Ο τελικός μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ, με παρουσιάστριες τις Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά, ενώ το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
Κεντρικές παρουσιάστριες της μεγάλης βραδιάς είναι οι ήδη γνωστές από τους ημιτελικούς Alesha Dixon, Hannah Waddingham και Julia Sanina. Μαζί τους για απόψε θα είναι και ο ηθοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Graham Norton.
Η ελληνική συμμετοχή με τον Victor Vernicos και το «What They Say» δεν κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο, όμως η Κύπρος με τον Andrew Lambrou προκρίθηκε, με τον νεαρό τραγουδιστή να κέρδισε τις εντυπώσεις στον β’ ημιτελικό όχι μόνο με την ερμηνεία, αλλά και την εμφάνισή του.
Τη μεγάλη βραδιά θα ανοίξει η Αυστρία, ενώ τελευταίο στη σκηνή του διαγωνισμού θα ανέβει το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Κύπρος διαγωνίζεται στην 7η θέση.
Δείτε live τον διαγωνισμό
Τα προγνωστικά δείχνουν μέχρι στιγμής πως τον 67ο διαγωνισμό μουσικής θα κερδίσει η Loreen με το τραγούδι «Tattoo», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τραγουδίστρια έχει φέρει ξανά τη νίκη στη Σουηδία το 2012, με το «Euphoria». Aκολουθεί η Φινλανδία με τον Käärijä και το τραγούδι «Cha Cha Cha». Αναφορικά με την Κύπρο, βρίσκεται στη 18η θέση των προγνωστικών, ωστόσο η βραδιά σίγουρα θα έχει εκπλήξεις και ανατροπές.
1. Αυστρία: Teya & Salena – Who the Hell is Edgar?
2. Πορτογαλία: Mimicat – Ai Coração