Lifestyle

Πιρς Μπρόσναν: Έκλεισε τα 70 – Η απώλεια που σημάδεψε την παιδική του ηλικία, το Χόλιγουντ και η γυναίκα της ζωής του

Ο Πιρς Μπρόσναν έκλεισε τα 70 του χρόνια. Ο διάσημος ηθοποιός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό, μέσα από τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ μπορεί πλέον, να ζει μια ευτυχισμένη ζωή, όμως έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια. 

O πατέρας του

Στη ζωή του Πιρς Μπρόσναν, υπάρχει μια προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και δεν είναι άλλος από τον πατέρα του, Τόμας Μπρόσναν.

Ο Τόμας Μπρόσναν γεννήθηκε στην κομητεία Meath της Ιρλανδίας και έζησε μια ταπεινή ζωή ως ξυλουργός. Παντρεύτηκε τη Μέι Σμιθ, μια Αγγλίδα νοσοκόμα. Στις 16 Μαΐου 1953, υποδέχτηκαν στον κόσμο τον γιο τους, Πιρς. Δυστυχώς, ο χρόνος του που πέρασαν μαζί πατέρας και γιος ήταν τραγικά σύντομος.

Όταν ο Πιρς ήταν μόλις τεσσάρων ετών, ο πατέρας του απεβίωσε, αφήνοντας την οικογένεια συντετριμμένη και παλεύοντας να τα βγάλει πέρα. Ο ξαφνικός θάνατός του είχε βαθύ αντίκτυπο στον νεαρό Πιρς, καθώς αντιμετώπιζε τις προκλήσεις του να μεγαλώνει χωρίς μια πατρική φιγούρα. Μπροστά στις αντιξοότητες, εκείνος και η μητέρα του μετακόμισαν στην Αγγλία για να ζήσουν με τους παππούδες του, οι οποίοι φρόντισαν να του παρέχουν ένα σταθερό περιβάλλον, γεμάτο αγάπη.


Snapinsta_app_347262525_1019111682408257_6017767240527398283_n_1080

Παρά την απώλειά του, η επιρροή του Τόμας Μπρόσναν στον γιο του ήταν βαθιά. Ο Πιρς συχνά μιλούσε με αγάπη για τον πατέρα του και τις αξίες που του εμφύσησε. Τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο με ισχυρή εργασιακή ηθική, βαθιά αγάπη για την οικογένεια και ακλόνητη πίστη στην επιδίωξη των στόχων του. Αυτές οι αρχές διαμόρφωσαν αναμφίβολα την ορμή και την αποφασιστικότητα του ίδιου του Πιρς Μπρόσναν να πετύχει στον κόσμο της υποκριτικής.

Το ενδιαφέρον του για τις τέχνες καλλιεργήθηκε από τη μητέρα του, η οποία ενθάρρυνε τις δημιουργικές του αναζητήσεις. Ωστόσο, ήταν η απουσία του Τόμας που ίσως πυροδότησε μια βαθύτερη αίσθηση του σκοπού μέσα στον Πιρς, οδηγώντας τον να διαπρέψει στο επάγγελμα του ηθοποιού και να κάνει τον πατέρα του περήφανο.

To ξεκίνημα στο Χόλιγουντ

Ο Πιρς Μπρόσναν έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος που εκτείνεται σε δεκαετίες. Από το πρώιμο ξεκίνημά του μέχρι την επανάστασή του ως ο εμβληματικός «Τζέιμς Μποντ», η πορεία του Μπρόσναν αποτελεί απόδειξη του ταλέντου του και της εργατικότητάς του.

Η καριέρα του απογειώθηκε τη δεκαετία του 1980 με την ενσάρκωση του ντετέκτιβ Remington Steele στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Η ερμηνεία, αλλά και η εμφάνισή του καθήλωσαν το κοινό, καθιστώντας τον οικείο όνομα. Αν και η αρχική του ευκαιρία να υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ διακόπηκε λόγω συμβατικών υποχρεώσεων, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον Μπρόσναν.

Το 1995, μπήκε τελικά στον πολυπόθητο ρόλο του 007, δίνοντας τη δική του μοναδική ερμηνεία στον χαρακτήρα. Η ενσάρκωση του διάσημου πράκτορα σε ταινίες όπως το «GoldenEye», το «Tomorrow Never Dies» και το «Die Another Day» εδραίωσε την ιδιότητά του ως ένας από τους πιο αγαπητούς και διαχρονικούς Μποντ στην ιστορία του franchise.

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle