάνω κριτική ο ίδιος στην νυν διοίκηση αλλά πιστεύω ότι με σχέδιο και λίγο φαντασία μπορούμε καλύτερα, όπως είναι το όνομα του συνδυασμού μας.

 

Είστε πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Αλίμου. Ποιος είναι ο ρόλος και ο σκοπός μιας ΔΗΜΤΟ;

Έχω την τιμή, πράγματι, να είμαι ο Πρόεδρος της Τοπικής του Αλίμου της ΝΔ. Μπορεί να φαντάζει ξένο στα αυτιά σας, παρωχημένο έως και παλαιοκομματικό αλλά πέρα από τον καταστατικό σκοπό που δεν είναι άλλος από την επικοινωνία των θέσεων του κόμματος στα μέλη του και στην κοινωνία και την οργάνωση των εκλογικών αναμετρήσεων σε κάθε Δήμο, στον Άλιμο έχουμε καταφέρει εδώ και τρία χρόνια μαζί με μία δυναμική ομάδα κυρίως νέων αλλά και παλαιότερων έμπειρων στελεχών να κάνουμε ένα πλήθος εκδηλώσεων: Ομιλίες, θεματικές ημερίδες, ιατρικές εκδηλώσεις με κοινωνική προσφορά, παρουσιάσεις βιβλίων, συλλογή τροφίμων, οργάνωση μικρών εκδηλώσεων και στην τοπική και σε διάφορους χώρους για καλύτερη επικοινωνία με μέλη και φίλους, εκδρομές, επισκέψεις σε θέατρα.

Δράσεις και εκδηλώσεις που μας έχουν καταστήσει γνωστούς και εκτός του κομματικού μας χώρου και πάντα με διάθεση προσφοράς στο Δήμο μας και στους συμπολίτες μας.


Η ΝΔ στηρίζει το συνδυασμό του κ. Τσαμήτα. Πιστεύετε πως σε μια ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ, ο δήμος σας θα μπορούσε να συνεργαστεί ευκολότερα με την κυβέρνηση και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν;

Ο Βαγγέλης Τσαμήτας είναι πράγματι ο μοναδικός νεοδημοκράτης υποψήφιος Δήμαρχος που τον στηρίζει σύσσωμη η τοπική, η νομαρχιακή και πάμπολλα στελέχη (βουλευτές, πολιτευτές, γραμματείς του κόμματος) που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους δημόσια. Παρόλα αυτά, θα απαντήσω διαφορετικά στο ερώτημά σας.

Είμαι σίγουρος ότι ο Βαγγέλης Τσαμήτας θα συνεργαστεί άψογα με κάθε κυβέρνηση όχι μόνο με την επόμενη της Νέας Δημοκρατίας και αυτό γιατί είναι άνθρωπος ηπίων τόνων που ως μηχανικός και επιχειρηματίας θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του και δρα μεθοδικά.

Έτσι, λοιπόν δεν θα αφήσει να εκκρεμούν θέματα και θα τα διεκδικεί δυναμικά, ούτε θα μεμψιμοιρεί ή θα κατηγορεί διαρκώς τη δημόσια διοίκηση. Οπότε, αυτό και ειδικά σε θέματα Δήμου θα πρέπει να θεωρείται σημαντικότερο προσόν από την όποια κομματική ταυτότητα.

 

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο πολιτικό με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες να παράξει έργο στην αυτοδιοίκηση;

Εξαρτάται. Θα έλεγα ότι είναι εύκολο αρκεί να είσαι τολμηρός. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Στο γειτονικό μας Φάληρο, στη Γλυφάδα, στα Τρίκαλα όπου έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα αυτόματης τύπωσης πιστοποιητικών, σαν ένα ΑΤΜ – ΚΕΠ, στο Περιστέρι. Χρειάζεται διάθεση, όρεξη για συνεργασία και τόλμη.

Ο Άλιμος, δε, έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό σε επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων που όλοι μαζί αποτελούν ένα εξαιρετικό think tank για νέες ιδέες και εφαρμογές τους στο Δήμο. Εάν υπάρχει και η ανάλογη πολιτική τόλμη τότε τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

 


Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ σε έναν Δήμο;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω γενικά για την έλλειψη παιδείας στη χώρα μας στο ζήτημα αυτό. Η έλλειψη αυτή αντιμετωπίζεται άμεσα, δυστυχώς, μόνο με καταστολή και κλήσεις και μακροπρόθεσμα μέσα από το σχολείο και την οικογένεια.

Θεωρώ, όμως, ότι εάν θέλουμε να γίνει κάτι ουσιαστικό για τα ΑΜΕΑ θα πρέπει πρώτα από όλα να μετατρέψουμε με μικρό κόστος τα κτίριά μας σε λειτουργικά κτίρια για τα ΑΜΕΑ. Δεν μπορεί να γεμίζουμε ράμπες χωρίς συνέχεια ούτε φυσικά απέναντι από έναν δρόμο με ράμπες να έχουμε ένα πολιτιστικό κέντρο που δεν υπάρχει δυνατότητα ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα να το επισκεφτεί.

Προτιμώ λοιπόν δαπάνη χρημάτων για σχολεία και δημόσια κτίρια λειτουργικά για τα ΑΜΕΑ και ας μην είναι εμφανές έργο παρά ράμπες και ταμπέλες για κλήσεις κάθε 5 μέτρα. Αυτό θα πει εξάλλου, μπορούμε καλύτερα.

 

Ποια είναι η Ιθάκη σας και τι σας ξεκουράζει;

Εργάζομαι σε έναν απαιτητικό χώρο, αυτόν της ναυτιλίας και έχω λίγες ώρες ανάπαυσης από τις υποχρεώσεις της ημέρας. Αυτό που με ξεκουράζει είναι το βιολί, όπου παίζω από εννιά χρονών όταν πρωτοπήγα στο Ωδείο. Και η Ιθάκη μου δεν είναι άλλη από τη Νέαπολη Λακωνίας και τα όμορφα Βάτικα τον τόπο καταγωγής μου. Κάθε φορά που κατεβαίνω στη Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο νιώθω ότι ξαναβρίσκω ένα κομμάτι του εαυτού μου, ξαναβρίσκω τις ρίζες μου και ηρεμώ πραγματικά.

Κείμενο-Συνέντευξη: Ζηβόντσης Παντελής

Continue Reading

ΑΛΙΜΟΣ

Σε οικολογικό μέτρο για την προστασία των πεύκων προχώρησε ο Δήμος Αλίμου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Σε ένα οικολογικό μέτρο για την προστασία των πεύκων της πόλης μας προχώρησε ο Δήμος Αλίμου.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε προσέξει τις κίτρινες ταινίες στους κορμούς πολλών δέντρων. Όπως και σε άλλους δήμους που έχει εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, αυτές οι κίτρινες ταινίες προστατεύουν τα πεύκα από το έντομο Marchalina Ηellenica που προκαλεί τη «Βαμβακίαση».

Το έντομο ουσιαστικά απομυζά χυμούς από το δέντρο και παράγει ουσίες που βλάπτουν τον φλοιό του. Οι κίτρινες ταινίες είναι μη τοξικές και χωρίς χημικά και προστατεύουν το δέντρο από το συγκεκριμένο έντομο αλλά και από άλλα.

Η τοποθέτησή τους είναι πιλοτική και στο πλαίσιο της οικολογικής ευαισθησίας του Δήμου Αλίμου. Τις συγκεκριμένες κίτρινες ταινίες είδαμε στον λόφο Κυθηρίων, στον Παλαιό Άλιμο, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην οδό Δωδεκανήσου, στο παρκάκι της Νήσου Ρω, κ.α.

Η τοποθέτησή τους ξεκίνησε μέσα στον Απρίλιο και προφανώς θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές της πόλης και σημεία, όπως αλσύλλια, πάρκα, σχολεία, πλατείες και οπουδήποτε εμφανίζεται το πρόβλημα.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΛΙΜΟΣ

Αναλυτικά οι ώρες που θα είναι ανοιχτός ο Ι.Ν Εισοδίων της Θεοτόκου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Ανοιχτός θα είναι πλέον για λίγες ώρες, τρεις φορές την εβδομάδα, ο Ι.Ν Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο κτήμα Τραχώνων.

Συγκεκριμένα, ο ναός θα είναι ανοιχτός:

Δευτέρα και Τετάρτη: 17:30 -20:00

Σάββατο: 09:00 -12:00

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΛΙΜΟΣ

Ξεκινά ο 3ος κύκλος σεμιναρίων ψυχικής υγείας για κατοίκους του Αλίμου

Δημοσιεύτηκε

|

Από

Συνεχίζοντας στη νέα εμπειρία των διαδικτυακών συναντήσεων λόγω της πανδημίας και με προτεραιότητα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Δήμου Αλίμου (σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.) σας προσκαλεί στην:

Έναρξη του 3ου κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων ευαισθητοποίησης με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν στην ψυχική μας υγεία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ του Κέντρου Πρόληψης Αλίμου.

Οι Θεματικές Ενότητες είναι:

  • Έναρξη, γνωριμία, συμβόλαιο
  • Κρίσεις πανικού: «Κάπου υπάρχει ο φόβος μου μα εγώ δεν ξέρω πού…»
  • Συναισθηματικές εξαρτήσεις και εξαρτητικές σχέσεις: «Παραδέξου το! Η ζωή σου θα ήταν πολύ βαρετή χωρίς εμένα…»
  • Πένθος και Απώλεια: «Τις πιο σκοτεινές νύχτες τα αστέρια είναι φωτεινότερα»
  • Κατάθλιψη: Ένας εγκλωβισμένος Θυμός
  • Ψυχοσωματικά Συμπτώματα: Σώμα και Συναίσθημα

Για να συνδεθείτε στο σεμινάριο, θα χρειαστείτε υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο, ή Laptop, ή κινητό τηλέφωνο.

Θα σας αποστείλουμε στο mail σας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ, όταν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σας.

Σας ενημερώνουμε ότι προσωπικά δεδομένα που θα δοθούν από τις/τους συμμετέχουσες/οντες, θα χρησιμοποιηθούν μόνον από τους διοργανωτές για τους σκοπούς του σεμιναρίου και δεν θα διατεθούν σε κανένα άλλο φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία και για κανένα λόγο.

Η έναρξη θα γίνει την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 10:30 – 12:30 το πρωί και το Σεμινάριο θα διαρκέσει για 6 συνεχόμενες συναντήσεις την ίδια ημέρα και ώρα έως τις 22 Ιουνίου 2021. Ημερομηνίες: 18, 25 Μαΐου και 1, 8, 15, 22 Ιουνίου.

Συντονιστής του Σεμιναρίου είναι ο κος Νίκος Οικονομόπουλος, Ψυχολόγος-Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης.

Το σεμινάριο αναφέρεται αποκλειστικά σε κατοίκους του Δήμου Αλίμου, με την προϋπόθεση να μην το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα.

Η παρουσία είναι υποχρεωτική με ανοιχτή κάμερα και για τις έξι ενότητες.

Για συμμετοχές και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αλίμου στο τηλέφωνο: 2109850339 (Ώρες επικοινωνίας: 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή) ή ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: keprageaalimos@gmail.com

Παρακαλούμε, για πιο εύκολη επικοινωνία, να μας γνωστοποιήσετε τα τηλέφωνά σας (σταθερά ή κινητά).

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 notia24.gr - All rights reserved

Χρησιμοποιώντας το notia24.gr και για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το notia24.gr τηρεί τον κανονισμό της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - GDPR. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο